Therese
OKT
16
2013


Jag skrev här om dagen att något stort kommer förändra mitt liv. Det är att vi har byggt ett eget ridhus här hemma på gården!!!!!För mig känns det så overkligt att jag knappt kan tro att det är sant fast det står här, nästan färdigt! 
Sanden till ridbotten är beställd och kommer hem under nästa vecka. Belysningen är på väg upp och sen ska vi ha en sarg också. Allt tar tid och själva hallen har stått klar i några månader. Det här kommer att förändra mitt liv på många sätt! Vet inte hur många timmar, år och ja allt som jag lagt i tid och planering på att åka till ridhus för att träna mina hästar. 
Göra hästarna klara för att åka, lasta, lasta om, rida, släpa grejer, planera, när är det ledigt i ridhusen osv. Jag ser fram emot att kunna börja rida och kommer nog gråta av glädje i flera veckor när det väl är användbart! 
Min verksamhet kommer förhoppningsvis bli ännu bättre än vad det varit. Jag kan lägga mer tid på att rida och hålla träningar. Just nu har jag det lite lugnt med hästar i stallet men när ridhuset är igång vill jag fylla på igen med nya hästar och kunder. Lite inridningshästar och unghästar och äldre hästar för tävling.


Jag vill verkligen satsa ännu mer på tävling och att utbilda hästar. Kommer lägga ner min själ och hjärta i verksamheten. Så om du är intresserad av att börja träna eller har du häst som du vill lämna för utbildning, kort eller långt samarbete så hör av er till mig!


Läst 19735 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
16
2013


Dagen har rullat på och mycket har hunnits med redan. Hade träning i morse för Carro och Eroz. Red även markarbete på fyra av mina hästar. De fick jobba med sidvärtsrörelser, travbommar, galoppbommar. De var alla riktigt fina och dagar som idag då är det så roligt att rida!


Jag på CARLINA SB och Carro på EROZ. HUMLAN var det som besiktades igår och imorse hämtade hennes nya ägare Therese henne. Känns jättekul och de passade så bra tillsammans när hon provred. Önskar de ett stort lycka till!!!


HUMLAN och hennes nya ägare Therese!Nu ska Malin och jag rida ut varsin häst. Fixa lite med en hage, tejpa lite bommar osv. Ikväll åker jag till Strömsholm och hoppar på deras pay n jump med LORD LOOP!


Läst 17107 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
16
2013


Fullmatad dag som har gått i ett på ett bra sätt!


Höll träning på morgonen och senare på förmiddagen.
Blev även veterinärbesiktning av en av hästarna som travade igenom utan anmärkning så det var kul!Lunch på Ikea med Malin och Ulle. Handlade lite mat till kylskåpet här hemma, hundmat samt hann in en sväng på både ÖB för att köpa fler målarpenslar samt en sväng in på Hööks.


Hem igen för en trevlig fika innan det var dax att börja rida alla hästar. De jobbades i dressyr på banan och det hann bli mörkt innan vi var färdiga. Tog in de sista hästarna från hagen, fodrade och penslade på lite färg på några bommar innan vi gick in och gjorde tacos!


Kvällsfodrade och kom in och fastnade framför datorn tills nu, nu ska jag sova, det var dagen i korthet!


Glad är jag för det fina underlaget på banan som gör att vi kan rida ute!


Läst 14589 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
14
2013


Nu kom jag precis in från min lilla målarstuga i lilla stallet. Har spenderat några timmar där ikväll och blev klar med tio bommar. De är målade två gånger så det ska bli rätt och riktigt. Jag tejpar och tar bort tejp, allt för att få till alla mina rutor!
Kan säga att regnbågsbommarna var tålamodskrävande. De blev helt ok nu när de är klara, men skulle nog inte duga till att bäras in på arenan i Globen eller Scandinavium!!!!!


Svartlila bommar som ska bli vita i de omålade fälten innan de är klara.


Mina "regnbågsbommar" och två helt lila bommar!Annars så har Malin och jag ridit ut alla hästar längs mormorsrundan idag. Pigga glada hästar och en avfallning höll det på att bli. Inte för att de var busiga utan för att tre rådjur skuttade upp ur diket precis framför oss när vi kom i stillsam galopp på fältet! Jag satt mer än löst, framför sadeln, på Lords hals, ner på sidan av halsen men lyckades på något vis häva mig upp igen och tillbaka i sadeln medans hästen snurrade runt på stället!Malin på ACINDO, jag på CASH FLOW.Red även ett riktigt markarbetspass på EDWONDO ikväll. På torsdag bär det av ner till Lidköping med honom, ACINDO och CARLINA för tävling tills på söndag. 
Först har vi två fullspäckade dagar här hemma att jobba oss igenom, tur jag är frisk igen!


Läst 17145 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
14
2013


Jag skrev i mitt förra inlägg att man ska ta vara på allt som är bra och fira framgång! Det fick vi anledning att göra redan i lördags! 
Jag kände mig bättre så efteranmälde mig till Strömsholms tävling på lördagen och åkte dit och tävlade. (fast vette sjutton om jag kände att det var ett bra beslut när klockan ringde fem på morgonen och jag släpade mig genom trädgården ner till stallet för att fodra, är inte morgon människa. Mopsen Bibbi följde inte ens med ut, det var på tok för tidigt för henne!!!)


Vi kom iväg strax innan sju med TIPTON som Tomas tävlade och CASH FLOW som jag hade. Ett spår av min morgontrötthet visade sig när vi kom fram och skulle sadla, jag hade glömt bådas sadelgjordar! Tur vi var i god tid och att Malin och Lotta som var på väg till Strömsholm kunde svänga förbi stallet och hämta gjordarna.


Vi hoppade en varsin 110 runda på våra hästar och det gick bra. Tomas och TIPTON gjorde en jättebra runda med fyra fel, CASH FLOW hoppade felfritt. Hon var så avspänd och fin. 

CASH FLOW ser nöjd ut!


Sen åkte vi hem och lämnade de två hästarna som fick gå ut i hagen resten av dagen. Åkte sedan tillbaka med ACINDO som hoppade 120 och 130 klasserna. Startade även EDWONDO i de.ACINDO var superfin och vann den första klassen!!!!!!! Så kul!!!!! I 130 hoppade hon fantastiskt fint, jag var så nöjd varvet runt och slappnade tyvärr av innan vi var över sista hindret och så rev vi sista bommen, man är inte i mål förens man är i mål!!!! Men en bra dag var det och fint väder!


EDWONDO fick äran istället för ACINDO (som stod i trailern och mumsade segerhö) att gå in på prisutdelningen med rosett och segertäcket på!


Vi firade på kvällen! 


Läst 17900 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
11
2013


Känner mig bättre, skönt!


Vill bara säga att man ska komma ihåg att uppskatta att vara frisk, glad, de bra dagar och stunder. Framgång ska firas och när man är sjuk, mår dåligt-lyssna på kroppen, man har bara en. Jag tänker lyssna på mig själv, vad jag orkar.
För mig har det varit en tung tid om man ser bakåt och därför slår det hårt bara en "enkel" förkylning. Jag är inte helt pigg efter allt, känner mig trött och det kan vara tunga stunder. Det är bara att acceptera.


Jag ser framåt och det finns mycket kul som händer nu den närmsta tiden! Något stort som kommer förändra mycket för mig!Idag har jag ridit lite och det är ju så roligt! Visade en av hästarna för kunder på kvällen och det gick bra, får se om det blir en häst såld eller inte?Dagens öronbild och det är vackra höstfärger runt omkring oss nu, njut av livet, det gör jag!


Saknar fina CAHLUA!


Läst 13211 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
11
2013


Vi har fyra hundar Björn och jag. De är så roliga och riktiga personligheter alla fyra. Våran mops Bibbi är som en clown!Här sover hon på mjukisnallen....I Gävle träffade hon Figge och de gick på "date"


Läst 10813 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
10
2013


Idag var det inte så roligt väder, höst på riktigt från den sämsta sidan med regn. Så jag red inte mycket med min hemska förkylning idag. Det sved i halsen och tryckte i bröstet efter en häst. Hade iallafall en lugn förmiddag så kanske, kanske jag mår lite bättre till helgen. Målat bommar har jag gjort istället. Trettio nya bommar som ska bli färgglada. Det är kul att måla och se hur färgen och kombinationerna blir av mina matchningar! Så blir det inte bara enkla fält på alla med två färger. Nej, lite olika färger, mindre och större fält. Ni får se resultatet när det börjar bli klart.   Bibbi ska såklart vara med när jag målar!Fem bommar som ska bli gula och röda. De röda fälten är nu färdiga.


Björn hjälpte mig ikväll med att tejpa bommar och måla lite, trevligt med sällskap i lilla stallet som just nu är min målarbod!


Läst 15798 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
09
2013

Förkyld, feber, ont i kroppen...fryser...inte kul...hade som plan att tävla i Södertälje nu från torsdag och framåt, ställer in den planen och lyssnar på kroppen. Har inte ridit idag, red igår, gjorde inte "sjuket" bättre direkt. Tog sovmorgon idag så hoppas det hjälper.Har köpt ett gäng nya fina omålade bommar till hinderparken. Så tar tumstocken, tejp och min skiss på hur de ska målas och pysslar med det idag istället!


Tänkte mig några bommar i regnbågens färger då jag har införskaffat två regnbågar!


Läst 12059 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
08
2013


Hemma igen efter en helg på tävling i Gävle. Trevlig att tävla i Gävle, jag trivs där. Bra organiserat och nära till allt. Klubben hade på lördagskvällen tävlingsmiddag i cafeterian som vi gick på. Supergod mat till en billig peng, trevligt och så kunde vi titta på 140 klassen som pågick nere i manegen. Det var underhållande. Omhoppning efteråt och det var sex ekipage med till den. De red för allt vad tyglarna höll och stämningen var på topp i ridhuset! Vann gjorde Lotta Sjöberg.


Min egen målsättning för denna helg med mina hästar var en träningstävling så att säga. Komma igång på riktigt inomhus, känna vad som är bra och vad som ska tränas på inför kommande tävlingar. 


CASH FLOW var helt fantastisk fin i helgen. Var felfri i tre klasser upp till 115 och känns redo för att ta ett kliv upp i nästa höjd inom några veckor. 


EDWONDO var också riktigt, riktigt fin! Felfri i 120 och 125 och hoppade 130 (som var hans första 130 start inomhus) med bara ett nedslag. 


CELVIN var felfri i två klasser upp till 110!Björn tankar lastbilen och hundarna tittar på genom fönstret!!!


Läst 17681 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hjälp, hur ska jag hantera min häst?
Elke Hartmann svarar
Tips för att få stabil hand i hoppningen
Lennart Lindelöw svarar
Hitta självförtroendet i hoppningen efter en olycka
Lennart Lindelöw svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.