Therese

Igår var en dag med mycket innehåll. Började på soptippen och slutade på ridbanan!
Där emellan åkte jag och tävlade ROZZIE. Vi hoppade en meter och sedan debut i 110. Hon kändes jättefin i båda klasserna. Hon är så lugn och snäll på tävling fast hon är ung, bara fem år. Skönt med snälla hästar!


ROZZIE på tävlingen igår.När jag kom hem så red jag ett gäng hästar och vädret var så underbart så det blev ridbanan i solen. Jobbade markarbete och red över trav och galoppbommar. Var klar vid niotiden på kvällen och då började det regna. Ganska skönt att få ett svalkande regn efter en svettig dag. Idag har vi varit iväg med treåringen till betet. Han blev så lycklig att få äta gräs så han knappt hälsade på sina nya kompisar. Han är så snäll mot andra hästar så det var enkelt att släppa ihop dem. Lyckliga unghästar på bete!Nu ska jag rida och hoppa ACINDO, LORD, CASH FLOW, CELVIN och LILL-LADY innan jag har lektioner ikväll!
Läst 16680 ggr Kommentarer Kommentera

Den här veckan som vi påbörjat kräver planering, nästan minutplanering! Jag gillar planering och struktur i vardagen samtidigt som jag är bra på att vara flexibel också som man lätt kan få vara i den här sporten/yrket.


Idag har jag ridit ett gäng hästar och markarbetat/dressyrtränat dem. Jag har fått jobba på och svettats en del. Malin har också ridit och så har vi fixat med allt annat som hör till. Hade träning på kvällen och sedan tränade jag själv för AC kl 19. Då var det lite minutplanering som även involverade Björn. Han fick sadla upp LORD i stallet (Fantastiskt snäll sambo jag har) och komma till ridhuset lagom tills AC kom. Så klev jag från min tränarroll till elev likt stålmannen går in i telefonkiosken och byter om! 


Jättebra dressyrträning som alltid. LORD och jag behövde den. Ser fram emot nästa vecka då vi tränar vidare!


Bild från förra träningen på mig, AC och ACINDO.


Imorgon börjar jag dagen med att fodra och åka till återbruket och tömma trailern på skräp. Sedan åker Malin och jag med ROZZIE och CARLINA och tävlar! 
Vi kommer hem på eftermiddagen då Towe ansluter till oss och hjälper till. Så ska alla andra hästar ridas och jag har lektion på kvällen. 


Onsdag blir en dag hemma med hoppning av hästarna och vanlig ridning. Lastbilen ska packas med tävlingsutrustning och foder inför Norrköping. Ska även köra treåringen till betet och hålla lektioner på kvällen. 


Torsdag är det tävling på förmiddagen fram till lunch för Malin och mig med varsin häst. När vi kommer hem blir det ridning, stallfix och hästtvätt. Vi lastar sedan fyra hästar och åker till Norrköping på kvällen. 


Fredag till söndag är det tävling i Norrköping med fyra hästar. En rolig och fullspäckad vecka, så snälla förkylning, stick iväg från min kropp! 
Läst 15680 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Nu är jag hemma efter en veckas semester i Frankrike! 
Mamma, pappa, Björn och jag åkte dit och hade en fantastisk semester. Det var så roligt att göra en resa tillsammans med mina föräldrar. Ett minne för livet!

Vi flög till Paris, hyrde en bil och åkte sedan ut till Normandie. På väg till staden Bayeux där vi bodde så stannade vi till vid konstnären Monets trädgårdar. Blev lunch där och en sväng runt och kollade på alla vackra blommor. Pappa, mamma och jag vid Monets trädgårdar.Sedan var vi några dagar runt i Normandie och besökte historiska platser från landstigningen dagen D 6 juni 1944, andra världskriget. Alla de fem stränder där de allierade styrkorna landsteg besökte vi. I tur och ordning UTAH, OMAHA, GOLD, JUNO och SWORD Beach. Otroligt vackra stränder men vilken hemsk historia som också lämnat sina spår.Omaha Beach.Björn och jag vid Point du Hoc.Utah Beach.Efter dessa dagar och alla museer så förstår man vilket helvete det var och all respekt till alla tusentals soldater som fick sätta livet till. 
Det är viktigt att kunna vår historia. Både min farfar och Björns morfar var med i kriget. Björns morfar som var engelsman stred i Afrika och Västeuropa. Min farfar som är från Finland var vid fronten i Finska vinterkriget mot Ryssarna. Vi avslutade vår resa med några dagar i Paris! Det har varit så roligt!Mamma och pappa vid Eiffeltornet.Mamma!Vy över Paris!Nu har vi varit hemma i några dagar. Har ridit, både hoppat och dressyrat. Blivit förkyld också, det är riktigt irriterade. Har varit mycket av det i år, inte så roligt. 


Läst 15549 ggr Kommentarer Kommentera

Träningen för Jos Kumps var riktigt bra! Jag hade fyra hästar med mig så det blev mycket träning, många bra övningar. Jag känner att vi utvecklas för varje gång och hästarna har verkligen visat fin kvalite. Nu är jag full av inspiration att träna vidare tills Jos kommer nästa gång. 
Här har vi några klipp på hästarna från träningen.CASH FLOWCASH FLOWCELVINACINDOACINDOJessica på RISINI, JOS och så jag på CASH FLOW. 


Läst 18411 ggr Kommentarer Kommentera

Tisdag och onsdag var jag och tränade för Jos Kumps hemma hos Jessica utanför Stockholm. 
Hade med fyra hästar denna gången och det var ACINDO, CELVIN, ROZZIE och CASH FLOW. Så jag har fått otroligt mycket bra träning efter många timmar i sadeln. Helt perfekt. 
Idag har jag varit på ponnytävling på Jumpclub. Fullspäckad dag imorgon, ska försöka klämma in ett mer utförligt inlägg om träningen om jag hinner. 
En liten film på CASH FLOW från igår då vi tränade. Vi avslutade med denna kombination som låg på 155 cm!!!!!Fantastiska lilla häst vad hon kan hoppa!


Läst 19195 ggr Kommentarer Kommentera

Det får bli en snabb sammanfattning av tävlingshelgen. det var inte tanken. Hade suttit och skrivit i nästan en timme, ett långt utförligt inlägg om vår helg, då hänger sig datorn och allt försvinner. Skit rent ut sagt!Lördag tävling på Vänsta. 


ROZZIE

Första tävlingen för mig och ROZZIE tillsammans. Det gick jättebra och vi fick en rosett för en felfri runda i vår först start!Tävlade LOVA och det gick bra, jag är nöjd med henne, fin häst. 


LORD

LORD gjorde debut på tävling för i år och hoppade en 110 klass. Kändes jättebra, lugn och fin. Petade sista hindret. Malin och CARLINA hoppade felfritt i första klassen och hade fyra fel i den andra, deras gemensamma debut i 1 meter, duktiga!


Söndag tävling i Stockholm. 


LORD var först ut och hoppade felfritt i 110 klassen. Debuterade sedan 120 klass med ett nedslag. Jag gjorde en volt så vi samlade på oss lite tidsfel, vilket spelar mindre roll. Jag är jättenöjd med LORD. 


CELVIN pigg och glad och hoppade först 120 och sedan debuterade vi 130! Han var superfin, ett nedslag på tretton språng! CASH FLOW hoppade felritt i 120 , var snabb och kom på fjärde plats! Sedan i 130 klassen blev det så tokigt att hon snubblade ordentligt i landningen efter andra hindret så jag ramlade av....tur att vi inte gjorde oss illa. Jag har ett megastort blåmärke och är öm i låret men det går över.ACINDO hoppade sedan 130 klassen hur fint som helst. Tyvärr rev vi sista hindret. Får skylla på min mörbultade lår!Helgen i korthet. Nu är det natt och redan tisdag. Malin och jag gick runt som zombies hela måndagen av trötthet efter en lång helg. Men glada och nöjda!


Läst 19192 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
10
2015

Idag har vi varit och tävlat och det var så kul. Vi var hela vårat team och det resulterade i en seger, en fjärde plats och felfria rosetter! Imorgon åker vi till Stockholm och tävlar, klockan är sent så en mer utförlig rapport kommer efter helgen!

Syrran och lilla Erik var med och hejjade på oss! Jag på LORD som var med och hoppade, han var riktigt fin!


Läst 15992 ggr Kommentarer Kommentera

Igår höll jag på med hagen hela dagen. Vi rev ju ner en bit staket för att städa utanför hagen. Så passade vi på att byta ut gammal tråd, sätta upp nya hållare och lite stolpar. Nu är den färdig så är det bara att ge sig på nästa hage! Vi har några stycken! 


Det finns massa olika varianter på hållare för eltråd/band. Den här varianten tycker jag är bra. Det tråkiga är bara om den tappat "hatten" den lilla svarta som man knäpper fast uppe på hållaren så är den trasig. Borde finnas bara "hattar" att köpa. Har jag inte sett, någon som vet om det finns?På kvällen red jag ett gäng hästar som ska tävlas idag. De känns fina så det blir spännande. Imorgon är det också tävling så den här helgen kommer inte bli långtråkig! 


Läst 17297 ggr Kommentarer Kommentera

Mina hästar går i hagen varje dag om vädret tillåter. Är det full snöstorm, vräker ner regn eller är isgata så tycker jag inte att man ska släpa ut dem i hagen till varje pris. Då är det bättre att motionera dem lite extra. Rid och gå en promenad så de kommer ut och rör på sig. 

LORD han tycker om att gå i hagen och speciellt att rulla sig, det är hans grej. Länge, noggrant och noga ska leran gnidas in i pälsen! Kolla på den här videon!

Läst 14876 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
07
2015

Igår onsdag så hoppade jag ett gäng hästar. LORD var helvild och det tog en bra stund innan han lugnade ner sig. Malin undrade hur jag orkar hålla mig kvar när han far runt i full attack precis som att alla hinder ska springa ifrån honom och han inte får hoppa?! Det undrar jag också vissa sekunder!
Malin har också hoppat på CARLINA och nu taggar vi inför en tävlingshelg, det ska bli roligt!


Idag har jag städat utanför en av hagarna. Vi hjälptes åt och pappa körde undan skräpet med traktorn. Gammal tråd togs bort och ny ska upp. Det tog hela dagen och imorgon blir det färdigt. Bor man på en gård så finns det alltid flera projekt att roa sig med. Traktorn är bra till mycket på gården. Gammal tråd som behövde bytas ut!Nu blir det sängen, är riktigt trött och har fruktansvärd huvudvärk. Blir så när det är många järn i elden på samma gång. Läst 14803 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.