Therese

En bra vecka såhär långt och vädret är ju helt fantastiskt så det gör allt så mycket bättre också!
Hästarna som tävlade på Sundbyholm hade en vilodag i måndags och gick bara i hagen och njöt av tillvaron. I tisdags så var vi ute på den stora stubbåkern och konditionstränade. Det är helt fantastiskt roligt för både oss och hästarna. Det tar sju minuter ett varv, fältet är en kilometer långt och så är det några hundra meter brett.....Så nästan alla stallets hästar och ponnyer var där och galopperade!

Igår onsdag så var det skogsdag för nästan alla hästarna, långa rundan i skritt över stock och sten. Idag var det hoppträning för hela högen!
Får se lite vad de ska göra imorgon, lite blandat då några av hästarna åker och tävlar på lördag.
Sen har vi tre unghästar som tränas, två är inridningshästar och sen har vi "Brun" som utbildas men inte på stora stubbåkern!

Det var veckan som varit i korthet, imorgon är det fredag med blandad ridning, fortsätta packa till tävling och tvätta hästar! Vi har aldrig långtråkigt eller lite att göra här!


Läst 14344 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
14
2016

Wips så var det onsdag kväll och jag har inte hunnit uppdatera som jag hade tänkt mitt i tävlingshelgen och början av veckan.
Tävlingen på lördagen och söndagen gick bra, hästarna var duktiga!

Mamma och LILL-LADY!

På lördagen så tävlade jag på två banor samtidigt då LILL-LADYS klasser gick på den nya banan och de andra hästarna hoppade på den stora banan.
Så först gick jag 1 meters banan och startade LILL-LADY där och hon hoppade felfritt och fick pris! Galopperade ut från banan och gav hästen till mamma så sprang jag in på den andra banan och hann knappt gå/springa runt 130 banan för att lära mig den innan klassen startade.
Det CASH FLOW som var först ut i den klassen. Lastbilen med de hästarna var lite sen för det var vägarbete och trafikköer. De kom fram precis så vi hann göra i ordning och värma upp i lagom tid. Ibland går det snabbt från att en häst står på lastbilens tills den är sadlad och klar och påväg till banan, tur vi har rutin på det här!

Hoppade CASH FLOW som gjorde en riktigt bra runda och hoppade fint! Jag blev lite ivrig i omhoppningen och red lite snävt på ett hinder som hästen inte uppfattade att vi skulle hoppa så vi missade det och fick gör en volt, det kostade tid och pengar!!! Nej, men fel blev det för det såklart! Sånt som händer när man satsar, kunde inte vara missnöjd då hästen hoppade jättebra!

CASH FLOW!

Efter den rundan i 130 så skyndade jag mig bort till den andra banan och gick 110 banan som LILL-LADY skulle hoppa. Red fram henne och hoppade, duktig liten häst igen. Petade två hinder på slutet men var duktig.

Därefter var det tillbaka till stora banan för att hoppa LOVELY i 130 klassen! Vi hade lite mer tid på oss så vi hann lasta om och ställa in CASH FLOW och LILL-LADY utan att stressa. LOVELY gjorde en bra runda i 130 klassen med ett nedslag.

LORD startade 140 klassen och var jätteduktig, hoppade mig ur sadeln på flera hinder så jag undrade hur jag skulle kunna hålla mig kvar! Angenämt problem! Vilken häst!

LORD hoppar 140 klassen!

På söndagen hoppade jag 125 klassen med CASH FLOW. Hade tänkt debutera 135 klassen med henne men bestämde mig för att vänta. Jag vill att hon ska vara riktigt klar för höjden, och hon tar i lite mycket i kombinationerna fortfarande. 125 rundan kändes lekande lätt, det var en härlig känsla. Hade vi inte haft oturen att riva ett hinder i omhoppningen hade vi vunnit, våran tid var så bra!

LOVELY däremot fick debutera 135 klassen och vilken debut sen!!! Hon var så duktig! Ett nedslag på en lång bana som jag tar på mig då jag hade kunnat rida bättre till det hindret. Fantastisk känsla och det kändes inte svårt för henne! Tänk, för ett år sedan gjorde hon tävlingsdebut i 1 meter och nu 135 debut!

LOVELY efter 135 debuten!

LORD hoppade också 135 klassen och den rundan var så bra, även om vi petade två bommar så kändes det som en felfri runda när vi kom i mål och jag var bara så lyckligt glad!!!

LORD får en lyckokram!


Läst 8014 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
10
2016

Gårdagen började tidigt med fodring, utsläpp och en rolig och bra lektion för mina elever Marika och Katja! Hoppning hade vi och det gick så bra!
Därefter red jag en häst och longerade en. Towa och jag jobbade även med en unghäst, Towa är min lärling som jag kommer att presentera lite längre fram.
Under tiden som vi red och fixade så hade vi jättebra hjälp i stallet av Ulle och lilla Clara, min brors fru och lilla flicka! De mockade och packade tävlingsgrejerna och hjälpte Towa att tvätta hästarna.

Efter lunch så lastade vi LORD, CASH FLOW och LOVELY och rullade mot Sundbyholm för tävling. Det var Björn och jag som åkte och det blev en eftermiddags/kvällstävling, riktigt avkopplande!
Hoppade 130 klassen med alla tre hästarna och de var så duktiga! CASH FLOW var så glad att vara på tävling, hon kunde knappast stå stilla!
Vi har haft ett tävlingsuppehåll på tre veckor och bara tränat på ordentligt så det var riktigt roligt att tävla igen.

LORD och CASH FLOW rev ett varsitt hinder medans LOVELY hoppade dubbelnolla och fick pris!!!! Duktiga alla tre!

Själv fick jag en fruktansvärd huvudvärk när jag värmde upp första hästen. Men fick lite dricka och en huvudvärkstablett så bet jag ihop. Har jag åkt på tävling då ska jag rida! Lyckades styra runt helt okej och hästarna gjorde ett jättebra jobb så det gick ju bra!

Björn med alla tre hästarna igår, han är riktigt duktig min Björn!

Nu ska jag strax lasta LILL-LADY och åka till Sundbyholm med mamma som sällskap! lastbilen med de andra hästarna och Björn och Malin kommer på eftermiddagen!


Läst 7493 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
08
2016

Igår fyllde Malin år så här kommer ett GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN även på bloggen! Vi spenderade största delen av dagen tillsammans igår som vi brukar och det var både hoppträning, unghästar, jättegod lunch på Westerqvarn och presenter! Fantastiskt väder gjorde inte dagen sämre!

En fin bild på Malin och mig som min kompis Linda Öberg har fotat. Hon är så duktig på att fota så följ henne gärna på instagram "lindaobergfoto"

Idag är det en blandad dagordning. Först ska två hästar nu joggas lite efter hoppningen igår. De ska tävla imorgon så lite lätt arbete idag. En unghäst ska jobbas. Efter det möte med Realgymnasiet. Sen lite ridning av två hästar till. Klämma in Lunch.
Hoppa två hästar och jobba en unghäst. Lektioner på eftermiddagen/kväll så jag lär somna utan problem ikväll!!! Första ska jag bara lägga mina vita ridbyxor i blöt inför att de ska åka en sväng i tvättmaskinen. Har ju bara haft tre veckor på mig att fixa de, och det blir sista dagen innan de ska dras på igen!

Blå himmel och varmt-underbart!!!


Läst 10419 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
06
2016

Nu är det tävlingsvecka och några av hästarna ska tävla på Sundbyholm så idag är det dressyrridning för alla hästarna. I helgen red vi på stubbåkern och galopperade igen och sen skrittade vi i skogen så uppladdningen inför den här veckan har varit riktigt bra. Mycket galopp för konditionen och glädjen!

Vackert på kvällarna, gula fält och sol!

Fina LOVELY!


Läst 7811 ggr Kommentarer Kommentera

Björn och jag har varit ute på havet och åkt båt och kryssade till Helsingfors med Silja Symphony. Det är en härlig avkoppling från det annars fullspäckade livet som vi lever. Sitter man på båten så kommer man inte därifrån, det finns inga måsten och det finns bara wifi på ett eller två däck så det är lätt att koppla bort omvärlden och bara koppla av! Båten är fin och längst upp har det ett spa med bubbelpool som man kan sitta i och titta ut över skärgården när båten lämnar Stockholm, helt perfekt! Sen har de så god mat på båten också! Här kommer lite matbilder, de enda bilder jag tog på två dagar!!!

!

Vi åt sushi!

Hur gott som helst!

Nordic platter, med olika nordiska fisksorter och även två bitar med renkött och lingon!

Sen var vi på skaldjursrestaurangen och åt skaldjurstallrik!!!

Efterrätt!

Ännu mer...

Björn och jag, skål!!!!


Läst 5433 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.