Therese
MAR
30
2013

ACINDO var bra idag igen, hoppade dubbelnolla, var snabb och kom tvåa i klassen! Hon ville verkligen vara snabb och felfri idag, härlig känsla när man känner att hästen nästan vill mer än jag själv!

 

 

CARLINA hoppade 130 klassen. det var en a:0, tio hinder med två kombinationer, många språng. Hade ett nedslag men hon var grymt fin! Vilken hoppning, kan nog bli något av min häst. Det känns riktigt roligt!

 

CAHLUA hoppade 140 klassen, hade även hon ett nedslag men hoppade jättefint på allt det andra. En tå på bommen bara som Daniel sa. Så jag är nöjd med mina hästar idag, det har varit en rolig påskafton.

CAHLUA får knoppar i manen innan start.

 

Tävlingen var slut runt kl 18 så vi har hunnit kolla på film, ätit påskbuffe i lastbilen. Snälla Anne hade lagat massor av mat till oss så det var bara att värma på, och det fanns mycket att välja på! Smidigt när man inte har så mycket tid över till att laga mat på en tävlingshelg.

Björn och Daniel med ACINDO och CARLINA.

 

Sen har hästarna fått kvällspromenad, de har nog varit ut ur boxarna fem gånger idag, antingen tävlat eller ridits vanlig eller promenad. Vill gärna ta ut de flera gånger när de är på tävling så de får röra på sig.

 


Läst 20435 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
29
2013

Har haft en bra start på tävlingen här i Lidköping!

Hästarna hoppar bra. ACINDO var dubbelnolla och kom trea i 120 klassen av 77 starter. Tjejen som vann kom även tvåa på sin andra häst, bra gjort!

CARLINA hoppade också 120 klassen, rev sista hindret i omhoppningen. Var lite spänd runt hela banan, kan vara det första starten. Hon är spänd för ljud, som sorlet från läktaren och andra ljud, inte för hindrena eller hoppningen. Hon hoppade även 130 klassen. rev första hindret, resten var bra!

CAHLUA hoppade ockå 130 klassen, riktigt fin, så fin och hoppade så stort över sista hindret i grundomgången att jag tappade den högra stigbygeln. Försökte men lyckades inte få i foten i den så jag hoppade hela omhoppningsbanan inklusive kombinationen med en stigbygel. Inte optimalt på den hästen som är så känslig. det höll till sista hindret, det rev vi för då tappade CAHLUA konsentrationen, inget jag klandrar henne öfr, tycker hon var duktig som höll sig så bra fast hon hade enn stigbygel slängandes mot sidan.

Får se till att hålla fötterna på plats imorgon!!!

Lite bilder:

ACINDO i sin box.

Daniel veterinärbesiktar CARLINA.

Björn och CARLINA.

Jag med häst och prisrosett gul för tredjeplatsen!

MY säger god natt och jag med!


Läst 20988 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
29
2013

Nu är jag i Lidköping! Kom hit igår kväll efter en stressig dag hemma för att hinna med allt som skulle göras. Måste säga att det är skönt att vara på tävlingsplatsen i god tid!

Hann göra det som var tänkt igår, började med att klippa hästarna som skulle med hit till tävlingen. Snälla är de så det gick snabbt och smidigt.

Fyra hästar fick även nya skor och även ACINDO blev skodd i förrgår. Hovslagarna Magnus och Jamie lovade att de har satt på vinnarskor!!! Eller som Magnus sa när han frågade vad ACINDO hoppar för klasser i helgen? Hon går upp till 130 sa jag. Bra, då sätter jag på skor för 140 så har du lite marginal!!!

Hovslagare på rad!

På väg i lastbilen igår, började med att tanka och så klart kaffe med kanelbulle till!

Hästarna som är med är CAHLUA, ACINDO och CARLINA. Har även med mig två "drängar", Björn och vår kompis Daniel-det var han som gav de namnet "drängarna"!!!! Skönt för mig att slippa bära tunga vattenhinkar!

Var uppe tidigt i morse och red hästarna innan första klassen som började vid åtta. Hästarna känns pigga och glad. Vi tävlar efter lunch!

CAHLUA imorse.

Kommer lägga upp en del bilder på instagram under helgen. Ni hittar mig som "theresetettenyman

GLAD PÅSK TILL ER ALLA!!!!!


Läst 19822 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2013

 

Vakande imorse och kände mig som överkörd av en traktor! Som tur var kom kroppen igång och den ganska lugna dagen idag rullade på. Hästarna som hoppade igår fick skritta ut i skogen med oss, härligt att mysa i skogen i solen! Blev en mormorsrunda också med två hästar!

 

Vi mockade, putsade och så blev det en sen lunch på Ikea. Kom hem och tog in hästarna och fodrade och åkte sedan till Skultuna för att hålla träning hela kvällen. Det är riktigt kul att träna elever. De är duktiga och vill lära och kul har vi!

 

Igår som sagt hopptränade jag och började dagen tidigt med att rida de hästar jag inte hann rida på måndagen då jag var på strömsholm hela dagen. Sedan blev det hoppträning och det kändes bra att jag red de på morgonen också, tycker inte om att slarva med träning, man hoppar inte över ett pass.

Hoppträningen var riktigt bra och jag fick jobba! Började på "eckermann-vis" med två kavalettibockar på medellinjen som jag galopperade över tills det var näst intill perfekt med vägar, tempot, rytmen. Blev svettigt på några av hästarna men vi fick till det! Hoppade sedan bana och det blev bra med samtliga hästar.

 

Avslutade dagen med att rida tre hästar till hemma så hur många uppsittningar jag gjorde igår, det tappade jag räkningen på någon gång under eftermiddagen!

 

Imorgon är en ny dag. Hovslagaren kommer, hästar att rida, klippa två hästar, packa grejer, foder och försöka komma iväg i skaplig tid ner till Lidköping. Blir tävling där fredag till söndag med tre hästar.

Nöjda hästar i lastbilen igår efter träningen.


Läst 17545 ggr Kommentarer Kommentera

 

Ojoj, nu är det mycket om dagarna! I måndags var Henrik Von Eckermann på Strömsholm. Han hade tränarseminarium på dagen och clinic för alla på kvällen.

 

Under dagen var jag med och red LADY LOVE. Det var givande och roligt. Hans system är enkelt och okompicerat.

 

Vi fick börja värma upp längs med fyrkants spåret och ha hästarna raka, avspända och framme för skänkeln. Sedan gick vi över till en "enkel"övning, två kavalettibockar på medellinjen. I galopp skulle vi rida över de, på sex eller sju galoppsprång mellan. Den övningen "avslöjar" mycket. Är hästen rak, framme för skänkeln, i balans osv. LADY var ganska het och då måste jag tänka på att länga ut hennes hals, inte kort ihop henne bara för att hon vill springa iväg. Utmana mig själv och galoppera. Få fram galoppen. Blev bra till slut efter en stunds träning.

 

Sen hoppade vi lite enkelhinder och det gäller samma sak där med henne som på bommarna. Sen en bra sak som han sa att med en het häst som LADY ska man inte hoppa övningen, bryta av och sedan bara skritta tills det är dax igen. Trava och jobba henne tills det är dax, då laddar hon inte upp sig så mycket.

 

Henrik ville prova henne för att han inte hade suttit på någon "het" häst under dagen. Riktigt kul att han red henne. Nyttigt för mig att se och resultatet blev bra.

 

På kvällens clinic red jag CASH FLOW. Det var en utmaning i sig att ta med henne. Hon har de gånger hon varit i Strömsholms ridhus blivit så spänd (paynjumpen för två veckor sedan...) Nu var det mycket publik och allt runt om kring så ett bra tillfälle.

 

Kände när vi värmde upp att det började koka lite i hästen men försökte bara hålla henne lugn och det släppte. Vi började med cavaletti bommarna även denna gång och Henrik ville att jag skulle sitta med på henne ner i sadeln, inte göra det för enkelt genom att hamna lite på tå mellan bommarna. Så jag satt ner mer och höll om henne med stödet från skänkeln och fick henne fram till et bra stöd på bettet. Det gick bra, var lite orolig att hon skulle protestera men det gjorde hon inte. Vi hoppade sedan enkelhinder där han var noga med rytmen fram till hindret och vägen efter, rak häst, noggranna hörnpasseringar.

 

Hoppade sedan en lång bana och det kändes som en utmaning att gå direkt på banan på 110-115 höjd med CASH FLOW. Det gick bra!!! Hon var så duktig! Vi skulle sedan hoppa ett varv till lite högre men jag sa till Henrik att jag tyckte det räckte med höjden för henne då hon inte är så rutinerad ännu. Så vi hoppade ett varv till på samma höjd. Allt bra förutom sista två linjerna vi fick jobba lite extra med några gånger innan det var bra. Otroligt givande för oss!

 

Henrik är en otroligt duktig ryttare. Noggrann med detaljer och lämnar inget åt slumpen. Ska bli kul att se honom rida i Göteborg och världscupfinalen!

Ni får läsa Hippsonbloggen om clinicen som återger allt i mer detaljer hur henkes system är osv!

 

Tränade igår, hoppade fem hästar och red några till. Skriver mer om det senare nu måste jag ut och rida!


Läst 17797 ggr Kommentarer Kommentera

 

Är egentligen alldeles för trött för att orka blogga men tycker inte om att skjuta på det, kommer varken vara piggare eller ha mer tid till det imorgon.

 

Tävlade igår och det gick strålande bra, vilken rolig dag det var! Åkte till Åsebo vid Avesta tidig morgon med två hästar i lastbilen. Var ganska trött efter för få timmars sömn men med lite kaffe och god brownie vaknade jag till på vägen dit.

 

Hade med mig CASH FLOW och LADY LOVE, samt EDWONDO som Ulrika och Morgan körde dit.

 

Var lite spänd på hur det skulle gå med de tre unghästarna. CASH FLOW som var så spänd sist, LADY som var sjövild och EDWONDO som inte tävlat sedan förra året. Hästarna gick jättebra och det kändes så skönt att få kvitto på att träning och envishet lönar sig. Att åka till ridhuset på lördagskvällen innan och trimma, det var det värt!

 

Började med CASH FLOW som hoppade en meter. Hon var pigg och framåt när jag värmde upp och då är det bara att hålla igång hela tiden och trava tills jag kunde komma in i lilla ridhuset där man hoppade fram, allt för att hon ska få något att tänka på och inte bara skritta runt och ladda upp.

 

Inne på banan gick det jättebra, hon var avspänd och med mig, felfri runda!!! Så då valde jag att även starta 110 klassen. Nu kom det även in ganska mycket tittiga hinder på banan men det störde henne inte, hoppade ännu mer avspänt andra rundan, så jag fick en härlig känsla och det blev felfritt igen!!! Jag var så glad efteråt att jag nästan fällde en liten tår! Tålamod och att jobba konsekvent med henne lönar sig.

Duktig CASH FLOW!

 

LADY LOVE var också duktig. Hoppade 110 och 120. Ett nedslag i den första rundan och två ner i den andra med en liten volt på en distans på böjt spår som jag inte riktigt fick med henne på så yttersidan flöt ut, ville då inte attack rida på hindret och gjorde en smidig volt istället och fortsatt banan utan problem, det handlar om utbildning för de unga hästarna.

 

EDWONDO gjorde årsdebut på tävling och med ett lysande resultat! Han blir sju år i år och får då hoppa i avd A, mot de äldre hästarna. Inledde med 110 klass, var dubbeltfelfri och fick en placering med vit rosett! Kul! Hoppade även felfritt i 120 klassen och kom på sjunde plats och fick en rosett till, så kul! Jag var nöjd med honom också för, för första gången på tävling så stod han inte emot på hindrena utan bjöd på allt och jag kunde rida utan massa tryck. Han har mognat över vintern och med all träning.

Morgan och Ulle med EDWONDO, nöjda med årsdebuten!

 

Trevlig tävling för övrigt där det märks att klubben vill göra det så bra som möjligt. Trevlig stämning, ordning, fina hinder och helt enkelt en trevlig, bra regional tävling som ger hästar och ryttare bra förutsättningar.

Anna och Björn var med och hjälpte till. Här ska vi köpa hamburgare till lunch, var och varannan tävlingsplats standardlunch tror jag...

Rolig skylt på dörren till cafet!

Fint ridhus i Åsebo, Avesta.

 

Var jättetrött igår kväll när vi kom hem, sen upp tidigt idag för att fodra och släppa ut. Göra iordning några hästar och vara på strömsholm vid nio för att träffa Henrik von Eckermann. Han skulle ha clinic nu ikväll och tränarseminarium under dagen. Jag var med och red två av mina hästar och på förmiddagen ville han se alla hästar och gå igenom upplägget med oss. Blev en lång men otroligt bra dag. Skriver mer om den imorgon. Nu sova, upp tidigt imorgon bitti och rida de tre hästar som jag inte hann rida idag, som jag ska hoppträna imorgon. De får gå på morgonen hemma och sedan träna senare på dagen, vi börjar hoppträningen vid tio...ska rida tre innan och allt det andra... 


Läst 20570 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
24
2013

Strax rullar vi mot Avesta och tävling. EDWONDO gör årsdebut idag och så har jag med LADY LOVE och CASH FLOW. Ska bli spännande hur CASH hoppar idag. På paynjumpen förra veckan såg hon spöken överallt och stannade på nästan varje hinder. När vi tränade i torsdags plockade vi fram allt "tittigt" som fanns i förrådet och hon hoppade allt utan att tveka...Träning är träning i hemma miljö, tävling något annat så vi får se idag helt enkelt!

 

Var på Rocklunda igår kväll och trimmade de tre och två till. Blev sent, fastnade sedan framför tvn, vilket inte sker ofta. Men det var ett intressant program på Discovery som handlade om hundslädestävling över Alaska. Människan och hundarna över Alaska i 180 mil, tävling på många sätt. Mot varandra eller sig själv. Att se till att själv orka och att hundarna var i bra form. En utmaning som hade en del lika med hur man själv tänker i tävlings sammanhang och i vardagen. Häftigt att se.

 

Nu måste jag åka!


Läst 18209 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
23
2013

 

En bra dag igår då alla hästar jobbade på fint! Vi åkte till ridhuset på Rocklunda med ett gäng. Jag red en del markarbete på ACINDO och CAHLUA och avslutade med att hoppa de två. Riktigt fina var de. CAHLUA var väldigt pigg i markarbetet så Tomas hjälpte mig och instruerade så jag fick till det riktigt bra. Det är så roligt att träna!

Hoppade även LOREEN som Emilia äger och det blir bättre och bättre för varje gång. Hon är mest dressyrriden och inte så mycket hoppad ännu.

 

Tomas trimmade CARLINA och tömkörde TIPTON, båda såg riktigt fina ut.

Kom hem på eftermiddagen och red några hästar till här hemma tillsammans med Johanan och Towe. Härligt fint ute med sol och sista turen blev i solnedgången!


Läst 21865 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
22
2013

 

Våren känns avlägsen men om man kollar på den här filmen från Mountain Horse och alla deras snygga ridbyxor så tänds hoppet om att det kommer bli vår och sommar om några veckor!!!

Får drömma om tunna ridbyxor utan långkalsonger under idag när jag rider! Det är i alla fall soligt om en blåsigt. Ska göra iordning fem hästar som ska åka till ridhuset och trimma om en stund. Sen är det sex hästar kvar att rida här hemma i eftermiddag.

 

Vi var i ridhuset igår också och hopptränade. Jag hoppade CELVIN, CASH FLOW,LADY LOVE och CARAMIA. Alla jobbade på fint och fick hoppa lite bana med tittiga hinder. Innan vi började hoppa jobbade vi en del markarbete som de svarade upp fint på.

CELVIN hoppade igår!


Läst 23004 ggr Kommentarer Kommentera

 

Har aldrig någonsin varit så trött på vintern som jag är i år! Jag gillar vinter men nu är det inte kul längre. Det blåser så kallt och isigt är det. Ska inte klaga på vintern som varit egentligen. Det har varit bra med snö så hästarna har fått bygga upp styrka och kondition i snön så det nästan piper ut genom öronen. Ljust och rent har det också varit, men nu är jag trött påt!!!

 

Vi har vecka 12 nu, vecka 16 är första utomhustävlingen. Fyra veckor dit...känns som fyra år!!! Kommer lova att jag ska inte klaga i sommar då det är (förhoppnigsvis) varmt, insekter...

 

Ska rida några hästar nu innan vi lastar och åker till ridhuset vid halv ett. Japp, påt igen fixa hästar med transporttäcken, packa ut halva sadelkammaren i lastbilen, lasta hästar, lasta om...Ska bli väldigt skönt att komma in i ridhuset och rida. Hästarna kommer vara glada! Och jag med...

Kom igen nu kör vi sista vinterspurten mot VÅREN!!!!!!!


Läst 15904 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.