Therese
SEP
29
2014

Galet vad fort tiden går och helgen sprang förbi i ett rasande tempo, knappt jag hann sova!
När man var liten så sa alltid alla vuxna att tiden gick så fort. Själv tyckte jag att allt gick långsamt. Sommarlovet var en evighet, natten till julafton lång och en vecka var som en månad. 
Idag fyller jag år och tiden går verkligen alldeles för fort! Jag som hade tänkt hinna med att blogga i helgen. Det får ist bli en längre uppdatering nu. I fredags hade jag lektioner och red mina hästar. Vi fixade staket i loghagen och på kvällen blev det Idol och god mat. Tur att det går att sätta tvn på inspelning, för till kl 20 var vi inte färdiga!
Lördagen började med fodring och utsläpp av hästarna. Daniel och Björn hjälpte mig och så blev det frukost på markan i Strömsholm. Före frukostutflykten hann jag fläta Milans man med blåa rosetter!Han stod kvar hos oss då Jaquline tränade på fredagen och skulle tävla på Hallsta på lördagen. Så jag var även på ponnytävling och hjälpte Jaquline. Det gick jättebra och avslutades med en jättefin felfri runda! Även Ida som tränar för mig hoppade sin ponny Kalle. De gjorde en jättefin runda i 90 cm klassen, vilka duktiga tjejer och ponnys!


Hästarna här hemma reds också på lördagen och jag var glad att både Johanna, Malin och Towe var här och hjälpte till. Det var full fart på gården överallt. Björn och Daniel hjälpte till och satt igen ett fönster i stallet och även ett i täckesrummet. Så nu har jag mer väggyta till sadelhängare och annat. det blev riktigt bra och stort TACK Björn och Daniel!


Jag hade bestämt att lägga in mer klenflis i ridhuset på eftermiddagen. Vi la in klenflis och sand förra året i december då vi la in underlaget i ridhuset. Sen hade vi massor med klenflis kvar som skulle in några månader senare och nu blev det av. Så några kubik flis skottades in med hjälp av traktorn. Hade jättebra hjälp av vår kompis Liza. Tack för hjälpen Liza, det var skönt att slippa skotta allt själv! Traktorn är bra att ha!Så här sen klenfliset ut. På kvällen var vi bortbjudna på middag och det blev en riktigt trevlig kväll!


Upp tidigt igår söndag och det var segt om något! Tävling på Hallsta med unghästarna. Jag gjorde tävlingsdebut med en häst som heter WORK OF ART, ett sto efter Chairman la Silla. Stor trevlig häst som gjorde en bra tävlingsdebut. Tog allt med ro, spände sig inte för publiken och hoppade fina språng. Sen hoppade jag även LOVELY LADY SB, min femåring. Hon har bara tävlat en gång innan, i våras. Hon fick njuta av ett långt sommarbete och nu var det dax för tävling igen. Supercool häst. Hoppade runt sin båda starter som hon aldrig gjort annat! 


Även CARLINA SB var med och tävlade, med Malin i sadeln! Deras gemensamma tävlingsdebut resulterade i två felfria rundor!!!! Så duktiga och så glad och stolt jag är! Vi var färdiga tidig förmiddag så hela gänget åkte hem och åt "brunch" tillsammans. Towe åkte iväg och handlade godsaker och Malin fixade äggröra! Så Johanna, Theo, jag, Towe, Lotta, Malin, Björn, Jaquline och Suszanna firade bra tävlingsrundor med brunch! Sen rullade dagen på med träning och jag red fyra hästar. Vi jobbade med SPIKEN, en ny inridningshäst. Malin travade på honom för första gången i longerlinan igår.Malin och SPIKEN.


Tillridningshästen FIGO åkte hem igår efter en månad hos oss. Hans ägare Clara var här och red honom för någon dag sedan och var glad att sitta på sin häst igen och igår åkte han hem! FIGO och Clara.Nu ska jag åka och hämta hem min tvååring från betet, rida hästar och sen fira födelsedag! 


Läst 14785 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2014

Nu är det höst och jag tycker det är härligt med frisk luft, inga insekter och sol! I måndags var det mindre trevligt väder med regn och halv storm. Då var hästarna inne tills eftermiddagen då det lugnade ner sig. Var glad att vi hade ridhuset att stänga in oss i dessutom. 
Sen har veckan bjudit på fint höstväder. Jag tycker det är skönt att dra på långchapsen och dunvästen. De flesta hästarna har vi ridit ut tisdag, onsdag och torsdag. Mormorrundan och skogen. ACINDO och CASH FLOW har jobbat runt rundan idag. Arbetsgalopp över fälten utan att de försöker dra iväg och så en del sidvärtsrörelser på grusvägarna. Nyttigt! 
CARLINA hopptränade igår och LOVELY idag. De båda ska tävla på söndag. 


Inridningsponnyn STEFFE är duktig, han rids nu ut i skogen och travar på grusvägarna. CELVIN har varit hans draghjälp, de är hagkompisar så STEFFE följer gärna efter CELVIN runt i skogen och då lär han sig styrning, gas och broms naturligt!På tur i skogen!En av CASH FLOWS rundor från Karlstad. Morgondagen börjar med lektion på morgonen, sedan rider jag ett gäng av mina hästar. Strax efter lunch kommer en hästägare och ska rida sin häst som vi haft på tillridning i en månad. Hoppträning på eftermiddagen och där emellan stallfix och jobba unghästarna. Välkommen fredag! 


Läst 18134 ggr Kommentarer Kommentera

Det var en trevlig tävlingshelg i Karlstad. Kul att vara tillbaka på de tävlingarna, var något år sedan sist. Björn sa på vägen hem att hit åker vi gärna igen och tävlar, så bra! Och när Björn säger det, då är det med beröm godkänt! 
Ett stort lyft var det nya underlaget i ridhuset, jättebra och det kändes fint att rida på. Många pauser för preparering av underlaget och det uppskattas!
Trevliga funktionärer, bra banor och en härlig atmosfär gör det hela nästan perfekt, skulle önska lite mer färg på hindermaterialet så blir det pricken över i!


Mina hästar har jobbat på jättebra och plockat med sig priser hem. Roligt har vi haft och det är lite målet på vägen mot de större målen, att ha roligt under resans gång. Tror att många glömmer det lätt och tycker att ett nedslag eller två, då går allt under. Jag jobbar målmedvetet på framåt nu mot nya mål och har sagt att jag ska ha kul och utveckla mig själv och hästarna. Alla årets målsättningar som jag satt i vintras har jag redan uppfyllt med hästarna. 
ACINDO hade vi en förhoppning om att hon skulle göra svårklassdebut i slutet av sommaren, hon gjorde den redan i juni på Strömsholm, felfritt och placerad som trea!!! På slottsbanan!
CASH FLOW ville jag ha stabil i 120 klasser vilket hon nu är.CASH FLOW har inte rivit en bom på hela helgen, varken på framhoppningen eller inne på banan. Hon var pigg och glad. Trodde hon skulle vara lite trött på söndagen, men icke, det var fullt med energi kvar! Hon har hoppat väldigt fina språng, igenom kroppen och noggrann. Härlig känsla även om hon kräver sin ryttare, det finns så mycket energi i hästen! Hon var placerad i två av sina starter, kul att hon knep en placering i 120 klassen igår, det var hon värd.CELVIN har framförallt varit duktig på framhoppningen. Lite spänd men inte rädd för de andra hästarna. Nu var det ridning i båda varven, och jag var lite orolig för hur det skulle gå. Framridningen är stor här så det finns gott om plats att rida och så tycker jag att övriga ryttare hade så bra koll på sina hästar och såg upp för varandra, i alla fall när jag red fram mina hästar. Han avslutade igår med att hoppa felfritt i 120 klassen, hans andra 120 klass inomhus, kul!ACINDO och jag har haft så roligt hela helgen. Var placerade i lördagens klass och var inne på prisutdelningen. Igår föll två bommar i 130 klassen, men rundan kändes bra och jag är nöjd med min häst. Rosetter, plaketter och hederspriser i form av spånbalar och fodesäckar!


Läst 17850 ggr Kommentarer Kommentera

Tisdag och onsdag var jag på hoppkurs för Jos Kumps. Vi var hemma hos min kompis Jessica utanför Södertälje. 
ACINDO och CASH FLOW hade jag med mig. Båda hästarna jobbade på bra. CASH FLOW höjde sig flera snäpp och övningarna var inte lätta. Hemma hade jag inte höjt ribban så pass som vi nu gjorde, med Jos vakande stränga öga så gjorde vi det. Han är en otroligt engagerad som tränare, noggrann med detaljer, markarbetet. Galoppen, rytmen, känslan. Som Jessica sa efteråt: Det är krävande, svårt men ändå enkelt! Utvecklande och motiverande. 
Tyvärr hade jag inte någon med mig som kunde filma denna gången så det är då lite svårt att förklara alla övningarna. Får bli nästa gång när han kommer tillbaka och tränar oss.


Nu är jag i Karlstad på tävling. Björn, Malin och jag har åkt hit med CASH FLOW, ACINDO och CELVIN. Trevligt att vara här igen, det var några år sedan. En bra tävlingsplats där det är nära till allt, trevliga funktionärer och bra banor. De har även lagt in nytt fibersandsunderlag i ridhuset, jättebra att hoppa på. Sol hela dagen i dag gör det bättre eftersom framridning och framhoppningen är utomhus. Tävlingen är inomhus, säsongens första inomhustävling för vår del. 
Valde därför att låta hästarna börja med en lägre klass så de får känna på inomhusatmosfären. 
CASH FLOW var felfri och kom fyra i 110 klassen. CELVIN hade ett nedslag. I 120 klassen hade CASH FLOW fem fel i omhoppningen och ACINDO gjorde en superrunda. Om det inte varit för att jag blev lite snabb i tanken och vände upp lite för snävt på näst sista hindret, insåg att det inte blev bra, så gjorde en stor volt förbi hindret så hästen förstod inte ens att vi var på väg mot oxern. Fortsatte och kom då i mål med fyra fel för den omvägen. Ska bli kul att hoppa imorgon igen, känner oss laddade!CASH FLOW, hon lämnar lite luft mellan sig och hindret!CELVIN på framridningen.


Läst 20053 ggr Kommentarer Kommentera

Helgen den 18-19 oktober är det hoppkurs här.
Egen häst eller hyr en av mina hästar och var med på kursen!
Perfekt tillfälle för dig som inte har egen häst men vill träna och rida på välutbildade hästar. Kursen börjar med gemensam samling då vi går igenom upplägget och god fika till det!
Miniclinic innan ridpass. 
Ett ridpass med markarbete, ryttarens sits, lydnad och hoppar lite olika övningar. 
Efter ridningen blir det gemensam trerätters middag på kvällen.Dag två börjar med frukostbuffe! Efter frukosten är det banbyggnad och miniclinic.
Ridpass med banhoppning. Genom gång efter avslutad träning och avslutning.Pris för kursen egen häst med ridlektioner, frukostbuffe, middag och fika: 1250 kr.


Pris för kursen med hyra av häst: 1950 kr. 


Uppstallning finns och även övernattning!


Välkomna att boka in kursen på telefon: 070-7975888


Läst 17323 ggr Kommentarer Kommentera

I lördags hade hästarna en lugn dag efter att ha jobbat på bra hela veckan. Själv åkte jag på ponnytävling i Virsbo och hjälpte Jaquline. Länge sedan jag var på ponnytävling, måste vart när jag tävlade ponny själv...och det var inte igår! Trevligt var det, bra ordning, och inte såg jag till några hysteriska ponnyföräldrar! Lilla Milan är så söt och jag kunde inte hålla mig från att göra knoppar i hans man med blåa små rosetter!


Igår blev det en lugn dag igen, gjorde inte mer än vad som var tvunget. Ont i hela kroppen, kände mig febrig och försökte vila. Skulle ha tränat dressyr igår för AC men vi ställde in när jag inte mådde bra. Vi åkte och röstade och det känns bra att ha gjort det. Resultatet är inte det jag hoppats på. Det känns inte bra det här resultatet. 


Idag ska jag försöka göra det som jag orkar och vila däremellan. Ska på kurs för Jos Kumps imorgon och onsdag så behöver vara frisk! Har även ringt och bokat in tid hos en naprapat för nu har min kropp sagt upp sig, det gör ont lite här och var. Försöker stretcha så det håller sig ok tills på torsdag när jag ska dit. Envisheten får ta över min kropp nu!


Läst 16508 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppat hästarna på förmiddagen. Alla har gjort samma övning som först började med travbommar på böjt spår. Fortsatte sedan med galoppbommar på volten, tre efter varandra med ca 3 meter emellan. Nyttigt för att träna rytmen osv.


Hade sedan som uppvärmning ett räcke med bom före på 3 meter och bom efter på 3,5 meter på rakt spår. En enkel övning som är bra för att träna språngkurvan, om en häst har bråttom i språnget så hjälper bommen efter till att hästen ska landa "i tid" efter hindret. 


Hoppade sedan den övningen och fortsatte på båge sex galoppsprång till ett räcke. Avslutade med att hoppa bana. 


CASH FLOW var jättepigg när jag värmde upp och låg på framåt. Hon hade lite svårt att koncentrera sig på galoppbommarna först. Efter några varv lugnade hon sig och kom in i rytmen. Jobbade fint på bom-räcke-bom övningen. Hoppade banan enkelt och bra. Fick bra ridbarhet efter alla hinder också även om hon var pigg.


ACINDO var jättefin och gjorde allt enkelt och lekte runt banan. 


CELVIN var så lugn och koncentrerad från start. Han brukar hoppa lite kråka först innan han slappnar av. Blev nästan lite chockad över hans lugn. Det började ju redan på tävlingen sist. Så jag tror att denna lilla häst börjar växa i kostymen nu och mognar. Helt rätt att han fått den tid han har behövt. Känns kul!


LOVELY jobbade på bra även om hon kändes lite matt i kroppen idag. Hon har bra uthållighetskondition men lite sämre av markarbete och hoppkonditionen. Den byggs upp av att hon jobbar på. Vi har ridit ut henne mycket nu när vi satt igång efter sommarbetet. Så denna vecka har varit lite mer arbete för henne. Hon hoppade banan helt okomplicerat och enkelt även om hon kändes lite matt i språnget. Så nu har hon två vilodagar över helgen. 


Malin hoppade CARLINA och de gjorde alla övningar klockrent, även banhoppningen. Riktigt kul och om några veckor gör de tävlingsdebut tillsammans!


Nu ska jag ut och rida LORD som ska jobba på banan och så har vi en tillridningshäst att jobba. Kom även en ny häst till stallet för träning idag. 
Avslutar dagen med hoppträning för elever senare i eftermiddag, Det rullar på!Jag på LOVELY och Malin på CARLINA.


Läst 22610 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
12
2014

Igår när jag var klar med hästar och stallet blev det en träningsrunda på 1,5 mil på cykeln. Riktigt jobbigt till en början och jag ångrade mig nästan när vi hade kommit några kilometer. Björn och jag kämpade på och tog oss runt, känns bra när man kommer tillbaka hem igen! Nu ska jag ut och hoppa igenom stallets hästar!


Läst 14956 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
10
2014

Veckan rullar på och vi jobbar på. Hästarna har gjort lite av varje de första dagarna. 
Gått skogsrundan, mormorsrundan i regn för har man planerat att rida ut så är det bara att klä på sig ;-) konditionsgalopperat och hoppat lite. 
Så har vi en inridningsponny och en tillridningshäst som båda har varit här en vecka och de gör framsteg. 
Varierande dagar helt enkelt och det ser så ut imorgon också, det gör jobbet så kul varje dag! Stort plus på det är alla elever som kommer och tränar, det är kul!Härligt att konditionsgaloppera på hövallen. Perfekt underlag med svikt i!


Vi håller även på att byta ut alla bäddar i stallet. När vi lägger in en ny bädd i boxarna så grundar vi med torv och fyller sedan på med spån. Resten av året fyller vi på med spån. Torv i botten ger en bra "kaka" som grund i bädden. Spån och torvbalar. Ny bädd som tar några veckor innan den sätter sig.


Läst 16840 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
08
2014

Ny vecka och helgen var riktigt bra! Tävlade på Sundbyholm fredag och lördag. Hästarna hoppade bra. Så igår avstod vi från att tävla. 
ACINDO hoppade 130 i fredags med ett nedslag i omhoppningen. Hon hoppade jättebra, tyckte nästan att hon tog i för mycket. Så då valde jag att gå ner och hoppa en 120 klass på lördagen så hon skulle få gå in och leka runt lite utan att ta i. Hon hade kul, var felfri och kom femma i klassen med nästan 90starter. Hoppade sedan 130 klassen på eftermiddagen. En bra runda och hon hoppade avslappnat, tog inte i för mycket. Så det var en bra plan att gå ner en klass mellan och sedan upp igen. 

På väg in till prisutdelningen tillsammans med stilige Anders! Celvin fick gå in och hämta ACINDOS pris!


ACINDO 130 klassen lördag.CELVIN hoppade 110-120-120, alla tre rundorna med ett nedslag. Jag är jättenöjd med honom. Han har inte tävlat sedan Falun och kommer hit och gör en bra tävling. Det som var bäst med honom var hur han var på framridningen och framhoppningen. Han är mötesskygg och kan kasta sig för de andra hästarna och stressa upp sig. Nu gick det superbra! Han var lite spänd till 110 klassen och sedan till de andra två starterna kunde han slappna av på framhoppningen och var inte alls rädd för de andra hästarna, så jag är säker på att det kommer släppa framöver. Det som hjälper till också att en mötesskygg häst kan få chansen att vänja sig att vara med många andra hästar i en rörig miljö som en framhoppning, det är att alla rider i ett och samma varv. STORT TACK till Sundbyholm som har den regeln!
CELVIN 120 klassen fredag.CASH FLOW hoppade 120 på fredagen och i avd A. Första gången i avd A i 120 om vi bortser från Falun då vi gick omkull. Nu gick det jättebra, var dubbelnolla och kom på åttonde plats av 88 starter! 
Hon hoppade 120 på lördagen igen, en tidshoppning och jag red ett lagom tempo och svängde lite lagom. Hoppade lite diagonalt över ett räcke som hon inte gjort förut, så hon blev lite förvånad, släppte en bakhov så fyra fel. Orutinsrivning helt enkelt. Jättenöjd med hennes båda starter och hade tänkt att debutera 125 på söndagen. Resonerade fram tillsammans med Björn att vi väntar med det ett tag till att gå upp ett snäpp i höjd, hon har inte gjort så många starter i 120 ännu i år. CASH FLOW 120 klassen fredag.Nästa tävling för de tre blir i Karlstad om två veckor. Före det kommer jag att träna för Jos Kumps också, nästa vecka kommer han. 


Igår tittade vi självklart på VM finalen med Rolf-Göran Bengtsson. Så synd att det inte blev medalj men att vara i finalen är stort det också! Han är fantastisk Roffe, KUNG inom ridsporten!!!!


Läst 21380 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.