Therese

Igår var planen att rida ut alla hästarna vilket vi också gjorde även om det regnade hela dagen. Tänker inte bli bekväm bara för att vi har ett ridhus nu. Variation i ridningen är viktig. Idag var det sol och så mycket trevligare att rida ut!Igår, regn...idag sol!


Läst 13892 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlade på Hamre i Västerås igår, som från i år är min nya klubb. Det känns roligt och extra kul att rida i laget igår och sätta nollan!
Jag tycker att det är jättekul att rida i lag. Bland de roligaste åren jag haft var när jag red för Sala i tre år och vi satsade på laghoppningen. Även i Västerås när vi kvalade laget till finalen på Strömsholm för några år sedan. Gemenskap och glädjen, det är kul!


Hoppade ACINDO i laget och hoppade även för klassen innan. Vi var felfria och kom på tionde plats. 
Sen var det laghoppning div 1 och elva lag kom till start. 
Jag red som tredje ryttare i laget. Båda våra juniorer var felfria innan mig, jätteduktiga. Sen var det min tur och ACINDO var med på noterna och hoppade felfritt!!! Härligt att få börja så bra och med den felfria ritten så var vi klara för omhoppningen och vår fjärde ryttare Sofia behövde inte ens starta grundomgången. ( I lag så är det fyra ryttare som startar och de tre bästa resultaten räkas. Eftersom vi tre första ryttare var felfria så stannade vi på noll fel i grundomgången och då behöver inte den fjärde ryttaren starta om man inte vill förstås, då är det bara att köra!)Så här glad var jag efter vår felfria runda i laget!Till omhoppningen blev det fyra lag totalt. ACINDO hoppade felfritt igen och laget slutade på noll fel och det blev en andra plats efter Jump club som var lite snabbare än oss. En riktigt rolig dag och kul med laget som är vidare till finalhelgen på Sundbyholm om tre veckor. ACINDOS och min grundomgång i laghoppningen!


Läst 13956 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2015

Idag är det tävling och jag tar med mig CASH FLOW och ACINDO. Trimmade båda i dressyr igår kväll och hoppade dem i förrgår. De känns att vara i fin form så det ska bli roligt idag hoppas jag.Hoppade min fyraåring LILL-LADY igår och hon är fantastisk måste jag säga. Så otroligt cool men uppmärksam. Jag hade en bana uppe som alla andra hästar hoppat över. Lite titthinder blandat med vanliga bommar. Vi hoppade över regnbågen, grind med silverkulor, plank och glitterbommar! Vid de hinder som hade större "underställ" under som "rymdhindret" så ställde jag de på sidan som infångare så hoppade vi bara över bommarna. Det är mycket att titta på men hon var så cool och hoppade över allt utan problem. Jag kommer skynda långsamt med henne, så ambitiösa hästar är det lätt att man gör för mycket med bara för att de gör allt man ber om. LILL-LADYS mamma RANTADOU, som jag red 150 hoppning på.


Läst 16465 ggr Kommentarer Kommentera

I april kommer vi anordna en två dagars hopp kurs igen. Passa på att vara med och träna intensivt, umgås och äta god mat tillsammans! Nästa kurs blir först senare i sommar så passa på att rida nu i april. Datum 25-26 april, lördag och söndag.Program: 25/4: Samling och fika i ridhuset vid kl 14. Genomgång av kursen och vi bygger dagens övning. Ett ridpass med markarbete och hoppning.


På kvällen är det trerätters middag som Ellinore tillagar, alltid så gott!


26/4: Gemensam frukostbuffe. Samling i ridhuset och vi bygger bana. Ridpass med banhoppning. 
Fika och avslutning.Övernattning och uppstallning finns. 


Både för ponny och stor häst på alla nivåer!Välkommen att anmäla till mig på 070-7975888.


Lite bilder från tidigare kurser:Fikabordet i ridhuset!

Gemensam middag på kvällen, det är trevligt att umgås efter träningen och äta gott.

Förrätt har vi haft flera olika. Västerbottenostpaj var gott!

Varmrätt från en av kurserna, spenatpasta med baconinlindad kyckling med sparris.

Dessert med kaffe!

Övernattning.Läst 14473 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har hästarna jobbat i ridhuset. Red dressyrpass på CELVIN, ACINDO, CASH FLOW och den nya hästen ROZZIE. 


ROZZIE.


ACINDO har blivit så fin och det är roligt att rida henne. Vi gör mycket roliga saker under våra dressyrpass. Tycker att det är roligt att sitta och leka med förvänd galopp och byten som jag gjorde mycket idag. Nästa vecka har jag dressyrträning för AC och det ska bli så kul, nu var det några veckor sedan sist. LOVELY gick lektion idag och även CARLINA. LILL-LADY och STEFFE gjorde ett varsitt riktigt bra pass i ridhuset så hästarna är i fin form.Malin och jag känner oss lite ensamma för nu är praktikantveckorna över. Vi hade två superduktiga tjejer här, Lina och Natalie. Nu är de tillbaka på sina respektive skolor. Lina kommer snart hit till oss igen, det är ju påsklov inom kort så vi ser fram emot det!


Nu ska jag göra som BIBBI på bilden, lägga mig och sova. Fast i sängen, inte golvet...måste kunna använda min kropp imorgon!Läst 13220 ggr Kommentarer Kommentera


Idag red vi ut i det fina vädret, det går ju inte att låta bli när solen skiner. Man måste "fånga dagen" och solen. Hästarna, hundarna och vi njuter!LORD har jag gått promenad med. Han är inte helt bra i hoven sedan han sparkade sig och fick ett balltramp. Öm och lite varm. Så jag promenerar med honom några gånger varje dag. Vi hinner diskutera livet tillsammans och njuta av solen. Man får starka band till sina hästar som man lever och jobbar med varje dag, i ur och skur året om. 
Tänk när LAGANA var skadad och vi promenerade tillsammans i sju månader, tre gånger om dagen i två omgångar. Totalt fjorton månader. Ni kan tro att hon och jag var bästa vänner.Jag saknar min vän LAGANA.


Läst 14020 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
23
2015

Lugn måndag, kan behövas efter den intensiva helgen som varit. Började lördagen med att prova en ny häst som jag ska ha i träning. Trevlig och fin så hon fick stanna kvar! Trevliga hästägare också. Kommer ett inlägg framöver om den nya hästen. 
Sen visade jag häst för spekulanter som rest från Finland för att pröva. Allt gick bra, hästen visade upp sig bra så vi får se vad det blir. Lördag eftermiddag började hoppkursen som jag höll i. Lektioner resten av lördagen, god trerättersmiddag på kvällen och sedan frukostbuffe på söndagen. Avslutade kursen med banhoppning och alla var jätteduktiga!


Idag är det sju hästar på ridlistan och de ska ridas i markarbete i ridhuset. Blir skönt att stänga in sig från blåsten. 


Lilla Filip fem år gammal, min systerson han red också igår. När han såg alla andra som red på kursen ville han också "hoppa" en banan med Plexus!Towe hjälpte till och ledde Plexus runt banan!Så söta!Så satt han mig i arbete med att flytta lite regnbågar!


Läst 15299 ggr Kommentarer Kommentera

Veckan som var blev det mycket uteritt och konditionsträning. I torsdags red vi ett långt pass på ett gäng hästar. Vi kallar det att rida till "vägens ände"
Jag satt på Runkeeper i telefonen för att se hur många kilometer vi rider och hur lång tid det tog, intressant tycker jag. Blev mycket skritt, trav och lite galopp. 


Finns inte ridning i appen så Vandra blev vår aktivitet!Igår kväll hoppade jag ACINDO, CASH FLOW och LILL-LADY. Gjorde en av Jos Kumps övningar med de två äldre och det gick fint, de hoppade riktigt bra och de kändes så glada och pigga. 
LILL-LADY var så duktig och hoppade vattenmatta och hjärtan för första gången. Så glad man blir för de små framstegen med de unga hästarna!


Läst 15097 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2015

LORD var väldigt glad igår när han kom ut i hagen. Han är i och för sig glad varje dag för att gå i hagen och kör sin lilla uppvisning!Jippie

!

Galopp!

Wihoo!Rulla sig hör till.Fångade honom på film!


Läst 15112 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
19
2015

Jag tycker det är så roligt med fina bilder från tävlingar. I Södertälje tog Roland Thunholm den här bilden på ACINDO och mig.ACINDO SB, född 2004. e: Acacio u: Cindolina-Cortez. 
Uppfödare och ägare Therese Nyman.Hon är en rolig häst med massa personlighet! Vi känner varandra väl efter alla år. Hon är min egen uppfödning. Har ridit in och utbildat henne hela vägen från fyraårshoppning till svårklass debuten förra året på Strömsholm då vi var felfria och kom trea!


Läst 14305 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.