Therese

Så är det nästan slut året 2012!!! Ett bra år har jag haft och hoppas att 2013 blir minst lika bra!

 

Sista dagen har varit bra förutom att all härlig snö håller på att smälta undan! Alla hästar har skrittat ut i skogen den långa svängen, för sista gången i år. De får pulsa på rätt bra och det bygger styrka och kondition.

Ina på CASH FLOW, jag på DON och Anna på CARLINA. Vi är påväg ut i skogen.

Jag rider en ny häst som heter CARA-MIA och Tomas på TIPTON.

 

Stallet mockat, hästarna ska strax in och sen blir det till att hoppa in i duschen, ikväll blir det fest!

Hoppas ni alla får en trevlig nyårskväll!!!!


Läst 21601 ggr Kommentarer Kommentera

 

I dagarna två har vi haft hoppkurs i Åskebros ridhus. Gårdagen började med teori i 2,5 timme som Tomas höll i. Han pratade om tränings -och tävlingsplanering bland annat. Givade och intressant var det. Sedan red vi därefter. Igår var det markarbete, bommar och lite hoppning. Jag tycker det är kul med sådana övningar och skulle kuna rida hur länge som helst! Igår hade jag CAHLUA och LAGANA.

 

Dag ett.

 

Idag var det mer banhoppning. Uppvärmingen var galoppbommar på volt och en del travhoppnig med inslag av travbommar, nyttigt! Sedan hoppade vi bana. En gång lågt och sedan lite högre. Idag red jag först EDWONDO som gjorde ett superbra jobb, riktigt nöjd med honom. Han var lugn, avslappnad och hängde inte runt i min hand. Han bar sig själv och börjar blir riktigt mjuk och fin i kroppen. LAGANA var med idag också och hon var kanonfin och gjorde också ett bra jobb, kul!

 

Dag två.

 

Jag har besök av min bästa kompis INA. Hon är här i tio dagar och hälsar på. Ina bor i Hamburg i Tyskland. Vi lärde känna varandra när jag jobbade i Tyskland. Vi jobbade i samma stall och delade till och med rum!!! Det är femton år sedan och vår vänskap håller i sig! Vi träffades senast för 1,5 år sedan men det känns som igår. Det är väl så riktigt vänskap ska vara?!

 

Ina med CAHLUA!


Läst 22156 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
28
2012

 

Alla har vi väl idoler och förebilder? Jag har några och framförallt ryttare inom hoppsporten. En annan idol utanför ridningen är Anja Pärson, alpina världstjärnan som nu lagt skidorna på hyllan. Hon är cool, har vinnarskalle och en riktig idrottskvinna.

 

 

Inom ridningen så har alltid Maria Gretzer varit en av mina förebilder sedan jag var liten. Kommer ihåg när hon tävlade på MARCOVILLE, den stora vita hästen som hon hoppade i OS i Barcelona och kom på sjätte plats med.

 

Minns även en riktigt bra julklapp jag fick av mamma för många år sedan. Det var Marias bok som jag läst många, många gånger!

 

Här ett klipp från OS i Barcelona med Maria Gretzer!


Läst 25742 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
26
2012

 

Julen spenderas till stor del i stallet för mig. Släppa ut och in hästar, fodra, mocka som jag har haft hjälp med av AC, det uppskattar jag! Mysigt att vi får massa snö, det underlättar när det är ljust och rent!

 

Har ridit några hästar idag och haft sällskap av Carro. Det gick fort på fälten för hästarna är så glada!

 

Carro på EROZ och Molly som följer med på ridturen!

 

CAHLUA och jag galopperar i snön!

 

Under eftermiddagen lagade Björn och jag hagar. Trådarna var av på en del ställen och hästarna tycker tyvärr om att gnaga på stolparna så de går av och måste bytas ut. Nu är det lite ordning. Ställde ut en storbal hö i en av hagarna för en av de två hästarna som går där är rymningsbenägen även fast det är el i tråden...Höt gillas, hon stannar kvar innanför staketet.

 

När jag är inne i vårat hus så njuter jag av julen och alla mina tomtar. Tänder brasa, sover en halvtimme på soffan och laddar energi till brasans sprakande ljud. Idag komponerades brasans ljud av Björns snarkningar från den andra delen av soffan!!! En powernapp på eftermiddagen gör underverk!


Läst 32178 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2012

 

Julafton idag. Jag gillar julen, det är så mysigt! Enligt tradition på julafton så har jag ridit en häst, bara en och det var LAGANA, hon är mitt hjärta!

 

 

Sällskap hade jag av Carro och hennes mamma Lotta. De red EROZ och TÅRTAN. Vi red ut mormorsrundan, galopp i snön på alla fälten och skritt i skogen med de snötyngda granarna.

 

Visst ser det härligt ut?!

 

Efter ridning och utsläpp av alla hästar så gick vi in och åt julgröt som min mamma kokat och julskinka som Björn griljerat. Glögg till det och julstämningen på topp! Riktigt mysigt!

 

Alltid julgröt och skinka efter ridturen på julafton!

 

Carro, Lotta och jag hjälptes åt att göra färdigt i stallet. Tomas var också här en sväng och mockade, snällt! Nu ska Björn och jag snart ta in hästarna och halma upp den ena lösdriften så de får lite julmysigt där inne.

 

Jag vill även önska alla mina vänner, hästägare och sponsorer en riktigt GOD JUL!!!!


Läst 25671 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2012

 

Åkte till ridhuset idag med ett gäng hästar. Första skutten sedan vilan och de var glada! ACINDO var lycklig att få skutta in i lastbilen till och med!

 

 

Byggde upp en rolig övning tillsammans med Ulle. Travbommar på rakt spår från långsidorna. Var tvungen att rida rakt in och efter, bra för att få hästen att lyssna och inte svänga när den känner för det. Fyrstuds på volten. På diagonalen ett räcke med bom framför och efter, bra för språngkurvan osv.

 

 

Vi byggde även en "femochenhalva" på långsidan. Det är en övning som man travar in i, öven en bom på marken. 2,20 meter fram till kryss och 5,5 meter till kryssoxer. En av de roligaste övningar tycker jag!

 

Började med att trava bommarna på en stor åttvolt. Blandade både trav och galopp på den delen av volten där inte bommarna låg. Flyttade hästarna sidvärtes i både galoppfattningarna och avsaktningar. Efter travbommarna byggde vi sedan på med studsen på volt och skuttade några varv åt vardera håll som uppvärmning. I studsövningen la vi även till räcket på diagonalen med bommarna före och efter. Byggde till slut på med "femochenhalvan" så det blev en liten bana av allt.

 

Hur kul som helst hade vi och tiden går alldeles för snabbt när man har roligt! När vi kom tillbaka till stallet så höll AC på att mocka stallet till Carros, Patricias och min stora glädje! Hur snällt är det inte med hästägare som överraskningsmockar stallet dagen före julafton???!!! Jättetack AC!

 

Vi tog in hästarna och fodrade eftermiddag. Åt mat tillsammans inne hos Björn och mig. Lite kaffe och fika på det, en trevlig dag hade vi.

 

 

De visade tre timmars hoppning från London idag på eurosport, så uppesittarkvällen i Bäcktorp blev hästhoppning och sedan "summerburst" på en annan kanal. Till det lite goda kex med ost och paketinslagning. Nu kan julen börja!


Läst 27687 ggr Kommentarer Kommentera

 

Idag har Björn skottat av snön från lastbilstaket. Gamla "Bettan" som också har haft lite semester och inte rullat sedan globen ska ut och lufta sig imorgon då jag ska till ridhuset och träna några av hästarna.

 

 

En del snö runt om lastbilen också, jag får ta traktorn och röja rent imorgon bitti innan vi ska ut och åka.

 

 

Hästarna har fått jobba på fältet idag. Ett av våra fält är perfekt att rida på, slät fin vall under snön. Sedan är det inramat som en bana av diken längs tre av sidorna, måtten på "bana" är ca 40*80. Sen finns resten av fältet att ta till om det inte skulle räcka! Helt ok eller hur?! Nu rider vi inte så läng i snön till att börja med. Hästarna får pulsa på rätt ordentligt och 20 minuters trimmande i snön är nog som 40 minuter på barmark, snön tar på krafterna. Så jag är noga med att inte rida för länge, då sliter det bara. Jobbade bara på att få hästarna mjuka, avslappnade och följsamma.

 

 

I eftermiddags var det världscup hoppning från Olympia i London. Så Towe, Carro, Patricia och jag satt bänkade i soffan och kollade på svts live sändning. Jublet nådde taket när Malin Baryard Johnsson och Tornesch kom på andra plats, härligt och stort GRATTIS!!!!

 

Lilla My med sitt lilla tuggben!


Läst 28001 ggr Kommentarer Kommentera

Hästarna rids i snön och jobbar på. Glada och ystra! Härligt att vara igång igen! CARLINA OCH CASH FLOW ska också ridas idag och vi kommer få hålla i oss, de är så pigga och busar i hagen. När Björn och jag skulle ta in de igår så var de helt tokiga och stod på bakbenen vid grinden! Så vi smackade på de så de fick galoppera runt i några minuter, inget de hade något emot kan jag lova! Sen lugnade de sig och vi kunde gå till stallet.

LAGANA och jag!

Towe på ACINDO!

EROZ och Carro!

LAGANA!

EROZ!


Läst 27685 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
20
2012


Härligt, Cahlua och jag i globen!

Fantastisk känsla!

Foto: Bo Bennergård


Läst 24296 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
20
2012

 

Idag red jag tidigt, redan vid åtta! Kanske inte är så tidigt egentligen men har man haft lite semester så kändes det tidigt att komma igång. Jag är alltid trött på morgonen, ingen morgonmänniska. Tycker det är skönt att komma igång men att svänga fötterna ur bingen, det kan var tungt! Får alltid energi på kvällen och kan vara uppe halva natten utan problem!

 

Caroline var ialla fall här och fodrade tidigt i morse så när jag kom ut strax innan åtta var det bara att släppa ut några hästar och rida de som skulle ridas.

 

Vi red ut tillsammans på LAGANA och EROZ. En härlig mormorsrunda. Hästarna jobbar på så bra i snön och det känns som att trava cavaletti över fälten när de får pulsa på i snön! Efter första rundan blev det en till med CAHLUA, DON och ACINDO-nu hade jag sällskap av Patricia och Anna! Lyxigt med så många duktiga tjejer i stallet! I eftermiddag kommer Johanna och Towe och de kommer rida en varsin häst. Jag ska åka och köpa spån och andra saker som behövs till stallet. Det tar alltid en stund så får passa på när hästarna kommer in utan att jag måste vara hemma. Sa skämtsamt på morgonen att "idag är huset fullt, eller stallet fullt, med tjejer"!!! Det är kul!

 

Har även sorterat lite bland hästtäckena, tvättat nåra maskiner, städat lådor och stallskåpen. Ska göra om lite i sadelkammaren så kör på med det nu. Hade tänkt göra det redan innan men har inte haft orken till det, semestern tog ut sin rätt! Tycker inte om att göra saker halvhjärtat heller, när jag kör på , då kör jag i 200!!!

 

Carro och EROZ imorse!


Läst 24779 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.