Therese
NOV
30
2012

Läst 26908 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har jag ridit CAHLUA i stora arenan. Det kändes jättebra, hon var så avspänd och fin i kroppen. Joggade runt, testade gas och broms och mjukade upp henne.

Min kompis Jessica Öhlander är med och hjälper mig som hästskötare och tar hand om CAHLUA.

Jag är även med och jobbar som funktionär på hoppningen. Det är kul och i år är även Björn med.

Vi var glada efter att jag ridit CAHLUA. Jessica håller i hästen, jag, Tobbe och Lella!

Nu ska vi på funktionärsmöte, bygga bana, halv sex är det bangång och min klass börjar klockan 18:40! Håll tummarna!!!


Läst 27215 ggr Kommentarer Kommentera

 

Ja nu är vi äntligen här i Globen!!! Sista tävlingen för säsongen, vilken final det kommer bli!

 

Dagarna innan vi åkte hit var stressiga och jag lyckades även flyga av CASH FLOW när vi hopptränade! Hon bockade som en som en galning efter ett hinder och till slut stod jag på fötterna brevid henne. Lägligt att falla av dagen innan globen, men det gick bra som tur var!

 

Vi kom hit igår och klockan 21 på kvällen var det veterinärbesiktning. CAHLUA travade upp utan problem, skönt!

 

 

Uppstallningen ar utanför globen för våra hästar. Frisk luft och mycket spån. Hon sov bra i natt och har nu varit ute på promenad. Klockan 14 ska vi rida inne på arenan och bekanta oss med atmosfären.

 

 

I år har de ny framridning och framhoppning på hovet. Jättebra med stor yta mot den lilla framhoppningen som alla fått trängas på under alla år.

 

CAHLUA var lugn och avspänd när vi gick runt i globen igår kväll.


Läst 25701 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
27
2012

 

Idag kändes det som att dagen var ganska så lugn. Malin sov kvar hos oss och hon var uppe före mig. Hon var påväg ut för att morgonfodra när jag gick upp. Tack sa jag så fick jag sova en timme till, inte helt fel!

 

Ellinore och Malin red ut två hästar var i skogen och promenerade några för hand. Jag spenderade större delen av förmiddagen till att jobba lite vid datorn samt mocka. Hade även som plan att klippa CAHLUA. Insåg att efter min senaste klippning i fredags då det tog två timmar med en maskin som strulade att det var dax för nya skär.

 

Efter lunch som intogs på IKEA blev det shopping av klippmaskin på Granngården. Ett par nya skär skulle gå på nästan 1000 kronor. Funderade då en stund och tänkte att det var lika bra att köpa en ny maskin när jag endå var igång att spendera pengar! Den gamla har varit med i många år och låter som en gammal skördetröska!

 

Ny maskin!

 

Invigning av klippmaskinen och CAHLUA blev av med pälsen. Hon måste vara fin i Globen!

 

Sen eftermiddag/kväll åkte Tomas och jag till ridhuset och red några hästar. Markarbetade dem och de var fina. Imorgon är det ridhuset igen för hoppträning och ridning nästan hela dagen! 


Läst 28720 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
26
2012

Tävlade i Heby igår. En liten men riktigt trevlig tävling som jag gärna åker till. När jag säger liten så menar jag att det är en dag och tre klasser upp till 125, inte ett helt meeting. Den här tävlingen är perfekt att kunna åka till bara en dag. Hästarna får bra rutin och vi människor blir på bra humör för allt är bra organiserat.


Nära till allt, två ridhus så man kan värma upp ordentligt, hoppa fram och sedan hoppa på fina julpyntade hinder och banor som är bra byggda av Mikael Larsson från Avesta.

 

Det är en mysig stämning i Heby och i cafet fanns det glögg, gjorde inte saken sämre!

 

Ett hinder med rosa fluff och glitter!

 

Tre hästar hade jag med och det var CARLINA min sexåring som hoppade 120 klassen. Hon var lite spänd för hon tittade på allt julpynt. Men en härlig inställning med öronen framåt och en felfri runda blev det! Hennes sista start för året.

 

CAHLUA och ACINDO hoppade 125 klassen. Perfekt för CAHLUA att förberedas inför Gloentävlingen som är nu på torsdag.

 

ACINDO hade ett nedslag men hoppade fint på alla andra hinder, en bra runda.

 

CAHLUA hoppade dubbelnolla och kom tvåa!!!!

 

ACINDO!


Läst 29437 ggr Kommentarer Kommentera

 

Tävlade idag och igår kväll fanns ingen återvändo, hästen behövde klippas! Hade planerat att göra det innan men tiden räcker inte alltid till så då får det bli i sista minuten ibland. Tänkte att det gör inget, tar bara runt 20-25 minuter att raka av pälsen på den lilla hästen. Så fel jag hade! Klippmaskinen la av ett flertal gånger. Den börjar nog bli sliten efter alla år?! Lyckades klippa kusen men det tog lite mer än två timmar!!!! Kom in sent från stallet för det och kom i säng vid midnatt. Skulle upp vid sex, vaknade kvart över sju....hade tänkt åka kvart i åtta. Då skulle jag fodra och vattna alla tretton boxhästar, fixa Celvin som skulle tävla, slänga i mig frukost och byta till vita byxor!

 

Lyckades på något vis och rullade hemifrån vid tio i åtta! Kom fram i lagom tid. Hästen var nog glad eller tyckte jag var läskig som hoppade upp i sadeln för han sköt rygg och bockade över hela parkeringen med mig utan stigbyglar! Hann tänka att jag vill inte ramla av här, det kommer göra ont eller skita ner de vita byxorna!!! Som tur är red jag mycket shetlandsponny när jag var liten och tackterna sitter i, balansen likaså, jag satt kvar med bravur!!! Bjöd alla på parkeringen på lite underhållning på morgonen i alla fall!

Tävlingen gick fint, felfritt i första klassen och ett litet ynka pet i den andra. Han hoppade jättebra!

 

Kom hem efter lunch och då var det bara att sätta igång och rida några hästar hemma. Hade Ellinore och Johanna till hjälp så vi gjorde sju hästar tillsammans och till strax efter klockan 18 var vi färdiga med allt! Nu tänker jag slänga mig i säng, ska tävla tre hästar i Heby imorgon så vill vara pigg och glad! Tur att min snälla mamma kvällsfodrar ikväll!


Läst 27985 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
22
2012

 

Vi var i ridhuset på Rocklunda och markarbetade några hästar i förrgår. Malin tog lite bilder som ser ganska roliga ut fast de inte blev så skarpa!

Tomas på CARLINA!

Jag på LAGANA!

CARLINA.

LAGANA.

Vardagen som det ser ut när vi är i ridhuset...

 

Igår hopptränade jag ett gäng hästar och då var vi i Åskebros ridhus. CAHLUA känns superfin nu inför Globen, även ACINDO är i toppform. CELVIN blir bättre och bättre, gillar den hästen! CARLINA gjorde en jättebra träning och var för en gångs skulle fokuserad på uppgiften, det hör inte till vanligheterna! EROZ och TIPTON var också med och hoppade.

 

Åskebro igår.

 

Idag har Kristina Ekström från krafft varit här och vi har räknat foderstater. Höanalyserna är klara och vi har tre olika partier hö. Ett stort antal balar kvar från fjolåret och det höt är toppen bra. Hö från föregående år tappar bara lite vitaminvärde, inte något annat. Sen har vi de två partierna från i år.

 

Datorn till hjälp at räka ut mängd och sort.

 

Årets höväder var katastrof här hos oss. Hälften av allt hö fick vi inte in. Av de 160 storbal vi fick in är det första partiet bra och det senare inte alls lika bra, vilket vi hade på känn. Nu har vi räknat ut vad de ska äta så de håller sig fina i hull och muskler. Förr om åren har jag fodrat för ögat och känslan. Nu känns det bra att veta exakt och jag har inte varit ute och cyklat innan i mina egna uträkningar, känns bra!

 

Hö på väg in i somras. Mamma och pappa gör ett fantastiskt jobb med det!


Läst 31420 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2012

Har en ny favorit jacka i stallet. Den heter GRACE jacket från Mountain Horse.

Lätt och smidig jacka, vattenavvisande, många fickor, lagom lång modell, lagom varm. Har flyttat in i den här hemma nu!

 

Nu ska vi till ridhuset med sex hästar, de ska markarbetas. På förmiddagen hann jag klippa tre hästar och promenera. Anna har varit här så hon och Ellinore red ut en varsin häst och Malin hjälpte mig med klippning och stallet.


Läst 29478 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2012

 

Lägger in femmans växel och gasar upp på upploppet känns det som!!! Om en och en halv vecka är det tävlingarna i globen. Hästarna här hemma rids ordentligt fram tills dess och CAHLUA gör årets sista tävling där. Nu till helgen blir det även tävling på lördag och söndag för några av hästarna. Efter globen är det lite vintervila. Så nu känns det som slutspurten inför den välbehövliga pausen. Känner mig lätt sliten och skulle helst vilja åka till en sandstrand och sova i två veckor!

 

Sista veckan har det blivit mycket uteritter och ridning i skogen för hästarna. Grusvägarna är perfekta och hästarna är så glada! Ellinore som har praktik här har satts på prov både två och tre gånger när hästarna bockar och hoppar runt, men hon sitter som gjuten i sadeln!

 

 

Skogsridning är bra för hästarna. de får gå upp och ner i backar, över stock och sten och samtidigt koppla av. För oss människor är det som balsam för själen!

 

 

Ellinore på LADY LOVE och jag på CAHLUA på väg hem från en uteritt.

 

 

Jag går många promenader med några av hästarna för vi har inte någon skrittmaskin. Tycker det är bra för de att gå på grusvägen och själv får jag motion också! Här med CAHLUA och LAGANA i solen.

 

Idag ska jag klippa några hästar och på eftermiddagen åker vi till ridhuset och markarbetar ett gäng!

 

Malin hade bakat supergoda muffins till oss igår!


Läst 29116 ggr Kommentarer Kommentera

Björn filmade när jag red för Rolf-Göran på hans clinic. Själv tycker jag att det var riktigt intressant att se. Det blir många klipp så nu har ni helgen räddad!!!

 

Niklas Jonsson och jag red tillsammans i den sista gruppen. Niklas hade sin häst Caral som han kom fyra med i onsdags i Volkswagen Grand Prix finalen på Flyinge! Grattis Niklas!

 

Uppvärmning.

 

 

Fortsatt uppvärmning och vi rider i trav på volten. Flyttar hästarna lite skänkelvikning på den öppna delen av volten och sedan framåt i lättridning på den andra delen.

 

 

Sedan skulle vi rida lite olika spår runt ridhuset och se till at thästarna var alerta framåt för skänkeln.

 

 

Galoppombyten skulle vi sedan göra och det är min och Cahluas akilleshäl ibland. Hon vill för mycket och jag spänner mig. Fick mycket bra hjälp med det så nu tränar jag på byten för fullt!

 

Börjar hoppa, framhoppning på räcke med bom bakom för att hästen ska landa rätt och inte hoppa för långt.

 

Hoppning på volten på två små räcken. Få hästen följsam.

 

 

Oxer med galoppbom framför och bakom.

 

 

Nu skulle vi hoppa mer på böjda spår, bygga på voltspåret som vi värmde upp på.

 

 

Samma böjda spår fast lite högre hinder.

 

 

Hoppning av kombinationer och linjer. Insprånget i andra kombinationen var ganska högt direkt, Cahlua gjorde det bra!

 

 

Ny bana och hur det ska ridas.

 

 

Banan vi hoppade. Det var högt! Intressant var att Rolf-Göran flyttade vattenmattan som låg under insprånget i trekombinationen så den låg efter hindret. Första gången blev det en rivning och hon rättade sig fint till nästa gång vi hoppade.

 

 

Avslutning!

 

Hoppas ni tyckte det var kul att se? Vad tyckte ni?


Läst 32556 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.