Therese
JUL
29
2014

CASH FLOW är tillbaka på tävlingsbanan och det med en felfri runda idag! Vi mjukstartade med en 110 klass och hon skuttade runt på ett avspänt sätt.CASH FLOW idag.


Trodde hon skulle vara ganska galen idag med tanke på hur mycket energi hon bär på. Hade lite svårt att komma upp på henne, då vill hon inte stå stilla. När jag väl satt i sadeln och Malin släppte oss så bar det av över gräset och upp på travbanan där man rider fram, och det kändes som att sitta på en ostbåge med gasen i botten! Travade ett varv där och red sedan in på framridningen och där var hon riktigt skötsam. Hon var fin inne på banan och imorgon hoppar hon igen.
Då får hon sällskap av ACINDO i lastbilen. Henne trimmade jag hemma på förmiddagen, dressyrpass på gräsvallen. Hon var jättefin. När jag tog tyglarna var hon helt avspänd och jobbade på så fint. Skänkelvikningar, minska volten i galopp från stor till mindre och flytta ut till större volt igen undan inner skänkel. Galoppsluta på diagonalen med byte vid slutet av diagonalen. Öka och minska tempot osv. Ja, hon dansade fram idag, underbart. Inte alltid det är så, gäller att njuta alla ögonblick och dagar allt bara faller på plats. Malin på CARLINA och jag på ACINDO idag på förmiddagen.
Malin, Lotta och jag firade CASH FLOWS comeback med Slagsta glass på vägen hem från Sundbyholm idag, man ska fira det som firas kan!


Läst 21713 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
29
2014

Igår hopptränade jag CASH FLOW, hon känns jättefin! Nästan för pigg, idag red jag markarbete på henne och hon är som en tickande bomb i början! Hur ska hon då vara imorgon när hon ska tävla på Sundbyholm?Vi hoppade bana igår och Tomas hoppade även TIPTON som också tävlar imorgon. 
Jag körde ner hindermaterialet från gräsbanan till ridhuset, det är för torrt ute nu så gräsbanan är lite hård, det är mycket bättre underlag i ridhuset att hoppa på. 


Hindermaterial på väg!Jag red och hoppade även EROZ (Ronaldinho-Looping), min gamla häst som jag sålde till Caroline Andersson för snart två år sedan. Kul att sitta upp på honom igen, och bra ur tränings syfte att känna på elevers hästar ibland. EROZ är nu sju år och Carro gör ett bra jobb med honom. Stor häst som har behövt tid att utvecklas. De andra hästarna rids också, antingen på morgonen eller eftermiddag/kväll då det är för varmt på dagen. Idag hämtade vi hem LOVELY från betet, hon ska sättas igång och ridas nu efter några härliga veckor i gräshage. Lill-Lady går kvar ett tag till, hon är bara tre år och ska njuta av ledighet och bete så länge det är vackert väder.Filmade henne idag, man kan nästan tro det är en dressyrhäst med den traven hon visade upp! Hon är efter COHIBA-RASTELL och mamam är RANTADOU, min första häst jag red svår 150 hoppning på. Så jag hoppas Lill-Lady också kan hoppa!


Läst 13903 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
27
2014

Sitter och firar att årets höskörd är avslutad och de sista stor balarna inne under tak! En kopp te och en halv kebabrulle, inte så flådigt firande men alltid något. Får bli nåt bättre om någon dag. Pappa var in här nyss och var glad att det var klart, han skulle fira med en dusch. Han och mamma har balat ihop det sista höt idag som jag vände i förrgår. Mamma firade med att åka till sitt "vanliga"jobb och jobba natt, Björn är utslagen på soffan och här sitter jag vid köksbordet som sagt! Jag har även varit till Sundbyholm idag och tävlat med ACINDO. Hoppade en 130 klass och hon kändes så fin!
Fick en rivning i omhoppningen men det räckte till en femtonde placering av 60 startande ekipage. Det är alltid kul med placering och på tre starter denna vecka har ACINDO hoppat hem två priser! Nöjd med vår mjukstart och nästa vecka tävlar hon igen. Då ska även CASH FLOW tävla, det ser jag fram emot. 
Henne red jag nu ikväll när jag kom hem. En behaglig temperatur på kvällen och det var tur för hästen var het så det räckte, så jag fick jobba på en stund.ACINDO 130 klassen idag!


Läst 13836 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
24
2014

Jag har ingenting emot att det är varmt och sommar, men just när man jobbar med hästar och rider får det gärna vara lite svalare. En av och på knapp för värme vore toppen, men det är väl tur att vi inte kan styra allt för mycket över vädret.


Tävlingarna på Sundbyholm har dragit igång och jag har varit där med ACINDO och MU. Igår var det uppvärmningsklasser, alla felfria fick rosett och ACINDO åkte hem med en fin sådan efter sin runda. Hon kändes jättefin.


ACINDO på Sundbyholm förra året.Imorgon bitti börjar det kl 7 och jag är bland de första så det blir att åka tidigt hemifrån, strax efter klockan fem. 


Hade en galet lång dag igår. Jobbade unghästarna på förmiddagen, tävlade tidig eftermiddag. Åkte hem och red lite till, höll träning, åt middag och åkte sedan iväg och vände hö i några timmar. Kom hem vid ett i natt, sov några få tre timmar och sedan upp och iväg till sundbyholm imorse vid fem.

Traktorn och hövändan igår kväll, lite kontrast mot bilden ovan. Tävling/slitjobbet!


När jag kom tillbaka hem igen så kom Tomas hit med sin häst TIPTON och vi hopptränade tillsammans, jag hoppade CASH FLOW. Hon känns jättefin nu och skönt att ha henne igång igen efter vår vurpa i Falun. 


Jobbade sedan unghästarna innan vi åt lunch. Hade träning på eftermiddagen och även nu på kvällen. Dax att sova innan avfärd i morgon bitti, god natt alla och håll en tumme för ACINDO och mig imorgon på Sundbyholm!


På tal om vår vurpa i Falun så är rundan från Falun när CASH FLOW och jag går omkull visad nästan 2000 gånger på youtube, galet många visningar om man jämför med de "vanliga" rundorna.Vår vurprunda!


Läst 22471 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
22
2014

Det går bra med inridningshästarna! 
VALLIE är nu klar och ska åka hem denna veckan. Hon rids ut och galopperar på gräsvallen och rids på grusvägarna.SIR galopperar Johanna på i longerlinan och idag travade hon även på FERNET några varv i linan. 

Det är roligt med deras framsteg, det händer mycket med unghästar på kort tid.


Läst 15108 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
21
2014


Idag hade vi uteritt på förmiddagen. Jag skrev på bloggen och facebook för någon vecka sedan att det gick bra att komma hit och rida med ut på mina hästar och sedan fika efter ridturen.

Så idag var vi ett gäng på sex ekipage som gav oss ut på en tur i över en timme. Mormorsrundan och en lång sväng i skogen. Skritt och en del trav på grusvägarna. Lagom tempo och trevligt. Avkoppling och njuta av svensk sommar!Efteråt blev det fika med smörgåsar, kakor, chokladtårta, kaffe, te och saft. Vi hade som sagt trevligt och roligt, ett härligt gäng! Karin som var med fyllde dessutom år så det blev födelsedags sång! GRATTIS igen till dig!Så håll koll här på bloggen för det kommer bli fler uteritter framöver med fika som det går bra att boka in sig på!


Läst 16662 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
20
2014

Veckan springer iväg och bloggen blir lite lidande, hinner inte blogga som jag vill. Ska försöka hinna varje dag för jag själv tycket att det är roligt! Hoppas ni uppskattar att läsa bloggen och hänga med i vardagen med hästarna och allt som hör till?!


Har haft mycket med ridning, träningar, födelsedagsfirande och annat. Kommer en bättre uppdatering senare ikväll!Njuter av sommaren och det härliga vädret! på bilden ACINDO och jag på prisutdelnigen när vi kom trea i vår svårklassdebut på strömsholm, det var också härligt!


Läst 17628 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
18
2014

Tisdag och onsdag var jag i Stockholm och tränade för Jos Kumps. Vi var hemma hos min kompis Jessica. Fjärde gången han var här nu och det var lika bra träning som alltid. Jos är otroligt noggrann med grunderna och alla detaljer. Vi får rida mycket markarbete, många bra övningar.


Hoppövningarna är också bra. Blev mycket detaljträning i sitsen, skänkeln, handen. Otroligt roligt och kul att träna för honom igen. Fick beröm för att mitt markarbete blivit mycket bättre sen första träningen. Känns bra, då han inte är en man som strör beröm runt sig utan att mena det. Så tack till AC också som hjälpt mig mycket med markarbetet de senaste månaderna.Jag hade med mig ACINDO till kursen. Hon kändes riktigt fin och var glad att få träna, det smittade säkert av sig då hon känner att jag är positiv!Ett litet klipp från träningen från första dagen. 


Idag har jag haft fullt upp då jag var själv i stallet. Sju hästar att rida, lika många boxar att mocka. Hästar ut och in, fodra, fylla vatten ute och inne. Haft lite träningar också så det var full fart i värmen!


Läst 16339 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
14
2014


Veckan som varit var fullspäckad och jag har knappt hunnit andas! Veckan är slut och jag är slut!


Den började i måndags med ponnyridläger här på gården. Tre dagar med ridning, lekar, bad, mat och fika. Precis som det ska vara när man är på läger. Barnen hade sina egna ponnys med som var uppstallade och barnen sov här, så det var dygnet runt läger. Jag sov även tillsammans med barnen. De tillsammans i sovrummet och jag hade bäddat i vardagsrummet uppe i tornet där vi har övernattning!Samling på måndag och lunch. Sedan pyssel med ponnyerna och ridlektion. Sen åkte vi till Stäudd och fikade och badade. Tillbaka hem till Bäcktorp och tacokväll. Uteritt på kvällen och pyssel med ponnysarna. 


På tisdagen var det frukost och sedan ridlektion. Därefter åkte vi och badade och åt lunch hemma hos Anne. Härligt med bad en hel eftermiddag i värmen! Tillbaka hem till Bäcktorp och eftermiddagsfika. Därefter blev det skattjakt! 
Min syster hade ritat en karta över hela gården, sprayat hästskor i guld och numrerat de.Mamma hade sedan gömt de runt hela gården och markerat ut på skattkartan om det var fisk, fågel eller mitt emellan. När barnen hittat alla skor kunde de lösas in i "kiosken" mot godis, chips, hästgodis!
På kvällen hade vi ridlektion igen. Kvällsmacka avslutade dagen. Frukost på onsdagen och avslutande ridlektion med banhoppning. Jätteduktiga var de alla barn och ponnysar!
Fika därefter med glass inför den avslutande gymkhana vi hade.Mitt i fikat kommer mamma åkandes på sin motorcykel!Redo för gymkhana!Två lag, fyra grenar. Balansera potatis på en sked i slalom, pricka en penna i flaska, plocka upp ett äpple ur en vattenhink med munnen utan att använda händerna. Sedan leta efter en sockerbit i mjöl! Gissa om det var kul och full fart! Oavgjort blev det då lagen vann två grenar var!Avslutningslunch och diplomutdelning! På frågan om vad som var bäst med lägret så var det gymkhana, all ridning och att de sov över här!


Roliga dagar och vi kör eventuellt ett läger på höstlovet då önskan om det finns! Kul!


När lägret var slut hoppade jag direkt in i traktorn och vände och strängade hö, den årliga sommarplågan! Nåja, det är ganska roligt också även om det är stressigt att hinna med innan regnet kommer. Vi har kört för fullt, pappa, mamma och jag. När allt väl är ihop rullat på alla åkrar så ska det lastas och köras hem. Mamma och jag körde hela natten till lördag. Hoppade ur traktorn kl 05:10 lördag morgon. 
Har även hunnit rida lite mellan hökörandet. 
Johanna och Malin har fixat stallet och hästarna, tack tjejer!Ridning på höfälten tidig fredagsmorgon innan vi började köra hö. Höbalar i bakrunden!


Idag hade jag sovmorgon, gissa om det var skönt! Hade lite lektioner och avslutade veckan med att själv rida dressyrlektion för AC på ACINDO. Det gick så bra och var jättekul!ACINDO, jag och AC!


Läst 16861 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har mina hästar haft det lite lugnt. Det var planen efter Falun, att ha lite sommarvila och sedan komma igång till Sundbyholm vecka 30. 
Så det blir mormorsrundan och skritt i skogen. CASH FLOW skrittas bara ut tills blödningen har gått över. Skönt med lite vila, det går inte att bara köra på, hästar måste få en paus och återhämta sig.


CARDINI rider jag inte längre, hans ägare Anette ska rida och tävla honom igen och det har gått jättebra de två tävlingar de ridit, seger i helgen som var i 120 hoppning! GRATTIS!!!!! Jättekul!!!!Det var roligt att rida och tävla CARDINI under våren och det gick jättebra. Vi lämnade inte en tävling utan placering.Fina CARDINI! 


Läst 19186 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.