Therese
OKT
30
2015

Nu ska vi strax lasta tre hästar och åka till Hamre i Västerås på tävling. Det är den klubb som jag tävlar för så det är lite extra roligt att tävla där. Tävlingarna börjar idag och håller på resten av helgen och jag rider alla dagarna.

Jag har även en rolig nyhet att berätta!
Anna Skärfstad och HAMRE RIDSPORT kommer att sponsra mig och mina hästar! Det känns jätteroligt och något som jag är jätteglad för!

Hamre Ridsport är ridsportbutiken med ridutrustning och ridkläder för proffs, amatörer med egna hästar och även för nybörjare och ridskoleryttare. Vi har allt du behöver till priser som är mer än överkomliga. Om du vill hjälper vi dig gärna att kombinera mycket prisvärda startpaket.

Välkommen!
Anna Skärfstad, butikschef

Butiken kommer vara öppen hela helgen under tävlingarna så passa på att gå upp och kolla på alla fina grejer och shoppa lite!


Läst 16731 ggr Kommentarer Kommentera

Lördag och söndag hade vi hoppkurs och det var roligt! Duktiga och ambitiösa ekipage, god mat, gemenskap och dressyrclinic!

Veckan mjukstartade inte, den startade tidigt igår när vi åkte till Strömsholm och hämtade hem min treåring från betet. Han har haft några härliga månader ute i det gröna, nu börjar allvaret! Växt har han också gjort, ingen liten häst längre.

Visade sedan häst för kund på förmiddagen och jobbade inridningshästen mitt på dagen och red alla andra på eftermiddagen.

Ska ut och rida nu, blir dressyrtrimma på några hästar. Till helgen är det tävling på Hamre med ett gäng.Våffla och kaffe till frukost idag!


Läst 15671 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2015

Tänk så roligt det är att träna dressyr. Igår kväll tränade jag för AC och jag red först LORD.
Vi började med en del skrittarbete för att vi båda skulle slappna av och fokusera. Tog en liten stund sen så kunde vi göra något som liknade halter utan att hästen blev jättelång och tappade hållningen. Det gäller att jag som ryttare slappnar av i handleden och underarmarna. När vi började travarbetet så var LORD jättefin, avslappnad och jobbade på så fint. AC la då mycket tid på att jobba med oss och galoppövningar. Den förvända galoppen har jag tränat på en del sedan förra träningen och vilken skillnad det var nu! LORD har på två veckor blivit starkare och mer avslappnad i kroppen i den förvända galoppen. Härligt när "gnetandet" ger resultat. Vi gjorde lite galoppslutor och sedan jobbade vi med samling på stora mittvolten. Ett riktigt pass blev det och det kändes, LORD blev lite trött, det händer inte ofta! Jättenöjd med honom igår.Red sedan LOVELY och hon är mycket "grönare" och det är grunderna vi jobbar med. Mycket övergångar från trav till skritt och galopp till trav. När hon kändes bra så provade vi även lite förvänd galopp med henne och det gick bra för att vara första gången. Det gäller att jag är tydlig och verkligen sitter ordentligt och hjälper henne att förstå. Blev en riktigt härlig galopp och trav på slutet med gung i kroppen!På lördag så börjar hoppkursen med en dressyrclinic som AC håller i och jag rider. Vi planerade lite inför den och det ska bli riktigt roligt!LORD påväg till ridhuset för dressyrträning.


Läst 16680 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
21
2015

Onsdag idag och jag fick för mig att det var tisdag. I det här jobbet kan man lätt bli lite dagvill när man inte stämplar ut på fredag eftermiddag och stämplar in på måndagen igen! Tur att jag har min kalender så jag kan hålla koll när minnet blir snurrigt!


Har planerat för fullt inför helgens kurs som vi ska ha här hemma. Det kommer bli jättekul och det är en hoppkurs som börjar med dressyr/markarbetes-clinic, nog så viktigt för hoppryttare att jobba sina hästar i dressyren.


Själv kommer jag träna dressyr för AC ikväll med två hästar, det blir kul!


I två veckor framåt så är Lina här och har praktik och hon är verkligen en jätteduktig tjej som är intresserad, jobbar på och vi är så glada att ha henne här igen!Malin, Lina och jag ute på tur igår!


Lägger upp två filmer på min fyraåring LILL-LADY från när jag hoppade henne förra veckan!Läst 14325 ggr Kommentarer Kommentera

Nu har vi tävlingsfritt i tre veckor, men inte träningsfritt! Jag tar istället tillvara på de här veckorna och tränar ordentligt på konditionen och dressyr blandat med lite hoppning.Blir så lycklig då bonden fortfarande har en stubbåker kvar, hoppas den får vara orörd några veckor till! Så konditionsträningen har bestått i mycket trav på grusvägarna och sedan galopp runt stubbåkern. Helt underbart! Hästarna älskar det också och vädret gör ju inte träningen jobbigare, vilken underbar höst!
Dressyr kan vi inte heller rida för mycket så igår slipade jag på den med LOVELY och vi gjorde övningarna som AC drillade oss med sista träningen. LILL-LADY och ROZZIE fick också varsitt pass i dressyren igår.


Idag blir det gymnastikhoppning för hästarna. Ska ut och bygga en övning i det ny sladdade ridhuset. Tack Björn för att du sköter underlaget på bästa sätt!


Läst 18748 ggr Kommentarer Kommentera

Min sexåring LOVELY LADY SB som är egen uppfödning ska nu komma ut på tävlingsbanorna. Hon var med på Strömsholm i söndags och gjorde sin första stora inomhustävling. Blev lite spänd när hon travade in i stora ridhuset och upptäckte att det var folk på läktaren högt där uppe! Men det tog bara någon minut så slappnade hon av.


I första klassen hoppade hon felfritt på hinder. Hon var lite för lyhörd på mig så när jag rätade på mig efter hinder nummer sex så trodde hon att vi skulle bryta av till trav. Då ville jag inte trycka på henne till hinder nummer sju i trav när det bara var några meter kvar. Så en volt och ny galoppfattning och så hoppade vi klart resten av banan!
I 110 klassen var hon helt fantastiskt fin och hoppade felfritt!


Det ska bli jättekul att se hur hon kommer att utvecklas som tävlingshäst. Hon visade en fantastisk inställning på tävlingen och var så lugn och fin att hantera. Det är en otroligt snäll häst, lätt att jobba men som har behövt lite tid på sig.LOVELY är efter hingsten LOOPING 876. Mamma är RANTADOU e: RASTELL-TAMBURIN. Rantadou var den första häst jag red svår 150 hoppning på. Jag utbildade henne själv hela vägen dit och det är min mamma och pappa som var uppfödare till henne!


Läst 18105 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
13
2015

Det blev en lång tävlingsdag i söndags eftersom jag hoppade alla fyra klasserna med fem olika hästar. Bra tävling på nära håll så då passar det bra att ta med ett gäng hästar när det finns klasser för alla.


En liten sammanfattning av dagen får det bli!
ROZZIE var lite spänd och har samlat på sig massor av rutin för framtiden. LOVELY gjorde sin första stora inomhustävling och hoppade felfritt i 110 klassen, jätteduktig!


Malin och CARLINA hoppade fefritt i 1 meter! CELVIN var felfri och placerad i en klass. LORD gjorde två bra rundor och hoppade sin första 130 inomhus. Vilken häst,känns roligt inför framtiden om allt går som det ska!
CASH FLOW fantastisk, felfri och kom trea i sin start!


Tidig morgon på Strömsholm, Malin, Towe, Björn och Lotta med hästarna som hoppade första klassen.Malin och CARLINA med prisrosett!Prisutdelning och ärevarv! Stort TACK Björn, Lotta, Towe, Erica och Malin för all hjälp i söndags på tävlingen och med stallet! Många timmar blev det, tur att vi har så roligt tillsammans!


CASH FLOW!

CELVIN!


Igår hade hästarna vilodag efter tävlingen. Jag hade stallet själv med fodring, utsläpp, mockning och det som hör till. Rätt skönt att bara göra stallsysslor och inte stressa. Tänk så avkopplande det kan vara att mocka och sopa!

Tog traktorn till hjälp att köra höpåsar till hagarna!


Läst 22194 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2015

Imorgon är det tävling med sex hästar. Det börjar klockan åtta och dagen blir lång. Har gjort ett tidsschema för dagen och en plan hur hästarna ska starta, när vi lastar på morgonen, vilka hästar åker med första svängen. Sen åker en hem från tävlingen och två kommer senare. På Strömsholm är det en lång bit att gå från tågbanan där man parkerar och till röda ridhuset. Både bra och lite jobbigt. För hästarna är det bra de får skritta fram och av ordentligt. Sen när det är sex hästar så gäller det att vi är många som hjälper till så att allt rullar på och hästarna är uppe vid tävlingsbanan i tid, besiktigas, får lunch och vatten. Det är helt enkelt en del att styra runt. Nu har vi rutin på det så imorgon blir en rolig dag.

CARLINA SB och jag på Strömsholm, på slottsbanan. Imorgon är det inomhus i röda ridhuset!


Läst 14755 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
08
2015

Veckan rullar på som vanligt med hästarnas träning och träning av elever och mig själv! Jag red dressyrträning igår för AC på LORD och LOVELY. Med LOVELY jobbade vi grunderna, att hon ska vara framåt för hjälperna och även lyssna tillbaka. Första gången jag red henne för AC så det var nyttigt. Fick med mig flera bra övningar att träna på till nästa gång. LORD var jättefin igår så vi spände bågen och jobbade med mycket styrka i galoppen. Förvänd galopp som han tycker är jobbigt men det blev bra och jag kommer nu jobba vidare med det när han är avslappnad i grundridningen.


CASH FLOW, CELVIN, CARLINA och ROZZIE var ute och konditionstränade på grusvägarna. LADY red jag dressyr på i ridhuset och ACINDO skrittade ut.


Jag fick frågan i helgen som var hur jag tränar mina hästar, om jag rider dem varje dag? Det går ju så bra, hur gör du var frågan! Tack, det är kul att det går bra och att det väcker lite nyfikenhet hur gör jag?


I stort sätt så rids hästarna varje dag, tävlingshästarna. STEFFE och LADY som är unghästar, fyra år rids fyra till fem dagar i veckan. Då hoppar de en gång, dressyr två dagar och sedan ut i skogen.Tävlingshästarna om vi tar LORD så ser hans vecka ut såhär. I måndags så reds han ut i skogen. Tisdag lätt dressyrträning i ridhuset och onsdag så riktig dressyrträning för AC. före dressyrträningen så gick jag 40 minuter med honom på grusvägen. Idag torsdag kommer jag rida ut och konditionsträna på grusvägarna. Flera kilometer i trav och galopp där det är bra underlag. Mest blir det trav vilket är bra. Imorgon fredag så kommer jag skritta ut honom i skogen. På lördag blir det ett dressyrpass och på söndag tävlar vi. Han hoppas inte ett riktigt hopp pass denna veckan då han tävlade hela förra helgen och gjorde det väldigt bra. Så jag väljer att lägga jobbet i dressyrträningen. Kan vara så att jag tar något skutt på lördag för att känna lite på hoppet då det står hinder framme.ROZZIE femåringen hennes vecka ser ut såhär och vi backar bandet en vecka till förra torsdagen då hon hopptränade. På fredagen hade hon en vilodag och gick i hagen. Lördag skritt i skogen. Söndag uteritt trav och galopp skogen, grusvägarna, bra för framåtbjudningen. Måndag longering. Tisdag dressyrträning. Onsdag: Konditionsträning grusvägen. Torsdag idag: Hoppträning. Fredag. Skritt ut i skogen. Lördag: Dressyr och på söndag tävling.


Alla veckor ser olika ut för hästarna beroende på om det är tävling på helgen. Det viktigaste är att ha ett varierat upplägg och på det viset bygger man glada och hållbara hästar!


Att låta en häst bara gå i hagen är ok någon gång då och då, det kan vara skönt för dem att vila kroppen och hjärnan efter en intensiv tävlingshelg eller hoppträning. När jag varit iväg tre dagar och hoppat så kan det bli bara hage på måndagen, fast helst leder jag dem 30 minuter på grusvägen till eller från hagen för att kroppen ska röra på sig ordentligt. Det gäller att hela tiden ha en bra veckoplan för hästens träning. Att hoppa över en dag bara för att det tar emot eller motivationen inte finns, det utvecklar ingenting. Då har man tappat en viktig träningsdag. Vila är oftast för ryttaren, inte hästen. Ta gärna hjälp av någon mer erfaren ryttare eller din tränare för att lägga upp veckoplaneringen för några veckor framåt. 
Så träna på så kommer framgångarna, det finns ingen genväg, bara hårt arbete!


Glädje efter seger i Globen 2012 med CAHLUA!!!


LAGANA och jag, tvåa Årsta Runstens GRAND PRIX 150 hoppning!


LUTRICIA MC NEAL!


Läst 16272 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen i Södertälje fortsatte bra på lördagen och söndagen. Fredagen var fantastisk med seger för CASH FLOW och de andra två hoppade felfritt. På lördagen hoppade alla tre 120 klassen. Det var en tidshoppning och jag ville lite för mycket, blev ivrig och fick två petrivningar med CASH FLOW. Hon hoppade jättefint. CELVIN gjorde en bra runda också med en nätrullare på en enfärgad oxer. LORD LOOP hoppade felfritt.LORD hoppade två starter och var felfri i båda. Jag är jättenöjd med honom och hur ridbar, lugn och fokuserad han var. Det var bara hans tredje inomhustävling och med tanke på den lilla rutinen så är det med väl godkänt!


Björn och vår fina LORD LOOP SB!


CELVIN och CASH FLOW kvalade båda till bronsrundans final som var första klassen på söndagen. Det var en a:1a, först grundomgång med omhoppning efteråt för de felfria. CASH FLOW var först ut och vi satte en felfri runda, så kul! CELVIN hoppade bra och gick i mål med fyra fel, vi rev utsprånget i trekombinationen.
Så en häst till omhoppningen och det var många felfria så det var bara att ge järnet och det gjorde vi. CASH FLOW hoppade jättebra och var med i alla svängar. Fick en rivning och vi hade turen att det räckte till en placering!!! Min mamma fyllde år samma dag och hade önskat sig en prisrosett så det fixade vi!!!Fina tävlingar som alltid i Södertälje och nu till helgen kommer vi att tävla på Strömsholm, nästan hemmaplan!


Läst 20000 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.