Therese
NOV
11
2013


WIHOOOO!!!!! Jag har ridit i mitt egna ridhus idag för första gången!!!!Igår söndag var en lååååång dag. Gick upp tidigt och fodrade, åkte på tävling med småhästarna. Kom hem och fixade klart det sistab i stallet tillsammans med Johanna. Towe hade varit här under dagen och gjort grovjobbet med mockning och höpåsar, det finns inget bättre än att komma hem till ett färdigt stall, TACK Towe!
Min mamma har varit på sjukhuset några dagar så jag åkte och hälsade på henne på kvällen, efter det en sväng till Rocklundas ridhus.När jag kom hem så åkte jag ner och kollade hur det gick för pappa och Björn med sanden i ridhuset. Det var nästan färdigt!!!! De sista dagarna har pappa och Björn jobbat som galningar med att få in alla sand. Vilket jobb de lagt ner, otroligt! 200 ton sand är nu på plats. 


Jag fodrade kväll och fixade lite täcken på hästarna innan jag gick och hjälpte till med det sista i ridhuset. 


För att sanden inte ska frysa i vinter så har vi lagt in två ton salt. Frida och Tim hjälpte till med det igår kväll och så kunde jag fortsätta med det tills allt var klart. Pappa sladdade ridhuset i natt vid halv två då det var klart, vilken känsla! Nu väntar vi bara på klenflisen som ska komma om någon vecka sen är det helt klart med underlaget. Det går bra att rida på bara sanden så länge.


Så idag efter lunch var det dax för premiär-ritten! Går inte riktigt att beskriva känslan. Som en overklig lättnadskänsla full av glädje, som i en dröm. Ja vad ska jag säga mer?!


Läst 14456 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
11
2013


Igår söndag var jag på tävling i Eskilstuna med CASH FLOW och LORD LOOP SB.Johanna var med mig och hjälpte till!Båda hoppade 1 meter och 110. 
Första klassen var båda lite vingliga och behövde den rundan för att komma igång. LORD reagerade på den stora spegeln och undrade vem det var han såg i den när han skulle hoppa upp mot den. CASH FLOW var ganska het och lite tittig på ett hinder som hon stannade på. För unghästar är det utbildning att tävla och det är bara att göra rundan till en träningsrunda. 
Båda lärde sig mycket på första varvet och när de skulle hoppa nästa klass, 110 var de mycket lugnare. Båda hoppade felfritt och för LORD LOOP var det debut på den höjden så det var extra kul!

LORDS 110 runda, han kliver över alla hinder ser det ut som!


CASH FLOW 110 rundan.LORD med prisrosetterna de fick efter sina felfria rundor. Perfekt avslutning på tävlingssäsongen för båda hästarna som nu tävlat färdigt för i år!


Läst 13735 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
09
2013

Rocklunda ridhuset idag igen med CARLINA, ACINDO, LOVELY och LORD. 


Red markarbete på CARLINA länge och väl, hon blev riktigt fin även om det tar en stund. Avslutade med att hoppa henne och det kändes jättebra, rak och fin häst! Samma med ACINDO. LORD gick bara lite lätt dressyr, han ska tävla imorgon. Min fyraåring LOVELY tyckte det var superkul att komma med till ridhuset idag igen! Kände när jag ledde in henne i ridhuset hur förväntansfull hon var. Skojade med de andra och sa att det här är som för oss att åka till Grönalund och gå in i lustigahuset, samma sak för LOVELY att komma iväg till Rocklundas ridhus!!! 


Blev en bana för henne idag, kolla filmen! 


Passade även på att ta en "syskonbild" på ACINDO SB, CARLINA SB och REMINA SB! Alla efter samma mamma, CINDOLINA som var efter Cortez-Indus. Sen har de ACACIO, CARDENTO och REMEMBER som fäder. Det är mina föräldrar och jag som fött upp de. Ulrika äger REMINA SB som hon köpte av mig för fem år sedan. 

Malin, Lotta och Johanna som hjälpte mig i ridhuset och Ulle på sin Remina längst till höger!


Läst 17067 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
08
2013


Äntligen idag kom mina nya stigläder från Mountain Horse! Har väntat på de sedan de hade visning av sin läderkollektion. De stigläder jag haft tills nu var riktigt slitna. Så det var skönt att få byta till helt nya fina!


Passade även på att göra rent stigbyglarna ordentligt när de skulle tas av. Skurade rent ordentligt med diskmedel så imorgon kommer det bli ett nöje att sätta foten i rena byglar och sitta upp och rida!Towe, Malin och jag har kört ner alla gamla hinderbommar från gräsbanan idag. Även alla hinderstöd och annat. De står nu utanför vårat ridhus och väntar på att få byggas upp där inne (snarare jag ser fram emot det)!!!!Ridit har vi också gjort och det andra som hör till. Packat lastbilen tills imorgon bitti, då rullar den till Rocklunda igen så jag kan rida och hoppa lite!


Läst 12760 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
08
2013

Igår åkte jag in till Rocklunda och red och hoppade fyra hästar i ridhuset där. Ni som undrar varför jag inte rider i ridhuset hemma, så är det inte klart med sanden ännu. I helgen förhoppningsvis får vi in det sista! Har beställt klenflis som ska in också. (känns overkligt...)


Red och markarbetade CARLINA som var fin. Fick hennes kropp att slappna av och hon jobbade på fint. Hon kräver mycket ridning, hon är så stor.
Min fyraåring LOVELY var med och hon var ju så duktig! Andra gången hon var i ett ridhus och jag tänkte bara rida lite för att hon skulle slappna av och eventuellt ta några språng. Den hästen är så cool så det slutade med att vi hoppade många skutt över både grindar, bockar och annat!
LORD och CASH FLOW var också med. Här en film på när jag hoppar en liten "bana" på först LORD...
.

..och sen CASH FLOW.

CASH FLOW fick avsluta med hindren på långsidan och oxern lite högre. Läst 11834 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
06
2013

Var ute och konditionstränade idag på eftermiddagen, så jäkla härligt! 
1,5 timme på grusvägarna. Galopp, fartvinden i ansiktet, hästens man fladdrar, hovarna som dundrar på grusvägen, frustandet från nöjda hästar, skummande munnar och svett under tyglarna när vi galopperade på genom skogen! 
Så jäkla underbart och befriande för själen! Imorgon kommer jag vakna som en ny människa full av energi hoppas jag!

Härlig snögalopp i vintras, underbart! Jag på LAGANA och Towe på HUMLAN.


Läst 11169 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
04
2013

Jag känner mig lite deppig fast jag inte borde göra det. Men det är mörkt ute, jag är trött, det har hänt mycket sista halvåret som inte varit så roligt och så gör det lite ont här och där i kroppen. Så måste försöka peppa mig själv att tänka framåt!!!! Snart kan jag börja rida i ridhuset, då ska jag göra min "nystart". Längtar!Tävlingen i helgen var helt ok, hästarna var duktiga. CASH FLOW som gjorde en fin debut i 120 klass, EDWONDO blev bättre för varje start och hoppade hem två placeringar efter felfria rundor och så gjorde ACINDO en kanonrunda i 140 klassen i lördags! Helt fantastiskt roligt!


EDWONDO och jag! 


Läst 11390 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
01
2013


Tävlade idag och det gick bra får jag nog tycka. Började med lilla CASH FLOW i 110 klassen. Hon var pigg, glad busig och hoppade felfritt! Hade bestämt att om hon kändes bra i 110 klassen så skulle det bli debut i 120 klass senare på dagen! Hon har gjort massor av rundor i 1 meter och 110 i år, för att hon har behövt det. Nu kände jag att det var dax för att ta klivet uppåt.Men första hoppade jag CARLINA och EDWONDO i 120 avd A. Hon var inte så ridbar, och hade ett nedslag. Får lov att trimma mer och mer...EDWONDO hoppade felfritt och fick pris, ÄNTLIGEN!!!! Så många felfria rundor vi gjort och så har vi hamnat precis utanför placering!Så var det dax för CASH FLOWS debut i 120, pirrigt! Tyckte det var en banan att bita i med tio hinder, tolv språng. Hon var så duktig! Hoppade jättebra de fyra första hindren, tappade lite hoppning i kombinationen 5a-b så hon petade ner de två. Kom tillbaka fint i fokus och hoppade resten av banan felfritt utan tveksamheter! Hennes inställning var jättebra och det är det viktigaste för mig, att hon är med och tycker att det är kul.EDWONDO och ACINDO hoppade sen 130 klassen. Två bra rundor med ett nedslag i båda. 

Imorgon tävlar jag EDWONDO i 130 klassen och ACINDO går 140. 

Pysslade lite med hästarna nu på kvällen och borstade de  , tvättade benen och bytte täcken. CASH FLOW till vänster, CARLINA i mitten och ACINDO närmst.Har ätit en god middag nu ikväll tillsammans med Björn, vi firar 13 år tillsammans idag, 1 november!


Läst 16282 ggr Kommentarer KommenteraTherese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen
Arkiv