Therese

Igår kväll var det premiär för inomhusfälttävlan på Friends. Vilket drag, vilken stämning och fullt med publik, över 9000! Det måste även varit kul för ryttarna som var med och hoppade Champions of the youngsters med sina sjuåringar. De var fem stycken som hade kvalat in och att gå in och hoppa för fulla läktare!

Vi "hinderbyggare" hjälpte även till att bygga fälttävlansbanan. Vilka hinder och vilka hästar som hoppar över dessa spektakulära hinder!

Tunga grejer kräver hjullastare som lyfter runt på de. De kördes in med bil och släp.

Vattenhindret fylls med vatten! Banbyggaren i bakrunden.

Tänk att komma i full fart och hoppa ner i vattnet, det gäller att inte tveka!

Eller att hoppa genom "hålet"

Så här gick det till när det hindret kom på plats!

Smalhinder och vidare diagonalt till nästa och efter det ett smalhinder igen!

Marc Todd, levande legend var med i startfältet!. Marc kommer från Nya Zeeland och har ridit fem OS och tog guld i Los Angeles och Seoul individuellt, han har även brons i lag från Seoul, Sydney och London. I VM har han individuellt silver från Rom. Guld i lagVM från Stockholm, Rom och lag Brons från Lexington. Ni förstår hans storhet! Vilket startfält det var!


Läst 12308 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är det äntligen dax för Sweden International Horse Show i Friends! Första gången tävlingarna hålls på Friends arena efter många år i Globen. Det ska bli riktigt roligt att vara med från början här i Friends, "barnsjukdomar" kan nog dyka upp men vi funktionärer kommer göra det bästa för att bota dem! Jag jobbar med att bygga hinder till alla hoppklasser och vi är ett stort härligt gäng funktionärer. Många har varit med från start. Jag har varit med sedan 2008. Det året tävlade jag även i stilhoppningen med SAMBALOLEC och kom tvåa i finalen. 2012 tävlade jag CAHLUA och vi hade kvalat in i Stockholm Trophy, och VANN finalen! Helt fantastiskt!Nu ska vi snart ha möte och gå igenom dagens schema. Igår kväll var vi här och tvättade och målade hinder samt bar in bommar till fälttävlansbanan så de kunde "lasra" in alla hinder till kvällens byggnation av terrängbanan, det kommer bli häftigt att se när de tävlar!
CAHLUA och jag i finalen som vi vann!Prisutdelningen!Läst 13599 ggr Kommentarer KommenteraTack till er för att ni är mina samarbetspartners/sponsorer!


Läst 13223 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
25
2014
Ibland

Igår var vi i Heby på deras jättetrevliga Heby X-mas Show. Det är lite av en tradition att avsluta året där och hoppa över julpyntade hinder med julmusik i högtalarna och glögg i cafeterian. En start på julkänslan!

Vi åkte nästan hela gänget #teamtheresenyman här ifrån stallet! Vi hade så bestämt i förväg, nu ska vi åka på tävling och ha trevligt och umgås! Till stor del gör jag det här för att det är roligt och att gänget följer med bidrar till glädje och gemenskap, inte för att vi behöver vara fyra hästskötare på en häst. Vi gör det för att vi vill ha jäkligt roligt tillsammans och tävla med våra hästar!

Så vi lastade in fyra hästar, LORD LOOP, CASH FLOW, ACINDO och CELVIN. Teamet av folk denna tävling som bestod av Björn: Chaufför, framhoppningsassistent och förste kaffedrickare! Towe: Knoppar hästarnas manar så man inte behöver skämmas för att vi kommer från landet, sadlar och har koll på det mesta, har man varit hos mig i över åtta år, då har man koll! Malin: Knoppar också manar men med lite blingtouch då det brukar smyga sig dit en liten snodd med strass runt någon fläta, sadlar och har ansvar för all packning och planering av hela tävlingsdagen med hästarna samt jublar mest av alla på läktaren då det går bra! Syster Ellinore: Hjälper till att hålla hästar och borstar så de glänser, filmar alla ritter och ser till att jag dricker vatten och sticker åt mig en frukt eller något annat när hon tycker det behövs! Lotta: Förste rosett och prishämtare! Resultatlistan har knappt kallnat förens Lotta varit och hämtat ut rosetter, plaketter och andra hederspriser om jag varit placerad!

Ni förstår väl att man kan inte ha annat än roligt med detta gänget runt sig en dag?!

Det jag såg mest fram emot denna tävlingsdag var LORDs start. Han har inte tävlat på flera månader för att han haft en skada. Nu var det comeback och vilken häst! Så glad men lugn, Skötte sig exemplariskt på framridning och framhoppning. Kom in på tävlingsbanan och hoppade runt felfritt utan att blinka åt allt julpynt! Jag var lycklig som en sol, älskar denna hästen!

De andra var också duktiga. CELVIN fick pris i 120 klassen, kul! CASH FLOW var felfri och placerad i båda klasserna!!!! ACINDO hoppade också fint. Så nu är tävlingsåret 2014 slut för vår del. Kommer en resume av året lite längre fram. 

CASH FLOWs ena runda. 

LORD LOOP! Man kan se mitt leende när jag galopperar förbi läktaren, så kul var det att tävla honom igen!

Gänget samlat i cafeterian! Med på bilden är även Caroline och hennes kille Anders. Carro var med och tävlade sin EROZ, de var jätteduktiga och hoppade hem en prisrosett!

Nu blir det lopplådan, ska upp och rida imorgon bitti, kommer inte vara pigg när klockan ringer. Nattuggla är inte alltid bra.


Läst 13497 ggr Kommentarer Kommentera

Fredag och en rolig helg väntar. Imorgon ska de flesta hästar ridas. LORD, ACINDO, CELVIN och CASH FLOW ska joggas i lätt markarbete, på söndag är det tävling för de fyra. Det blir årets sista tävling. Idag hoppade jag de fyra och de känns riktigt fina. Jobbade med galoppbommar och hoppade sedan lite olika linjer på rakt och böjt spår. 


CARLINA har dressyrat idag med Malin. LOVELY, LILL-LADY och STEFFE reds ut i skogen. SPIKEN har Malin och jag jobbat som vanligt, han är pigg! 


Så imorgon blir det blandad ridning, tvätta hästar inför söndag, packa grejer och fixa stallet, både Towe och Malin kommer och hjälper till. Har träning på eftermiddagen och då ska Towe och Malin vara med och träna, blir en rolig dag att se fram emot!


Läst 14155 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
21
2014

Mitt i natten och förkyld, kollar på videoklipp och får inspiration till imorgon då jag ska hoppa mina hästar. 
Har ridit några hästar idag och Malin hjälpte till att rida några. Skojade skämtsamt om att det är svårt att sjukskriva sig när man jobbar med hästar som ska tränas. Bytte ridning till longering på en av hästarna och det är väl så nära sjukskrivning man kan komma!!!
Skämt å sidor, så dålig är jag inte!
Har hållit träningar hela kvällen och det är så roligt! Tack alla elever, ni gör mig glad!


Här kommer ett klipp från när jag red med på Rolf-Göran Bengtssons clinic på Strömsholm för två år sedan. Jag red CAHLUA och det var en otroligt lärorik träning. Att gå tillbaka och titta på det här ger inspiration! Clinic för RGB!


Läst 15287 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2014

Veckan har rullat igång med mycket ridning och träningar, det är så roligt!
I måndags reds alla hästar ut i skogen och igår var de på uteritt, markarbetsträning idag. Två praktikanter från ridgymnasiet började i måndags och ska göra sin praktik här i två veckor, duktiga och trevliga tjejer!


Nu hoppas vi bara på lite bättre väder, sol och kallt så leran fryser till! En smolk i bägaren är den "bisvärm" som intagit min hals och gör så att näsan rinner, förkyld. Kände det redan igår kväll och nu när jag kom in ikväll och var klar, då brakade det loss på riktigt. Har inte riktigt tid med en förkylning, så ignorerar den bäst det går!


Här kan ni se två rundor från Högbo i lördags.CASH FLOW.CELVIN.


Läst 13215 ggr Kommentarer Kommentera

Nu på torsdag kväll har jag träning hemma i ridhuset och det finns plats om någon mer är sugen på att komma och hoppa. Bjuds på kaffe i ridhuset!


Även lördag den 22/11 hela dagen går det bra att boka in träning. 


Måndag och tisdag 24-25/11 går det bra att boka träning. 


Första veckan i december, 1-8/12 är jag hemma och det går bra att boka in träning alla dagar. 
Sedan har vi ett uppehåll fram till jul.I mellandagarna kör vi igång med lite komma igång kurser!Kurs 1: 27-28/12.Både ponny och storhäst. Ett ridpass per dag. Markarbete och hoppning. Fika båda dagarna! Pris: 850 kr. Det går även bra att boka in och hyra en av mina hästar och rida med på kursen.Ponnyridläger 28-30/12.


Fyra ridpass.
En uteritt.
Teori.
Uppstallning.
Övernattning.
Frukost, lunch, middag, fika.
Lekar.
Pris: 2500 kr. 


Kurs 2: 3-4/1

Ponny och storhäst.
Ett ridpass per dag.
Clinic.
Fika, middag, frukostbuffe.
Uppstallning och övernattning.
Pris: 1450 kr. Det går bra att vara med på kursen utan att vara med på middagen på kvällen, om man inte vill stalla upp och sova kvar, då blir det ett annat pris.


Det går även bra att boka in och hyra en av mina hästar och rida med på kursen.


Varför inte ge bort en kurs eller träning i julklapp?!Kontakta mig för bokning av träning/kurser: 070-7975888.
Frukostbuffe på en av kurserna tidigare i år!Övernattning!


Trevligt tillsammans!Träning!


Läst 15463 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
17
2014

Hej! Tävlade i Högbo med CASH FLOW, CELVIN och ACINDO i lördags. Hästarna var jätteduktiga, speciellt de båda "småhästarna" CELVIN och CASH.


De hoppade båda felfritt i 115 klassen, CELVIN fick en unghästrosett för den felfria rundan och CASH FLOW som hoppade i avd A knep den sista placeringen och fick en vit rosett! I 125 klassen hoppade båda två riktigt, riktigt bra. Ett nedslag var på en lång bana, tretton språng. 


ACINDO hoppade jag först 125 klassen med, en runda som jag inte var nöjd med. Kändes inte som jag fick igenom henne och hon var lite nonchalant i hoppningen. Hon var för pigg och då kan hon bli stark och spänna emot i kroppen. Så det blev nedslag och en volt osv. En skitrunda helt enkelt. Så jag gick och klurade innan jag skulle rida 135 klassen på hur jag skulle lösa henne, att gå in i den klassen med en häst som inte "var med mig" kändes inte bra. 
Så jag bestämde mig för att sadla upp henne i riktigt god tid för att rida igenom henne. Så jag satt i halvmörkret i en blöt paddock och trimmade henne i nästan 40 minuter. Det tog en bra stund att få igenom henne, tillslut så var hon mjuk och fin och jag kände mig nöjd. 
ACINDO fick vila en liten stund, tränsade med det vanliga bettet och så red jag bort till framridningen/hoppningen. Hon kändes mycket bättre. 
Inne på banan var det som en ny häst! Hon gav allt och hoppade jättefina språng! Vi fick ett pet på ett räcke. Jag hade lite för mycket tryck i galoppen på en distans på fem språng där jag såg att många fick långt. Vi fick lite trångt istället och petade räcket. Annars var rundan riktigt bra och det var skönt att avsluta med en runda på lite högre höjd och en härlig känsla. Det gav resultat att sitta och nöta en stund i en blöt paddock i mörkret också, ingenting kommer lätt i den här sporten, det är bara att jobba som gäller! Det var extra roligt att åka på tävling i lördags för både min mamma och min syster var med! Ellinore och Malin de fixade med hästarna som ett riktigt samkört team, mamma hejade på och Björn skötte framhoppningen som vanligt! Innan vi åkte hemåt, en liten nätt resa på två timmar så fikade vi, mamma hade fixat fikakorg och hösilagebalar duger fint som fikabord!


Läst 13282 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
14
2014

Idag har jag spenderat större delen av min tid i ridhuset. Imorse byggde vi upp en övning i ridhuset, samma övning som Jos hade till oss i onsdags. 
Hade träning på förmiddagen och eleverna fick rida mycket markarbete och sedan hoppövningarna. De var duktiga och ambitiösa! 


Sedan red jag mina hästar. CELVIN, LORD och LOVELY fick jobba på länge och ordentligt. Jag red igenom alla övningar tills det satt som det skulle. Alla tre jobbade på bra. Det är härligt att sitta i sadeln i flera timmar och bara jobba igenom hästarna i lugn och ro. Dessutom hade jag sällskap av min mamma hela dagen! Det är inte ofta hon är med när jag rider och hoppar. Hon var ledig idag och hjälpte mig att höja och sänka hinder. Red även markarbete med på CASH FLOW och ACINDO. De två ska tävla imorgon tillsammans med CELVIN.


Så min kväll tillbringade jag i stallet med att packa tävlingsgrejer och tvätta rent CELVIN som hade rullat runt ute i leran i hagen!
Nu blogg och kolla ifatt IDOL, tur det finns inspelning på tvn!Mamma!


Läst 16240 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.