Therese


De vidriga älgflugorna som de kallas härjar ju runt i skogarna nu och letar någon boplats hos något djur. ACINDO blev boplats för en älglus sen i förrgår och jag har verkligen jagat denna lus och försökt hitta den. De är svåra att se och snabba. Har märkt på henne att hon varit irriterad och idag var hon galen och sparkade bakut i boxen! Som tur var lyckades jag hitta den i hennes päls på sidan av flanken! Skönt att veta att hon inte är besvärad av den mer. Vi red lite på förmiddagen sen har jag varit i Västerås och uträttat massa ärenden som behövdes. Anna, Malin och Towe fixade stallet och tvättade hästarna som ska tävla imorgon. De har även packat alla grejer och till sin hjälp haft min kompis Magdas dotter Vendela som har höstlov och vill hjälpa till i stallet. Duktiga tjejer! 


Micke har varit här och skott CASH FLOW så hon har nya fina skor imorgon på tävlingen! Bilden tog Linda förra gången Micke var här och skodde!


Jag friserade ACINDO, CARLINA och CASH FLOW nu ikväll så de är fina på tävlingen imorgon. Avslutade kvällen med en 50 minuters rask promenad på grusvägen. Molly fick följa med som sällskap och hon är så rolig, blir överlycklig när halsband och koppel tas fram, för då händer det ju något kul! De andra tre hundarna fick stanna hemma med Björn, Molly fick egentid med sin matte!


Läst 21813 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
31
2013


Min kompis Linda har varit här och fotat massa fina bilder, här är det några!

ACINDO SB och jag.


CARLINA SB.Foto Linda Öberg.


Läst 17492 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
30
2013


Idag var det full rulle, kom precis in från kvällsfodringen. Som pricken på dagen fick jag torka schäferhundspya (notera stor hund!) innan jag skulle fodra kväll. Inte kul men det resulterade i ett nyskurat köksgolv!Började med att rida på förmiddagen här hemma. Trimmade lite tempoväxlingar på grusvägen. Sen blev det en 30 minuterspromenad med två hästar. 
Fixade iordning inför lastning och avfärd till ridhuset i Åskebro. Skulle starta lastbilen och den gick inte igång, fick ett smärre sammanbrott och ville bara ställa in allt när jag hängde över ratten och bölade! Kändes som träningen gick upp i intet!
Tomas kom och räddade situationen när jag ringt och sagt att det blir ingen träning, får inte igång lastbilen. 
Något så enkelt som att "stoppspaken" inte var nedtryckt då går det inte att starta...ja, så kan det vara i en lätt stressad hästtjejs vardag!Iväg kom vi och träningen gick jättebra! Fick jobba på lite med Edwondo som var spänd först men blev fin på slutet av träningen. Cash Flow var dagens stjärna och har aldrig varit så fin. Lugn, hoppade fina språng, höll balansen, rätt galopp, kul! Carlina och Acindo visade att det finns några växlar till att plocka fram i deras hoppning. Tipton var också jättefin idag, kul att se!Kom hem på eftermiddagen och vände i stort sett i dörren. Åkte till Strömsholm och hoppade Lord på pay n jump. Han hoppade först 90 cm och var lite spänd och stannade på något tittigt hinder. Slappnade av och gjorde det bra så han fick hoppa en runda till på 110 höjden. Han hoppade riktigt bra språng så det var kul när han aldrig provat på den höjden på "bortaplan" att känna hur han lär sig från en runda till en annan.


Så en riktigt bra hopponsdag idag!
 


Läst 18941 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2013

Idag var jag iväg på massage igen! Har bestämt mig för att ta hand om min kropp om den ska kunna jobba med det här hästeriet. Det är ju slitsamt och hästarna är vi alltid bra på att ta hand om men man glömmer sig själv, i alla fall jag! Nu är det ändring på det!
Massage för axlar, rygg, nacke, svank idag och sedan relaxen med ångbastu, vanlig torrbastu, kallbadet och bubbelpool på det! UNDERBART!!!!!
Ska gå regelbundet och det blir en ny omgång nästa vecka igen. Mina muskler är så stela och ömma att det inte går att fixa till på bara 50 minuter. Ibland när jag reser mig från stolen går jag som en gammal 90-årig tant! 
Fick även bra övningar att göra hemma för att stretcha kroppen, kanonbra!Ska även försöka motionera regelbundet utöver stallets motion och ändra kosten. Ska hästarna vara i topptrim så ska jag vara det med. Nu kör vi!!!


Läst 13962 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2013


Timmarna flög iväg idag och lunchen försvann utan att vi hann med den. Red så länge så det var eftermiddag när det var klart. 
Båda mina damer ACINDO och CARLINA tyckte att jag skulle få jobba extra hårt idag om de skulle bli mjuka och följsamma. Vet inte hur länge jag red men, ja helt slut var jag när de var färdigridna. Hade tänkt att de skulle få en liten halvvilodag imorgon, så blir det inte. Jag får hoppa upp och rida på de imorgon med för att få ut något resultat av mitt hårda slit i sadeln idag!
Red EDWONDO på kvällskvisten i ridhuset på Rocklunda. Låg två bommar på rakt spår efter varandra som jag använde mig av i fyra olika övningar. Tänk att något så enkelt som två bommar kan användas till så mycket! Det gick riktigt bra och han kändes fin idag!Innan och även efter kvällsfodringen målade jag andra vändan med blått på mina blågula och de blåvita bommarna. Det tar så mycket längre tid än vad jag trodde så det vara bara att pausa mitt i för att fodra hästarna och sedan fortsätta målandet. Har bara en liten bom kvar av de 30 att måla. Den blir helvit och första lagret är på. Så jag ser slutet på målandet för denna gången och tror att min hemskt ömmande axel kommer jubla mest, den har tagit lite stryk av det här målandet har jag börja misstänka.Läst 20183 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
28
2013


En helg hemma utan tävling och det går sakta men säkert mot fler sådana då tävlingssäsongen lider mot sitt slut. Har några tävlingar kvar och nu till helgen är det Hamre i västerås fredag till söndag. 

Hästarna har ridits hela helgen och i lördags var det långa konditionspasset till "vägens ände". Första gången LORD var med på det och på söndagen fick han en välbehövlig vilodag! 


Dressyrtrim igår för de äldre och lite uteritt på unghästarna. I lördags var det Williams födelsedag och vi hade ponnykalas i ridhuset! Riktigt roligt och runt en 24 barn kom på kalaset!Plexus tyckte det var kul att knata runt på ponnyridningen och barnen var glada!Jag har även målat på med mina bommar och snart är jag klar!


Ett lager blått till sen är de här bommarna klara.


Läst 16867 ggr Kommentarer Kommentera


Ridit och målat idag igen, roligt är det!
Var även in i ridhuset och kollade hur det går för pappa och Björn med underlaget. Sakta men säkert framåt, här har de precis kommit igång. 
Naturgrus 08:a är det som de lägger in. En vetenskap med underlag, fråga tio, få tio förslag. Jag väljer att gå på det gamla beprövade och kör på 08:a naturgrus med sågspån så ser vi hur det blir. Dett lilla "arrangemanget" i mitten av ridhuset, det är långbord med stolar och början till ett partytält. Om jag inte sagt det innan så är vi familjen med många ideer.Imorgon fyller min systers son William sex år. Han ska ha ponnykalas i ridhuset!!!!! Många barn är det som kommer och jag har ansvaret för ponnyridningen med Plexus!!! Så ponnyn fick en tvätt ikväll, han njöt i fulla drag, mest av att komma in i den nyspånade boxen och rulla fyra gånger efter tvätten. 
Williams önskemål var att Plexus skulle vara ren och fin och lukta gott!!!


Läst 21721 ggr Kommentarer Kommentera


Fastnade i målarstugan ikväll igen fast jag hade tänkt att gå och sova tidigt, eller vad var det jag sa förut idag Malin???
Det är ju rena värmeböljan igen och det gäller att passa på med målningen då. Vill ju ha fina hinderbommar i ridhuset sen!Började med att rida på förmiddagen. Mormorsrundan blev det i blåsten och hästarna fick mycket travjobb på de mjuka grusvägarna och galopp på fälten, härligt!


Hade sedan lite träning och åt lunch på Markan på Strömsholm. På eftermiddagen fixade Malin stallet och jag hade ponnyridning med min systers barn William och Filip! De tycker verkligen om att rida, så roligt!William börjar bli en modig kille som sitter upp själv på Plexus, smackar på och så är det full fart i trav flera varv i ridhuset! jag som springer med och håller i snöret får bra motion!!!


Filip vill än så länge bara skritta och tycker det är mysigt!

Åkte och köpte mer färg till mina bommar som jag har fortsatt målandet av ikväll. Vita färgen klar, två lager är målade. Det ska bli blått i de omålade fälten. Ska bara låta det vita torka ordentligt och så tejpa!Hade även hästmassören här som masserade en av hästarna. Mamma hjälpte mig och tog in hästarna nu på kvällen och så målade jag fram till kvällsfodringen! Björn och pappa har fortsatt jobbet med att köra in sanden i ridhuset!Summering: Vi skulle behöva fler timmar på dygnet på den här gården....Ps igår var jag iväg och hopptränade, det kan jag skriva om imorgon när jag hittat den där extra timmen!


Läst 22208 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2013

Igår insåg jag att det var för smärtsamt att inte ta tag i mina ömma muskler och ge de lite tid för massage, så bokade tid tills idag. Åkte på massage och sa att jag behövde en omgång knådning på mina ömma rygg, nacke och axelmuskler. Jag kan säga att det GJORDE ONT!!!!!! Tänkte nästan resa min upp och gå därifrån flera gånger men tänkte att det måste knådas loss om jag ska bli bättre!Mamma Mia, var helt yr efteråt och hade tänkt till innan att även spendera de två timmar i relaxen som ingick i behandlingen. Bubbelpool, ångbastu, vanlig bastu. Himmelriket för en sliten hästtjej!!!Var ju extra passande en dag som denna när det regnade. Hade inte varit lika bra att sitta på en hästrygg i några timmar och huttra i regnet. Fikade på eftermiddagen och fixade sedan lite i stallet med täcken och tejpade hinderbommar. Körde fram hö till stallet och lösdriften på kvällen.


Nu ska jag kvällsfodra!


Läst 17938 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!!!


Hoppas ni alla har haft en bra helg? Vi har varit i Lidköping på tävling. Otroligt fin anläggning och trevligt som alltid. Stort ridhus, bra underlag, jättefina hinder, bra klasser, fin uppstallning, otroligt fina duschar(det är guld värt när man inte har det i lastbilen) och nära till allt. Jag har varit i Lidköping många gånger nu och kommer åka dit igen! 


Det var en minst sagt innehållsrik helg på många sätt. Hade med tre hästar: EDWONDO, ACINDO SB och CARLINA SB. 


De är alla tre hästar som behöver jobbas mycket och ridas till 150 %. Inga glidar-rundor här inte!!!


På fredagen hoppade CARLINA 120 klassen. Hon kändes fin och gjorde en bra felfri runda. Jag kom lite i obalans på ett hinder för hon hoppade till så stort. Istället för att landa med rumpan i sadelns säte så landade jag på bakvalvet, och det gjorde ont!!!!
EDWONDO hoppade samma klass, hade ett nedslag i omhoppningen och var ganska spänd så jag fick jobba för att komma i mål.
ACINDO hoppade felfritt i 120 och blev placerad, i 130 klassen hade vi ett nedslag på en bra runda.

Lördag hoppade CARLINA 120 klassen, var jättespänd och kollade på allt runt omkring, hade en rivning och jag valde att inte starta henne i 130. EDWONDO var också fortsatt spänd även om han var felfri i 120. Startade även 130 på honom med ett nedslag, Han började slappna av och är en häst som behöver gå mycket för att slappna av. CARLINA är inte spänd på samma sätt när hon sätter den sidan till. Hon blir inte bättre den dagen utan är bättre att vänta tills nästa dag. om chansen finns som på ett meeting.
ACINDO hoppade 130 klassen och hade ett nedslag igen. Var nöjd med rundan.


ACINDO och Björn!

Söndag och då vaknade jag med inställningen att nu jäklar ska jag rida bra och göra det bästa för mina hästar så vi utvecklar oss och får med oss bra rundor hem.Värmde upp CARLINA i lugn och ro och Ulle hade skrittat henne för hand en bra stund innan jag satt upp, helt enligt vår plan. Red noggrant och satt ordentligt i sadeln. Det gav resultat. Hästen hoppade kanonbra, felfritt och vi blev placerade! 
EDWONDO var nästa på tur och han var också mycket bättre även om han kastade av mig på framhoppningen. En riktig flygtur, som att åka ur en släng-gunga och min redan mörbultade rumpa blev ännu ömmare!
Satt upp och red och hans 130 runda var en av de bästa rundor han gjort! Vilka språng och nästan helt avslappnad!  Skönt att känna att det finns mycket kvalite i den hästen när väl alla bitar kommer falla på plats. 


Tog en snabbfika i cafet tillsammans med Björn min kompis Jessica och hennes mamma. Vi diskuterar alltid mycket och Jessica sa att på ACINDO får jag inte vara så snabb tillbaka med axlarna i språnget, hon behöver eftergiften i sprången. Sagt och gjort-jag klurade på de orden en stund och satt upp och red. 
Tänkte axlarna tillbaka men en mjuk följsam arm och DET gav resultat. ACINDO hoppade så bra som hon säkert inte gjort på ett år!!!!! Vi fick visserligen ett nedslag i omhoppningen, en fyrafelare till samlingen som det kändes som vi samlade på denna helg. MEN en grymt BRA känsla att att med till nästa tävling och jag var bara så glad efteråt!Kom hem igår kväll och idag känner jag mig som en stel pinne efter avfallningen, rumpsmällen och att jag redan innan vi åkte ner hade så jäkla ont i högeraxeln. Får knapra lite smärtstillande och boka en tid för ordentlig massage och helst en varm bubbelpool att sjunka ner i. Måste ta tag i det om jag ska kunna överleva vintern! 
Känner mig grymt motiverad att jobba på med hästarna efter den här helgen iallafall!Sen skulle inte en helg som denna fungera om inte teamet här hemma sköter hästarna som är kvar hemma. Stort TACK till Malin, Johanna, Mamma, Towe och Ulrika som fixade det!


Tack Björn som kör lastbilen och lyfter bommar på framhoppningen och Daniel och Ulrika som sköter hästarna på bästa sätt på tävlingen!


Läst 20100 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.