Therese
MAJ
12
2016

I förrgår var jag hos massören och fick en välbehövlig omgång av musklerna i nacken och axlarna. Det har blivit mycket bättre och jag ska tillbaka om tre veckor igen. Vet ni att nackspärr det är som ryggskott fast i nacken, väldigt smärtsamt. Nu har det nästan släppt helt med hjälp av lite värktabletter, Back on track nackskydd, massage och lite vila.

Hästarna har ridits ut i det fina vädret och de går i hagarna och njuter av vädret resten av dagarna, helt underbart!

Igår red Malin och jag ut tillsammans på CASH FLOW och BRUN(Begonia) Riktigt kul att se utvecklingen hos den hästen och hon tycker att det är roligt att jobba och är så trevlig!

Här en liten video när hon rids på fältet!
Nu blir det lunch med syrran här på altanen. Sen lite mockning, stallfix, uteritt och träning ikväll!

Mira har koll på mig!


Läst 12840 ggr Kommentarer Kommentera

Jösses, var ska jag börja???!!! Den här veckan som var, den har skenat iväg med både träning och tävling! Om vi börjar med onsdagen förra veckan så var jag i Sala och hade träning hela kvällen. Det var banhoppningsträning ute på den stora ridbanan. Fantastiskt väder precis som resten av veckan!
Tre grupper och kvällen blev sen innan jag kom hem. Tack alla som kom och tränade, bra jobbat!
  

Träning i Sala.
   
Torsdag morgon var tidig med tävling på Sundbyholm. Vaknade med hemsk huvudvärk och tänkte att det här kommer aldrig att gå. Envis och väldigt sugen på att tävla så kom vi iväg. Vi lastade före kl 7 och som ni vet är det fodring, utsläpp av övriga hästar och göra iordning de som ska tävla innan man kommer iväg.
  

Tidig solig morgon på väg i lastbilen.
  

Malin, LOVELY och jag innan första starten på Sundbyholm.
  
LOVELY, LORD LOOP och ACINDO var de tre hästarna som tävlade. LOVELY var först ut och hoppade 120-klassen. Hon var jätteduktig, hoppade felfritt och kom på femte plats av nästan 80 starter!
  

  
LORD och ACINDO hoppade 130 klassen. ACINDO var felfri och kom fyra! Så roligt! LORD var lite busig och rev två hinder i början av banan innan han lugnade sig!
  

Maja och jag med ACINDO efter hennes fina runda i 130-klassen.
  

När vi kom hem på torsdagen så var det bara att skynda till ridhuset och hålla lite hoppträning resten av kvällen! De vita ridbyxorna satt kvar när vi åkte iväg och åt sen middag på Lustigkulla grillen när vi var färdiga med allt för dagen/kvällen!
  

Inte alltför nyttig men välbehövlig middag på grillen!
  
När vi kom hem så skulle jag bara böja mig ner och fixa till mina skor, då small det till i nacken och nackspärren var ett faktum!!! Har ju haft ont i nackmusklerna i några veckor och hade till och med bokat massage (som jag var på idag, så välbehövligt även om det var smärtsamt och inte njutningsfull massage!)

Den nattens sömn blev ju lite lidande av att så fort jag rörde mig så smärtade nackspärren. När väckarklockan ringde så tänkte jag för andra morgonen på rad - DET HÄR GÅR INTE! JO, DET SKA GÅ FÖR JAG VILL!!!
Så vi lastade före kl 7 igen och åkte iväg. Tur att Björn körde lastbilen för jag kunde inte röra på huvudet så bra och vid varje gupp på vägen så kved jag av smärta i nacken. Fattar inte var min envishet kommer ifrån för vi kom fram och tävlade gjorde jag, med bra resultat! Fast jag kände mig som en robot som vred på hela överkroppen för att se vart jag skulle!

Väl inne på banan så tar tävlingsadrenalinet över så då kändes det inte utan jag bara red. Hästarna hoppade fantastiskt bra! Alla tre startade 130-klassen.
  

Maja med LOVELY!
  
ACINDO var felfri och blev placerad, det räckte även till Bronsrundans final som gick på söndagen. De trettio bästa av kan det ha varit 140 starter gick vidare och vi var med bland dem!
  

LORD hade en petrivning ut ut trekombinationen. Rundan var riktigt bra!
  
LOVELY LADY gjorde sin debut i 130-klass och hur bra som helst! En rivning på hinder nummer två som jag tar på mig, red lite mesigt. Resten var hur bra som helst, vilken häst!!!


På fredagskvällen firade vi de bra rundorna med grillning hemma hos vår hovslagare Micke, hur trevligt och gott som helst!
  

Maja, Lotta och Björn med ACINDO!
  
Lördag var det ingen tävling, då red vi och gjorde saker hemma istället. Söndag tävling igen och då började dagen med en 125-klass som LORD och LOVELY hoppade. Båda två var felfria och LORD kom trea och LOVELY kom femma!!! Vilka hästar!
  

LOVELY på prisutdelningen/ärevarvet med hennes och LORDS rosetter!
  

Gulliga LORD som alltid vill bli kliad i pannan när vi står stilla!
  



ACINDO skulle starta 130-finalen och jag tror att bara för att det står final på startlistan så blir det lite extra rörigt på framhoppningen och hur vi än försökte så blev det inte bra. När Björn hade höjt så när han vände ryggen till och jag red mot hindret och hade sagt räcke eller oxer så åkte bommarna iallafall upp eller ner så jag inte kunde styra på. Dessutom blev vi påridna så ACINDO blev spänd.
  
Kändes inte alls bra när vi kom in på banan, hon kändes lite förvirrad min lilla häst när vi skulle starta. Så efter hinder nummer ett valde jag att utgå. Styrde förbi hinder nummer två och hoppade ettan igen. Var såklart besviken efter den kaosartade framhoppningen men det är bara att stryka ett sträck över och ta nya tag nästa tävling. Känner mig nöjd med mitt beslut att avbryta när det inte kändes helt bra.


Summa av det hela om man bortser från finalen så är jag jättenöjd med tävlingshelgen. Hästarna hoppade fantastiskt bra, vädret var toppen och TACK Sundbyholm för att ni gör så bra tävlingar! Längtar redan till i sommar!
  

Maja kramar om ACINDO!


Läst 20794 ggr Kommentarer Kommentera

Igår hoppade jag några av hästarna och de fick träna på att hoppa stort vatten. För LORD och LOVELY var det första gången som de hoppade ett sånt långt "vatten". De var så duktiga, hoppade utan problem, ingen tvekan bara öronen framåt! De andra hästarna gjorde det också, de har ju hoppat det förut men i alla fall så är det skönt att träna på det ibland. Malin hoppade det med CARLINA och de var så duktiga!

LORD!

LOVELY!

Unghästen "Benny" som vi har här för inridning gör stora framsteg. Han har varit här i tre veckor och när han kom så var han ganska spänd och tyckte det var läskigt allt som vi gjorde. Han hade inte haft ryttare på sig innan, sadel nån gång. Vi har jobbat mycket från marken med förtroende och att han ska slappna av när vi håller på med honom. Sen har vi hängt en hel del på honom de första två veckorna. Nu sitter Malin på honom och i förrgår red hon lös i skritt och lite trav!!!

Benny och Malin!
Det är roligt att jobba med unghästar, deras framsteg är så stora på kort tid!

Nu blir det en kaffe i solen innan jag rider två hästar. Sen åker jag till Sala och håller träning resten av kvällen!


Läst 22322 ggr Kommentarer Kommentera

Nu på eftermiddagen ska jag hoppa några av hästarna. Malin och jag byggde upp ett stort vatten av de stora vattenmattorna. Så la vi ihop dem så blir det riktigt långt. Ramade in det med de stora blåa hinderstöden och sedan en vit grind i framkant. Har en vit bom över vattnet så hästarna hoppar upp ordentligt över vattnet.
Blir en spännande eftermiddag, får se hur de hoppar över vattnet!

Framifrån!

Från sidan.

Blir kul att hoppa!


Läst 14265 ggr Kommentarer Kommentera

Vilket underbart väder det har varit idag!!! Igår mådde jag inte så bra, hade lite feber som har lurat i några dagar, halsen har inte heller känts bra sista veckan. Sen att man kör på iallafall är en annan sak. Att inte tillåta sig att inte vara frisk, stånga det in i hörnet är lite jag i ett nötskal. En lugn dag igår gjorde det hela bättre till idag och jag känner mig mycket bättre.
Idag red jag ute på det stora fältet som vi kallar för savannen. Det var tillräckligt torrt så det gick att rida. Så underbart och härligt! Jag trimmade dressyr i dressyrsadeln!

ACINDO idag!

LORD idag!

Så jobbade Malin och jag med inridningshästen som vi kallar för Benny. Han gör framsteg nu och från att han var ganska tveksam och spänd/rädd för allt nytt vi gjorde när han kom hit så sitter Malin på honom i skritt nu. Det är så fantastiskt när unghästarna ger allt sitt förtroende till oss, det är riktigt roligt att jobba med unghästar.


Läst 15007 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2016

Igår började dagen med tävling på Rocklunda, sen åkte vi hem och bytte hästar. Hann då med att gå på min brors flickas dop som var vid lunch innan vi åkte tillbaka och tävlade på eftermiddagen. Vissa dagar hinner man mer än andra och dessutom med varierat innehåll! Från att gå banan på morgonen och tävla till att sitta ombytt i en kyrkbänk mitt på dagen till att sedan hoppa en viktig runda i laghoppningen på eftermiddagen!!!!

Björn och jag på dop mitt i tävlandet!

Laghoppningen var andra omgången av Div 1. Första omgången gick för flera veckor sedan och då vann vi! Det gällde nu att placera sig bra så vi blev bland de fem bästa lagen efter två omgångar för att komma med till den stora finalen som går i Stockholm i juni.
Vi lyckades med det och alla kämpade riktigt bra. Första ryttaren hade ett nedslag, ett riktigt pet på sista hindret efter en jättebra runda. Andra ryttaren i laget fick ett missförstånd med sin häst och ramlade av. Så då gällde det för oss två som var kvar i laget att rida felfritt så vi skulle stanna på fyra fel. Jag red som tredje ryttare med ACINDO. Hon kändes jättefin och var verkligen glad! Vi satt nollan och det var riktigt skönt! Även vår fjärde ryttare red felfritt, så bra!
Tre lag slutade på noll fel och hoppade omhoppning. Sen var vi fyra lag på fyra fel så tiderna i grundomgången fick avgöra och vi kom då på femte plats. Nu räckte det till finalen så det känns otroligt skönt!!!!

ACINDO, jag, Malin och Towe innan start.

ACINDO, laghoppning och felfri!


Läst 8697 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.