Therese
APR
29
2016

Hela veckan efter att vi tävlade på Sundbyholm så har hästarna som var där ridits ut. De har fått träna kondition och galopperat på längs grusvägen.

Härlig uteritt!

LILL-LADY har jag trimmat lite extra och hoppade igår. Tränade avsprångspunkt och landning, hade bom före och efter hindret. Hon får lite svårt i kombinationerna ibland då hon hoppar längdhopp och behövde därför lite hjälpbommar. Igår var hon riktigt duktig.

Nu ska vi rida lite och ACINDO ska jag trimma markarbete med för imorgon ska hon tävla på Rocklunda i Västerås. Det är div 1 andra omgången laghoppning. Även LILL-LADY kommer jag att tävla där och Malin hoppar CARLINA.

BEGONIA (som vi kallar för Brun) och Malin, vilken utveckling den hästen gör nu från varje dag!


Läst 13369 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer två fina bilder på mina "Ladysar" från tävlingen på Sundbyholm!

Först har vi min femåring COHIBAS LADY SB, även kallad LILL-LADY! Hon gjorde riktig tävlingsdebut och skötte sig fint!
  

  
COHIBAS LADY SB

Egen uppfödning efter: Cohiba-Rantadou-Rastell.
Bilden är från Bo Bennergård, han skickade den till mig i present för att jag sedan vann en av klasserna i helgen! Tack snälla Bosse!!!! Det som är kul att den första bild som jag köpte av Bosse för många år sedan, det var på LILL-LADYS mamma RANTADOU. En bild från Rocklunda när jag hoppade 150-klassen där. Hoppas "Ladysarna" blir lika bra som sin mamma!

Nästa bild är på LOVELY, från 120 klassen där hon var felfri och kom trea av nästan 90starter!!!! Samma klass som jag vann med ACINDO. Bilden är från Jenny Johansson som sponsrade med bilder till oss placerade, tusen tack!
  

  
LOVELY LADY SB

Egen uppfödning efter: Looping-Rantadou-Rastell.

Här kommer bilden på deras mamma RANTADOU!!!! 150 hoppning på Rocklunda och första bilden jag köpte av Bo Bennergård.
  

RANTADOU, mamma och pappas uppfödning efter Rastell-Titti-Tamburin.


Läst 18904 ggr Kommentarer Kommentera

Vi var på Sundbyholm igår igen och tävlade.

Hoppade 125 klassen med LORD, ACINDO och LOVELY. För LOVELY blev det debut på den höjden och hon gjorde det strålande bra! Ett fjuttigt nedslag på en lång banan med trekombination och grejer, vilken fantastisk häst!
ACINDO var jättefin och snabb men tyvärr ett nedslag. Är riktigt nöjd med den rundan, för var inte nöjd med min ridning i 130 klassen dagen innan . Ska inte skylla på snöhagelregn och stelfrusna värkande fingrar,men mitt fokus var inte på topp då. Red så otroligt mycket bättre igår och är så nöjd med hur jag la upp framridning, framhoppning, fokus, sinnes stämning och allt med alla tre hästarna. Björn och Malin är stor del i det såklart som hjälper till med hästar och planering!

LORD var så otroligt fin igår, när han är så ridbar och fokuserad på vad vi ska göra så får jag nästan gåshud på armarna! Det jag lärde mig på lördagen är att han ska inte komma in för tidigt på tävlingsbanan, då taggar han till för mycket. Det är lagom att rida in när den föregående ryttaren precis har börjat hoppa, det räcker. Annars blir han arg om han måste vänta för länge, en riktig herre det där ;-)

LOVELYS runda från debuten i 125 klass!

LORD i samma klass, 125, vilken häst!

Idag var LORD trött!!!


Läst 18694 ggr Kommentarer Kommentera

ACINDO vann idag, superkul! Hon är rolig min lilla häst, snabb före, över och efter hinder! Det är fantastiskt roligt att vinna!
Sen var inte de andra två, LOVELY och LORD så mycket sämre. Båda två felfria och LOVELY kom trea och LORD blev också placerad!

ACINDO!

Segertäcket är på!

Ärevarv!!!

Efter den klassen så hade vi några timmar till nästa klass, 130 hoppningen som jag red med LORD och ACINDO. Båda två var fina och hade ett nedslag var. Vädret på eftermiddagen var inte så bra, när jag red ACINDO så regn-snö-haglade det, mina fingrar frös och värkte, kunde knappt hålla i tyglarna! Riktigt aprilväder.

Björn med LOVELY LADY SB!

Malin hade gjort så fint i ACINDOS box när vi kom hem!

ACINDOS vinnar-runda!

LOVELYS runda, hon är så fin tycker jag!Läst 19922 ggr Kommentarer Kommentera

Igår började årets utomhussäsong på Sundbyholm, ÄNTLIGEN!!! Som jag längtat! Det var och är lika härligt att rida på den stora banan som jag minns från föregående år!

Igår var vi där med LILL-LADY och CARLINA. För LILL-LADY var det tävlingsdebut på riktigt och första gången hon hoppade utomhus! Så jag hade förberett mig på det värsta! Nu gick det bra, hon var lugn, snäll, snäll mot andra hästar och skötsam på framridningen och när vi hoppade fram, puh, överlevde! Sen att Sundbyholm har och är föregångare här i Mälardalen till framhoppning i ett varv gör att det blir lugnare och enklare och framför allt säkrare. Ni som läst min blogg vet att jag tycker att det är jättebra med framhoppning i ett och samma varv!

LILL-LADY, som heter COHIBAS LADY SB.

På banan gick det också över förväntan med alla fina hinder, mycket att titta på, reklamskyltar och flaggor som fladdrar i vinden. Vi kom runt och i mål!!! Hon fick för sig att kombination var lite jobbigt att hoppa på första försöket, smet på sidan mellan A och B hindret först, sen hoppade hon, Samma sak i 110 klassen. Så det har vi att jobba på, förövrigt gick det jättebra så jag är nöjd!

Malin och CARLINA.

Malin tävlade CARLINA och det var jättekul att se dem, vilken utveckling de gör tillsammans de där två! CARLINA trivs på Sundbyholm, det vet jag sedan jag tävlade henne. Nu hoppade hon och Malin felfritt i första klassen!!!! I 110 klassen hade de två petrivningar, bra runda annars.

Idag hoppade jag LOVELY LADY och hon var felfri i sin klass och Malin och CARLINA gjorde en superfin runda de också, så roligt!

LOVELY och jag efter dagens start!

Snygga knoppar i manen flätade av Towe!

På vägen hem idag så stannade vi och åt glass på Slagsta, premiär för i år!!!! Bra med lite glassuppladdning innan vi kom hem och mockade stallet, packade hö, jobbade två inridningshästar och red fyra hästar till! Packade lastbilen för imorgon återvänder Björn och jag till Sundbyholm med några hästar!

Hästarnas pass har vi fått fina väskor till från Anna på Hamre Ridsport. Praktiskt och snygga i silver eller svart!


Läst 19959 ggr Kommentarer Kommentera
APR
20
2016

RIP älskade Felix 😢😢😢💔💔💔 underbara fina hund, min brors älskade hund som han haft sedan Felix var valp. Felix är pappa till vår lilla My
  
Jag är så ledsen för Felix liv fick ett hemskt slut.😢😢😢 Igår hade någon sjuk jävel kastat in köttbullar med gift i, förmodligen glykol, in på min brors gräsmatta innanför staketet mitt inne i Hallstahammar. Felix hann äta flera köttbullar innan min brors fru Ulrika upptäckte det.
  
Yatzy, deras andra hund, hann inte äta några köttbullar, därför lever hon och mår bra. Felix hamnade på djursjukhuset och är nu död-förgiftad och mördad
😠😠😠😢😢😢
Hur kan man göra så här mot ett oskyldigt djur - brinn i helvetet hundmördare 🔥🔥🔥
Ursäkta mitt språk men såhär känns det just nu😠
  
Läst 19862 ggr Kommentarer Kommentera

Ny vecka, ny planering och många järn i elden framöver! Förra veckan så tränade jag för min tränare JOS KUMPS! Nu är det några månader sedan han var här så det var kul att träna igen. Två dagar med tre hästar. Kan säga att jag var hel slut efteråt. Det var intensivt, svårt och mycket detaljer som skulle sättas på plats. Jos är otroligt noggrann med ALLT! Träningen är på engelska så det kräver också att man är med i alla hästtermer! På min Instagram "theresetettenyman" finns lite filmer från träningen.
Hästarna var jätteduktiga och träningen gav väldigt mycket. Nu är det bara att trimma på tills nästa gång JOS kommer och jag får bra hjälp av min dressyrtränare AC här hemma, imorgon ska jag träna för henne vilket ska bli jättekul!
  

CASH FLOW på träningen för JOS KUMPS!

LOVELY!


Läst 21144 ggr Kommentarer Kommentera
APR
12
2016

Dagarna går fort när man har roligt och mycket att göra! Vad har hänt den senaste veckan?
I lördags var jag i Sala och hade banhoppningsträning för ponny och storhäst inför laghoppningarna, duktiga ekipage och det är så roligt att vara tränare!
  
Hästarna har ridits ut och konditionstränat på de perfekta grusvägarna, det är så härligt! Igår red jag också ut och jobbade hästarna på grusvägen, det är så underbart väder så jag kan inte rida inne då! Red mycket tempoväxlingar och övergångar mellan alla tre gångarterna och tränade rakriktningen. Gjorde även mycket sidvärtsrörelser som korta skänkelvikningar och öppna. Man kan göra massa roligt på en grusväg!
  

LORD efter gårdagens ridpass på grusvägen!
  

Malin på unghästen BEGONIA! Hon rids ut mycket för att få framåtbjudning och det blir så naturligt bra när hon får sällskap av en äldre häst.
  

Micke, vår duktiga hovslagare har varit här och skott några av hästarna. Utan hov ingen häst och Micke har en stor del i teamet och hästarnas välmående och de rosetter som de plockar på tävlingsbanorna!
  

Björn med lastbilen och den har rullat igen om besiktningen utan anmärkning! Så gamla Bettan jobbar på ett tag till!
   

Alice har varit här och ridit på IKAROS!
  

Sen hjälper hon till att laga mat på sitt vis, med ridbyxor, hästtröja och på ponnyn!


Läst 24156 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer några filmer från tävlingen!

CASH FLOW 130 klassen lördag, hon kom på fjärde plats! Hon kändes jättefin på en utmanande 130 bana, så jag är väldigt nöjd med henne!

LOVELY LADY SB, 120 klassen lördag. En fantastisk häst som ger en otrolig känsla inne på banan.


LORD LOOP SB, 120 klassen söndag. Riktigt ridbar och fin, får lite bråttom i första kombinationen men för övrigt lugn. Kolla in hans öron vad de klipper, han är så lyhörd och känslig för mina hjälper!


ACINDO SB, vinnar-rundan! Det ser inte så snabbt ut men hon har stor galopp. Är otroligt vändbar och snabb iväg och över hindren! Hon älskar det här!

Tack Mantorp för jättetrevliga tävlingar, jag kommer gärna tillbaka! Bra arrangerat/organiserat, trevlig stämning och fint!


Läst 25885 ggr Kommentarer Kommentera

Vi hade en fantastiskt bra tävlingshelg i Mantorp och det var så roligt att komma iväg! Fyra hästar, tre hundar och fyra personer i lastbilen och så bar det av på fredagseftermiddagen. Tävlingen var lördag och söndag.

Vi kom fram fredag kväll, Malin och Maja med My utanför uppstallningen.

Banbyggare på tävlingen var Sara Brink som byggde jättebra banor. Roliga och utmanande! Vi var ju tvungna att ta en groupie!!!

Hästarna som vi hade med var ACINDO, LORD, CASH FLOW och LOVELY. För LOVELY var det första gången som hon reste så långt och första gången som hon sov borta. Hon fixade det jättebra även om hon gnäggade efter LORD från det att han lämnade sin box tills han kom tillbaka igen!

Maja och LOVELY!

LOVELY var den som började tävlingen med att hoppa 110 klassen på lördagen. En rivning på en bra runda och den sätter vi på orutinskontot. Hon hoppade sedan 120 klassen och där var hon felfri!!! Jag red inte mot klockan med henne så ingen placering.

På söndagen hoppade hon 120 klassen och var felfri. Svängde lite och galopperade på lite så hon blev placerad! Vilken häst och vilken bra tävling hon gjorde!!!

LOVELY och jag i hennes box!

ACINDO började med att vara snabb och felfri i första 120 klassen så vi VANN!!!!! CASH FLOW var också felfri och kom fyra i den, LORD hade en rivning.

CASH FLOW 120 klassen!

LORD!

ACINDO är mallig efter att ha varit på prisutdelningen och hämtat deras rosetter!Hoppade sedan 130 klassen med de tre äldre. LORD var lite sur och strulade lite med att kasta sig mot utgången så det blev en hel del tidsfel och två rivningar, riktig surgubbe! Så han fick avsluta helgen med en lägre klass på söndagen, hoppade 120. Han var sig själv igen på söndagen, glad och arbetsvillig och hoppade en felfri runda! Man få komma ihåg att han har bara tävlat i ett år och de kan ha bättre eller sämre dagar precis som oss människor. Skönt att avsluta helgen så bra som vi gjorde.

CASH FLOW var felfri i 130 klassen och kom fyra igen, så två röda rosetter till henne på en dag!

Prisutdelning efter 130 klassen lördag!

På söndagen hoppade som sagt LOVELY och LORD felfritt i 120 klassen. ACINDO hoppade 130 klassen, kändes jättebra även om det föll några bommar. CASH FLOW var superladdad, så laddad att jag inte kunde sitta upp på henne utanför framridningen. Gick till stallet för att sitta upp där, det gick inte heller. Så jag gick in i hennes box och där blev hon lugn. Då kunde jag sitta upp utan problem och hon skrittade ut och upp till framridningen lugnt och stilla! Vilken liten kanonkula hon är, ganska speciell om man säger så! Hon var riktigt på hugget inne på banan, vi fick till en kanonrunda, felfritt IGEN och det blev en tredje plats för henne!

Fantastiska lilla CASH FLOW!

Maja med ACINDO!

Jag flätar LORD utanför stallet och Björn håller i.

ACINDO i boxen!

CASH FLOW vilar sig i form!

Mina gulliga tjejer Maja och Malin med ACINDO!Läst 23506 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.