Therese
NOV
28
2013


Nu är vi på plats och igång med allt hinderfix. Det målas, dammas av, kapas bommar osv. 
I eftermiddag ska första banan byggas då det är Agria laghoppning och Stockholm Trophy. 


Lite bilder från idag:


Ulle och jag med en silverbom.


Ulle målar HM planket.


Björn med ett hinderstöd!


Lisa och Linnea. 


Catrin målar snögubben!Tobbe och Daniel kapar bommar.Tornamentum tränar på julparaden.En lastbil på väg, det är trångt under Globen.
Läst 20335 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
27
2013

Nu är jag påväg till Globen och Stockholm Horse Show. Ska bli riktigt roligt! Jobbar tills på söndag. Idag ska vi fixa till alla hinder. Kan behövas lite reparationer, damma av de och lite ny färg. 
Vi är ett stort gäng och kul har vi. Igår kväll hopptränade vi i Åskebro. Jag red först CASH FLOW och hon var så fin. Lugn och hoppade avslappnat. Värmde upp med markarbete och hoppade sedan en lång bana, elva hinder. Först låg höjd och sedan runt 110. Hon var avslappnad och fin, nästan så hon blev överraskad själv! 
Hade även med mig LOVELY och hon hoppade samma bana, förutom kombination som jag inte hoppat med henne ännu, vi gjorde ett enkelhinder där istället. Hela banan hoppade hon utan tveksamheter! Cool häst!


CAHLUA i Globen förra året!


Läst 19747 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
26
2013


Nu är det kallt och börjar frysa på. Så nu flyttar jag in i mina vinterkläder!
Har ett par jättesköna vinterridbyxor och det är stor skillnad mot att gå runt i ett par tunna bomullsbrallor. Fick dessutom ett par nya vinterskor från min sponsor MOUNTAIN HORSE igår. Mina fötter jublade, vilka sköna skor!


De heter Active Winter Paddock.


Mountain Horse har riktigt bra vinterridbyxor och skor.

Nu ska jag ut och dra upp stolpar och rulla ihop tråd från två gamla hagar som vi ska ta ner. Har varit ut och snurrat runt i hagarna med traktorn och tryckt ner stolpar som var lite sneda och lösa.  


Red två hästar i ridhuset på förmiddagen och ikväll ska jag till Åskebro och träna för Tomas med två hästar. 


Läst 21693 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2013


Den här veckan kommer bli rolig, det är Globen-veckan och Stockholm International Horse Show!
Jag ska jobba under tävlingarna och hjälpa till med hinderbygget. Det är riktigt roligt! Träffar mycket trevligt folk och att göra något annorlunda, även om det handlar om hästar!
Förra året så både jobbade och tävlade jag där. Det var helt fantastiskt roligt! Jag tävlade CAHLUA i Stockholm Trophy och vi vann finalen!
Vi hade kvalat under hela året och samlade poäng genom placeringar i 130 klasser. Vi hade ett fantastiskt år med flera segrar och många placeringar som gjorde att vi var det ekipaget som samlade ihop flest poäng av alla inför Globen. Vi hoppade semifinalen på torsdagen och kom tvåa, sen vann vi finalen på fredagen!


Över sista hindret i finalen!


Lycka!Fina CAHLUA, du är saknad!


Läst 17472 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2013

Här är rundan med ACINDO SB från i fredags!

Blev placerad på den rundan.


Läst 15418 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
24
2013

Den här veckan som var har varit otroligt intensiv, därav min dåliga uppdatering. 

I början av veckan var jag var på kurs och tränade för Jos Kumps hemma hos Jessica i Södertälje. Det var otroligt bra, läroroikt, inspirerande och roligt! 


För er som inte vet vem Jos är så har han varit hos Pessoa i över 30 år och när inte pappa Nelson Pessoa tränade Rodrigo så var det Jos Kumps. På VM i Kentucky var det de båda som coachade Rodrigo.  


Jos är noga med grundridningen och hans instruktioner är bra. Det är balans, lyhördhet, gas , broms och att vara ett med hästen-inte mot hästen! 
Vi red mycket markarbetsuppvärmning och nyttiga hoppövningar. 
Jessica och jag passade även på att göra en grovplanering av vinterträningen och nästa års tävlingsplanering och mål med hästarna.
Jag åkte hem full av energi efter de roliga dagarna!


Sen har jag tävlat på Strömsholm fredag till söndag med ACINDO och EDWONDO. Båda hästarna har gått riktigt bra så det var en bra avslutning på tävlingsåret 2013.


EDWONDO hoppade 125 i fredags och idag. Dubbelt felfri i båda klasserna! Han var lite spänd i fredags och stod emot lite men en stor förbättring mot sist han tävlade på Strömsholm. Idag var rundan rikitg bra, en av de bästa han hoppat så det var en härlig avslutning!


ACINDO hoppade 125 i fredags och var felfri och placerad. Igår hade vi ett ner i omhoppningen i 130 och idag var det samma resultat i 135 klassen. ACINDO har hoppat grymt bra och det känns otroligt roligt att känna det här nu inför vintern, vilken fin hoppning det finns i min häst! 

Vi har hunnit med hästarna här hemma också. Lill-Lady gör stora framsteg i inridningen. Towe har hängt på henne i skritt och det har gått bra, cool häst!Nu ska jag gå ut och göra klart hästarna, känner mig helt urladdad efter alla dessa dagar, men på ett positivt sätt!


Läst 13601 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
17
2013


Veckan som kommer har mycket kul att bjuda på. Rider hemma imorgon och sen på tisdag och onsdag ska jag vara med på hoppkurs hemma hos Jessica. Vi ska träna för Jos Kumps från Belgien. Är hemma och rider på torsdag och sedan är det tävling på Strömsholm fredag till söndag.Idag var vi hela "tjejmaffian" i stallet. Anna fodrade imorse och under dagen var Towe, Malin, Ulrika och Johanna här. Vi har ridit, stallet fixat och två av hästarna har blivit klippta. Min fyraåring LOVELY klipptes för första gången och hon tyckte det var skönt, hon stod och njöt! Även Ulle var här med EDWONDO, så honom har jag ridit i mitt ridhus för första gången. Han slappnade av och jobbade på fint så han har nog godkänt huset!Björn har jobbat med underlaget och sladdar och vältar. Blir bättre och bättre för varje dag och snart kommer klenfliset. Fick frågan vad det är för underlag:08natursand och sedan ska det på klenflis. 


Läst 20899 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
16
2013

Nu när vi börjar se slutet på tävlingssäsongen börjar jag redan drömma om nästa år. Framförallt utomhustävlingarna.


En av mina favorittävlingar är ju Dalahoppet i Falun. 

Här är en runda med EDWONDO från Dalahoppet i år. Han hoppar en 130 klass, hans andra eller tredje start på den höjden. Han blir placerad efter den fina rundan, det var kul!


Läst 21088 ggr Kommentarer Kommentera


Idag var det halvtaskigt väder med regn och gråmulet. Gårdagens fantastiska väder och uteritt byttes mot ridhuset idag. Det är overkligt, att ha ett ridhus hemma på gården som vi kan gå bort till och rida runt i!
Towe som varit här hos mig i över sju år och hängt med på alla uteritter i alla väder eller alla dessa resor till olika ridhus red idag för första gången i ridhuset. Det var dessutom halvmörkt när vi började och helmörkt ute när vi ridit färdigt men vad gjorde det när vi rider i ett hus med belysning i!


För att citera Towe: Det här kommer ta flera månader att förstå att det är sant!Så sa jag det att en mormorsrunda i vinter i månskenet i snön och kylan, det kommer det bli bara för det är så fantastiskt. Då sa Towe det att ja, men för att man vill, inte för att man måste i snöstormen!Även Malin och Ulrika har varit här idag och hjälpt till så vi har hunnit både äta, fika, fixa stall och rida utan stress, underbart! 


Läst 22554 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
13
2013


Blev uteritt idag i det fina vädret. Skönt med sol nu när vi haft så tråkigt väder i flera dagar. Blev några rundor på mormorsrundan och det gick så bra, hästarna var fina och duktiga. 
Några rådjur såg vi också, Malin kallade det att vi var på safari!!!!Saknar min fina CAHLUA varje dag, tur att det finns så mycket fina minnen kvar! Här en video från Hamre förra året, 130 klassen som vi vann innan vi sedan kvalade och fick rida i Globen och Stockholm Horse Show!

CAHLUA 


Läst 17653 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.