Therese
FEB
27
2015

Hoppade hästarna igår och det kändes bra med. Ska bli kul att träna för Jos Kumps nu på måndag och tisdag som kommer. 
Det var kul att hoppa en ordentlig bana denna veckan efter flera veckor med serier och andra övningar. Hästarna är i bra form och jag längtar till första tävlingen för i år, det blir i Södertälje den 14 mars. Är riktigt tävlings taggad nu! Inte blir det mindre av att se hoppningen från Göteborg. Kollade på svt play nu ikväll.ACINDO hoppade igår.

ACINDO.


LILL-LADY har vi börjat hoppa in nu, här ser ni några språng!


Läst 14705 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
26
2015

Solen skiner idag och jag ska hoppa alla hästarna, i ridhuset! Känns som att vi lyckats välja fel dag att hålla sig inomhus och fel dag att rida ut. I måndags satt vi i skogen med snöslask och blåst i ansiktet. Hästarna var lika glada för det, lyckliga att få knata runt över stock och sten. Igår hade jag ok väder när jag red ut på LOVELY. På tal om den hästen så är hon fantastisk. 
Red ut ensam, hon gör ingen grej av det utan lunkar på och blir inte rädd för de antal snöhögar blandat med lite grus som gör mörka läskiga fläckar enligt de andra hästarna i stallet, så man då måste kasta sig ett varv runt innan viss övertalning krävs för att passera. Inte LOVELY, hon skrittar, travar och galopperar förbi allt efter vägen utan att vicka på öronen. Som avslutning på vår runda så var överfarten på fältet som tar oss över ett stort dike översvämmad. Massa vatten som strömmade över och gjorde det till ett naturligt vattenhinder på nästen 2 meter, med rinnande vatten!
Tänkte att det kommer vi aldrig över, men kan ju försöka en gång. Så gick fram, hon kollade in vattnet, jag smackade. Hästen sätter sig lite lätt i frånskjuts position och hoppar elegant över! Måste vara ett riktigt fälttävlansämnen min lilla häst, synd att jag inte rider fälttävlan. Fina LOVELY med Rebecca som hade praktik här förra året. 


Nu ska jag ut och hoppa, banhoppning blir det idag!


Läst 13213 ggr Kommentarer Kommentera

Är inne och har ätit en lite sen lunch. Det kan dra ut på tiden när jag rider ibland för det är roligt och så är jag rätt noggrann så både LORD och CASH FLOW fick ganska långa pass idag. Jag har ridit markarbete och lagt in lite bommar på marken som jag travar och galopperar över. Hade även en liten studs med tre studsar upp som jag passade på att skutta igenom några gånger med alla hästarna.
Har LOVELY kvar att rida idag och jag tänker rida ut på henne. Solen har tittat fram nu och grusvägarna lockar mig så det får bli trim ute med henne. Björn ska sladda ridhuset och ikväll har jag hoppträning. Banhoppning blir det så vi kommer bygga upp en bana som sedan står kvar resten av veckan. Ska passa på att svara på en fråga: Vilken är din favorit av alla hästar du haft? Motivera gärna varför.Min favorithäst av alla jag haft är LAGANA. Hon var en fantastisk häst på alla sätt. Snygg modell, lätt i typen, härlig galopp, modig, framåt, älskade att hoppa, tävla och hon var fantastik att rida VARJE dag. 
Hon var en riktig tävlingshäst. Jag kunde inte hälsa på domaren på banan genom att sträcka ner armen, för då visste hon att det var dags för start! Så jag fick nöja mig med att nicka så inte LAGANA märkte det! 
Sedan var hon så snäll. Vi var bästa kompisar. Från första gången jag träffade henne på Gurresta ute i hagen när hon gick i stoflocken med CAHLUA som föl vid sidan så var det "kärlek vid första ögon kastet"


Strömsholms Grand Prix.I tio år hade jag henne och hon kom till mig på julen när hon var fyra år. Vi gjorde hela resan tillsammans från unghästtävlingar till senior SM final på 155 höjder. Stockholm Grand Prix.Nu är LAGANA avelssto och jag hoppas kunna åka och hälsa på henne framöver. Jag saknar verkligen henne. Hon var och är en underbar häst, min hjärtehäst!
Läst 13081 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
25
2015

I förrgår var Micke och Madde här och skodde hästarna. Jag har haft Micke som hovslagare i några år nu och är jättenöjd med hans jobb. Hästarna har fina hovar och allt fungerar bra.

Det är viktigt att ha en hovslagare som man kan lite på och känner förtroende för så hästarna får det bästa. De få gånger någon häst har en tappsko så kommer Micke alltid och fixar en ny sko snabbt och enkelt.  

  

Dessutom har vi roligt och trevliga fikastunder när de är här och skor!
Läst 14617 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken är din favorittävling?

Det är svårt att välja en favorittävling, jag har flera! En tävling kan vara bra eller mindre bra på olika sätt. Ett trevligt bemötande när man svänger in på tävlingen är ju första intrycket. Hej och välkomna med ett glatt humör gör att man inte ser om det är lite lerigt på parkeringen, och får chauffören dessutom en lapp med gratis kaffe att lösa in i cafet så är hans/hennes dag räddad!


Ett trevligt bemötande det får man alltid i Norrköping av de trevliga parkeringsvakterna som sedan kommer med hjullastaren och kör ner alla grejer till stallet, samma sak var det när vi kom till Billdal. De var hur många som helst som hjälpte till att lasta ur, mocka lastbilen och köra ner grejerna till stallet!


Norrköping!

CAHLUA på prisutdelning i Billdal 2012. 


Så Billdal och Norrköping hamnar högt på min topplista. Hela arrangemanget på de tävlingarna är så bra och genomtänkt.


I Falun har vi alltid trivts bra, det är mysigt att komma upp till Dalarna och man känner sig välkommen, bra tävlingsplats på alla sätt och vis. 


CAHLUA, Dalahoppet Falun, fjärdeplats i Grand Prix klassen! 


Strömsholm på sommaren när vädret är fint är också en favorit. Slottet i solsken, hemmaplan, vackert och grönt och det går oftast alltid bra där. LUTRICIA MC NEAL, lilla grand Prix Strömsholm. 


Läst 12600 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
23
2015

Måndag och jag börjar veckan med riktigt svidande träningsvärk! Efter en veckas semester så kom jag hem och började rida igen. Det som jag tycker att jag har förändrat i min ridning och utvecklat är just hur jag rider. Som jag sa till AC igår när vi hade dressyr tränat färdigt så rider jag på ett annat sätt nu. Varje steg, varje igångsättning, övergångar, planerar ridpasset och verkligen rider. Inte för att jag inte ridit förut, men det känns som jag utvecklat mig ännu mer och "åker inte häst".
Det är det som är härligt med ridsporten, man blir aldrig fullärd och det finns mer att utveckla hela tiden och jag är fortfarande "hungrig" på att bli ännu bättre och har höga mål för framtiden! 
Jag är jätteglad att ha en så bra dressyrtränare som passar mig och mina hästar, det ger resultat även i hoppningen. 


Idag ska hästarna ridas ut och de ska även få nya skor, Micke och Madde kommer och skor. Malin och jag fixar stallet så det är en ganska lugn dag för oss.Veckoplanering för hästarna: 

                    Måndag TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

ACINDO:       Uteritt Pessoa Dressyr Hoppa Vilodag Uteritt Dressyr 
CASH FLOW:  Uteritt Pessoa Dressyr Hoppa Vilodag Uteritt Dressyr
LORD:           Uteritt Pessoa Dressyr Hoppa Vilodag Uterittt Dressyr
CELVIN:         Uteritt Pessoa Dressyr Hoppa Vilodag Uteritt Dressyr
LOVELY:        Uteritt Lektion Dressyr Hoppa Vilodag Uteritt Dressyr 
CARLINA:      Uteritt Pessoa Hoppa Lektion/Dr Vilodag Lektion Vilodag
LADY:            Vilodag Ridhus Utritt Hoppa Vilodag Utritt Vilodag
STEFFE:          Ridhus Utritt Ridhus Uteritt Vilodag Vilodag Vilodag

Denna veckans plan för hästarna. De flesta gör samma saker samma dag. LADY och STEFFE som båda är fyra år går fyra dagar i veckan nu. 
Veckan därefter har en helt annan plan. Det börjar med kurs för Jos Kumps måndag och tisdag för några av hästarna. 

Jos Kumps, ser fram emot nästa vecka då vi ska träna för honom!


Läst 17083 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
22
2015

Söndag idag, ska strax ut och hålla träning. Sen rider jag två hästar själv innan lunch. På eftermiddagen ska jag träna dressyr för AC.
Igår hoppade jag ett gäng hästar. De var väldigt glada att få hoppa. Hoppade oxer serien och två räcken som först reds med lång anridning och sedan på båge. 
Serien är väldigt bra styrketräning för hästarna och jag kände hur de jobbade genom den. CASH FLOW igår när jag hoppade henne. 


Vi passade även på att städa runt stallet igår då det tinat upp så bra. Kratta upp vinterns spill av spån och hö som frusit fast. Hela stallgänget hjälptes åt och när vi var färdiga blev det fika!Läst 14693 ggr Kommentarer Kommentera

Hästarna reds i ridhuset igår, första passet efter semestern och de var riktigt fina. Speciellt LORD som kan vara lite i sin egen bubbla var helt med på noterna och dansade fram så jag kunde njuta i fulla drag, älskar den hästen!

LILL-LADY som fick vila och bara vara i hagen under den veckan jag var borta skötte sig exemplariskt. Hon var väldigt pigg men det blev inga bockningar i galoppfattningarna. Får se om det håller i sig idag!

Även lilla ponnyn STEFFE reds en liten stund i ridhuset. Jag ledde runt MALIN och honom och kunde släppa ganska snabbt så Malin red runt själv. Han har ju vilat lite mer än två månader sedan vi red in honom i höstas. NU blev det skritt och trav på en jätteglad ponny som har ett fantastiskt bra huvud. Skönt att bara kunna sitta upp efter en lång paus och allt fungerar. 
Så nu har vi alla hästarna igång vilket är jättekul!Läst 12098 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
18
2015

Idag var dagens målsättning att klippa alla hästar som behövde bli av med lite päls – samt frisera manar, svansar och öron. Så sju hästar har jag klippt idag, Malin hjälpte mig med en. Känns otroligt skönt att de är friserade nu så att kan jag njuta av att ha ett stall med tävlingshästar som ser ut som tävlingshästar!
  
Är otroligt imponerad av LILL-LADY och även LOVELY som båda var hur snälla som helst att raka, fast de är så ovana med den formen av skönhetsbehandling. Resten av gänget är också jättesnälla att klippa, vilket är otroligt skönt. Sax och klippmaskin.Alla hästar har fått springa i longerlinan idag. När jag kör mitt klipp- och friserrace så passade det bäst att lägga in en longeringsdag. Imorgon kommer jag kunna njuta av att rida på friserade hästar och inte tänka på att göra det igen på några veckor, lika bra att få det gjort på en dag.LORD i "snöret"


På kvällen hade jag träning och det är så otroligt roligt. När eleverna tränat på sedan förra träningen och framstegen syns är det extra kul för oss alla!


Ska koppla av nu och kolla på krabbfiskarna på Discovery innan jag somnar!


Läst 12417 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
17
2015

Nu är jag hemma igen efter en veckas semester tillsammans med min syster Ellinore. Vi har varit i Turkiet på en rundresa. Vi flög till Antalya och sedan blev det 63 mil i buss upp till Kappadokien. Det är ett otroligt vackert landskap med ett magiskt kulturarv. Det är ett Unesco världsarv. Väl värt ett besök! 
Här kommer lite bilder från resan innan det kommer ett längre inlägg längre fram, har massor av bilder!Jag i Munkdalen. Syrran och jag!Vi åkte även luftballong en morgon. Det var helt fantastiskt och ett minne för livet!Det var massor av ballonger uppe, så vackert!Första gången jag flög luftballong, jag gör det gärna igen, helt magiskt!
Läst 14674 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.