Therese

Igår kände jag en viss frustration när jag insåg att det inte skulle bli någon tävling eftersom jag inte hade fått boxar till hästarna. Har stått länge på reservlistan för det, i klasserna fanns det plats. Oddsen att det skulle bli återbud på fyra boxar var ganska små så jag började leta på andra tävlingar. Ringde och skrämde upp Björn att vi skulle åka upp till Umeå istället!!! Han trodde att jag var galen och han hade inte blivit förvånad för är det någon som kan komma på den iden att dra iväg några timmar norrut och ett antal mil så är det jag!
 
Nu hittade jag en tävling på närmare håll, i Mjölby hos Nina och Sissi Lillja. Hade otrolig tur att det fanns boxar och nu ser jag fram emot en tävlingshelg och att dessutom få hoppa på Sara Brinks byggda banor!
  
Dagen har varit ganska lugn men bestått i planerande och telefonsamtal, lite lektioner, visat en häst, hoppat LILL-LADY och packat allt till tävlingen. Har aldrig hänt att det varit packat och klart ETT DYGN och lite till innan avfärd!!! Vi är många i stallet med två duktiga praktikanter så det rullar på.
  
Imorgon kommer jag rida igenom hästarna, lösgörande dressyrarbete dagen innan tävling. Idag har de myst i hagen i solen!
  

ACINDO på Strömsholm!


Läst 17471 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är jag tillbaka hemma igen efter en ledig påskhelg! Björn och jag åkte ner till Göteborg och Varberg. I Göteborg gick vi och kollade på världscupfinalen i hoppning samt Grand Prix-klassen. Vi träffade vänner och umgicks och hade trevligt.
I Varberg bodde vi och hälsade på Björns mamma som nyss har flyttat till nytt boende i Varbergs Boviera!
  

Utsikten från Gills lägenhet, fantastiskt fint!


Frukost i den tropiska trädgården!

Världscupfinalen var så kul att följa, såg alla omgångarna. Vilka ryttare de är, eliten av eliten!
Det var så spännande in i det sista och taket lyfte verkligen när Steve gick i mål och vann!
Även Grand Prix-hoppningen på söndagen var spännande, var nästan helt slut av nervdaller när vi kom ut från arenan, vilken hoppning! Det ger en otrolig inspiration att se alla dessa världsklassryttare rida och hoppa. Åker hem full av motivation till att träna mina egna hästar.

Liza, jag, Lella, Tobbe, Björn och Daniel äter räkmacka! Så trevligt att hinna umgås med våra vänner! Tack Scandinavium för fantastiska tävlingar!
  
Igår tisdag trimmade jag dressyr på mina hästar och de är verkligen i fin form, idag hoppade jag. Känns bra och jag hoppas på att komma iväg på tävlingen i Lidköping i helgen.

Problemet är att det inte finns boxar och vi står på reservlistan. Alla hästarna är med i respektive klasser men vi måste ha boxplatser för att kunna åka. Så vi får se hur det blir. JAG VILL TÄVLA!!!!!!!
  

CASH FLOW idag när jag tränade. Visst är hon fin och i tävlingsform!


Läst 20227 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
25
2016

Igår var det hoppdag på planeringen så alla hästarna hoppades! Byggde upp två olika serier för det var vad som behövdes nu tyckte jag.
PÅ den ena långsidan hade jag en kortare serie med ett kryss och sedan två kryssoxrar. Den var styrketränande och några av hästarna fick hoppa lite större ut på den sista oxern.

Här är det Malin och CARLINA som hoppar och oxern ligger på 145 ut ur serien, visst har de blivit duktiga tillsammans?! CARLINA är absolut ingen lättriden häst och Malin har kämpat och tränat för att rida in sig på henne och nu börjar det ge resultat både på träning och tävling. CARLINA är känslig och kräver en mjuk hand, är du får hård eller stum då står hon på stället och protesterar och hoppa funkar inte. I markarbetet är hon en utmaning med sin långa och stela kropp. Malin gör ett bra jobb!

På den andra långsidan hade jag en längre serie som började med travbommar in till en liten studs och sedan räcke, oxer, räcke. Hästarna fick ta i, bjuda och vi ryttare jobba på att ha dem raka genom serien. Här på videon är det LORD och jag. Han har fortfarande lite för bråttom genom serien så det är något jag jobbar på, att få honom lugn.

Alla hästar var riktigt duktiga och nu får de några lugna dagar med skritt ut i skogen med tjejerna och jag åker ner till Varberg. Björn och jag ska hälsa på hans mamma över påsken och även gå på Göteborg Horse Show!Läst 20492 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
24
2016

Mina hästar är så fina och jag är så glad och lycklig som har dem! De sista två dagarna har jag ridit dem i ridhuset och trimmat dressyrövningar som AC har hjälpt mig med. Det är så roligt för hästarna utvecklas hela tiden! Själv har jag ett lugn och tålamod i ridningen vilket ger resultat. I förrgår var CASH FLOW ganska "stingslig" och for åt alla håll och var irriterad så fort jag la till skänkeln. Jag nötte på med små korta skänkelvikningar efter långsidorna, fyra steg in, två rakt fram sen ut fyra steg, två rakt fram, in fyra osv. Så höll jag på och "dansade" fram och tillbaka fler varv i lugn och ro tills hästen började frusta och slappna av, sen kunde vi rida vidare och göra andra övningar. Igår var hon superfin!
ACINDO har varit så pigg och het och framåt och vill göra allt på samma gång, överambitiös! Kan bara skratta åt henne, men så fin att rida!
LORD har varit en dröm båda dagarna, helt underbar att rida! LOVELY är också mjuk och fin och jobbar på. CELVIN har varit väldigt pigg som alla hästarna, de har glädje i kroppen!
LILL-LADY utvecklas från varje ridpass. För några månader sedan, efter vilan så var hon väldigt sne och krokig i högersidan och hade svårt att bära sig och hängde inåt. Nu är hon näst intill rak och det har att göra med att hon bygger upp sin kropp med styrka och balans ju mer hon får träna, hon är bara fem år så det är inte så konstigt. Jag sa igår att hon börjar se så vuxen ut nu!

LORD!


Läst 21006 ggr Kommentarer Kommentera

Fick inte en chock imorse när jag tittade ut, hade hört något rykte om att det var snö på väg. Slaskigt och trist. Jag är så glad att vi har ridit ut och konditionstränat hästarna och njutit av det fantastiska vädret som vi har haft fram tills idag. För hästarna har det varit bra, vilken bjudning de har nu och konditionen kommer vara på topp!

Efter lunch idag så kommer jag träna dressyr på hästarna och trimma på det som jag tränade för AC i fredags. Då red jag LORD och ACINDO som båda jobbade på bra.
Idag kommer jag träna övergångar och rakriktning på korta diagonaler och förvänd galopp!


Fina LORD, bilderna från Hippsons reportage här hemma!

HOPPKURS!


Jag kommer att ha hoppkurs hemma hos mig 16-17 april, ponny och storhäst!

Lördag samling med fika och genomgång. Ett ridpass med markarbete, bommar, hoppövningar.
Middag på kvällen för de som önskar!
Söndag frukostbuffe och sedan banbyggnad och banhoppning!
Övernattning och uppstallning finns! Välkommen på en rolig kurs!

Anmälan till mig på 070-7975888.Läst 20016 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har vi varit iväg med LILL-LADY till Hamre och hoppat payn jump. Tredje gången som hon var ute på äventyr och det gick jättebra! Hon var så lugn, ridbar och cool!
Vi hoppade först ett varv på 90 centimeter och där hade vi ett nedslag på näst sista hindret. Sen hoppade vi ett varv på 1 metershöjden och det blev en felfri runda!
Jättekul när de små hästarna som jag fött upp själv börjar komma ut på banorna.

Towe, LADY och jag. Det snygga segertäcket från förra helgen fick följa med! Hamre ridsport sponsrade med det, Tack!

Rundan från 1 meter.


Läst 15663 ggr Kommentarer Kommentera

Vilket underbart väder vi har haft nu i veckan! Helt fantastiskt! Sol, "varmt" och mjuka grusvägar så då blev det konditionsträning för hästarna både onsdag och torsdag.

Kommer ni ihåg unghästen Begonia som vi kallar för "Brun" som var här för inridning i november? Hon är nu tillbaka för vidareutbildning. Hon har varit här några veckor och gjort stora framsteg. Den första veckan var lite som att börja om efter tre månaders paus. Hon var spänd och hade sadeltvång. Nu har det släppt och hon har till och med ridits ut! Både i skogen och sedan på grusvägen och det går jättebra!

Begonia!

Begonia på väg ut i skogen med CELVIN som draghjälp!

Linnea och Malin på våra ponnyer! Linnea har haft sin praktik här i fyra veckor och ska nu tillbaka till skolan på Strömsholms ridgymnasium. Tack Linnea för den här tiden och bra jobbat!!!


Läst 16595 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer några filmer från helgens tävling!

LORD LOOP SB!

CASH FLOW, några språng från 130 klassen, sen tog batteriet slut i kameran!

ACINDO SB, 130 klassen!


Läst 14290 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken bra tävlingshelg det har varit! Igår var det första omgången av div 1 laghoppning och vårt lag vann!!!! Hamre ridklubb var bäst igår!
  

Ärevarv med CASH FLOW efter segern med laget! Snygga segertäcken fick vi också, från Hamre ridsport!
  

I laget red från vänster Anna Helmrich, jag, Emma Sjödin och Elsa Johansson!

Innan laget hoppade jag en 1,20-klass med LOVELY LADY som gjorde det så bra, felfritt och blev placerad!!! Tredje dagen, tredje klassen och bästa rundan, vilken häst! Det som är så häftigt är det som jag känner när jag hoppar henne på tävling, hur smart hon är. Hon är som en professor som vet exakt vad hon gör och ur hon ska göra. Hon som har så lite rutin. Det är coolt!
  

LOVELY LADY SB, med sin rosett!
  
ACINDO och LORD hoppade 1,30-klassen på eftermiddagen och de gjorde en varsin bra runda, LORD hade två pet i omhoppningen, jag märkte inte ens att bommarna trillade.

Jag är otroligt nöjd med helgen och nu är det ny vecka. Hästarna har det lugnt och skönt idag och går i hagen. LORD och jag har varit på promenad och sen ska jag rida ut LILL-LADY i eftermiddag, och vi ska jobba unghästen BRUN. Stallet är mockat så nu ska jag njuta av en kaffe i lugn och ro!


Läst 16977 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
12
2016

Vi har haft en riktigt bra dag idag igen! Hästarna har hoppat jättebra, fint väder och vilket team jag har runt mig, alla är så duktiga! För att få en tävlingsdag att fungera med fem hästar till start i samma klass krävs det lite organisation och medhjälpare för att allt ska rulla på smidigt både hemma och sen på tävlingen. Så jag vill först börja med att säga STORT TACK för er hjälp!


 
Alla fem hästar som var med idag: CELVIN, LOVELY, LORD, ACINDO och CASH FLOW hoppade 120 klassen. Fyra av dem var dubbelnolla och placerade. LOVELY som gjorde sin tredje 120 start och första omhoppning på den höjden, för hon var felfri i grunden men rev sedan ett i omhoppningen. Men vilken duktig häst!

ACINDO blev tvåa i klassen, CASH FLOW kom fyra, CELVIN och LORD var också placerade bland de som fick vita rosetter!
  

ACINDO på ärevarvet med sin blåa rosett för andraplatsen!


ACINDO gjorde sedan en riktigt bra 130 runda och fick placering där också! Så den här dagen var bra. Imorgon är sista tävlingsdagen, lastar de två första hästarna och rullar iväg klockan sju, så nu ska jag sova!
  


LOVELY LADY SB, 120 klassen idag!

ACINDO SB!


Läst 18140 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.