Therese
FEB
29
2016

Det har varit en rolig och fartfylld helg minst sagt! Den började med dressyrträning i fredags för AC. Hästarna jobbade på bra och det var en bra träning som alltid. Jag satt i dressyrsadeln i många timmar.
Lördagen började med hoppning av mina egna hästar och jag byggde upp en nyttig övning med tre hinder på långsidan med ca 14 meters avstånd och varierade sedan antal galoppsprång. Hade även en "dogleg". Min kamera la av så det blev inte så mycket filmat, vilket jag tyckte var synd. Såg att mitt klipp jag lagt upp förra veckan på LORD var uppskattat, över 3000 visningar på ett dygn! Så jag tänkte försöka fortsätta med mina videos.

Lördag eftermiddag hade jag de första grupperna på helgens hoppkurs och vi jobbade mycket med bommar, gas, broms, lydnad-allt som behövs för att kunna hoppa bana på ett enkelt sätt som vi gjorde dagen efter.

Middag på lördagskvällen och denna gången åt vi plankstek, så gott!!!

Söndag var det banhoppning för alla elever och det var fullt i ridhuset med många ekipage! Det kom ett stort gäng från Sala och tränade, jätteroligt!

Idag måndag har vi tagit det lite lugn och alla hästarna har ridits ut i skogen. Det är sportlov så jag har några tjejer som bor över hos oss i veckan, alltid lika roligt när "mina barn" kommer hit!

Uteritt i det fina vädret idag med mina tjejer och hästar!


Läst 16836 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
26
2016

Fredag idag och dressyrträning för AC, en av veckans höjdpunkter! Kommer att rida LORD och LOVELY idag för AC. Sen kommer jag även att rida dressyrarbete med alla andra hästarna idag och unghästarna/inridningshästarna ska jobba.

Igår var det skogsridning för hela gänget, det har blivit lite varannan dag ridhus med bommar och varannan dag med skogsridning. Idag blir det dressyr ridning och imorgon kommer hästarna hoppa.

Här har vi en liten video på LORD från i förrgår när jag jobbade med bommövningen. Han var jättefin och jobbet från i måndags när han inte var lika enkel gav resultat, en avspänd och fin LORD på onsdagen!LORD!


Läst 24644 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
24
2016

Vilket underbart väder vi har nu! Kallt, lite snö så det är ljust och vilka månkvällar! Igår reds hästarna ut i skogen och skrittade över stock och sten. Skönt för både oss och hästarna.
Det finns en hel del vildsvin i skogen, de lämnar spår efter sig, gräver upp marken. Vi har som tur är inte träffat på nåt svin än, de är nog mest aktiva på natten.

Unghästarna jobbade bra igår och vi fortsätter att jobba med dem idag. De äldre rids ut mormorsrundan och sedan jobba över bommar i ridhuset, en härlig kombination och bra för variation och kondition!


Läst 22610 ggr Kommentarer Kommentera

Började veckan igår med att rida över bommar. Byggde upp en av mina favoritövningar med bommar på rakt spår som jag både travar och galopperar över. I traven lägger jag in volter över bommarna. Lösgörande och styrketräning. Byggde även upp två små plank på böjt spår på kortsidan och bommar på medellinjen så det gick att rida över dem på volt.

LORD tyckte att det blev jobbigt när det kom in bommar och små plank i markarbetes jobbet och var rent ut sagt hemsk att jobba med. Jag fick använda mitt tålamod och nöta, nöta och bara visa vägen att vi ska göra det här. Han slog över i korsgalopp på det böjda spåret och skulle inte göra jobbet varken rakt framåt eller på volten. Jag tänkte ge upp i nån minut men bestämde mig för att nöta tills det släppte hur lång tid det än skulle ta. LORD har visat upp dessa sidor förut, men de kommer som tur är mer sällan nu. Han är en tuffing! Till slut fick jag honom på min sida och han släppte och gjorde allt som en världsmästare som Malin sa!
Alla andra hästar gjorde övningarna riktigt bra. Även LILL-LADY fick göra den men lite mindre än de andra.

Idag ska de flesta hästarna ridas ut i skogen och imorgon jobbar vi med bommar igen.

LOVELY igår, det här är min övning när jag galopperar.


Läst 25652 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
22
2016

Ny vecka och planeringen för veckan är klar! Hästarna ska ridas här hemma och tränas som vanligt, både tävlingshästarna, unghästarna och inridningshästar. Elever ska tränas hemma och på onsdag i Sala. Lördag och söndag har jag hoppkurs här hemma!
Det finns träningstider tisdag och torsdag här hemma om någon vill boka in träning. Finns några platser kvar till helgens kurs, välkomna att boka på 070-7975888, alla välkomna nya som gamla elever-ponny och storhäst!I fredags tränade jag dressyr för AC. Riktigt bra som alltid och hästarna jobbade på, jag också! Det är så kul att träna och jag känner utvecklingen och vad det ger till hoppningen.
I lördags var vi till Hamre på pay n jump med LILL-LADY. Hon var jätteduktig, inge bus utan skötsam. Härligt!


Björn och jag med vår LILL-LADY!


Nu ska jag ut och rida hästar! Ha en bra dag!


Läst 25196 ggr Kommentarer Kommentera

Min systerdotter Alice hon älskar hästar och att vara i stallet och rida. Hon var så glad här om dagen då de skulle rida så hon sjöng hela tiden då hon borstade PLEXUS innan ridningen!

Läst 18415 ggr Kommentarer Kommentera

Igår åkte jag till Strömsholm med Lill-Lady på pay`n jump! Det var första gången hon åkte iväg och hoppade i ett annat ridhus, första gången hon åkte själv i trailern och första gången på en framridningen tillsammans med andra hästar. Gissa om jag hade bävat lite för det här med tanke på hur vild hon har varit hemma sista två veckorna. Sen har hon lugnat sig dag för dag när jag ridit och jag har passat på att rida tillsammans med andra hästar här hemma.
Så det gick över förväntan och hon var lugn, försökte bocka en gång med det är ju ingenting mot vad hon hittat på här hemma! När hon kom in i röda ridhuset, på själva "tävlingsbanan" blev hon lite spänd och tittade på alla hinder och undrade nog vart hon hade hamnat. Red runt i ridhuset så hon fick bekanta sig lite medans den före hoppade sin bana.
När det var vår tur så travade jag mot första hindret, det var 80 centimeter vi hoppade, det ska vara lätt första gången. Hon hoppade över och galopperade sedan runt resten av banan och hoppade allt utan att tveka, både vattenmatta och blåa vågplankor. Så det kändes riktigt roligt!

Vi gick sedan in och hoppade ett varv till när de hade höjt till 90 centimeter och då när hon kom in på banan var hon helt cool, precis som hon hade gjort det massor av gånger. Galopperade runt banan och var riktigt ridbar. Towe, Björn och jag åkte hem nöjda och glada med vår lilla häst! På lördag är det pay`n jump på Hamre så då åker vi dit och hoppar!Hemma innan avfärd till Strömsholm!


LADY som föl! Hon var riktigt busig som liten också! Egen uppfödning e: COHIBA-RANTADOU-RASTELL. Hon heter COHIBAS LADY, men kallas för LILL-LADY då hennes storasystrar också heter något med LADY, hon är yngst och blir då LILL-LADY, så blandar vi inte ihop dem!

Det är något speciellt första gången man åker iväg på en träning eller tävling med sin egen uppfödning som man ridit in och utbildat hela vägen, liten blir stor!


Läst 19357 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingsåret 2016 har nu startat för min del och vilken bra start! Vi var på Strömsholm igår och hade med oss LORD LOOP SB, LOVELY LADY SB, ACINDO SB och CASH FLOW. Alla fyra hästarna kändes jättefina och är i bra form. Ett härligt kvitto på att träningen under vintern varit bra. Nu är det bara att fortsätta på det spåret och på fredag är det dressyrträning för AC!

Vi var ett riktigt gäng igår och det behövs på Strömsholm när det är en bit att gå från parkeringen till röda ridhuset. Den stora fördelen är att hästarna får skritta fram ordentligt och det är viktigt. På bilden från vänster Maja, Ida, Towe, jag på CASH FLOW, Johanna håller i LOVELY och så Björn! Även Lotta var med oss men hon saknas på bilden.

Först till start igår var LOVELY LADY SB, hon hoppade 110 klassen. Var väldigt framåt och glad och hoppade felfritt! Sen hoppade jag även 120 klassen och då var hon ännu piggare och det var som att köra en motorcykel med full gas på bakhjulet i kurvorna!!! Så jag fick försöka skola henne och gjorde två volter under banans gång så hon skulle lugna sig, Ja, vilken inställning hon har, hon bara vill, vill och är helt klar på vad som ska göras inne på banan. Med rutin på det här så kommer hon bli riktigt bra! Hon är lika modig och framåt som sin mamma RANTADOU, den första häst jag red 150 hoppning på och som var mamma och pappas uppfödning. LOVELY har jag fött upp själv.Egna uppfödningar är även LORD LOOP SB och ACINDO SB. Det är ju lite extra roligt!

LORD hoppade felfritt i 120 klassen, så lugn och ridbar. Startade även 130 klassen och den hoppade han också felfritt runt, så roligt!
CASH FLOW och ACINDO hoppade runt 120 klassen med ett varsitt nedslag, bra rundor och snabba, det hade räckt till första och tredje plats om inte om hade varit.

I 130 klassen var de båda precis som LORD felfria så det var ju riktigt roligt att alla tre hoppade så bra i 130 klassen. Rosetter blev det, alltid roligt!
En kanonstart på tävlingsåret och nu tränar vi vidare tills nästa tävling, full av motivation efter gårdagen! Känns inte ens betungande att gå ut och mocka hela stallet nu, det är värt det en dag som igår!Malin är på semester och höll tummarna från Spanien! Badkrukan hade sagt att om jag började tävlingen felfritt så skulle hon slänga sig i poolen, och så blev det!!!!


Läst 20901 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
13
2016

Måste bara börja med att säga, vilken bra dag det har varit idag! Bra planerad av Towe och mig, sen gick allt som vi hade planerat!

Har ridit de hästar som ska med på tävlingen imorgon, trimmat dem i ridhuset. LORD red jag även ut en runda tillsammans med Cissi och hennes häst.
LILL-LADY har de senaste dagarna fått träna på att vara tillsammans med andra hästar i ridhuset. Det kan hon egentligen med nu när hon blivit så kaxig så far hon runt och exploderar för minsta lilla grej. Så det är bara att "ta tjuren vid hornen" och utmana och träna. Igår och idag har hon hoppat och hoppat bana. Riktigt duktig! Hoppade en del titthinder utan att blinka och höll sig i skinnet!

Towe och jag med hjälp av bästa lilla Maja som är här och hjälper oss packade alla tävlingsgrejer och putsade sadlar nu ikväll. Allt klart och imorgon åker vi till Strömsholm, det ska bli jättekul!!!!

Vi är ett stort gäng som åker imorgon, det behövs med många hästar och långt att gå på tävlingsplatsen. Towe, Björn, Maja, Johanna, Ida och Lotta hjälper till. Här hemma fodrar Ina lunch och Erica tar in hästar. Säger bara stort tack till er alla som hjälper till!!!!ACINDO på Strömsholm.


Läst 18563 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var en rolig dag med hoppträning för Peter Eriksson. Väldigt bra och givande träning för mig och mina hästar. Här kommer lite filmer från träningen med CASH FLOW!

Hon var väldigt glad, pigg och framåt!


Läst 16721 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.