Therese

Nu är utomhus säsongen över och vi kryper inomhus och tävlar. Redan idag börjar vi när Malin och jag åker och tävlar CARLINA och ROZZIE på eftermiddagen.

Utomhussäsongen har varit bra med många fina rundor och segrar och placeringar. Här kommer en liten återblick!


CASH FLOW vinner!


LORD LOOP SB!Malin, jag och Towe!CELVIN!Stora rosetter i Varberg!Seger!ACINDO Årsta Runsten!Hejjaklack samlad på Vänsta!
Malin och CARLINA!


CELVIN AF TORTUNA!Malin och CARLINA SB.ACINDO tvåa i 130 i Sundsvall!Björn och LORD LOOP SB!Rosetter!
Lotta och CELVIN!På prisutdelning!ROZZIE!Lycka!CASH FLOW!

Ärevarv!


Läst 24053 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
23
2015

De här dagarna efter en tävlingshelg så har hästarna som tävlat haft några lugna dagar. Jag har varit ute och skrittat dem för hand på grusvägen (bra med motion!) Idag kommer jag rida ut dem och ha kul på grusvägarna och i skogen. Det duggregnar lite men vad gör det, de måste ut och få vara hästar!
De andra hästarna har vi ridit och jag hopptränade ROZZIE och LOVELY igår. Har byggt en bana som vi hoppade. Mycket tittiga hinder är temat denna veckan!Ett nytt hinder som min syster har fixat, jag ville ha svartvitrutiga underställ, då fick jag det!Jag måste lägga upp den här filmen från när jag longerar och Bibbi är med mig, alltid precis bakom mina hälar! Så gick hon med runt runt på den lilla plätten man står och snurrar på i mitten!!! Tokiga hund!LORD i hagen efter tävling, lycklig häst!


Läst 18989 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
21
2015

Vilken helg vi hade CASH FLOW och jag på Sundbyholm! I fredags kom vi tvåa, seger på lördagen och igår hoppade vi bronsfinalen och kom sexa!!!! Placerad i alla tre klasserna och på prisutdelning!


Igår var det en svår bana och det tuffaste hon gjort hittills. Det var 125 hoppning med winning round. Hon har hoppat tre 130 klasser i våras och varit felfri i en, men det här var en svårare bana eftersom det var en final. Lång bana med trekombination och tvåkombination. Elva hinder och fjorton språng. En utmaning för henne och helt rätt i tid, hon är i bra form och väl förberedd för det. Jag vill ju bygga upp henne långsamt för en häst som CASH FLOW måste alltid ha självförtroendet med sig. Samla massa rutin på en höjd innan det är dags för nästa. De 130 starter hon gjort har varit bra men jag har känt att det behövdes lite fler 120 rundor innan vi hoppar upp på den höjden igen. Så igår tog vi ett kliv och det gick jättebra.
Hon var galet pigg och fräsch, studsade runt innan start och även mellan första och andra hindret så jag tänkte OJOJ, nu gäller det att sköta tyglarna rätt för hästen vill väldigt mycket! Det är ju så det ska vara också, hästarna ska vilja hoppa och hon är full av självförtroende!Vi kom i mål med fyra fel, en bakbom på hinder nummer nio. Det kändes riktigt bra och vår runda räckte för att komma med bland de sex bästa som fick hoppa omhoppning. Det blev bara tre felfria ekipage i grundomgången, så det var nog så svårt. Vi startade först i omhoppningen. Det var bara tio minuters paus så vi hann knappt andas ut mellan omgångarna då vi var näst sista i första omgången.Jag tyckte att hon hoppade ännu bättre i omhoppningen då det var lite större hinder också. Petade ner de två sista för jag tror hon blev lite lite matt. Hon märkte inte ens att hon petade de två bommarna och knappt jag heller. Det känns bra och jag är supernöjd med min häst! Vi kom på sjätte plats!Vi flyger fram!


Läst 21355 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
20
2015

Igår lördag var vi på Sundbyholm och tävlade. Hoppade CASH FLOW i 120 klassen, tidshoppning och VI VANN!!!! Jag är mållös, hon är fantastisk min lilla häst!!!
LORD LOOP var felfri i samma klass och kom på tionde plats

.

Prisutdelning!Ärevarv med segertäcke, blågul rosett och vackra blommor!

Ren lycka!!!Läst 17013 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi tävlat på Sundbyholm. Sista utomhustävlingen för i år, sen får vi krypa in i ridhusen. Så även om det har regnat idag så har jag njutit av den stora utomhusbanan!Tre hästar åkte med på lastbilden idag, LORD, ACINDO och CASH FLOW. Hoppade 120 klassen med först CASH FLOW. Hon var jättefin, så lugn idag och gjorde en fin felfri runda. Vi startade i början av klassen med sjuttio starter. Vi var ganska snabba och höll ledningen tills det var några få kvar i klassen. Då kom snabba Marcus Westergren in och var lite snabbare än oss så vi blev tvåa i klassen! Nöjd med det, absolut, min lilla häst är fantastisk! Så i och med det är vi kvalade till söndagens final dit de trettio bästa från idag gick.


CASH FLOW!


LORD hoppade sedan och blandade fina språng med några nedslag. Han har svårt att fokusera på hoppningen när det är mycket annat runt omkring. Skönt att han har lugnat ner sig och är mer ridbar än för två veckor sedan.
ACINDO hoppade 130 klassen. Bra runda, bra känsla, åtta fel. Påt imorgon igen!LORD fick träna på prisutdelning och hämta CASH FLOWs prisrosett!Läst 18282 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
17
2015

Igår jobbade jag mina hästar över en markarbete/hopp övning. Eleverna har gjort samma övning på träningarna. Den ser lätt ut men är nog så svår.Bommar på rakt spår med 6.20 meter mellan. De jobbade vi över i både trav och galopp. Volter i trav på olika ställen och trav rakt över. Galopp med både ett eller två språng mellan bommarna. När vi travade över bommarna så hade vi galopp på långsidan för att få med mycket övergångar. Övningen är ganska svår att förklara i text, jag får göra en video och visa någon gång.
Runt fyrkanten lite innanför spåret står det sex cavaletti som vi galopperade runt i båda varven. Rytmen, tempo, samma antal galoppsprång.


Det som jag tyckte var lite intressant var att mina hästar tyckte att olika övningar var olika svåra. CASH FLOW gjorde trav och galoppbommarna med övergångar utan problem. Där hade ACINDO och LORD det jobbigare. Cavaletti runt fyrkanten fick jag jobba med länge för att få till bra på CASH FLOW medans de andra gjorde det enkelt.


Riktigt tråkigt väder idag så det var tur att jag hade planerat in dressyrträning eller longering i ridhuset idag. Sen ska vi sopa spindelnät och tvätta lite dörrar i stallet, man måste hålla efter om det ska vara fint!


Läst 13718 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
15
2015

Har fått flera bilder från tävlingen i söndags som några duktiga tjejer fotat. Det är alltid roligt med bilder. Så här kommer lite "dagen i bilder" inlägg.Malin tävlade CARLINA SB! Man ser mig på ROZZIE när jag tittar på Malin från framhoppningen!En till bild på Malin och CARINA SB!LOVELY LADY SB och jag.Ja, det blev helt fel och vi gick omkull...otäckt var det men vi klarade oss bra!Hon ville inte trampa på mig när hon kom upp på benen så hon hoppade över mig istället!Jag borstade av mig och satt upp på CELVIN och red felfritt! Blev en tredjeplats i 115 klassen.CELVIN AF TORTUNA!Sen red jag LORD LOOP SB, felfritt och kom femma i 115 klassen!Avslutade dagen med att hoppa ROZZIE i 115 klassen felfritt och det blev unghästpris!


Läst 21406 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
14
2015

Oj oj vad dagarna sprang iväg och inget bloggande! Har haft fullt upp minst sagt. Får ursäkta mig med det!
Förra veckan sprang på med träning och annat. Jag tränade dressyr för AC på onsdagskvällen. Mycket nyttigt och vi gick tillbaka till grundridningen. Hästen ärligt framme för skänkeln och inte "åka taxi" mycket övergångar och tempoväxlingar. Det går aldrig att träna för mycket på detta!
På torsdagen trimmade jag alla mina hästar i dressyren och hoppade sedan på fredagen.
På söndagen var det tävling för fyra hästar (LORD, CELVIN, LOVELY,ROZZIE) och de fick trimma på lördagen också medans CASH FLOW och ACINDO fick en lugn dag.


CELVIN och jag på Rocklunda, fokus i blicken! Foto: Asta Popovic.Så igår var det tävling på Rocklunda i Västerås. Länge sedan det var tävling där, det har varit en byggarbetsplats där då de rivit de gamla stallen och byggt ett helt nytt. Där gamla stallen stod är det nu en ridbana som var framridning och framhoppning. Ligger lite upphöjt bredvid den stora tävlingsbanan. Det blev verkligen fint! Det var kul att tävla där igen.

Rocklundas bana är stor och det finns mycket för unghästarna att titta på. Det märktes på ROZZIE som blev spänd då hon kom in. Det släppte efter att vi travat runt en stund och hon hoppade sedan avslappnat runt, petade sista hindret.


ROZZIE!


Sen var det LOVELYS tur. Hon var helt cool och kändes jättefin. Hoppade första hindret jättefint och sedan kom vi helt fel på hinder nummer två, hon trampade om i luften, fick bommen mellan frambenen så vi gick omkull. Det var otäckt för jag trodde att jag skulle få henne över mig. Nu landade vi bredvid varandra och hon hoppade över mig när hon kom upp på benen. Jag satt kvar i sanden en stund och kände efter hur jag mådde. Landade på samma del av ryggen som när jag föll av i maj och hamnade på akuten för jag inte kunde gå. Nu när jag började få tillbaka känseln så slog jag mig igen så nu får väl nerverna leta efter sina kompisar några månader igen, de som precis började hitta varandra! Skrapade knät och armbågen och kavajen gick sönder så där gjorde den sin sista tävling, min fina kavaj. Tur i oturen hade både hästen och jag, en trasig kavaj är ju ingenting mot vad som hade kunnat hända.
Borstade av mig sanden och gick ut till LOVELY och Björn. Hon hade klarat sig bra, tur det lilla hästen när matte sätter henne i fel läge, för det var mitt fel, jag red inte bra till hindret.


Satt upp på CELVIN som var nästa häst och startade i början av nästa klass. Kändes bra även fast jag var bra skakig efter vurpan. Gick in på banan och hoppade dubbelnolla! Därefter LORDs tur, även honom blev det en felfri runda på. Så CELVIN slutade trea och LORD femma i klassen!!!
ROZZIE hoppade sedan i avd B, unghäst-var felfri och fick pris! Det blev en bra avslutning på tävlingsdagen.CELVIN! Foto: Asta Popovic.


LORD LOOP SB!

Idag är jag mörbultad och har lite ont i huvudet. Blir en ridtur i skogen senare och en lugn kväll så är jag nog piggare imorgon.


Läst 20432 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
09
2015

Min kompis Linda är duktig fotograf och fotar mycket djur och naturbilder. Idag kom hon hit och fotograferade när Malin och jag red på stubbåkern. Det blev så fantastiskt fina bilder!CASH FLOW!Malin och CARLINA SB!


CASH FLOW och jag!Malin och CARLINA SB.Underbar bild, härlig galopp över stubbåkern!!!Wihoo!!!
Dagen i övrigt har varit häst, ridning, lektion, ponnyridning och dressyrträning! Jag gillar när det händer mycket och det har det gjort idag.Alla foton: Linda Öberg, studio78.se Instagram: @fotografstudio78


Läst 19478 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
08
2015

Idag konditionstränade vi på stubbåkern, HELT UNDERBART!!!! Det var många år sedan jag red på stubben, antingen har det varit för lerigt eller för torrt och hårt. Nu är det helt perfekt, vilken stubbåker! Ringde bonden som är min granne och frågade om vi fick rida där och det gick bra.Stubbåkern vi red på idag är gigantisk så det går att ösa på riktigt ordentligt i galopp!Perfekt för konditionsträningen!Galopp!Läst 19550 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.