Therese
AUG
10
2015

Nu ska jag försöka göra en resume över de sista dagarna som flugit förbi. Vi har hunnit både tvätta klart, målat (snart är jag klar med stora stallet, sista två boxarna idag) ridit, tävlat, kört hö och annat.
Får bli en liten fotoresume!


Björn som tvättar gamla hönshuset som ska bli foderkammare.



Ulrika och jag målar foderkammaren...



...och vi målar stora stallet!



Pappa kör hö.



Vi tävlade i helgen,Malin på CARLINA och jag på CELVIN. Towe var med och hjälpte oss. Tävling 15 minuter hemifrån på Vänsta, nära och bra!

Malin och CARLINA hoppade felfritt i första klassen och fick pris. I den andra så gör de en kanonrunda med ett nedslag i andra fasen. Duktiga!



Malin och CARLINA.




Jag körde hö efter tävlingarna både lördag och söndag. Kändes som helgen aldrig tog slut!



"Månskensbonde" det uttrycket kommer väl till pass när dygnets timmar utnyttjas till max! När jag körde hö igår kväll så var Erica snäll och hjälpte till att fodra och fylla vatten till hästarna i hagarna. Stort tack! Gänget här är ovärderliga som hjälper till med allt som behövs de här perioderna då vi har lite mycket att göra. Ensam är stark sägs det men ensam hinner inte göra allt själv!



Mamma dukade upp "bodegan" och vi hade en mysig kräftskiva i lördags efter hökörning, målning och tävling!



Alice har ridit på PLEXUS en av dagarna, så söt!



CELVIN var jätteduktig på tävlingen och hoppade felfritt med placering i två klasser!!! Här myser han med Lotta!


Nu ska jag ut och måla klart tre sista boxarna, slänga skräp och träna hästarna!


Läst 16182 ggr Kommentarer Kommentera

När vi kom hem från Varberg blev det en natts sömn sedan har vi kört på för fullt här hemma. I söndags samlades hela stallgänget och så mockade vi ut alla bäddar från boxarna och sedan tvättade vi stallet...den årliga tvätten!



Erica hade med sin högtryckstvätt och våtdammsugare. Väggarna skrubbades även med rotborste och det sopades vatten med kvastar, i flera timmar. Vi hade nog alla både en och kanske två små blåsor i händerna.
Det blev så rent och fint, tack hela stallgänget för årets tvätt!



Efter stallet så gick Björn och jag lös på gamla hönshuset som även städades ur samtidigt som stallet tvättades, ja vi hade verkligen en heldag i söndags! Hönshuset är nu tvättat och ska efter målning bli foderkammare.



Stallet ska målas, jag har börjat. Idag blev det uppehåll för målning eftersom det kom regn inatt så det var fuktigt under dagen. Då blev det städning och hämtning av havre och spånpellets. Imorgon fortsätter jag med målningen och det blir några boxar åt gången så jag kan flytta runt på de hästar som är inne på natten.



Hästarna ska ridas samtidigt och lektioner hållas. Pappa har även slagit av det sista höt som ska in så om någon dag kommer ni hitta mig antingen på en hästrygg, i en box med målarpensel eller i en traktor på ett fält!


Konditionsträning har hästarna fått göra, mycket trav på grusvägarna.



Det som är så skönt att jag känner mig full av energi mitt i allt. Det är ju så roligt att se hur rent och fint det blir, planer som sätts i verket och att alla här hjälps åt och lyfter varandra med positiv energi, det är det bästa!



Kommer känna mig som CASH FLOW på bilden efter att vi är färdiga med de just nu pågående projekten!!! Nöjd, trött men glad! Kommer fira med en flaska champagne tillsammans med gänget när vi rott allt det här i hamn!


Läst 12188 ggr Kommentarer Kommentera

Ja hur avslutades vår tävling i Varberg? Väldigt rumphugget här på bloggen i över en vecka då det varit tomt på uppdatering!
Vi avslutade bra i Varberg och vilken fantastisk tävling!!! Hoppas verkligen att den återkommer nästa år, för det gör vi!


LORD var ju lite vild andra dagen, så jag undrade lite över hur han skulle vara sista dagen och han var betydligt lugnare. Kopplade på min känsligaste ridning och försökte att sitta på hans rygg och lotsa honom runt banan mjukt och stilla vilket lyckades bra. Han gjorde en bra sista runda och har massa rutin med sig hem.



Fina LORD och jag på ridbanan vid stallarna.



ACINDO och jag hade verkligen en "stolpe ut" tävling. Tre bra rundor men tyvärr med något nedslag, så är det ibland. 

CASH FLOW gjorde åter igen en helt fantastisk tävling med felfria rundor rakt igenom. Sista dagen var det en bedömning a:1a omhoppning efteråt för de felfria efter en längre grundomgångsbana. Den avslutades med en trekombination så det var en del att hoppa igenom. Hon gjorde det galant! Även i omhoppningen där jag gasade på en del och testade gränserna så var hon felfri. Det blev en sjunde plats av nästan hundra starter. Så hon var placerad topp tio i alla sina starter! Vilken fantastisk liten häst hon har utvecklats till och jag är så glad för det!

Duktiga CASH FLOW med en av de stora fina rosetterna hon fick.



Vi stannade sedan kvar i Varberg och "semestrade" några dagar. Björns mamma bor där och även hans syster med familj så det var roligt att kombinera tävling med semester.



På torsdagen så åkte Malin, Lotta, Carro och jag till Ullared och shoppade! Det var så roligt och våra förväntningar infriades med råge!



När den internationella tävlingen startade på fredagen så var vi där och tittade. Jag tyckte det var riktigt kul att se Rolf-Göran hoppa BALTIMORE. Det var många fina hästar och duktiga ryttare att studera.



RGB på BALTIMORE.



En av CASH FLOWs rundor.


Läst 15473 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.