Therese
APR
30
2013

Efter några fantastiska dagar i Göteborg så är jag nu hemma igen. Vilken tävling det har varit där nere, den bästa av alla! Världscupfinaler och massor av bra ridning och sport på hög nivå, är laddad med inspiration att träna nu vill jag lova!

Beezie Madden från USA vann finalen och hon är en fantastisk ryttare tycker jag. Tvåa var Steve Guerda och trea Kevin Staut. Tre svenska placerade i finalen, Rolf-Göran sexa, Henrik åtta och Jens tolva. Stort grattis till fantastiska prestationer!

Nu är jag hemma och red några hästar igår, blir fler idag. Känner mig inte så pigg, förkyld och hängig. Hoppas det går över, allt blir mycket tyngre när man inte mår bra.

Red CARLINA igår och kom i lugn galopp på grusvägen. Ut ur skogen hoppar helt plötsligt en stor älg bara 20 meter framför oss!!!! CARLINA gjorde en tvärnit och slängde sig helt om. Tur jag har bra balans så jag satt kvar, tackar ännu en gång mina shettisar för den!!!! Älgen hade dessutom en lika stor kompis som kom strax efter!

Älgsafari!!!!


Läst 23277 ggr Kommentarer Kommentera
APR
25
2013

 

Nu är det äntligen igång, hästföretagarforumet och Göteborg Horse Show!!!


 


Jag åkte ner igår tillsammans med Marie och en tjej som heter Therese. Marie är projektledare för hästföretagarforumet och i år hjälper jag till under det och är värdinna! Roligt och annorlunda mot min vardag!

Forumet pågår under två dagar och idag var det många intressanta föreläsningar. Allt från jordbruksminister Eskil Erlandsson som inledde forumet, exportrådet, Pia Lewin som pratade om att sälja och exportera hästar, LRF Konsult, Lotta från Nyby Torshälla ridskola, Mountain Horse mfl. Imorgon är det full fart hela dagen igen.

Vi började med att packa alla goodybags igår. Alla som kommer till forumet får en varsin påse!Lyxig lunch under forumet.Bertil Sjövall från Mountain Horse föreläste och berättade om företagets historia.Som avslutning på dagens forum var det clinic med Kyra Kyrklund!Nu ikväll var det välkomstparty för ryttare, sponsorer och många fler. Jättekul att gå på och mycket folk var det. Som inledning var det lottdragning av startordningen för dressyrens och hoppningens världscup. På bilden är det jag och Cecilia Conavalina som driver prylbloggen på Hippson.Reem Acra sponsrar dressyrens världscup och de ställer ut flera av sina klänningar i vip loungen!


VILL HA!!!!!


Hästföretagarforumet är slut i morgon eftermiddag. Resten av veckan och hela helgen blir semester för min del, bara titta på tävling i världsklass!!! 

 


Läst 32615 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2013

 

En fin bild på CAHLUA från igår. Hennes andra start i svår klass, 145 höjd. Kändes riktigt bra och ska bli spännande att se hur hon kommer utvecklas vidare. Hon är en häst som står nära mitt hjärta, speciell på många sätt!

Underbara häst!

Foto Bo Bennergård


Läst 33841 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2013

 

Här kommer några fina bilder från Sundbyholm! Fin hinderpark har de.

 

ACINDO och jag hoppar över "Rolex" oxern i 130 klassen!

ACINDO! Foto Bo Bennergård


Läst 28940 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är premiärtävlingen på Sundbyholms ridsportarena på travbanan över och vilken succé!!! Fantastiskt bra på alla sätt!

Kändes kul att gå runt på en tävlingsplats där alla deltagare, hästskötare funktionärer och övriga var så glada och nöjda över tävlingen. Att den här arenan kommit till här i regionen kommer betyda mycket för ridsporten.

I sommar arrangeras SM i banhoppning för juniorer, young riders och seniorer. Det kommer vara tävling i tio dagar och den andra helgen är det riksmästerskapet på höjderna 110-130. '

Tävlingsbanan.

Mina hästar har alla hoppat bra. Jag har ridit ok. Några bommar har trillat, några rundor har varit felfria på hinder, placeringarna har uteblivit. Vissa helger kan det vara så, man åker hem lite tomhänt på rosetter men rik på erfarenheten!

CAHLUA gick idag 145 klassen, svår hoppning. Det var bara hennes andra start på den höjden, vi gjorde debut förra helgen i Gävle. Är nöjd med rundan och längtar redan till nästa tävling!

CAHLUA 145 klass, svår hoppning.


Läst 18976 ggr Kommentarer Kommentera

 

Tävlade CARLINA, CAHLUA och ACINDO igår. Årets första utomhustävling. Även premiär för ridsporttävling på Sundbyholms travbana. De har gjort en stor ridbana på innerplan av travbanan. Fantastiskt fint och de bästa förutsättningarna att tävla under.

ACINDO 120 klassen. Pigg, glad!

CAHLUA 130, lugn och fin!

CARLINA 130, hoppade så bra att hon hoppade mig ur sadeln på hinder nummer sex. Höll på att flyga av, tappade stigbygeln och hästen blev rädd. Fick stopp på oss, klappade henne och fortsatte lugn runt banan. Felfri på hinder!


Läst 19943 ggr Kommentarer Kommentera

Det regnar, fullt med vatten redan som det är efter vårens islossning så nu kan vi snart sätta på oss simfötter!

Ska rida hemma idag ett helt gäng så det gäller att klä på sig regnkläder, ställa in sig psykiskt på att det kommer bli blött och sätta foten i stigbygeln och träna på! Rider nog de flesta till "vägens ände" Det är våran grusväg som vi fortsätter på flera kilometer upp i skogen tills den helt enkelt tar slut.

Red där igår för att kolla läget och blev alldeles lycklig av att all is är borta, vägen är mjuk och hästarna kan träna konditionen på bästa sätt! Den svängen tar en timme och 20 minuter, så kommer sitta i sadeln några timmar i regnet!

Igår åkte jag in till ridhuset på förmiddagen. Hoppade CARLINA, LADY och CASH FLOW. Carro hoppade EROZ. De gick alla bra och här kommer två videos.

Hoppade banan på alla tre och först ser ni CASH FLOW. Hon gjorde den två varv, första ser ni på videon, sen fick hon hoppa ett varv på 110 höjd.

CARLINA sista linjen.


Läst 22865 ggr Kommentarer Kommentera

Tänkte göra min blogg lite mer "levande" med lite videoklipp från vardagen då och då. Igår var vi ute i skogen och jag filmade lite. Har dock lyckats få filmen på fel håll, hoppas ni inte blir åksjuka av att titta på den!

Video från igår tisdag!


Läst 21885 ggr Kommentarer Kommentera
APR
17
2013

går kväll var det hoppträning i Åskebro och jag tog med CARAMIA och LORD. Båda två var duktiga och det var en bra träning.

Nu ska vi strax lasta och åka till Rocklunda. jag ska hoppa tre hästar och Carro hoppar sin och en häst till åker med för lite trimning bara. När vi kommer hem ska resten av gänget ridas, så det blir en dag full av rida och hoppa och det övriga som hör till!

Nu vill vi ha värme!


Läst 17970 ggr Kommentarer Kommentera
APR
16
2013

Igår var en ganska lugn dag och jag öppnade inte ens en dator eller surfade runt på mobilen särskilt mycket heller. Så idag när Malin kom sa hon att hon undrade om jag hade dött igår för jag var helt osynlig på hela dagen! Men ibland måste man bara ladda batterierna.

starten på resan till Gävle i fredags blev inte riktigt som vi hade planerat. Björn skulle komma hem från sin jobbresa vid sju på kvällen, då skulle vi rulla upp mot Gävle för att komma fram i lagom tid för kvällen. Nu blev Björn fast på Köpenhamns flygplats i kaoset som var där efter att det var tjock dimma över Danmark. Inga plan landade eller lyfte som det var planerat. Så när han änligen kom med ett plan var det bra mycket senare och han kom hem hit vid halv elva på kvällen. Vi åkte strax efter elva och kom fram sent på natten. Vi var trötta och helt slut, hästarna pigga och glada!

Tävlingen började vid halv åtta på morgonen lördag och jag skulle sitta upp på ACINDO som var först ut vid nio tiden ungefär. Själv hade jag mått riktigt dåligt på natten och min mage ville göra sig av med allt innehåll på det ena eller andra sättet. Inte mycket sömn för min del. Låg i sängen och skakade när klockan ringde och undrade hur jag skulle kunna ta mig samman för att tävla. Utanför lastbilsdörren var det dessutom snöblandat regnstorm, inte riktigt storm men mindre trevligt var det att vistas utomhus. Låg i sängen och intalade mig själv att det var bara att gå upp och göra jobbet. Hade nu alla andra (Ulle och malin som fixade hästarna och Björn som körde lastbilen) slitit halva natten och morgonen för att vi ska tävla då var det bara att tala om för kroppen att nu rider vi!

Gick banan och träffade på Jessica som stirrade på mig och sa: Fan vad du ser ut, du är ju genomskinlig!

Jag mår inge bra. -Ska du verkligen rida?-Japp, det kan du ge dig på att jag ska! -Har du ätit? -Nej, jag har druckit blåbärssoppa. -Ok, jag fixar något säger hon!

Så när jag sedan sitter och rider fram ACINDO kommer Jessica med dricka, kaffe och ett kokt ägg, haha, det var vad hon fick tag på snabbt!!! Lyckades få i mig det och kroppen tackade för lite näring! Tack Jessica, du är en riktig kompis du!

Framridningen var blöt på lördagen men inget fel på underlaget för det. På söndagen var det helt torrt och fint.

Tävladet gick hur bra som helst. ACINDO hoppade en jättefin dubbelnolla i 120 klassen. Sen att jag hängde som en disktrasa över halsen när vi kom ut från ridhuset en en annan del av det hela. Satt upp nästan direkt på EDWONDO, red fram sen in på banan och gjorde en perfekt felfri runda på honom också! ACINDO blev placerad och EDWONDO hamnade strax utanför prislistn, red inte så snabbt på honom som inte gått mycket på tid innan.

Lyckades sen sova en timme innan det var dax att rida CAHLUA i hennes först klass. Hoppade 130 klassen som var en tidshoppning, Fick till en bra runda som visade sig vara näst snabbast av alla så vi kom tvåa!!!

CAHLUA skulle sedan hoppa 140 klassen på kvällen, först var det laghoppning elitallsvenskan för norrlandsgruppen. Så vi passade på att äta och jag slocknade på soffan i lastbilen. Björn och Ulle hade sedan ringt mig flera gånger när det började närma sig bangång i 140 klassen. Eftersom jag var långt ut i rymden i sömnen vaknade jag först när Björn ko och ropade i genom dörren! Snabbt upp och till bangången. Det var en ganska mastig 140 eftersom det var kval till grand prix klassen som gick dagen efter.

CAHLUA kändes jättefin och vi var felfria igen och kom på tionde plats och fick pris igen! Kvalade även till Grand prix klassen dagen efter.

Hederspriser är alltid kul att få, här en "halvmeter Gävle" som jag fick efter andraplatsen!

Lördagen var en tuff dag med regn/snö, kallt, blött, lerigt, krasslig ryttare och mycket jobb för Malin och Ulle i stallet för att få rent alla grejer och fixa boxarna så det inte skulle bli för blött för hästarna. Tack till er, utan er hade jag aldrig kunnat tävla på lördagen!

Söndagen bjöd på sol och det kändes som livet hade återvänt! CAHLUA skulle även hoppa Grand Prix klassen som gick i 145. Det var hennes debut på den höjden och i svår klass. Det gick helt ok. Svår teknisk bana. Hon hoppade bra och gjorde många fina språng. Känns bra inför fortsättningen på dessa höjder!

ACINDO och EDWONDO hoppade 125 klassen på eftermiddagen. Hon hade ett nedslag i grundomgången men hoppade fint. Han var felfri i grunden, rev ett i omhopppningen men det blev en tionde plats och pris! Kul avslut på tävlingen!

Lite dåligt med bilder från helgen tyvärr, blev några få som tur var!


Läst 18473 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.