Therese


Summerar helgen i Lidköping: ACINDO hoppade jättebra i alla 130 starterna. Fick pris i en. Känns fin i kroppen, spänstig. Startade även 140 klassen på lördagen. Hon var riktigt fin de sex första hindren. Hoppade lite för bra, tog i mer än vad hon behövde, hon vill göra rätt. Missade en bakbom på en oxer som hon rev. Rev även utsprånget i trekombinationen. Hoppade fint på oxern efter, nummer nio. Valde sedan att utgå för att inte pressa henne för mycket. Kommer nog bli lättare när vi kommer utomhus. Det finns mycket hoppningen i henne som jag hoppas kommer fram i år. CARLINA var alldeles för pigg. Överladdad och galopperade mer framåt och rev lite mycket. Gjorde många fina språng och även några sämre för att hon hade bråttom. Svårt att få en bra rytm. Så hoppas hon lugnar sig när hon tävlat igång, hon har ju inte varit ute ordentligt sedan oktober förra året. Är glad att hon tycker det är så roligt att tävla!CARLINA påväg till start med sitt nya fina träns från Mountain Horse.EDWONDO var inte enkel, lite spänd, lite pigg, lite av och på. Behöver träna på att tävla så han släpper igenom och bjuder på alla hinder utan att springa på. Var felfri och placerad på lördagen så det var riktigt roligt!CASH FLOW gjorde sin första riktiga tuffa helg. Rakt in i 120 klass och hoppade en om dagen. Första dagen ett nedslag, andra dagen felfri på hinder. Gjorde en volt för att få rätt galopp då vi landade i korsgalopp efter en kombination och det var kort väg direkt till en stor oxer. Fortsatte felfritt i mål. Sista starten ett nedslag och två tidsfel, tar tid på oss runt den långa banan, samlar rutin. Jättenöjd med henne.CARDINI CARPE DIEM, vår andra tävling tillsammans. Felfri i de första två klasserna 120. Kom sexa i den första och delad tvåa i den andra!!! Hoppade 130 med ett nedslag, jättebra rundor. Så glad att få han honom i mitt tävlingsteam, han passar mig som handen i handsken. En bra helg i det stora hela. Har tävlat igång ordentligt nu och på söndag blir det tävling i Kumla igen. Sedan utomhus om en månad!Idag var det lite lugnare på ridfronten så lastbilen är städad och alla tävlingsgrejer rena och redo för nästa start. Har även skruvat hållare på massa stolpar till en ny hage. Evighetsjobbet med hagar....


Läst 19534 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2014

Nu är vi i Lidköping och tävlar. Fina tävlingar som alltid med bra framhoppning, fina ridhus, fina hinder, trevligt bemötande, toppenunderlag och fin uppstallning. Bra väder har vi också det gör tävlingen ännu bättre.Vi kom ner igår kväll och då red jag EDWONDO och CARDINI i ridhuset, de andra red jag hemma tidigare på dagen. Har hoppat 120 klassen på CASH FLOW, hade ett nedslag på fjorton språng. Det var två faser med totalfel så alla hoppade grundomgången och omhoppningen. CASH var superduktig, jag är så nöjd med henne!EDWONDO hade också fyra fel i 120 klassen, var bra. I 130 utgick jag efter några hinder och sparar på honom till resten av helgen och han får hoppa lite lägre resterande starter så han slappnar av.CARLINA var tokglad och rev tre hider i farten. Är faktiskt inte så missnöjd. Hon kändes ridbar och fin i kroppen. Imorgon har hon säkert lugnat sig.


CARDINI var fantastisk. Felfri och kom på sjätte plats så vi fick gå in på prisutdelningen och ta emot rosett och plakett. Härligt!
ACINDO hoppade 130 klassen. Kändes pigg glad och fin. Hade ett nedslag.

Vi har även klämt i oss den första av två ananaspajer, den är god!!!Annes ananaspaj, i en gullig form!


Läst 18354 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
26
2014

Onsdag idag, mitt i veckan innan helg. Denna helg är tävlingshelg och årets första meeting. Vi åker till Lidköping imorgon och det ska bli så roligt!


Har idag hopptränat några hästar, de känns bra. Bättre än mig för vid lunch fick jag så sjukt ont i huvudet så jag kräktes. Gick och la mig i sängen och sov i 1,5 timme. Vaknade lite bättre och gick ut och tränade två hästar till. Kollade igenom packningen för hästarna i lastbilen och har till min egen förvåning packat alla mina egna kläder, hjälmar, stövlar och kavajer, redan ikväll! Maten till drängar och pigor är också klart. Vår snälla vän Anne har lagat några olika rätter och bland annat det som stod högst på önskemenyn, ANANASPAJ!!! Vi är beroende av Annes annanaspaj på tävling. När vi kommer ner imorgon så ska vi traditionsenligt äta Marie-Annes ost och skinkpaj med sallad till. Det är Ulrikas mamma som lagar den till oss. Viktigt med det vi tycker om!Nu ska jag betala lite räkningar, sedan sova!Lidköping, fina tävlingar!


Läst 21147 ggr Kommentarer Kommentera


Lyckad tävlingsdag idag i Örebro. Åkte med EDWONDO, CARLINA SB och CASH FLOW. 


Alla tre hoppade 110 och 120 i avd B, unghästavdelningen. De är alla äldre, CASH är sju år och de andra två åtta. Valde att rida avd B för CASH FLOW är inte redo att gå mot klockan ännu. Hon ska samla rutin. CARLINA gjorde tävlingsdebut för i år och har inte tävlat sedan oktober förra året. Visste inte riktigt hur hon skulle vara och ville bara göra "komma igång" rundor.
EDWONDO fick scenskräck för en vecka sedan i Södertälje och hoppade knappt ett hinder i någon klass, var så spänd att vi inte kom runt. Så det var dagens mål, känna på honom och komma runt.Han var först ut i 110 av de tre. Spände till när vi kom in men slappnade av bra under tiden ryttaren före oss hoppade. Så han gick från spänd fiol som bara förflyttade sig framåt genom att röra på benen till ganska avslappnad och att använda kroppen. Tittade till ordentligt på näst sista hindret. Vi galopperade förbi utgången genom en solkatt så han tyckte nog att det hindret plötsligt dök upp framför honom. Hoppade och var felfri i mål! Det kändes riktigt bra, kunde andas ut att ha tillbaka EDWONDO som den fina häst han är. Man blir inte klok på hästar ibland. I 120 klassen var han jättefin och hoppade felfritt igen!!!! Så det var en riktig upphämtning och glädjen var stor i vårt team!CASH FLOW är jag supernöjd med. Hoppade felfritt i första klassen och så ridbar.Jättebra även i 120, som var hennes andra start på den höjden. Hon har mognat massor i vinter och är nu en riktig tävlingshäst! Kommer in på banan avspänd och bjuder på alla hinder. Var inte riktigt klar i tid till hinder nummer ett i 120, det kom lite snabbt och jag borde varit tydligare i ridningen, därav rivningen. 
CARLINA SB var tokglad att äntligen få tävla. Sköt rygg och bockade på framhoppningen som en rodeohäst!Tyckte det var busenkelt med 110 och klev runt banan med glädje. Ett slarvriv på näst sista, så fyra fel.I 120 var hon felfri, kändes så säker och fin. 
Läst 24427 ggr Kommentarer Kommentera

Sitter vid bordet och har tryckt i mig lite mat. Känner för att lägga mig på soffan och gäsa som en orm i två veckor, så mätt är jag!


Kommer gå och krascha i sängen strax, trött som bara den efter en lång intensiv dag. Vi hade en trevlig kväll igår med middag och spel. Upp tidigt och började sedan ridningen med dressyrträning för AC. Fick jobba på idag och det gav resultat. ACINDO var inte helt enkel idag men så bra det blev. CASH FLOW var en dröm.Red sedan ut på mormorsrundan med EDWONDO, hade sällskap av Ulle och Johanna. Lagom tillbaka så hade vi kunder här som provade tre hästar.


Snabb lunch och sedan tillbaka till ridhuset för mer ridning och lektioner. Det är så roligt att undervisa! Duktiga elever idag!


Inridningshästarna har jobbat idag igen. CHALLE duktig, hänger på honom några dagar till innan vi sitter på honom. HUGO har Malin suttit på i skritt flera varv i ridhuset. Bra avslutning på eftermiddagen!Strax innan klockan 18 satt vi framför datorn, inloggade på tävlingsdatabasen. Anmälan öppnade till Sundbyholms tävling vecka 18. Svettigt värre men alla åtta hästar kom med på ordinarie plats, tre starter var. TDB klarade inte av att så många anmälde samtidigt så en lätt panik utbröt när det stod ERROR efter att man klickade på anmäl. Lyckades som tur var och efter bara några minuter var tävlingen full. Säger en del om behovet av bra tävlingsplatser här hos oss och hur fantastiskt bra att den fina banan finns på Sundbyholmstravet! ACINDO SB på Sundbyholm förra året.CAHLUA, Sundbyholm.CARLINA SB, Sundbyholm.Nu ska jag ladda batterierna för imorgon åker vi på tävling till Örebro. EDWONDO, CARLINA och CASH FLOW åker med.


Läst 27890 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2014

Idag har jag hopptränat CARDINI, CARLINA, CASH FLOW och ACINDO. De har varit så duktiga och fina. Glada och jobbar på. 
Red först över galoppbommar på rakt spår och varierade mellan 5-6 galoppsprång mellan bommarna. 
Sedan travbommar med galoppfattning efter och hoppning över räcke som sedan blev en oxer ur sväng. 
Travade sedan in i en "fem och en halva", avsaktning till trav efter till travbommarna på rakt spår, galopp efter och hoppning av oxer ur sväng. 
Efter det hindret la vi till en serie på slutet med fyra hinder.
Nyttig övning, lydnad, styrketräning. Hästarna och jag tyckte den var rolig.Imorgon hoppar jag LOVELY och CELVIN på samma övning, de jobbade dressyr idag!Ett filmklipp på ACINDO när hon hoppade serien. Hon känns riktigt fin, sista oxern var hög, 155 cm!!!Vi jobbade även inridningshästarna, de är duktiga. Jag leder runt båda killarna och Malin hänger på de. Ulle och jag avslutade dagen med att mocka, putsa, fylla vatten, borsta hästar, spola ben, fodra, packa höpåsar. Tack Malin och Ulle för en bra dag och tack Tomas för bra hoppträning! 


Läst 20315 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
19
2014

Dagarna rullar på och hästarna tränas. Idag var det dressyrdag och det passade bra nu när det kom massa snö igen. Det klampar på i hovarna så ridhuset var bra att ha idag. Igår red vi ut nästan alla hästar, härligt!


Imorgon är det hoppträning för fyra hästar och på fredag hoppar två hästar.Inridningshästarna är duktiga. De har sadel och vi hänger på båda två och det går bra. Det är verkligen roligt med hästar i stallet på olika utbildningsnivåer. Att ena stunden hoppa ett hinder på 150 i ridhuset och nästa stund jobba med en unghäst som ska ha ryttare på sig för första gången. ACINDO i ridhuset idag, Vi trimmade dressyr och hon var så duktig. Pigg, glad och gjorde allt rätt. CASH FLOW och jag på uteritt igår, ingen snö...Bibbi var med på ridtur!Ulrika med sin häst CHILLI. Det kan vara lite förvirrande här i bloggen ibland med två Ulrika, Dels är det Ulle på bilden som är tillsammans med min bror och hon har sin häst här. Hon hjälper även till med mina hästar. Sen är det även Ulrika som äger EDWONDO och som är med på många tävlingar!Veckans hoppövning som vi ska träna på imorgon!


Läst 16440 ggr Kommentarer Kommentera


Känner mig lite lätt deppig, efter att ha tittat på programmet "Ryttareliten" ikväll. Är inte deppig på grund av programmet i sig utan att det gav mig en insikt i hur svårt det här är, den här sporten. Hur mycket jobb vi lägger ner för de få sekunderna i rampljuset. Som Peder sa- brister en länk i kedjan är man sårbar. Eller i ännu högre grad för att citera Daniel "Man är inte bättre än sin bästa häst" Det är sant. Anledningen till att jag känner mig lite deppig just nu är att jag då inte kan låta bli att tänka på hur skört det är. För lite mer än ett år sedan hade jag två hästar på hög nivå. LAGANA som gick stadigt i svår klass och skulle gå SM. CAHLUA som var påväg upp och även tog klivet upp i svår klass och plockade flera placeringar. Mina mål och drömmar slogs i kras när först LAGANA skadade sig och inte kunde tävla mer och sedan bröt CAHLUA benet i hagen och vi fick lov att avliva henne där.Jag hade stora drömmar och mål. Att rida SM förra året på Sundbyholm och att rida SM i Falun i år. Sedan förhoppningsvis klättra ännu högre upp. Att få njuta av att rida in på banorna med de fina hästarna som jag hade haft i så många år. Tränat, utbildat och byggt upp. Jag älskade de båda hästarna, som arbetskompisar och som hästar! Det är tufft, att börja om igen. Saknaden efter de båda är stor. Jag är glad för de fina hästar jag har. De är unga och det kommer ta tid att komma tillbaka, att utbilda en häst tar tid. De är lovande och fina, som arbetskamrater och som hästar. Jag gör det här för att jag älskar hästar! Jag kommer jobba hårt och kämpa, jag ska tillbaka!
Fina LAGANA!Vackra CAHLUA!Glädje i teamet efter CAHLUAS fjärdeplats i Faluns Grand Prix!
Läst 17982 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
16
2014

Igår var det äntligen dax för årets tävlingspremiär! Det blev en lång dag i Södertälje, fjorton timmar var vi hemifrån. 


Det var kul att äntligen stänga luckan på lastbilen och rulla mot tävling. Alla var vi taggade, hästarna som hoppade upp i lastbilen på trestegshopp från box till luckan, Björn som var sugen på att köra och lyfta bommar på framhoppningen, hästskötarna som knoppat och laddat för en heldag och hästägarna som var förväntansfulla!
Och så jag, äntligen få in och stega banor och känna på tävlingsluften!Började med "småhästarna" CASH FLOW och LORD LOOP i 110 klassen. CASH var laddad men lugn på framhoppningen. Inne på banan visar hon sin iver med att hänga lite i bettet och korsgaloppera i svängarna. Så gjorde en avsaktning efter halva banan för att lugna henne och samla upp, fortsatte i mål och ja, kändes liiiite väl laddat. Funderade en stund om jag skulle hoppa 120 klassen med henne och bestämde mig för att göra det. Ångrade inte det beslutet, hon var grym! Hoppade jättebra och jag red henne bättre också, så supernöjd med CASH igår!


LORD LOOP gnäggade sig igenom hela framhoppningen, tyckte nog att han var ensam fast det var hästar överallt, men det var ju inte hans kompisar! Hoppade superfint på framhoppningen. Inne på banan var han jätteduktig, så avspänd, inte tittig och hoppade bra. Blev en liten ridmiss på näst sista hindret så vi fick ett nedslag. Är imponerad att han skötte sig så bra med tanke på att han har lite tävlingsrutin!EDWONDO fick tyvärr scenskräck när han kom in på banan och ville inte alls vara med. Bara att ta nya tag till nästa tävling. ACINDO var fantastiskt fin och överlycklig att vara på tävling! Hoppade felfitt i båda klasserna och kom tvåa i 120 och sjua i 130! Härlig start på säsongen!

CARDINI och jag gjorde tävlingsdebut tillsammans och det gick kanonbra! Felfritt och pris i 120 klassen och sedan fyra fel i 130 klassen. Jätte, jättefin häst som jag får en härlig känsla av att hoppa. Är så glad över att få förtroendet att rida och tävla honom!CARDINI och jag.Blå fin rosett efter andraplatsen!ACINDO 130 rundan, kom sjua!


Läst 21581 ggr Kommentarer Kommentera

Björn har besiktigat lastbilen idag och den gick igenom! Så nu är den klar att rulla på tävling imorgon.


Alla grejer är packade och hästarna är rena och fina.LORD blev klippt och fin idag. Supersnäll är han att klippa.Han ACIONDO, CARDINI, CASSAN och EDWONDO åker på tävlingen. Håll tummarna för oss imorgon!


Läst 17459 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.