Therese

Idag red vi några hästar på utebanan, så härligt! Det har torkat upp och underlaget är bra. Så det var skönt att rida där ute. 
LORD trimmade jag markarbete och red över lite bommar på marken. Han var så lugn och fin. CASH FLOW red jag dressyr och övade på det jag gjorde för AC. De andra hästarna har joggats lätt. 


ACINDO hoppade jag i ridhuset. Hoppade bana och hon känns fin, pigg och glad. Imorgon får de andra hästarna hoppa här hemma. Blir inget Sundbyholm imorgon, är fortfarande reserv och kom inte med. Det börjar klockan sju såg jag, ska tänka på de som gått upp i tidig otta och kört till tävlingen när jag har lektion hemma klockan sju imorgon bitti!


Läst 11419 ggr Kommentarer Kommentera

Igår tränade jag dressyr för AC! Äntligen som vi sa, det var länge sedan nu. Vi har båda varit på varsin resa och sedan har vi båda varit sjuka så det var många veckor som försvann. 
Jag har tränat på och gjort de övningar och min "hemläxa" så vi behövde inte börja om med träningen! ACINDO var jättefin och vi har blivit ett harmoniskt ekipage nu. CASH FLOW har mognat och nu kan vi börja jobba på "riktigt". Jag är nöjd att jag red henne för AC, fick bra hjälp att jobba igenom henne och att få henne på ett spår. Hon är så kort och energisk så det är svårt att känna om bakbenen är där de ska vara. Nu hittade jag en bra känsla med ACs hjälp. Vi gjorde även en del galoppslutor för att jobba med att hon ska acceptera min skänkel. 
Jag, AC och ACINDO.

  
Idag har vi ridit ut nästan alla hästar och skrittat och travat massor på grusvägarna. Det blev även lite härlig galopp på ett stort fält! Vädret har ju varit underbart! 

Sen känns det lite oklart hur mina dagar ser ut resten av veckan. Jag missade att anmäla precis på klockslaget till Sundbyholms tävling i helgen, så jag blev reserv. Har kommit med i en klass på fredag med ACINDO, den jag ville rida, 130 kvalet i 7 star! 

Hoppas på att komma med på torsdag och i helgen. Hästarna är i fin form och jag tävlings sugen. Så det känns lite tråkigt om vi inte kommer iväg.


Läst 13214 ggr Kommentarer Kommentera
APR
27
2015

Vi hade en riktigt trevlig helg nu som var. Jag hade hoppkurs med ett gäng och några var nya elever. Ett härligt gäng och vi hade en bra stämning och mycket skratt! 
På lördagen hade jag byggt en caprillibana med lite blandade övningar, nyttigt för alla. 
På kvällen hade min syster lagat trerättersmiddag, gott som alltid! Vi hade så trevligt och roligt och satt uppe länge och pratade tills en av oss tittade på klockan och vi alla fick bråttom i säng, det var långt efter midnatt!


Söndagen började vi med frukostbuffe och sedan hjälptes vi åt att bygga banan som skulle hoppas. Alla var så duktiga! Det är så roligt med de här hopp kurserna, jag tycker det är kul att undervisa och vi hinner umgås och man får nya vänner, precis som det ska vara.Lite bilder från kursen: 

En av grupperna.


Maten såklart! Här förrätten. Pestomarinerad mozzarellaost inlindad i parmaskinka med tre olika sorters tomater och oliver samt hallonsås!Varmrätt!Dessert, hemgjord basilikaglass, minimuffins med äppelfyllning!


Läst 15134 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2015

När hästarna har gått ett ansträngande pass och efter tävling så använder jag liniment på deras ben, knän och ländryggen. Nu har jag provat ISO-TITE GEL från min samarbetspartner Finish Line och tycker att den är bra. 


ISO-TITE™ används som ett hjälpmedel för att ge temporär lindring vid mindre svullnader och ömhet i samband med överansträngning. Den ger kylande lättnad till trötta, svullna leder och ligament. Detta hjälper till att minimera svullnad och ge större rörelsefrihet. Den kan även användas för våtvärmande omslag. ISO-TITE™ är mild och kan användas regelbundet utan risk för blistring. Den är ett utmärkt val för hästar med vita ben.

www.finishlinehorse.eu


Läst 12950 ggr Kommentarer Kommentera
APR
23
2015

Tre dagar har jag tagit det lugnt så nu är min hals så mycket bättre och det känns mer som en normal förkylning. Ibland är det bra att ge kroppen en chans att bli frisk och denna gången gjorde jag det. 
Igår fick alla hästarna springa runt i longerlinan och jobba. Idag har jag ridit två hästar, LORD och ROZZIE. Övriga hästar har Malin och vår duktiga praktikant ridit ut på. Bra att jag kan mjukstarta lite, kroppen tackar!LORD är nu igång efter sin hovböld. Idag fick han hoppa första passet på en och en halv månad. Det var inte så att jag satt och njöt av det, snarare höll i mig och försökte få honom att hålla sig lugn vilket han inte gjorde. Ren glädje som övergår i att försöka springa och göra konstiga luftsprång. Han kommer behöva några till ridpass med bommar inblandade för att lugna ner sig. Jösses, förstår att ingen annan i stallet vågar rida på honom, han är ganska vild när han sätter igång! LORD och jag, bilden säger en del om hans vilda hoppning idag! 


Läst 13086 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2015

Jag har fått önskemål om att hålla en tvådagarskurs i maj, den 14-15 maj. Det är torsdag till fredag. Så om intresset finns från fler att vara med och träna så kör vi en kurs då.Två dagars hoppkurs 14-15 maj.Samling på eftermiddagen torsdag med fika och genomgång av kursen.
Därefter ett ridpass med markarbete och hoppning. 
Trerätters middag på kvällen. 
Fredag börjar med frukostbuffe.
Vi bygger bana och ridpasset dag två är banhoppning. 


Övernattning och uppstallning finns! 


Alla är välkomna, ponny och storhäst på alla nivåer. Det går även bra att hyra häst av mig och rida med på kursen. Välkommen på en trevlig kurs med ridning, god mat och gemenskap!Anmäl till mig på 070-7975888.


Läst 11965 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har jag legat på soffan hela dagen efter att hästarna fick frukost och vi släppte ut dem. Jag är sjuk, säkert efter fredagens dåliga väder med blåst, man rider och blir varm, svettig blir kall innan man hinner byta kläder och värma sig. 
Vad jag vet har jag inte kramat någon annan förkyld stackare även om jag träffat så många härliga människor i helgen på tävlingen. 
Det har verkligen varit trevligt i helgen. När det gått bra så har alla varit glada och när jag hade en mindre bra runda på lördagen med en del rivningar så är alla så stöttande och sedan när det gick bra dagen efter igen så är alla glada för ens skull!


Lotta och jag med CASH FLOW, som lipar!!!


I fredags gick det bra, CASH FLOW var glad och busig och ACINDO hoppade felfritt i 130 klassen och kändes bra. 
Så på lördagen red jag i div1 laget. Red som fjärde ryttare i laget och gjorde tyvärr inget resultat som gav oss någon topplacering. Fyra bommar låg på backen när vi gick i mål. Det kändes riktigt tråkigt. Två bommar hade räckt så hade vi kommit tvåa med laget för det var mycket fel över lag.
ACINDO kändes matt i hoppningen redan på framhoppningen. Inne på banan så var hon inte som hon brukar. Hur jag än red eller försökte hjälpa henne så fanns det inget klipp i sprången.
Märkte inget fel, hon åt, drack som hon skulle. På kvällen när vi kom hem så gick jag en lång promenad med henne och CASH FLOW.Beslutade att hon skulle åka med och hoppa på söndagen för att känna på henne. Redan på framhoppningen så kändes hon som vanligt, hon var pigg, glad, bjöd på hindren och hade riktigt klipp i sprången. Så skönt! 
Vi startade en 135 klass och hoppade felfritt och blev placerade!!! Hon var verkligen jätteduktig. Jag tycker att jag tappade lite ridningen på något hinder men då gjorde hon jobbet, vi hjälpte varandra helt enkelt! För om hon var pigg på framhoppningen så var jag det inte. Hade så ont i halsen när jag red att det var svårt att andas. Det var riktigt skönt att avsluta helgen så bra med 135 starten, så att ha en dålig dag som på lördagen det kan stämma bra det! 
Björn och jag var glada efter 135 klassen!CASH FLOW var jättefin på lördagen och gjorde debut utomhus i 130 klass, med ett nedslag. Hon var jätteduktig och det var en bra banan att debutera på, lagom svårt byggd. På söndagen startade vi 120 klassen och hon var jättefin. Så ridbar och hoppade superfint. Det var en bra helg helt enkelt!ACINDOS 135 runda. 


Läst 13820 ggr Kommentarer Kommentera
APR
17
2015

Utomhuspremiären avklarad och det var inte så varmt, mysigt och gosig som jag hade målat upp inför helgen. Det blåste halv storm så det kändes som minusgrader. Vi hade turen att sitta inne i den varma restaurangen när det kom några regnskurar och även någon hagelskur. Trots utebliven värmebölja så fick inte vädret mitt humör att sjunka. Nej, jag hade med dunjackan och ett sug att tävla så det var en rolig dag. Bangång till 130 klassen.Hästarna hade också roligt. CASH FLOW var väldigt pigg och glad. Sprang på och petade ner treans B-hinder och bjöd sedan på bocksprång och luftsprång. Så det blev en "lugna ner dig lilla hästen volt" och sedan fortsatte hon felfritt. Så det var en okej runda. 


ACINDO var taggad redan när jag satt upp och bjöd på luftiga gångarter när jag värmde upp. Inne på banan trivdes hon och hoppade enkelt runt och var felfri. ACINDOS runda från idag. Vi fick rida med jacka för att det var så kallt och blåsigt!Bland det bästa med Sundbyholm, deras restaurang där man kan äta riktig mat!


Läst 14767 ggr Kommentarer Kommentera
APR
17
2015

Äntligen är det dags för utomhuspremiären på Sundbyholm! Det ska bli så roligt och jag är riktigt sugen på att tävla nu. Har bara ridit två inomhustävlingar för jag ville vänta till utomhus och nu är den här. 

Hästarna trimmades lätt igår för att känna att allt sitter där det ska. 

ACINDO på Sundbyholm förra året.


Läst 13374 ggr Kommentarer Kommentera
APR
16
2015

Dressyrtrimmade på förmiddagen fram till lunch igår. Red CELVIN, LORD, ACINDO och CASH FLOW. 


LORD är nu äntligen igång efter att han sparkade sig själv och fick en spricka i kronranden. Får bara hålla tummarna nu att han håller sig frisk. CASH FLOW var fin men det behövdes lite jobb för att få henne att galoppera rakt på kvartslinjen och samtidigt vara lugn. Hon är inte helt lätt alla dagar den lilla hästen. ACINDO och CELVIN var jättefina och gjorde ett varsitt riktigt bra ridpass. 
Hade lite träningar mitt på dagen sen red vi ut några hästar och jag red ROZZIE tillsammans med Malin som red LILL-LADY. Sen reds CARLINA och LOVELY i ridhuset. 
Avslutade dagen med kvällsträning. Fick en gullig teckning av en av mina ponnyelever, jag blev så glad!


Läst 16203 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.