Therese
OKT
04
2012

Mamma fyller år idag och jag vill ge världens bästa mamma ett stort GRATTIS och KRAM!!!!! Firar gör vi på lördag då hon har åkt bort på sin riktiga dag!

 

 

Mamma och jag i Paris tidigare i år!


Läst 24111 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2012

Halva dagen idag har jag varit på resande fot med häst inblandad i resan. Kom hem vid lunch och då var det bara att sätta igång med stall och ridning, fodring. Hade på ridlistan bara tre hästar idag då övriga hade en inplanerad vilodag. Men det blev bara två då jag fick sällskap på en tur av min kompis Fredrik! Det var kul!

 

Johanna kom på eftermiddagen och hon red två hästar, sen har vi fixat klart stallet och sällskap fick vi av DONs ägare AC.

 

Igår hopptränade jag några hästar för Tomas. Övningen och banan var svår så vi fick jobba. Jag red EROZ, CARLINA, CASH FLOW och "semesterhästen", alla jobbade på bra.

 

Nu ska jag gå och sova och försöka sova ikapp några av de timmar som jag inte sovit de sista dygnen, börjar känna mig lite sliten och trött. Imorgon lovar jag att det kommer något eller fler kanske lite roligare inlägg att läsa än vad detta var men energin är slut och även jag, The life of Bäcktorp goes on tomorrow!

 

För att ni ska få något att skratta åt så bjuder jag på en bild från Globen och Stockholm Horse Show för två år sedan. Temat var "tusen och en natt". Agneta, Malin , Hanna och jag jobbade som funktionärer och fick även hoppa in i showen som araber!


Läst 18895 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
03
2012

 

Igår var igår, nu hoppade vi över på en ny dag eller natt, dygnet börjar väl med natt, det är midnatt nu?! Haha, det där blev snurrigt! Lika snurrigt som min dag var igår, som fortfarande känns som idag!!!

 

Full fart var det med allt som ska hinnas med. Ridit hästar, släppt ut i hagarna och halkat runt i leran. Så fort hundarna bara sticker nosen utanför dörren är de leriga och måste spolas av för att kunna komma in i huset igen....

 

Åkte över med CARLINA och EROZ till Tomas som tömkörde båda. De jobbade på fint och CARLINA var bättre än hon varit innan, det går framåt!

 

 

På kvällen var det hoppträning i Åskebro. Jag red två hästar, CELVIN och EDWONDO och Tomas höll i träningen. Mellan de båda grupperna så stämde vi alla upp till födelsedags-sång för Tomas fyllde år!!!

 

Träningen gick bra och båda hästarna kändes fina. Idag var första träningen med EDWONDO sedan Strömsholm och den "läskiga vattenmattan med mörkt riktigt vatten i". Så idag hade Ulle med sig vattenmatta som hon, Morgan och Marianne fyllde med vatten och färgade mörkt med karamellfärg!

 

Han hoppade utan problem första gångerna när vi hade markbommar på båda sidorna. Vi plockade bort de senare och då blev det mer som på Strömsholm, att vattnet blev tydligt. Han stannade första gången då, sedan hoppade han och bjöd även på mattan sista gången. Synd att jag inte tänkte på att ta kort på det!

 

Kom hem runt nio och fixade med hästarna. Johanna och mamma hjälpte till att göra färdigt i stallet. Hade en häst kvar att rida och inte vem som helst heller, utan LAGANA. Så jag sadlade på, klädde på oss reflexer och red ut vid kvart i tio. Mörkt med månljust så det var ganska mysigt. Trimmade på grusvägarna coh hon var lite busig först men blev så fin på slutet och riktigt loss i ryggen och i bogarna. Var ute i en timme så det blev en sen kväll, nu ska jag sova!


Läst 23345 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
02
2012

 

Hej på er! Nu ska jag ge er en resume av tävlingen i helgen! Igår hade jag så mycket att göra så det fanns inte tid över, visade bla en av hästarna för kunder och på onsdag kommer det kunder igen, kul!

 

Ja, vi åkte upp till Gävle i torsdags kväll och kom fram efter nio någon gång. Det hade tyvärr regnat massor i Gävle, som i stora delar av vårat avlånga land. Så uppstallningen var inte rolig, det var lera överallt. Min kompis Jessica hade kommit upp några timmar innan och hon och hennes hästskötare hade fixat iordning boxarna. Från en av boxarna körde de ut femton kärror med lera...fyllde på med sand och spån så det blev jättefint inne i boxarna.

 

 

Stallgången var lerig och utanför stallen och det är aldrig roligt. Men arrangören gjorde ett bra jobb och ingen kan rå över vädrets makter. De fixade med flis och körde in i stallet så vi kunde skotta ut i stallgången så det blev fint. Det tog sin tid och vi kom i säng runt ett på natten!

 

Första dagen red jag CAHLUA och ACINDO i 130 klassen. Båda var felfria och kom trea och nia, bra start på helgen!

 

CAHLUA 130 fredag.

 

ACINDO SB 130 fredag.

 

LAGANA hoppade 140 klassen på kvällen. Hon kändes laddad men fin i sprången. Tyvärr ett nedslag i omhoppningen så ingen placering. Jag hade ridit henne på förmiddagen som alltid på tävling och trimmat och rastat av energi, det finns iallafall så det räcker och blir över!

 

LAGANA 140 fredag.

 

På lördagen var det inte bara tävling utan även min födelsedag!!!! Malin var så gullig så hon hade med present till mig och av Björn fick jag en överraskningskväll framöver, låter spännande!!!

 

Jag red ACINDO i 125 klassen och satsade mot klockan. Hon var ganska fin i början men blev längre och starkare mot slutet och rev de två sista hindrena. Det var inte så bra. Hon hoppade sedan 135 klassen och det kändes bra att hon skulle göra en start till så kunde jag rida fram och jobba loss henne och sedan gå in och göra en lugn runda. Det blev riktigt bra tycker jag. Ett nedslag som jag tar på mig, kom lite i innerkant på bågen till oxern så vi fick lite trångt, då blev det nedslag. Hon fick pris för det var inte så många felfria, kom på elfte plats.

 

ACINDO 135 lördag.

 

Efter hennes runda så kom Eva (som äger LAGANA, CAHLUA) och hon hade med sig tårta!!!! Gissa om jag blev glad?! Jag trodde inte att det skulle bli tårta på min födelsedag. Nu kom Eva med en jättegod tårta så vi fikade och hade trevligt!

 

 

Sen var det dax för CAHLUA att hoppa 135 klassen och innan henne så hann jag med att trimma LAGANA som skulle gå grandprix kvalet på kvällen.

 

CAHLUA kändes riktigt fin igen och hoppade felfritt och det blev en femte plats i klassen!

 

CAHLUA 135 lördag.

 

När det var dax för kvalet till VW Grand Prix var det nästan fullt på läktarna i ridhuset, kul! Min mamma och pappa hade kommit upp för att titta och fira min födelsedag med tårta, roligt! Även Berit som är en god vän till oss (tack vara henne som LAGANA kom till mig för nio år sedan) hade kommit för att titta på oss. LAGANA hoppade jättebra och det kändes bra. En runda att vara nöjd med men ändå besviken på två nedslag och att det inte räckte till att kvala till Grand Prixen på söndagen.

 

LAGANA 145 kval till VW Grand Prix.

 

Efter tävlingarna så "lånade" vi cafeterian i ridhuset och dukade långbord. Vi var sexton personer som åt pizza och tårta och alla sjöng för mig! Tack för en trevlig kväll!

 

Söndagens tävling började klockan sju på morgonen och jag hade start nummer sju med ACINDO, så tidigt! Lyckades vakna till liv och rida väl och bra gick det! ACINDO var felfri och kom åtta, CAHLUA var felfri och kom trea! Båda hästarna gjorde en kanonbra helg med tre placeringar var!

 

ACINDO 130 söndag.

 

CAHLUA 130 söndag.

 

LAGANA hoppade 140 klassen som var direkt efter 130 klassen. Jag hann inte trimma henne ínnan eftersom det gick i ett, hon fick gå på promenad i 20 minuter när de andra två skrittades av, och det räckte inte för att hon skulle vara lugn. Så lite för laddad och en ridmiss som gjorde att jag rev ett hinder med foten så var tävlingshelgen över!

 

Gävle Ryttarsällskap gjorde en jättebra tävling och deras nya underlag i ridhuset var fint att rida på. Framhoppningen stor och bra underlag som klarade av mycket regn. Tack GRS!

 

Fint hederspris som CAHLUA fick i en av klasserna, en silverbock! Alltid roligt med fina priser att ställa i prisskåpet!


Läst 23394 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 4 Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggenMest lästa


Arkiv