Therese

Tävlingen gick bra idag. Det utlovade regnet kom aldrig och när det blir sol efter att ha förberett sig på regn kan man inte bli gladare än oss idag i solen med växlande molnighet!Båda hästarna hoppade 120 klassen. Jätteduktiga och jag är så nöjd med de. CASH FLOW var felfri! Lugn och med fokus på uppgiften, löste allt bra. Så roligt!CASH FLOW, e: Coriall-Cardento.CELVIN hade en rivning på hinder tre, felfritt på alla andra hinder. Så gled vi ut lite i en sväng till nummer sex så gjorde en volt för att inte hoppa diagonalt över hindret, ska ju inte träna omhoppnings-svängar ännu, han ska utbildas och då vill jag ge honom en bra väg till hindret! Så blev fel för volten och lite tidsfel, så rundan var mycket bättre än resultatet säger. Han var så duktig. CELVIN AF TORTUNA, e; Carland-Acacio. Hemma i eftermiddag har jag ridit ACINDO, CARLINA och CARDINI som alla tävlar imorgon. red även LOVELY och hon är bara så trevlig att jobba den hästen. Vill göra rätt och lär sig snabbt hela tiden. Red över upphöjda kavalettibockar, nyttigt. En brasa och god mat blev det också nu på kvällen. Känns bra inför imorgon och hoppas regnet håller sig borta från Sundbyholm!


Läst 19985 ggr Kommentarer Kommentera
APR
30
2014


Igår förmiddags så var det betes släpp för min tvååring C U AT THE TOP SB. Kommer ni ihåg att hans namn fick han genom en namntävling här på bloggen?


Han är nu två år, inte hingst längre. Blev kastrerad för tre veckor sedan. Allt har läkt på bästa sätt och han är nu en glad "hen" där hingsttendenserna klingade av lika snabbt som kulorna försvann, tack för det!Han släpptes på betet i Strömsholm igår tillsammans med en kom pis som kom hela vägen från Lappland! Min kompis Rebecka Jansson med familj hade köpt honom och nu kom han hit ner. Lycka för killarna att käka gräs och leka!


Lycka att släppas ut i stora sommarhagen!För övrigt så städade jag i stallet och red lite hästar igår. Nu ska vi strax rulla till Sundbyholm med CASH FLOW och CELVIN som ska tävla. Övriga ligan tävlar imorgon så de ska trimmas när vi är tillbaka på eftermiddagen. 


Läst 13210 ggr Kommentarer Kommentera


Sundbyholm helg ett gick bra och jag är nöjd med alla hästarna. ACINDO hoppade 130, 130, 135 med ett nedslag i alla starter-känns i fin form. 


CARLINA hoppade 120 med två nedslag och 130 med ett nedslag, alla tre kom i kombinationerna där hon inte riktigt hann upp på B hindren. I söndags hoppade jag 135 på henne. Kändes jättefin de fem första hindren. Blev sedan lite väl laddad och glad och började små studsa i sväng till hinder nummer sex. Bröt av och försökte få henne att komma i fokus igen, vilket är svårt på henne när hon varvar upp. Så hoppade vi vidare och när hon rev hinder nummer sju valde jag att galoppera förbi trekombinationen som var hinder åtta och istället hoppa ettan och utgå. Gjorde ett fint språng på den. Ville inte hoppa trekombinationen när hon inte var 150 % i fokus på uppgiften, hoppas hon inte laddar på så av glädje till denna veckas starter!!!CELVIN hoppade 110 med ett ner och debuterade sedan 120 med två ner. Hoppade även en bra runda i 120 på söndagen även om det blev några nedslag och lite tidsfel-var bättre än vad resultatet säger, riktigt nöjd med honom. Det var inte lätta banor, men lärorika.


CASH FLOW hoppade 110 felfritt, sedan två 120 klasser som hon lärde sig massor av att hoppa. Två nedslag sista dagen på hinder ett och två-sedan hoppade hon resterande hinder klockrent! Som sagt, lärorika banor för de små.


CARDINI CARPE DIEM och jag gjorde våran första utomhustävling tillsammans. Riktigt bra gick det. Hoppade 130 på fredagen, första gången han gick rakt in i 130 och han gjorde det felfritt. På lördagen hade vi ett ner i omhoppningen i 130. På söndagen fick han hoppa ett snäpp lägre för att avsluta enkelt. Hoppade felfritt i 120 klassen och kom på nionde plats av 66 starter!


CARDINI CARPE DIEM.Idag har det varit en ganska lugn dag. Jobbat inridningshästarna, fixat i hagarna och så har hovslagaren varit här och skott några hästar.
Var även ut till Strömsholm och gick ett varv för att fixa stora beteshagen tills imorgon då vi släpper två hästar på bete. Avslutade kvällen hemma hos vår vän Anne som bjöd på god mat. Vi började med en skål nere på hennes brygga i kvälls solen!Läst 16530 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2014


Igår var första tävlingsdagen på Sundbyholm, äntligen! Det är så underbart att utomhussäsongen drar igång nu och speciellt att komma till Sundbyholm!Fin stor bana med perfekt underlag, fina hinder, bra banbyggare, framridning i ett varv så man slipper krocka och en restaurang där man kan få fantastiskt god mat!!! Åt igår en panerad fiskfile innan min sista start på kvällen. Skagenröran som var till var bland det godaste jag ätit! Toppenbetyg på det!


Hästarna var så fina igår. Inte ett dugg spända eller överladdade för att de kom ut på stor bana. Alla gick in och hoppade fint med stort självförtroende.CASH FLOW och CELVIN hoppade 110. Hon var felfri och han hade ett nedslag. CELVIN!


CARLINA hoppade 120 klassen. rev utsprången i båda kombinationerna, fick inte riktigt plats. Hoppade mig nästan ur sadeln på en oxer, så hoppning finns det i den hästen!
ACINDO och CARDINI hoppade 130 klassen. Inte helt lätt bana, utmanande och bra. ACINDO rev en bakbom på en oxer, annars hoppade hon jättebra. Var ivrig och glad!
CARDINI gick rakt in i 130 för första gången , hoppade felfritt och känslan var härlig!


Nu ska vi lasta och åka dit och hoppa 120 klassen på CASH FLOW och CELVIN. De andra går 130 i eftermiddag!Strålande fint väder har vi också!


Läst 15836 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2014


Ridit CELVIN, CARDINI, CASH FLOW, CARLINA och ACINDO som alla ska tävla på Sundbyholm imorgon. De känns fina så ska bli kul att åka dit och hoppa de en varsin start. 
ACINDO tränade jag för AC och hon var riktigt fin. Avspänd och lugn, härlig känsla. Sen fick vi till fyra byten på en långsida, inte illa!


Unghästarna är superduktiga! LILL-LADY och HUGO har ridits i ridhuset. Alla gångarter runt fyrkanten och volterna.
CHALLE, skimmeln vi rider in gick sin första uteritt idag tillsammans med LOVELY. Ut i skogen och det var nyttigt! Så gör vi alltid med unghästarna när de är redo att släppas från linan. Jag har lett runt CHALLE och Johanna i några dagar ute och låtit henne sköta start, stopp, höger och vänster. Så nu var han redo och det gick galant, även om han blev trött efter en liten sväng. Många nya intryck!


Förra söndagen tävlade jag på Hallsta ridklubb med LOVELY, CELVIN. Hans första tävling för året och det blev felfritt i först rundan och fyra fel i den andra. LOVELY tävlade för första gången i sitt liv. Hon var så cool! Lite vingligt första rundan på 80 cm. Blev trav över två hinder. Sen hoppade vi även en sväng på 90 cm. Då var det som hon aldrig hade gjort annat och kom in med stort självförtroende och hoppade runt felfritt! 


Hoppade även en annan häst, YANNICK i två klasser. Dubbelt felfritt i båda med en bra känsla. Jag hade honom här i några veckor för hans ägare hade varit skadad och behövde hjälp att rida honom. Nu är han hemma igen och jag har fått glada rapporter om en fin häst och glad ryttare!LOVELY LADYS tävlingsdebut!


Läst 15870 ggr Kommentarer Kommentera


Igår tränade jag för Peter Eriksson på Rocklunda. Red tre hästar, CASH FLOW, ACINDO och CARLINA. 


Nyttigt att få komma ut och hoppa på den stora banan inför tävlingarna i helgen på Sundbyholm.
Träningen var jättebra. Markarbetsuppvärming där jag fick mycket tips som även följde med under hela hopp-passet. Peter är noggrann med grunderna och alla detaljer.
Även som avslutning med ACINDO så blev det lite markarbete. Han och Jos Kumps (som jag tränar för ibland när han kommer till sverige) har samma tänk i ridningen. Det är som en röd tråd som man känner igen, så ska det vara. Enkelt, följsamhet, mjukhet, detaljer.CASH FLOWHästarna var jätteglada att komma ut på stora banan. De busade en del i framhoppningen. Peter är då noggrann med att inte låta de springa iväg efter hindren. Fånga upp mjukt och jobba de på volter efter för att få kontroll. 


CASH FLOW hoppar fram. Bom bakom för att de ska få en bra språngkurva och inte hoppa iväg.


Vi hoppade fram på ett enkelhinder först som sagt, sedan fortsatte det med en kombination med två galoppsprång. För att lära hästarna att hoppa lagom, att inte ha för bråttom genom kombinationen så hade Peter lagt ut två hjälpbommar på marken fram till B-hindret så hästarna fick hjälp med sina språng. Även en bom efter för att de skulle landa lagom långt bakom och få en bra språngkurva. Vi hoppade genom den några gånger. Varannan gång från höger, varannan från vänster. Kom vi från höger så skulle vi vänster efter och göra 15 metersvolten för att fånga upp hästarna i balans.Vi hoppade en kombination med ett språng mellan och båge efter till oxer, eller rak linje ner på nio språng till enklehinder och vända upp tillbaka på ett nytt hinder. Allt blev en bana på slutet med båda kombinationerna och enkelhinder. CASH FLOW, hoppar helt otroligt!Jag är jättenöjd med hästarna som kändes fina, även CARLINA gjorde en bra träning och visade upp lite kvalite som Peter gillade. "Det hon visade där i kombinationen visar att hon har kvalite att ta fram framöver"


CARLINA.Ska bli kul att tävla i helgen, nu är vi förberedda!


Läst 17866 ggr Kommentarer Kommentera
APR
19
2014


Vilket härligt väder lagom till påskhelgen, underbart! 


Har varit ute och ridit i det underbara vädret och man kan bara njuta. Red förbi denna vackra gräsmatta full av fina blommor. Tog av hästarna täckena så de kan sola pälsen och njuta av värmen!CARLINA och ACINDO, båda njuter av solen!Nu ska jag rida dagens två sista hästar. Sen blir det påskmys och världscup hoppning från Lyon ikväll på svt24, de sänder direkt kl 20.


Läst 24135 ggr Kommentarer Kommentera
APR
16
2014


PUH, redan onsdag, vart tog dagarna vägen? Det har gått i 250 blås senaste veckan och jag har nog återhämtat mig lite efter helgens kurs. Det var mycket förberedelser och fix av allt, men så roligt vi hade! Kommer ett inlägg om kursen senare, nu vill jag bara skriva HEJ så ni vet vad jag gör ;-)


Fantastiskt väder idag och jag har ridit ett gäng. Först mormorsrundan runt i skritt och trav i det härliga vädret och så avslutat en stund i ridhuset med lite lösgörande arbete i galopp och trav. 


Igår var inridningshästen HUGOS ägare här och tittade när han blev riden och så red hon själv en stund. Det gick jättebra. HUGO är så trevlig och har gjort stora framsteg på bara fem veckor. Han blir kvar i några veckor till så vi kan rida honom och utbilda vidare tills det är dax för honom att åka hem.


Min lillhingst, tvååringen C U AT THE TOP blev kastrerad i förrgår. Han började bli hingstig och när jag inte har tänkt att behålla honom som hingst var det bättre att kastrera. Det gick bra och nu får vi röra på honom ordentligt så det läker ihop och sen blir det bete för honom om några veckor. C U AT THE TOP som föl!


Läst 28662 ggr Kommentarer Kommentera
APR
11
2014

Den här veckan har sprungit iväg snabbt. Har haft/har massor att göra, det är kurs här i helgen och vi förbereder en del inför den.
Min snälla syster hjälper till med att fixa och göra ordning i "tornet" där vi ska äta middag och ha sovgäster. Tornet är en lägenhet på gården som vi har haft som planer att använda till kursverksamheten.
Bilder kommer efter helgen!
Varför kallas det "tornet"? Jo, den ligger på övervåningen på verkstaden med fönster åt alla håll så det är som ett torn man kan spana ut över gården!!!


Annars så har jag och tjejerna ridit. Hästarna går fint. Hopptränade bland annat CELVIN i förrgår och han hoppade superbra! Så kul, den fina lilla hästen kommer blomma ut nu i år tror jag. 
Tränade dressyr för AC med ACINDO och det passet gav mig mycket. Min fina häst som är så arbetsvillig, bara jag inte gör för mycket så sitter även bytena perfekt nästan! Det är så kul att träna dressyr och jag tycker själv att jag har utvecklat mig under de här vintermånaderna vi tränat och AC hjälpt mig. TACK AC!!!!


Inridningshästarna är duktiga. HUGO rids ut och i ridhuset i alla gångarterna nu. CHALLE har travat i linan och gör det bra. Han behöver lite mer tid för han hade inte gjort så mycket när han kom hit, då får man ta det i hästens takt, inte stressa.CHALLE!Nej nu ska jag och syrran åka och handla maten till kursen och göra färdigt det sista!


Le och skratta, det är HELG!!!Hälsning från BIBBI!!!


Läst 37107 ggr Kommentarer Kommentera
APR
08
2014


Jag hittade till min stora glädje ett klipp på SAMBALOLEC och mig från Globen, Stockholm Horse Show 2008.Vi hoppade Agrias stilhoppning och kom tvåa i den stora finalen!Man kvalade under året i olika deltävlingar över hela landet. De tolv bästa kvalade in till semifinalen och vi var tvåa i den på torsdagen. De sex bästa från torsdagen fick hoppa på fredagen igen och då kom vi på en andra plats.SAMBALOLEC på prisutdelningen!


Det var första gången jag tävlade i Globen och det var en otroligt häftig upplevelse. Kvalade in igen 2012 med CAHLUA i Stockholm Trophy som vi vann!!!!CAHLUA på prisutdelningen 2012!


Läst 31287 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.