Therese
JUN
08
2013

 

Wihooo, vi vann idag ACINDO och jag!!! Superkul!

Vi hoppade 130 klassen på morgonen, det var två faser, 15 språng totalt och vi var felfria och snabbast! Startade allra sist i klassen av 44 ekipage. När jag galopperade över mållinjen och vände mig om och tittade upp på resultat tavlan och såg att det stod ETTA på tavlan, då jublade jag!

 


Acindo var värd den här segern kändes det som, hon levererar alltid och kämpar på. Att hon fick vinna på Strömsholms slottsbana, det betyder mycket för mig! Har ju fött upp henne själv och hennes mormor var min mammas första häst och Acindos mamma Cindolina var min första stora häst som jag tävlade på.

 

Prisutdelningarna är pampiga och fint arrangerade så det var riktigt kul att få rida in som vinnare!

 

Glädje!!!

 

Kärlek!!!

Film från prisutdelningen!


Läst 20280 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07
2013

Vilken dag, vilket väder! Strömsholm badar i sol och tävlingsbanan är så vacker där den ligger bakom det fina slottet! Det är roligt att tävla här.Började med att hoppa Carlina i 130 klassen för sjuåringarna. Det var en tidshoppning tio hinder, tolv språng för den innehöll två kombinationer. Hon hoppade riktigt bra! Blev ett missförstånd på hinder nummer fem som man hoppade på kortsidan upp mot slottet. Man kom på båge sju galoppsprång åt höger. Ganska tittigt hinder med en vit grind under och vita "torn" på sidorna. På staketet bakom blåste det lite i en reklambanderoll och så smattrade det i flaggorna. Carlina är ju lite ljudkänslig så hon tappade lite fokus på hindret och kändes lite vinglig mot oxern, så vi bröt ut på sidan. Gjorde en volt , visade henne hindret, klappade henne på halsen och så red vi mot oxern igen och hoppade utan problem. Hon var felfri på alla hinder men man får fyra fel för ett "stopp" och så blev det tidsfel. var nöjd med rundan och hennes hoppning.Acindo hoppade också 130 klassen som var för de äldre hästarna. Två faser och vi kom i mål med en bom i gräset i omhoppningen. Det blev en placering på den rundan så Acindo levererar!!!
Acindo idag, foto Linda Öberg studio78.se


Cahlua hoppade jag i laget. Rider för Västerås Ryttarsällskap och vi hade ett bra lag. Våran grupp och de sju övriga lagen är också jättebra så det gäller att prestera på topp! Våra juniorer var duktiga. Lois som red först hade en rivning på en riktigt bra runda. Stinas runda såg jag inte då jag red fram min häst. Hon hade inte bommarna på sin sida och det trillade några. Jag var tredje ryttaren i laget och Cahlua hoppade grymt bra! På hinder nummer tre hoppade hon så stort så jag tappade vänster stigbygel. Direkt efter trean var det distans på åtta galoppsprång till fyrans räcke med vattenmatta i bakkant. Ville inte störa hästen med att försöka få tag i stigbygeln så hoppade fyra med bara höger fot i en bygel, tur man har balans! Fick i foten i svängen mot femmans oxer-oxer kombination och tur det för hon hoppade helt fantastiskt bra! Hela banan var hon fin runt. Det tog lite tid i luften över varje hinder när hon hoppar så väl, samt att min sväng efter fyran var lite lång så vi överskred maxtiden och fick två tidsfel. 


Sist i vårat lag red Jennie på Easy Q oh de satt en kanonbra felfri runda! Vårat lag stannade på totalt sju fel och det blev en fjärdeplats. Skönt på ett sätt att mina två tidsfel inte försämrade resultatet. Vi hade inte kommit högre upp placeringsmässigt med en nolla, känns alltid tokigt att dra på sig tidsfel i en laghoppning annars.


Vann gjorde Årsta Runsten, Grattis!Björn och jag med våra hundar på lastbilsluckan!

Läst 20797 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07
2013

 

Idag började tävlingarna på Strömsholm. De heter numera Nationaldagstävlingen, vi firade ju Sveriges nationaldag idag sjätte juni!


Tävlingen började strålande för vår del, Carlina hoppade dubbelnolla i 125 klassen för sjuåringar och kom trea! Hon fick gå in på prisutdelningen, det är alltid en härlig känsla att rida in på slottsbanan på Strömsholm, speciellt på en prisutdelning!

Carlina på prisutdelningen.

 

Cahlua och Acindo var inte sämre, de var också felfria i sina starter och blev placerade! Vilken härlig start på den här tävlingen!

Tre starter, alla felfria och pris på det!

 

Resten av dagen fortsatte bra med strålande väder. Visade fyra hästar för kunder på eftermiddagen. Vi fixade stallet, höt, släppte ut och in hästar. Hovslagaren var här och skodde två hästar. Avslutade dagen med att skruva lite hållare och dra tråd!

 

Tävling imorgon igen med bland annat elitallsvenskans laghoppning!

Duktiga tjejerna Malin, Johanna och Anna som hjälpte till att släppa ut alla hästar tidigt på morgonen och fixade. Johanna och Malin följde även med till tävlingen.


Läst 20513 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2013

Perfekt med en kvällstävling mitt i veckan, bra för unghästarna. Skästas båda kvällstävlingar har varit jättebra med bra underlag på framridning och banan. Fina hinder och bra banbyggnad. Trevligt helt enkelt!


Hästarna gick bra idag. LADY LOVE hoppade 120, hade två nedslag på elva hinder. Hoppade riktigt bra på de hon inte rev. 
Celvin var fin, lugnare än i måndags då han var så pigg och glad. Petade hinder nummer två, hoppade allt annat kanonfint!


Cash Flow gjorde sin åttonde felfria runda på rad och hon gick i stadig galopp, gjorde rena byten och hoppade makalöst bra, lycka över min lilla häst!


Tomas och Tipton var felfria idag igen, duktiga! Även Carro och Eroz gjorde en felfri runda, och Ulrika på Remina! Bra kväll helt enkelt för vårat gäng!


Malin och Tipton i lastbilen när vi kom fram!


Imorgon rullar vi tidigt från stallet, redan halv sju. Startar Carlina i klassen som börjar kl åtta. Ska besiktiga henne, hon ska broddas, sadlas och jag ska gå banan. Så det gäller att vara i tid! Acindo och Cahlua hoppar 125 klassen direkt efter. Håll en hov för oss imorgon!Bild på mig och Lutricia Mc Neal efter en felfri runda i lilla Grand prix för två år sedan på Strömsholm. Foto Linda Öberg studio78.se

Läst 22755 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2013

Nu är vi klara och ska lasta för att åka till Skästa och tävla. De har kvällstävling idag igen, toppenbra tycker jag!.


Tar med Celvin, Cash Flow som hoppar 1 meter och Lady Love som hoppar 120. Tomas ska hoppa Tipton och Carro sin Eroz i 1 meter.

 

Dagen bjuder på fantastiskt väder och jag har ridit hela förmiddagen och trimmat. Carlina, Cahlua och Acindo som ska tävla på Strömsholm imorgon trimmade jag. Acindo tyckte inte vi skulle jobba så där fick jag rida på en stund, släppte stigbyglarna och red igenom henne ordentligt. De andra två var fina.

Nu ska vi lasta, Celvin knoppad och klar!


Läst 15046 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05
2013

Har i några veckor klurat på att göra en stor vattenmatta hemma på gräsbanan. Perfekt att hoppa det hemma inför tävlingarna på Strömsholm. Ridbanan är dessutom kuperad så det är perfekt inför slottsbanans kuperade utmaningar, även om min bana inte är en slottsbana! Så idag blev det av mitt lilla projekt! Hade några stora "mattor", faktiskt i tjock wellpapp. Ljusgrå nyans, lagom vattenmattefärg. Släpade upp de till banan och började mitt bygge.Första skulle My kolla läget vad jag hade lagt fram...kanske finns den något kul där under????Framifrån, ställde vita block i framkant och tunnor på sidan!Lite närmre. Bommarna ska inte ligga där när jag hoppar, de höll mattan på plats när det blåste på förmiddagen.Från sidan! Som sagt, bort med bommarna och stenarna på kanten vid hoppningen på eftermiddagen.


Tränade CAHLUA, CARLINA och ACINDO idag. När jag kom upp till banan var Tomas redan på plats och jag frågade vad han tyckte om mitt nya hinder?


-Om de hoppar det där, då hoppar de allt!!!!!! Det var hans svar och det får ju säga en del om mitt hinder!


Hästarna var fina och vi tränade en del markarbete först över bommar i trav och galopp innan vi började hoppa. Hästarna kom verkligen igenom i kroppen och satt under sig bakbenen och jobbade på fint. Jag med, det brann i lårmusklerna! Hoppade sedan banan och det avslutades med vattenmattan som alla tre hoppade utan problem på första försöket!!!!CAHLUA över vattenmattan!


Jag är riktigt nöjd med mitt bygge, träningen och hästarna!

Läst 18447 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2013

I helgen hoppade Johanna lite på fyraåringen LOVELY (Looping-Rastell). Det var tredje eller fjärde gången hon "hoppades" uppsutten. Filmade ett litet språng.

Johanna och LOVELY.


Läst 14092 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04
2013

Igår kväll höll vi på med hagarna till sent. Har precis kommit in efter att skruvat hållare på de stolpar vi tryckte ner igår. Sitter ganska nöjd med ett glas mjölk och en påse pågens kanelgifflar och ska summera dagen.Malin fodrade och släppte ut alla hästar tidigt, Tack Malin! Sen åkte vi till Ikea och åt frukost. Efter bilen hade vi hästtransporten på släp som var full med skräp och mest plast. En sväng in på Hööks och köpte tråd till hagarna innan vi tömde skräpet på återbruket.


Hem och fixade lite hästar. Fick även hem en stor spånleverans så innan den anlände städade jag av plattan bakom stallet riktigt ordentligt så de kunde stapla upp alla pallar där. Fyllde även vattendunkarna och körde ut vatten i alla hagar till hästar med traktorn. Spånleverans!


Malin tvättade de fem hästar som skulle med till tävlingen på Skästa som var nu ikväll. Lastade och rullade dit vid fyratiden.


Jag startade fyra hästar, LADY LOVE som hoppade 120 klassen. Hon var fin, petade två hinder men jag var nöjd med rundan. CASH FLOW hoppade 1 meter. Riktigt fin, bjudning hela vägen och ville hoppa hinder! CELVIN var med och han hoppade också 1 meter. Han tyckte det var så roligt och gjorde en bra runda.


Tomas tävlade TIPTON i 1 meter och de gjorde en felfri runda!TIPTON med sin rosett för den felfria rundan.


På onsdag är det tävling på Skästa igen med samma hästar, ska bli kul. Torsdag till söndag är det sedan tävlingarna på Strömsholm. Imorgon har jag några träningar hemma. Ska även hoppa de tre hästar som jag startar på Strömsholm och fixa med tvätt och gissa vad, jo hagar!!!!  


Denna vecka kommer inte vara långtråkig, jag lovar!

Läst 17160 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
03
2013

Helgen har varit allt annat än lugn. Var för en gångs skull hemma och inte på tävling. Då vill jag hinna med så mycket som möjligt av allt som ska göras här hemma. Jobbar på och tycker i alla fall inte att jag hinner hälften av det jag ville få gjort i helgen. Stod och svor över det när jag mockade bädd i en av boxarna på eftermiddagen. Kvavt och varmt, svetten rann och stressen knackar på ryggen!


Har som vanligt ridit ett gäng hästar. Igår hopptränade jag dessutom CARAMIA, CELVIN, CASH FLOW och LADY för Tomas. Ulle var också med och tränade sin häst REMINA. Det gav resultat, idag på tävlingen fick de med sig två fina rosetter hem!

Bild från Ulle på Reminas och hennes priser idag! GRATTIS!

 

En annan elev som tränade för mig i veckan skickade ett jättegulligt sms efter hennes tävling idag så hon var så glad. De åkte och hoppade en 130 klass, var dubbelnolla och kom på femte plats! Så kul när det går bra för eleverna!

Våran gräsbana här hemma är fin nu. Björn klippte den igår och vi byggde en helt ny bana som vi hoppade på. Så härligt att kunna hoppa hemma!

Avslutade helgen med att trycka ner fler stolpar i hagarna. Det känns om ett jobb som aldrig tar slut! Kan man trycka på paus från det vanliga livet med allt som ska göras och bara göra klart allt annat först???

Häftig bild från traktorfönstret nu ikväll! Är det älvorna som dansar tro???!!!


Läst 18936 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
01
2013

Jag har fått två fina bilder på CAHLUA från tävlingen i Tierp. Gunnel Hedberg är fotografen och jag tackar så mycket för fina bilder! CAHLUA 140 klass.


CAHLUA 140 klass.

Läst 15402 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv