Therese
JUN
30
2014

Regn och tråkigt sommarväder, men jag har bestämt mig för att inte låta vädret tynga ner oss utan nu kör vi på framåt. Efter regn kommer solsken!
Vi jobbar på med inridningshästar och har en ny valack som vi kallar för SIR. Otroligt söt och snäll, lite känslig så vi skyndar långsamt framåt, det brukar löna sig i slutänden. 


Härligt med ridhus när det regnar ute! Johanna med en av unghästarna.Micke var här och skodde några hästar idag så de har fina hovar!


Läst 18323 ggr Kommentarer Kommentera

Har varit lite frånvarande här och det var inte vad jag hade tänkt. Inget blev riktigt som jag hade önskat. 
Planen var att tävla i Falun hela denna veckan, som jag hade sett fram emot denna tävling! Min favorit tävling på året!


Det började bra i söndags. Hoppade CELVIN och CASH FLOW i 110 klassen. För CASH FLOW var det första gången hon fick gå in och hoppa i avd A. Då hoppar man mot de äldre hästarna och på tid. Hon var jätteduktig! Svängde snävt, var snabb och kom trea!!!
Dagen efter började vi med en 110 klass igen. Hon var lika duktig då, felfri och kom sexa!
Sen hoppade vi 120 klassen. CASH FLOW var helt fantastisk. Hoppade avspänt och fint. Var på väg mot en toppenrunda igen. Landade efter hinder nummer nio och hade bara nummer tio kvar. Då släppte underlaget och vi gick omkull. Det kändes som en evighet innan jag stod på benen igen. Kände att det släppte, hur hon gick omkull, kom inte upp. Tyckte att jag satt på hennes nacke och när jag flög iväg så upplevde jag i min ögonvrå att hon inte reste på sig. När jag satt på huk och hon står framför mig är det enda jag stirrar på hennes ben. Var alla fyra benen hela??? Hade bilden av CAHLUAS brutna ben på näthinnan och hinner tänka- INTE CASH FLOW OCKSÅ!!!!


Nu var benen hela och jag kunde leda ut henne från banan, något omskakad, kände för att börja storböla!CASH FLOW, 120 klassen där vi gick omkull. Så tråkigt på en sån fin runda.


Så efter den vurpan strök vi resten av starterna denna veckan och åkte hem. Jag slog i huvudet lite och känner mig yr. Då ska man ta det lugnt, det har ju hänt förut att jag slagit i huvudet.


CASH FLOW är kollad idag och hon har en blödning i bogen och halsen. Så hon ska vila och på återbesök nästa vecka. Benen, ryggen och nacken är ok.


Tråkigt när det blir såhär. Vi kommer igen, jag lovar!
Hoppas FALUN och SM blir toppenbra så kommer jag tillbaka nästa år igen!CASH FLOW 110 klass söndag.

CASH FLOW 110 klass måndag.


Läst 19883 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
21
2014

Midsommarafton igår som vi firade med att vara bjudna på lunch och senare på fest på kvällen. Trevlig och gott, riktig midsommar med cykeltur hem kl tre på natten!


Lite segt idag, nu ska jag rida tre hästar. Tidigare idag har vi varit och hämtat Ladysarna från deras första beteshage och sedan flyttat de till betet i Strömsholm. Lite fix med hagen innan vi kunde släppa ut de. Gissa om de blev glada att komma ut i den enorma gräshagen! Björn och jag stod och tittade på de en bra stund hur de lekte runt där!


Ska packa lastbilen också, imorgon blir det Falun med CASH FLOW och CELVIN, tävling tills på tisdag. 
Bäst att sätta fart så jag blir klar, men det är härligt ute nu i den ljusa midsommartiden!


Läst 20475 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
20
2014

Hällregnade hela förmiddagen idag så det blev till att rida i ridhuset. Så jag muntrade upp oss med att lägga ut bommar. Trav bommar, galoppbommar på långsidan där jag varierade mellan fem och sju galoppsprång. På medellinjen gjorde jag en av JOS KUMPS nyttiga bom övningar. Hade fem bommar på rad med sex meter från bom till bom. Varierade att rida på två korta galoppsprång eller ett. Nyttigt att jobba med galoppen. Det var roligt att känna hur hästarna har utvecklats sedan Jos träning.

Jos Kumps! Ser fram emot att han kommer tillbaka i juli, då blir det träning i två dagar hemma hos Jessica.


Läst 20557 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
17
2014

I sommar blir det ett ponnyridläger hemma hos mig.

Tre dagar 7-9 juli.

Lägret innehåller:

4 ridpass (dressyr, hoppning, banhoppning)
Teori
Uteritt
Lekar
Frukost, lunch och middag.
Fika/mellanmål alla dagar.

Övernattning (vi sover tillsammans med barnen)
Uppstallning till ponnyn.

Pris: 2500 kr för allt.

Låter det kul är ni välkomna att anmäla till mig!

Mail: stallbacktorp@hotmail.com eller telefon: 070-7975888


Läst 22197 ggr Kommentarer Kommentera


Helgen som var spenderades på tävling hos Årsta Runsten på Runstens gård.


Det började fantastiskt bra, SEGER med ACINDO i 130 klassen på torsdagen!!! Hon var så fin, avspänd och gjorde det enkelt. Härligt att få vinna! På fredagen hoppade unghästarna CASH FLOW och CELVIN en varsin start på den nya fibersand banan. Båda två var felfria och kändes jättefina. Valde sedan att stryka de från resten av helgens starter, banans underlag var för dåligt tyvärr. Jag ville inte riskera att de får en skada. Om ni kollar på filmerna så ser man att de sjunker ner i vissa av landningarna för att det inte höll. Jättesynd på en annars fin tävling, hoppas det blir bättre till nästa gång.CELVIN!CASH FLOW!ACINDO hoppade sedan 145 klassen på stora gräsbanan. Det började bra med felfritt över de första fem hindren. Blev ett missförstånd oss emellan på sexans kombination så jag flög av! Händer inte ofta men så kan det gå. Viktigaste var att vi inte gjorde oss illa. Hoppade en lägre klass dagen efter bara för att det skulle känns bra igen vilket det gjorde, skönt!
ACINDO!CARDINI var felfri i sin klass på lördagen och kom på femte plats! Nu är det några dagar hemma med ridning och träning innan vi firar midsommar och sedan åker vi till Falun och tävlar hela nästa vecka!


Läst 16528 ggr Kommentarer Kommentera


Vet ni att ACINDO är den femte hästen som jag tagit upp till svår hoppning?


Första hästen som jag red svår klass på var mammas och pappas uppfödning RANTADOU. Hon var född 1991, e: Rastell-Tamburin. Utbildade henne från unghäst till svår 150 hoppning. Det var en häftig liten häst, nästan svart, ca 161 cm i mankhöjd och med ett jädrans humör! Kommer ihåg att när jag började hoppa henne så sprang hon bara rakt igenom alla hinder och lämnade ett plockepinn efter sig! Det tog några år och mycket tålamod, men svår hoppning blev det! Hon blev sedan avelssto här hemma och har lämnat fem föl, den yngsta är två år i år. 


RANTADOU!


LAGANA (född 1999, e: Lasandos-Midas) var nästa häst som jag utbildade från fyraårs ålder när jag hoppade in henne till svår hoppning. Vi hoppade även senior-SM final tillsammans. En fantastisk häst som passade mig som handen i handsken. Tyvärr satt en skada stopp för fortsatt tävlingskarriär förra året. Hon fick då bli avelssto och har i år ett föl vid sidan. LAGANA!LUTRICIA MC NEAL (född 2000, e: Looping-Landlord) kom till mitt stall när hon var fyra år. Jag red då kvalitetsbedömningen på henne. Hon åkte sedan hem och fölade eftersom hon var dräktig. När fölet var gammal nog att klara sig utan sin mamma kom LUTRICIA tillbaka till mig för utbildning och tävling. En underbart snäll häst som vi kallade för "mamma Mu" för hon hade så stora öron! En inte helt enkel dam att rida, hon krävde sin ryttare. Tävlade upp till svår klass. Hon var även en riktig derbyhäst och älskade att hoppa de spektakulära hindren som ingår i ett derby. Jag hade henne i mitt stall tills 2012 då hon såldes till Stal Hendrix i Holland. 
LURTICIA MC NEAL!CAHLUA (född 2003, e: Camaro M-Lasandos) dotter till LAGANA. Hon kom till mig som femåring. Ingen lättriden dam som skulle bli avelssto eftersom det inte fungerade att rida henne. Jag fick då frågan av Eva Manlig, hennes uppfödare som hade köpt tillbaka henne om jag ville prova att rida henne. Det ville jag och så började vår resa, ingen lätt resa. CAHLUA var svår och det krävdes mycket tålamod och lirkande för att det skulle fungera. Från att ha vägrat i 110 klasser, stått på bakbenen vid utgångar så lossnade allt en dag och hon blev en fantastisk tävlingshäst! 2012 kvalade vi till Stockholm Horse Show i globen och vann finalen i Stockholm Trophy. 2013 gjorde vi debut i svår klass med placering direkt! Tyvärr så förolyckades hon i hagen på hösten förra året och bröt benet, fruktansvärt slut för en sådan fin häst. Mitt hjärta värker vid tanken på den kvällen.CAHLUA!


ACINDO SB (född 2004, e: Acacio-Cortez) min egen uppfödning som jag nu debuterade i svår klass på Strömsholm förra veckan! Helt fantastiskt roligt!ACINDO SB!


Läst 23820 ggr Kommentarer Kommentera

Vardag mellan tävlingarna rullar på. Hur härliga mornar har vi inte nu i denna vackra sommar!!! Ren njutning!
I måndags så hade jag sovmorgon, fick ett trevligt meddelande av Ulrika att hon hade fodrat och släppt ut alla hästar tidigt, mockat hela stallet! Så kunde jag njuta av min svårklassplacering och bara rida hela dagen! Vilken överraskning, det var skönt att dra täcket över näsan och slumra en stund till då!LOVELY och LILL-LADY körde vi iväg på bete i måndags förmiddag, skönt med massa gräs för de!


Igår hoppade jag unghästarna CELVIN och CASH FLOW här hemma. De ska med till Årsta Runsten nu i helgen och tävla. Båda kändes fina, pigga och glada. CASH var lite för glad först och ville dra på efter alla hinder. Då fick jag bli lite mer bestämd på mig själv och rida mer noggrant och inte låta henne leka iväg. Blev betydligt bättre!


Har även en ny häst som går under arbetsnamnet "MU", trevlig häst som känns kul att jobba med. 


Vi jobbar även på med inridningshästen VALLIE, som gjort stora framsteg på den tiden hon varit här nu. Hon har varit känslig och nya saker är lite läskiga. Först har vi jobbat henne i ridhuset och nu är vi ute, viktigt med variationen för henne. Hon rids nu i alla gångarter och är en riktigt trevlig häst efter Callahan VDL. Johanna och VALLIE!
Läst 19663 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
09
2014

Jag vill börja med att säga STORT TACK till alla som grattat mig efter tredjeplatsen med ACINDO i 145 klassen! Stort tack till er alla, jag blir så glad över all värme och glädje!!!
Stort TACK till alla i mitt team som hjälper till, det är er framgång också!


Jag går fortfarande runt i ett lyckorus och bara njuter! Känns så otroligt roligt! ACINDO hoppar svår klass! På en av de svåraste banor man kan rida på och hon gjorde det så bra, fina fina häst!Vår runda!


Läst 17036 ggr Kommentarer Kommentera

ACINDO gjorde debut i svår hoppning idag på Strömsholm! Det var en a:o tidshoppning över elva hinder, femton språng. Trekombination, tvåkombination och andra hinder, en riktig svårklass bana!
Vi hoppade felfritt och kom på tredje plats!!!!!!


Riktigt glad!!!


Jag är så otroligt glad och så stolt över min lilla häst! Hon är tio år i år, min egen uppfödning och på hemma plan på Strömsholm gör vi debut i svår klass! När jag satt i bilen på väg hem kom glädjetårarna, när det började sjunka in. Det känns fantastiskt! Blev riktigt rörd när jag läste min kompis Jessicas status på facebook!Vår runda från idag!


Läst 18523 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.