Therese


Veckan rullar på och det har varit full fart på pedikyr och manikyr fronten!Några av hästarna har fått nya skor, närmare bestämt sex hästar var det på skolistan denna vecka.

Sen har veterinär Sara varit här i två omgångar och kollat tänderna på hästarna, alla hästar är nu kollade. Det är bra att göra det minst en gång om året. En del hade vassa tänder som behövde raspas och någon hade hakar.

En hästmun!

Idag har jag trimmat och ridit fina EDWONDO, imorgon tävlar jag honom på Jumpclub. Hoppar 120 och 130. Han kändes fin och väldigt glad idag. Härligt när hästarna är så.

Björns syster och hennes båda barn är här och hälsar på oss. Nu ikväll roade vi oss på riktigt "bondunge" vis, köra traktor på fältet! Jag satt i stolen och gasade och bromsade. Lina och Erik fick styra och köra runt på fältet. Det var nog höjdpunkten på hela deras helg!!!

Erik!

Lina!


Läst 13680 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
27
2013


Nu är det ganska lugnt på ridfronten. De tre äldre tävlingshästarna vilar efter Vetlanda och skrittas bara ut i skogen. De ska göra det i två veckor, de tävlar inte förens vecka 30 på Sundbyholm.


De yngre rids och ska tävla om en vecka i Köping, så det finns att göra men med tre mindre att trimma känns det lugnt!  
Fina OCEANA åkte hem igår. Hon har varit här i tre månader för att ridas igång innan ägaren själv ska rida. Vi önska lycka till med henne!
Det kom en ny häst istället som ska tränas och tävlas. 
Det finns även en till plats ledig i stallet nu så jag kan ta emot en häst. För kortare eller längre tid.  
Om ni vill få er häst tävlad så gör vi tillsammans en plan för er häst. Jag tävlar på alla olika nivåer, allt från fyraåringar som ska ut på sin första tävling till äldre hästar i svår klass.
Så vill ni lämna er häst för inridning, träning, tävling så är ni välkomna att ringa mig på 070-7975888 eller maila stallbacktorp@hotmail.com
ACINDO seger på Strömsholm!

Läst 15958 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
26
2013


LADY LOVE SB är till salu!


Ni som följer bloggen har kanske lite koll på henne. Det är min egen uppfödning efter Looping 876-Rastell 782.
Hon är sex år gammal och ca 165 cm i mankhöjd.
Hennes mamma Rantadou red jag svår hoppning på.
Lady Love är en tuff, framåt och orädd häst. Hoppar allt och rör sig trevligt. Hon kan säkert passa bra även till dressyr. Jag har tävlat henne i hoppning upp till 120 klasser felfritt. Nu senast i Gagnef startade hon tre 120 klasser, felfri i den första. Ett nedslag i den andra och felfri sista dagen.
Snäll att hantera, sko. Van att ridas ut mycket och är trafiksäker.
Hon vill åka brett i transporten.
Röntgad UA.
Pris: 160000 kronor.

Välkommen att ringa för mer info! 0707975888

Gagnef 120 klass.


Läst 16765 ggr Kommentarer Kommentera


Björn brukar alltid ta kort på prisutdelningen och ärevarv, det blir ibland ganska roliga bilder!!!!


ACINDO fyra i 125, örebro!
CAHLUA trea i 130, Vetlanda!
LAGANA seger i 140 klass, Gislaved 2012.
CARLINA påväg på ärevarvet efter sin fjärdeplats i 125, vetlanda!
CAHLUA i Gagnef, fyra i 140!
LAGANA efter seger med laget i elitallsvenskan omgång tre, 2012.
ACINDO seger på Hamre i 135 klass!

Läst 18896 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar! Jag var i Vetlanda på tävling och det var kul, det gick så bra!


Vi åkte i torsdags eftermiddag, Björn, Daniel, jag, tre hästar och fem hundar. Kom fram sent men resan gick bra, mötte upp min kompis Jessica i Mjölby så körde vi tillsammans ner sista milen.
Stallet hästarna stod i, fint och bra. Hästarna som jag hade med var CAHLUA, ACINDO SB och CARLINA SB.
Det var på ett sätt en lugn helg med "bara" tre hästar. Vi hoppade inte de första klasserna så både fredag och lördag började våra klasser efter lunch. Lugna förmiddagar med hästpromenader, hundpromenader och stallfix. När det sedan dragit igång efter lunch så gick det i ett med broddning, uppvärmning, bangång, tävling och hästbyte men allt rullade på smidigt, tack vare Björn och Daniel som båda två är helt suveränt duktiga drängar!
I Vetlanda går tävlingen på deras stora fina gräsbana, både Jessica och jag hade glömt bort hur stor den faktiskt är, länge sedan vi var där på tävling. Sist jag var där var 2008 och det var lika trevligt då som nu! Vi funderar på att göra tradition av att åka på midsommartävling här nere?! 
Hästarna gick jättebra i helgen, de har varit så duktiga! Det kändes riktigt bra, alla rundor vi gjorde. 
På fredagen hoppade CARLINA 125 klassen. Hon fick gå lite mot klockan och prova på några snäva svängar för första gången, det gick bra. Felfri och kom trea i klassen!
CARLINA på prisutdelningen.
CAHLUA och ACINDO hoppade 130 klassen, båda felfritt. Kom trea och sjua!
Prisutdelningen efter 130. Cahlua och jag trea, Jessica fyra på Stella!
På lördagen hoppade CARLINA 130 klassen, hon var jättefin! De andra två 140 klassen. Det var en lång bana, grundomgång med femton språng, trekombination och två kombinaton. Något att bita i!
ACINDO var fin, riktigt fin. Hade två nedslag, men känns som att nollan är nära. Tog bakbommen på trippeln och sedan en oxer mot slutet.
CAHLUA var felfri! Så vi gick vidare till omhoppningen. Det var en lång bana det också, tio hinder-elva språng, tur att hästen har bra kondition!!!
Red snabbt och hon var med på noterna på alla hinder utom det tredje, där petades bommen ned lite retligt. Jag fortsatte min plan och svängde och galopperade på och hon var fin. Vårat resultat med fyra fel räckte till en fjärde plats efter de tre felfria. Min tid hade räckt till seger, men då ska man vara felfri också!
Flätning av CAHLUAS man!
Igår söndag hoppade alla tre 130 klassen. CARLINA var bra fram till en kombination vid publiken på kortsidan. Det började regna så några paraplyer dök upp och det var läskigt tyckte min häst, som hoppade A-hindret i kombination, såg ett paraply utanför staketet och slängde sig åt sidan, tur jag höll mig kvar! Sen vågade hon inte gå i närheten av kortsidan, det var läskig paraplyer där utanför! Så ingen ide att försöka tvinga henne till att hoppa då, så jag utgick och hoppade ett hinder längre bort istället. Hon har gjort så bra resultat, det är sånt som händer och hästen ska inte straffas för att den blir rädd!
De andra två är mer rutinerade så det tittade inte efter några paraplyer! Hoppade bra och CAHLUA var felfri, snabb och kom på tredje plats, ACINDO kom på elfte plats efter ett nedslag i omhoppningen men det räckte till pris.
En trevlig och bra organiserad tävling som vi gärna åker tillbaka till. På bilden är det buffebordet från ryttarfesten i lördags.

Läst 18473 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
20
2013

Visst är det härligt, midsommar!!! Det är så grönt och fint, blommor, sol!


Min midsommar kommer att firas i Vetlanda på tävling! Åker dit med Cahlua, Carlina och Acindo. Björn och Daniel följer med och så kommer min kompis Jessica ner med sina tre hästar och tävlar. Det ska bli så roligt! Malin och jag har börjat packa. Inte alls lika mycket grejer som ska med denna helg med "bara" tre hästar mot Gagnef med nio!

Hästarna har fått tagit det lite lugnt efter Gagnef, unghästarna bara hage och lite skogsridning. De äldre har gått i skogen, joggade rundan igår och idag ska de trimmas lite innan vi åker till Vetlanda.

Vi red rundan igår, Tomas på Tipton, Malin på Carlina, Nina på Eddy och jag på Don!

Hela gänget!


Läst 19958 ggr Kommentarer Kommentera


Helgen som var tillbringade vi uppe i Gagnef i vackra Dalarna på tävling. Totalt nio hästar hade vi med oss dit upp! Sju hästar tävlade jag. Ulrika och Tomas en var. Så från att jag började packa i onsdags tills nu har jag inte haft tid att sitta vid datorn och blogga. Bara att packa allt och komma dit upp med nio hästar kräver en del planering! 


I lastbilen som Björn körde åkte fyra hästar, Ulrika körde sina två hästar, Tomas en häst och jag hade två i mitt släp. Vilket cirkuståg!!! 
Vi hade en riktigt bra helg! Det var roligt och hästarna har alla hoppat bra. 
Det är en trevlig tävling i Gagnef, lantligt och charmigt. Arrangören gör ett bra jobb med att få sponsorer till tävlingen så i alla klasser delas det ut seger täcken. Alla placerade får gå till prisboden och hämta roliga hederspriser. Meetingpris delas ut till unghästarna och till de tre bästa ekipagen i avdelning A totalt. De har sponsorer till alla boxar så de kostar inte fullt så mycket som de kan göra samt att det är fri tillgång på spån! 
Uppstallningen inne i ridhuset.
Mitt team som gör att en helg som denna fungerar med allt som ska göras. Mocka, spåna, fixa vattenhinkar, fodra, borsta, promenera hästarna, sadla, tränsa, planera, lyfta bommar på framhoppningen, gå banorna och planera hur de ska ridas, fixa vår mat, rasta hundarna osv! Stort TACK till er Daniel, Björn, Ulrika och Tomas.
Till hästarna så börjar jag med de två yngsta och mest orutinerade som åkte med på meeting för första gången i sitt liv och "sov borta", CASH FLOW och CELVIN AF TORTUNA. De var båda två jätteduktiga och hoppade en 1 meter klass och tre 110 klasser. CELVIN blev bättre och bättre för varje start och lärde sig massor på denna helg. Han hade ett jämnt resultat med ett nedslag i varje start. Han fick pris i en av starterna då även fyrafelarna fick pris då det inte var så många felfria. CASH FLOW var felfri i de tre första starterna med pris i de, lite trött den sista så det blev ett nedslag och en volt. Hon vann även ett täcke som de lottade ut bland de felfria unghästarna!
Täcket som CASH FLOW vann fick ACINDO äran att hämta!
LADY LOVE SB var den mer rutinerade unghästen och hon hoppade tre 120 klasser. Hennes resultat var 0-4-0, vilken helg!!! Hoppade riktigt bra och kul med två nollor på tre starter! Blev pris i alla tre starterna då även fyrafelarna på lördagen fick pris, inte många nollor då.
EDWONDO som inte tävlat sedan i Falun gjorde två starter i 120 klass, en på lördagen och en på söndagen. Felfri i den första och strax utanför placering då jag inte red så snabbt, ville göra en bra lugn runda, i den andra hade han ett nedslag i omhoppningen. Provade att svänga lite snäva svängar när vi inte hoppade så högt och det kändes bra. Vi börjar bli ett team nu Edwondo och jag.
Tomas tävlade sin TIPTON och de gjorde tre starter i 110 klasser, gick strålande. Ett nedslag första dagen, felfria på lördagen och även på söndagen då de kom på fjärde plats och fick rida in på prisutdelningen!
TIPTON och Tomas på prisutdelningen.
CARLINA SB hoppade tre 130 klasser. Första dagen lite spänd och tittade på allt runt omkring banan, två nedslag. På lördagen hoppade hon felfritt och var snabb, kom på fjärde plats!!!! Hoppade riktigt, riktigt bra även på söndagen i tidshoppningen även om vi rev en bakbom på en oxer så tycker jag att det var hennes bästa runda.
Rosettsamlingen efter de två första dagarna!
ACINDO SB fick börja med en 130 klass på fredagen, vi rev första hindret, resten var kanonbra! Hon fick då ta ett kliv upp på lördagen och söndagen och hoppa 140 klasserna. Wow, vad bra hon hoppade! Blev ett nedslag på lördagen, jag red på lite på ett hinder som hon rev, då blev hon lite stressad och lite stark. Bröt då av för att få tillbaka henne i fokus igen och vi fortsatte banan felfritt! På söndagen hoppade hon också kanonbra, petade två hinder på fjorton språng. Känns att hon har höjden i kroppen!
CAHLUA fyra i 140!
Tvåa i 140!
CAHLUA blev helgens meetingvinnare! Hon hoppade 130-140-140 och var placerad åtta-tvåa-fyra och de poängen räckte till att vinna meetingpriset som helgens bästa ekipage!!! Jättekul! Hon har hoppat kanonbra och ridningen kändes på topp så det var kul!  
Prisutdelningen för meetingprisen. De tre totalt bästa ekipagen får pris och vinnare blev Cahlua och jag, tvåa Eva Danielsson på High Cherokee och trea Linda Eriksson på Luxemburg SE. 
Lycka!

Läst 30939 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
13
2013


När man bor på en gård kan man ha användning för en "gårdsbil". Då är nog det vanligaste en pickup av något slag. Inte hos oss, där har vi våran gamla SAAB!


Den har rullat många mil, ett antal med en hästkärra bakom också. Sen har den haft en hel del varierande last också...
...som spånbalar. Björn lyckades packa in nio balar som mest! 
Vattendunkar när jag kör ut vatten till hästhagarna! Notera Molly somligger i bilen bakom vattendunkarna! Hundarna älskar Saaben.
Påfyllning i hagen.
Ja, havre har den också haft, men det skulle vart i hink, den tippade omkull om man säger så!
Ikväll var vi och hämtade små hösilagebalar till helgens tävling. 14 balar à 25 kilo styck lyckades vi klämma in i Saaben!
En riktig slitvarg och trotjänare! De tre senaste åren har den glidit igenom besiktningen utan anmärkning till allas stora förvåning!

Läst 28647 ggr Kommentarer Kommentera

Måndag kväll eller natt??? Veckan är igång och vi jobbar på. Har ridit några hästar idag, de som inte tävlade i helgen. De som tävlade har fått skritta ut i skogen. Nu på kvällen kom Ulle hit så vi red tillsammans ut och jobbade Remina och Tipton, det var trevligt! Sen grillade vi med mamma, pappa och Björn!


Vädret har växlat med sol, åska och regn. Malin och jag passade på att åka till Ikea och äta lunch, det blev deras sommarbuffe! Riktigt gott!

 

Hovslagaren har varit här idag och vi planerade in kommande skoningar också. Gäller att ha koll så det inte krockar med tävlingar. På sommaren är det lite olika hur länge det kan gå mellan skoningarna också. Oftast kortare intervaller.

 

Imorgon blir det lite hoppträning på förmiddagen. Åker med Carro och Eroz på hopptävling till jumpclub efter lunch. Ska rida mina egna och hinna med det vanliga också.

 

Tävling blir det även denna vecka. Åker upp till Gagnef i dalarna fredag till söndag och tar med sju hästar från stallet. Ska packa och planera för det innan torsdag eftermiddag. Höt är klart, blir små hårdpackade hösilagebalar som inte tar så mycket plats, går åt 190 kilo på de dagarna....

ACINDO på Strömsholm, åker med upp till Gagnef och tävlar!


Läst 30811 ggr Kommentarer Kommentera

Sista dagen igår på Nationaldagstävlingen på Strömsholm. Den bjöd på blandat väder med åska och blixtar som dansade över slottet och det small samtidigt som det blixtrade, läskigt! Dagens första klass igår var finalen i bronsrundan och den hann precis bli klar innan himlen öppnade sig och regnet kom. Regnet gjorde att sjuåringarnas final och ponnyhoppningen ställdes in.Silverrundans final flyttades fram till klockan tolv och därefter hoppade vi stora grand prix klassen i strålande sol! Även 125 klassen, den sista på helgen hoppade vi i solsken och då ville man att tävlingarna aldrig skulle ta slut, så härlig stämning och fint väder!


Jag vill passa på att säga STORT TACK till alla funktionärer och arrangörerna av denna stora tävling. Ni har gjort ett fantastiskt jobb! Utan er skulle den aldrig bli av och jag hoppas ni kan fortsätta med de fina tävlingarna nästa år, den är värd att finnas kvar! STORT , STORT TACK till er!!!!


Hur gick det för mig igår? Jo, vi började med att hoppa finalen i bronsrundan Acindo och jag. Bra rund, hon var jättefin. Tyvärr rev vi hinder nummer fem och sex. Resten var bra. Kan inte vara annat än jättenöjd med Acindos helg, hon har hoppat fyra klasser, placerat sig i tre av de, varav hon vann en!!! Det kändes att hon trivdes inne på banan!


Acindo SB foto: studio78.se


Sen var det Cahlua som hoppade finalen i stora grand prix! För ett år sedan hade jag inte trott att jag skulle hoppa strömsholms stora grand prix med henne, då var jag här och hoppade hennes mamma Lagana.  Nu var det Cahlua och jag, och det gick superbra!
Lång, tuff bana. Tolv hinder, femton språng och som avslutning stora vatten graven. Vi rev näst sist hindret, ett räcke. Allt annat var hur bra som helst. Vilken runda! 
Film kommer! Det var bara tre felfria ekipage så det säger en del om svårigheten.


Carlina fick hoppa den sista 125 klassen. Hon vilade från tävling på lördagen och var nu ganska taggad att få tävla kan jag säga! Hoppade dubbelnolla och det räckte till en fjärde plats!!! Vilken helg, den var riktigt rolig och alla tre hästarna har varit i storform! Kan inte vara annat än jättenöjd, och det är jag!

Läst 31500 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.