Therese
JUN
30
2015

Vilket väder idag, underbart och så ska det fortsätta. Så nu är det första höt påväg in och vi njuter av värmen.
Imorgon åker jag med två hästar och tränar för Jos Kumps. Tvådagars kurs och det ska bli jätteroligt! Tar med mig LORD och ACINDO.


Här är en runda på ACINDO från helgen i Sundsvall:Läst 14648 ggr Kommentarer Kommentera

Vi har varit uppe i Sundsvall och tävlat helgen som var. Mycket trevlig tävling och kul att åka norrut och tävla.
Bra gick det också, hästarna plockade några rosetter och gjorde bra rundor.ROZZIE felfri i en start, ACINDO kom tvåa i en 130 klass. CASH FLOW fortsätter att plocka priser i nästan varje start och fick med sig tre placeringar hem!!!
LORD han debuterade 130 och hoppade helt fantastiskt bra på söndagen i 130 klassen. Det känns så roligt att känna vilket hopp det finns i den hästen!Vädret var bra, härlig stämning, vackert landskap och rolig ryttarfest. Vi återvänder gärna till Sundsvall nästa år!Fina rosetter!

CASH FLOW i ny luva från Finish Line.Björn och LORD.

Vy ner över tävlingsplatsen uppe från uppstallningen.Prisutdelning med CASH FLOW.


ROZZIE.LORD efter målgång i 130 klassen!CASH FLOW!Mira och My på banan!Ärevarv med ACINDO,


Läst 17050 ggr Kommentarer Kommentera

Dagen började med dressyrträning för AC. Jag red LORD och ACINDO idag igen. Nyttigt att träna två dagar så nära inpå varandra.
Dressyrträning är viktigt även för hopphästar. Läste Jens Fredricsons blogginlägg häromdagen, om just dressyrträning. Han hade en egenuppfödd häst som hette Rebecca B. Han hoppade de stora klasserna med henne men han ångrade sig nu flera år senare att han inte hade lyssnat och tagit hjälp med dressyrträningen redan då. Om ni inte läst Jens blogg på Hippson så gör det, så bra inlägg han bjuder på!Jag är glad att jag tagit hjälp med dressyrträningen av AC. Det har utvecklat min ridning, mig som ryttare och mina hästar. Den häst som jag märker störts skillnad på är ACINDO. Hon är äldst och har varit med längst, de andra är yngre oslipade diamanter än så länge (haha, hoppas jag) så dem får jag hjälp med från grunden av AC.

ACINDO har alltid varit den lite stela, osmidiga hästen med kantig galopp och svårt för galoppombyten, tills nu.
Hon är nu en fantastiskt rolig häst att arbeta med. Hon älskar att arbeta i dressyren, hon vill jobba och är så ambitiös. Hon har blivit mjuk, smidig, har utvecklat en galopp och gör lugna fina byten på rakt spår utan att vi faller i tre delar och lyckas pricka rätt någon gång av tio försök.

Det har gjort henne mer ridbar på tävlingsbanan och hon hoppar bättre. Allt det här har tagit tid och vi har byggt om oss. Nu har kroppen lossnat och det ger resultat. Jag är väldigt glad att jag hade ridit några dressyrlektioner för AC innan jag var med och red för Jos Kumps för första gången för 1,5 år sedan när Jessica började ta hit honom för träning. Jos är också otroligt noga med markarbetet och vi drillas en del i det innan hoppningen tar vid.

Jos och AC har samma tänk i dressyren/markarbetet så det var som sagt tur att jag hade börjat min dressyrträning lite innan jag red för Jos. Annars hade jag fått smyga ut bakvägen med en dumstrut på huvudet!
Det är ju så fascinerande med ridningen, man blir aldrig fullärd. Jag har ridit svår hoppning i flera år och SM final, och har fortfarande mer att lära och vill lära mig mer.LORD idag.


Läst 16294 ggr Kommentarer Kommentera

Vi hade en trevlig midsommarhelg med hästar, fest, god mat! Helgen avslutades igår söndag med middag hemma hos vår hovslagare och vi kom hem kl fyra på morgonen, då har man haft trevligt!
Midsommarafton firade vi hos min syster. God mat, lite dans och trevligt.Malin och jag uppklädda i annat än stallkläder!


Malin och jag red alla hästarna på midsommar aftonen och det var hoppning, uteritt eller markarbete. Igår söndag så hoppade jag de hästar som inte hoppade på fredagen och så tränade jag dressyr för AC. En riktigt bra helg helt enkelt!
Dressyrträning med LORD och ACINDO för AC.Nu håller jag på med två hästhagar, vi har bytt ut staketet och det ska upp nya hållare och tråd. Hagar är ett evigt pågående projekt...Härlig midsommarbild på Towe och CELVIN!Fina sommar armband som en elev till mig gör. Hon gör fina smycken i silver också.


Läst 14982 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
18
2015

Typiskt midsommarväder, lagom kallt/regn/lite sol...ganska behagligt hästväder visserligen!
Hästarna som tävlade i helgen de har ridits ut i skogen och longerats, idag blir det lätt dressyrpass.
De hästar som var hemma har ridits ordentligt. LOVELY hoppade igår. CARLINA ska hoppa idag och CELVIN och LILL-LADY hoppar imorgon.Ska bygga någon markarbetes/hoppövning till ikväll och imorgon. Det är kul att träna och trimma över lite bommar med lydnad, gymnastik och hinder.


Så håller jag på att tvätta igenom täcken och schabrak som var med på tävlingen så det bara är att packa in rent och snyggt till nästa tävling. Det blir Sundsvall om en vecka.LAGANA och jag!


Läst 15625 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer två av ACINDOS rundor från helgen vid Årsta Runsten.130 klassen fredag då vi kom femma!130 klassen lördag då vi kom trea!ACINDO SB!


Läst 13380 ggr Kommentarer Kommentera

Vi hade en fantastiskt bra tävlingshelg hos Årsta Runsten. Tävlingsplatsen är dessutom jättetrevlig. Perfekt underlag och den nya bana två var jättebra. Sen känner man sig så välkommen när man kommer till Årsta, det gör inte saken sämre.


Hästarna har hoppat riktigt bra och det kändes att de trivdes att tävla på gräset.ACINDO var jättefin, hoppade felfritt i 130 klasserna både fredag och lördag. Kom femma och trea! Kvalade därmed till finalen på söndagen i 7-star 130. Där hade vi oturen att riva första hindret så då gick luften ur mig lite eftersom jag visste att felfritt var det som gällde för att få placering. Vi hoppade hela banan och i den avslutande trekombinationen lekte sig ACINDO enkelt igenom (video finns på min Instagram att se "theresetettenyman" heter jag där) Skönt att känna hur enkelt ACINDO hoppar dessa klasser så snart tar vi steget upp lite i höjderna igen.ROZZIE som bara är fem år gjorde nu sin första stora flerdagars tävling och på stor gräsbana. Lite spänd var hon men gjorde ett jättebra jobb. Felfritt i första klassen 110. Debut i 120 med ett nedslag. Avslutade på lördagen med en avspänd felfri runda i 110.LORD LOOP har utvecklats enormt på de två tävlingarna han gjort nu först i Norrköping och så nu i Årsta. Han hoppade 120 alla dagarna. Hade fyra fel i de två första klasserna. Var felfri på lördagen och sedan på söndagen hade vi fyra fel. Prövade att svänga lite snäva vägar och det svarade han upp på hur bra som helst. Petade sista hindret annars hade han kommit tvåa bakom CASH FLOW som vann!CASH FLOW var helt fantastisk hela helgen. Hon var felfri i ALLA sina starter. Kom åtta, femma och avslutade sedan med att VINNA 120 klassen på söndagen!!! Hon var som en tiger som bara ville hoppa hinder och felfritt! Nu är hon i form!Tack till ÅRSTA RUNSTEN för fina tävlingar!Björn och jag med LORD LOOP och CASH FLOW. Björn fyllde år på lördagen och fick rosetter i present. Han önskade sig hellre rosetter än strumpor så det fick han!!!Fina priser från helgen.


Läst 16441 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
12
2015

Nu är vi på tävling hos Årsta Runsten utanför Stockholm. Måste bara säga att wow vilket lyft tävlingsplatsen har gjort. Jag har varit här många gånger och tävlat och hoppat både lätta klasser på de mindre banorna och även Grand Prix på stora gräsbanan. Kom tvåa med LAGANA en av gångerna!Bana två, den är inte så liten.Nu har de gjort om bana två den mindre gräsbanan som inte alls var så bra förut. Den är nu riktigt stor och det är perfekt gräsunderlag! Stora gräsbanan är också bättre mot tidigare år, vilket lyft! Helt fantastiskt fint att rida på! Så roligt för det är verkligen en bra tävlingsplats och tävlingsarrangör.
Gräsunderlag när det är riktigt bra är mitt favoritunderlag att tävla på, även fast man står och svär över dessa broddhål många gånger.


Hästarna trivs de med och hoppar bra. ROZZIE hade pris igår i en start och har hoppat bra i de andra rundorna. Hon samlar rutin inför framtiden, hon är bara fem år.CASH FLOW är sig själv igen efter några jobbiga humörsveckor. Hon bjuder på hindren med en härlig känsla. Var felfri både igår och idag och fick pris i 120 klassen.LORD LOOP känns jättefin. Han har hoppat två 120 klasser med ett nedslag i vardera.ACINDO hoppade 130 klassen idag, kval till 7 star final på söndag. Det blev en felfri runda och en grön rosett, femte plats.


Solen strålar och det är underbart väder, gör inte tävlandet sämre direkt! Vi tävlar vidare imorgon och på söndag, håll tummarna!


Läst 17139 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
09
2015

Malin och jag byggde en bana idag till veckans träningar. Banhoppning var önskemålet från de flesta inför tävlingar i helgen.
Det blev en bra bana med olika distanser, trekombination och tittiga hinder.Jag hoppade ROZZIE och LORD. Duktiga båda två. ROZZIE är mer sansad och lugn och hoppar fint. Lätt att glömma att hon bara är fem år, hon är så snäll och lätt att jobba med.
LORD var superpigg och behövde verkligen hoppa av sig idag. Han gjorde det bra fast han hade turbon i svansen och det känns att tävlingshelgen i Norrköping för två veckor sedan gav honom mycket i hans utbildning.

De andra hästarna har markarbetats och imorgon blir det hoppning för dem."Rymdhindret", häftigt tycker jag!Vackra ROZZIE!


Läst 15209 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
09
2015

Har ridit några hästar idag, kroppen ömmar ännu mer. Den var glad igår när jag inte red. Idag har jag stått i lätt sits och konditionstränat någon mil eller två. Samt ridit ut en vanlig tur och även avslutade med markarbete i ridhuset, Så jag har konstaterat att min kropp behöver besöka någon som kan knäcka och fixa tillbaka den i rätt läge efter den våldsamma avkastningen. Problemet är bara det att det fortfarande är lite bedövat samtidigt som det gör jäkligt ont när man petar på stället i svanken som tog värsta smällen. Nåja, jag får helt enkelt försöka få en tid, tills dess så rider jag vidare.


Hästarna känns fina och idag har de fått galoppera på grusvägarna och gräsvallen. Gasade på ned för grusvägen så Malin som satt på en häst bakom trodde jag hade övergått i sken! Jag tröttnade helt enkelt på att sitta och småbromsa CASH FLOW och sa istället varsågod, galoppera om du vill och då gick det väldigt snabbt i 300 meter, sen började hon bromsa in självmant, det var ju ingen som drog i henne! Brukar låta hästarna galoppera på och sträcka ut ordentligt ibland, det är nyttigt för dem, ut med kolsyran som småpyser!

Dagens arbetsplats!Lilla Alice red igår och mormor var med och höll i. Så söta!


Läst 15722 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.