Therese

Det blev uteritt igår i det härliga snövädret! Galopp över fälten och överlyckliga hästar som bockade! Vi var glada vi också, både för att galoppera i snö och solsken och att vi satt kvar!!!

Vackert med snö och sol!

Laddar för galopp över fältet!

Full fart!

Perfekt uteritts väder!


Alla treåringarna gör framsteg och är duktiga! Här är det Ravenclaw/Räven som nu travar med ryttare!

Det finns mer filmer på min instagram med unghästarna. Följ mig: theresetettenyman

Min sköna kappa är perfekt nu när det blev vinter igen! Den kommer från Harcour och finns hos Anna på Hamre ridsportbutik!


Läst 62300 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
21
2017

Vaknade imorse och trodde inte mina ögon, det är MASSA snö! När jag gick och la mig igår regnade det. Nu har vi några decimeter SNÖ!
Fick ett gulligt meddelande på messenger från min systers son William som är nio år gammal. Han åker buss till skolan:

Snövädret ställde till det för skolbussarna nu på morgonen. De kom fram till slut och William uppdaterade hela familjen om läget! Gulligt!

Tova, Rebecca och jag har fodrat, släppt ut hästar och jobbat med unghästarna DEXTER och COLORADO. Nu ska vi snart rida. Planen var ridhuset men vi ändrade den till uteritt och galopp på fälten i snön!!! Går ju inte att låta bli, det är så kul!


Läst 45671 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
20
2017

Wips så var det måndag igen! Förra veckan var det full fart och jag började känna att det tog ut sin rätt på mig. Sen vi kom hem från Thailand och semestern så har jag jobbat varje dag. Mycket unghästar, ridning och lektioner. Det är superkul men mycket jobb. Så i torsdags kväll mådde jag inte så bra, hela huvudet snurrade. Så jag försökte ta det lite lugnare på fredagen men red och grejade som vanligt. I lördags morse så räknade jag ut att det var den tjugonionde morgonen på rad som jag morgonfodrade och släppte ut hästar! Galet!
Lördagen blev en lugn dag och igår söndag hade jag sovmorgon! Gissa om det var behövligt! Tack snälla Ulrika som fixade morgonpasset!

Igår hade jag lite lektioner vid lunch och på eftermiddagen hoppade jag fyra hästar och provred en häst för eventuell träning. Alla treåringarna jobbade också på eftermiddagen.
Björn, Malin, Towe och jag avslutade söndagen med att äta middag tillsammans!

Idag har jag suttit med planering efter morgonfodring och utsläpp. Blir lite ridning nu på eftermiddagen och jobba unghästarna.
Läst 18178 ggr Kommentarer Kommentera

Det var en bra dag igår och de hästar som reds jobbade på riktigt fint. Det märks att de har varit igång i arbete några veckor nu. Ringrostigheten efter vår vila/semester börjar försvinna. Det är ju så vansinnigt roligt att rida!

Igår kväll åkte vi med min ponny STEFFE på ponnymätning. För att få åka ut och tävla så måste alla ponnyer mätas för att se vilken kategori de tillhör. Det finns A ponny som är de minsta. Sen B-C och slutligen D-ponnys. Sen finns det de som är i mellanläget från D-ponny till tillräckligt stor storhäst. Gränsen mellan D-ponny och storhäst är 148 cm.
STEFFE är sex år i år och det här var hans första mätning. Förra året så mätte jag aldrig honom. Han fick en stor sårskada på vintern som tog några månader att läka. Sen skulle han ridas igång och det blev inte så mycket tid kvar på året för att åka ut och tävla. Nu är det i alla fall dags och han är mätt. Han är en D-ponny på 145 cm!!! Om två år ska han slutmätas igen, det görs när ponnyer är åtta år. Så han har några centimeter till godo att växa.

Malin, jag och Jackie Widlund som mäter!

STEFFE heter egentligen SURVIVOR. Han är efter C-ponnyhingsten GASQUE RP 165. STEFFEs mamma är en storhäst som är efter ACACIO-Fullblod. Hans uppfödare är Eva Lund från Eskilstuna.

När han föddes så visade det sig att han hade en tvilling. Det hade missats i dräktighetskollen. STEFFE överlevde men inte hans tvilling. Därför heter han SURVIVOR-överlevare!

När STEFFE var tre är gammal kom han hit för inridning. Han var till salu och jag köpte honom för jag tycker att han är så trevlig. Ska bli kul att följa hans utveckling nu i år när vi ska åka ut på pay n jump och börja tävla.

I lördags var vi på hans andra pay n jump och det var min elev Maja Sjödahl som red honom. Det gick jättebra!

Maja och SURVIVOR!

Alla fina bilder är fotade av Michael Sundin!


Läst 24668 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
14
2017

Jag vill börja med att tacka för all respons jag fått på mitt förra inlägg om LORDS återblick 2016! Ni är många som uppskattade det och det gör mig glad! Det tog mig fyra dagar att knåpa ihop allt. När jag väl fått ner allt i text och trycker på enterknappen, då är det nästan befriande på något sätt! Det går åt tid och energi att dela med sig av allt så det är extra roligt när det uppskattas så mycket! TACK ALLA!

Dagarna har rullat på och för mig blir det nästan lite svårt att skilja på vardag och helg när jag jobbar varje dag! Tur att jag har min kalender! Det är mycket träningar, unghästarna som rids in och de äldre hästarna som tränas. Sen har jag ett gäng jätteduktiga praktikanter här nu. Det kräver också engagemang, jag vill att alla ska trivas och få vara med och lära sig av allt jag gör.

Det var ju helg för några dagar sedan och då gjorde treåringarna stora framsteg! BENJI, RUFUS och IRIS "klippte jag navelsträngen på" det vill säga longerlinan. De rids nu i trav och galopp runt fyrkantspåret utan problem. I söndags gjorde de även sin första uteritt i skogen tillsammans med de äldre hästarna.

IRIS och BENJI!

RUFUS nummer två i ledet!

Jag tycker att det är jättebra att ta med unghästarna ut i skogen. De får naturlig bjudning och draghjälp av de äldre hästarna. Sen tränar man styrningen runt i skogen! De var så duktiga!

RÄVEN och COLORADO hänger vi på nu och Dexter behöver lite mer till innan vi hänger på honom.

De äldre hästarna hoppade i lördags, studs och annan gymnastik. Sen var de draghjälp i skogen på söndagen!

Igår longering av de äldre och idag dressyrridning i ridhuset.

DEXTER, COLORADO och RÄVEN jobbas varje dag. De andra tre fick två vilodagar efter en helg med ridning både inne och i skogen. Det är viktigt med återhämtning för kroppen och knoppen!

Så nu är vi ifatt lite och veckan rullar på! Förresten jag glömde att vi var på pay n jump i lördags med två hästar. Ni ser att det händer en hel del så det är svårt att komma ihåg allt! Blir ett eget inlägg om pay n jumpen!


Läst 32504 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer nu en återblick på LORDS år 2016! Ett inlägg som jag hoppas ni uppskattar då det innehåller både framgång och motgång som vi tog oss igenom!

Han började året på Strömsholm med två felfria rundor i 120 och 130 klasserna! Hoppade sedan några klasser i Enköping, Hamre och Mantorp med lite blandade resultat. Avslutade med en felfri runda i Mantorp innan det var dags för utomhustävlingarna att dra igång.

Första utomhusstarten var på Sundbyholm och han hoppade felfritt i en 120 klass och var placerad. Hoppade därefter en 130 klass med ett nedslag och avslutade sedan helgen med en felfri runda och placering i 125 klassen!

Helgen därpå var vi på Sundbyholm igen och hoppade två 130 klasser med ett nedslag. Avslutade med en felfri runda i 125 klassen och en tredje plats!!!

Jumpclub var nästa tävling. Vi startade en 130 klass och var felfria! Det regnade så det var lite slirigt på gräset men LORD gjorde en fin runda, han brydde sig inte om underlaget.

Vi gjorde en start hos Sportriders, felfritt i en 125 klass!

Strömsholm var nästa tävling, första gången som LORD hoppade på den fina banan bakom slottet! Han gjorde det jättebra! Var felfri och placerad i två 130 klasser, kom sjua och trea!!!

Efter Strömsholm så var det nationell tävling hos Sportriders. Där började vi med att hoppa felfritt i 130 klassen! Därefter blev det DEBUT i 140 klass!!!! Resultatet var kanske inte det bästa med två nedslag och sedan lite tidsfel, men vad gjorde det när resten var så bra! Härlig känsla och stor glädje att vara uppe på lite höjd igen!

Efter 140 debuten så hade vi en tävlingspaus på lite mer än tre veckor. Vi startade upp igen hos Sportriders (har sagt det innan, det är en favorit tävling) LORD fick hoppa lite lågt, en 120 runda som han var felfri och placerad i. Hoppade sen 130 med ett nedslag.

Varberg var nästa tävling, en tävling som jag verkligen tyckte om. Det gjorde inte LORD. Han blev väldigt spänd och stressad av den stora banan. Även framridningen som hade en cykelbana på asfalt på andra sidan en vall. (LORD hörde bara hovklapper från de som gick på cykelbanan, men såg de inte för vallen var emellan) De stora läktarna som omgav arenan gjorde honom också stressad, det hördes när man gick på den och det gillade inte min häst. Han for runt och var stressad, stod på bakbenen och ville bara till sina kompisar i stallet. Så det var ett riktigt bakslag som satt mig på prov inför framtiden. Jag åkte hem och funderade på hur han skulle vara på nästa tävling.

Sundbyholm var tävlingen efter Varberg och jag hade klurat en hel del på hur jag skulle lösa alla situationer som kunde uppstå. Det första jag ändrade på var att jag satt upp vid lastbilen och inte vid banan. Så fick Björn leda oss till framridningen. Då kände LORD sig trygg. I Varberg när jag skulle rida ner till banan så skulle han bara slänga sig runt och tillbaka till stallet. Det ville jag inte att han skulle tänka på nu, utan det skulle kännas tryggt för honom. Undvika allt som kan framkalla stress. Det gick bra!
När vi kom in på framridningen så kände jag att han var lite sprallig och istället för att som jag brukar börja trava och rida lite övergångar och öppnor så lät jag honom rulla igång i galopp om han ville. Så rullade vi bara på så runt fyrkanten några varv och släppte ut lite spänningar. Satt ingen press utan bara mjukt och framåt. Saktade av lite emellanåt och lät honom stå i ett av hörnen och bara titta på banan och framhoppningen samtidigt som jag klappade honom. Han är lite rolig LORD, han brukar vända bak huvudet och nosa på min fot och så vill han att jag kliar honom i pannan, så det har vi gjort mycket på framhoppningarna!
Framhoppningen gick bra, sen var det dags att gå in på banan för vår tur. Jag travade runt lite medans ekipaget före oss hoppade. När jag sedan skulle fatta galopp och vi fick startsignal så gick det inte. LORD började backa, snurra runt och skulle inte framåt. Lyckades få fram honom tillslut och då hade våra 45 sekunder som man har på sig att passera startlinjen från att man fått startsignal passerat. Här kommer film på rundan, man hör att domaren säger att tiden har startat innan vi hinner passera startlinjen. Man får ju starta men det är svårt att hinna i mål innan maxtiden som man har att ta sig runt banan har runnit över. Nu gjorde inte det så mycket, jag var glad att jag fick honom att galoppera igång och sedan hoppa runt felfritt på hinder!
När jag kom ut från tävlingsbanan så var Björn där vid utsläppet och tog LORD och ledde honom istället för att jag skulle rida av honom. Ville inte att han skulle bygga upp stress ute på travbanan och vilja slänga sig till lastbilen.

Till nästa dag ändrade jag på en del till i upplägget. Jag gick inte in på banan så att vi kunde trava runt när de före oss hoppade. Det blev ju inte bra dagen innan. Så jag väntade på framhoppningen och galopperade in när jag precis skulle få startsignal och direkt starta. Det funkade bra, vi hoppade igång. Sen mitt i banan så passerade man ingången till framridningen, där slog LORD på en snurrdans och skulle försöka med något annat än fortsätta banan. Jag höll mig bara lugn och försökte få fram honom. Lyckades svänga runt och precis då kom ett ekipage som vi fick lite "draghjälp" av och kunde fortsätta banan.
Här en film på rundan:

Det absolut viktigaste när det uppstår sådana här situationer, det är att hålla sig lugn. Skulle man bli förbannad och sparka på hästen, då förstör man allt förtroende man byggt upp. Våld löser INGENTING! Utan man måste sätta sig in i hästens tänk, Nästan tänka som en häst. Varför, hur och lösa det smart. Jag tycker att jag lyckades bra med LORD. Tredje dagen gick allt jättebra! Satt upp vid lastbilen, Björn leder oss ner till framridningen. Värmer upp utan press, börjar att galoppera av lite. Väntar in i det sista att gå in på banan, Björn leder fram LORD till insläppet. Jag galopperar in och startar direkt. Vi hade ett nedslag men inga andra problem runt banan. Passerar ingången till framhoppningen två gånger och han har inte en tanke på att bryta av som dagen innan. Det beror säkert på att han fick en bra runda dagen innan och byggde upp förtroendet ännu mer. När vi kommer ut så möter Björn upp oss och tar LORD. Björn har varit en stor del i att LORD har fått tillbaka modet igen. Hans lugn och hur vi löst alla olika delar tillsammans.

Efter den helgen på Sundbyholm så åkte vi upp till Borlänge och tävlade helgen därpå. Det är alltid trevligt att åka upp till dalarna och tävla. Tävlingen var på Rommetravet. Vi hade superfin uppstallning och hästarna trivdes. Vi höll samma plan med LORD att Björn ledde oss från stallet till banan. Det var en liten bit mellan framhoppningen och tävlingsbanan och där ledde Björn oss också, allt för att hålla LORD trygg. Red inte in på banan förens det var vår tur och allt gick bra. Vi hoppade två 130 klasser. I den första hade vi ett nedslag. I den andra var vi felfria och delade segern!!!

På torsdagen veckan efter Borlänge så åkte vi till Sundbyholm och startade två klasser, en 130 och en 140. Björn var med som den klippa han är och vi fortsatte med vår procedur med allt att leda, inte gå in på tävlingsbanan för tidigt osv. Så fortsatte vi resten av utomhussäsongen och det kändes att LORD blev tryggare och tryggare för varje gång.

Vi gjorde två tävlingar till utomhus på Sundbyholm och hoppade 130-135-140 klasser. Vi var felfria i nån 130. Hade ett eller två nedslag i 135-140 klasserna. Sista utomhusstarten var i en 135 klass. Där hoppade vi dubbelnolla och kom sexa!!! Vi avslutade med att gå in på prisutdelning och galoppera ärevarv och LORD var så duktig och lugn!

Förstå vilken lycka, att lyckas vända en stressad häst till en helt lugn och trygg häst som står på prisutdelningen och vill bli kliad i pannan! Då har man gjort allt rätt! Tänk och klurat och lös problemet på ett lugnt sätt. Jag är stolt!

Inomhus började i oktober på Strömsholm. Vi hoppade dubbelnolla i 130 klassen och fick pris. Gjorde inomhusdebut i 140 klass med några pet.

Sen gjorde vi fyra 130-135 klasser på rad med ett nedslag på Hamre och Strömsholm. Tänk så lätt en bom trillar!

Avslutade säsongen med en jättebra 135 runda i Södertälje, ett nedslag men en fantastisk känsla.
Det var ett bra år och jag hoppas ni uppskattade mitt långa inlägg om hur man kan stöta på både framgång och problem och ta sig igenom det och avsluta på ett bra sätt! Vem har sagt att det är en dans på rosor det här?! ;-)

LORD med sin trygghet på tävling, Björn!

Jag tänkte även om en del i hans vardagliga träning. Det är nästan alltid bara jag som rider honom. Ut i skogen så brukar även Towe och Malin skritta honom. All annan träning är det jag som gör med LORD. Det blev mycket uteritt med trav och galopp på grusvägen. Massa galopp på stubbåkern. Red dressyr ute på fälten. Jobbade honom i longering två gånger i veckan i en period. Trav och galopp jobb över bommar i longeringen så att han inte skulle behöva ha någon på ryggen alla dagar utan att vi kommunicerade från marken. Jag tror att allt det här som jag jobbade med och ett enormt tålamod löste problemet. Det hade varit lätt att tappa tålamodet och bli arg. Det hade inte löst någonting. Han kan sätta mitt tålamod på prov nu med, senast förra veckan. Det är bara att koppla in känslan och rida, hur lång tid det än tar. Belöningen när man gör om övningen två dagar senare och allt bara klaffar, då kan man höra mitt jubel långt utanför ridhuset!!!

Min stora känsliga men så fina häst!

Lycka!Tack för att ni orkade läsa mitt långa inlägg ;-)


Läst 25753 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
08
2017

Igår tittade äntligen solen fram efter en lång tids frånvaro, så känns det iallafall! Planen var att rida i ridhuset men det blev uteritt i solen. Vi red mormorsrundan och travade och galopperade på fälten, gissa om hästarna var glada!!! Det blev en hel del bockar och jag är imponerad av vår balans, att vi alla satt kvar!
Det är jättefin väder idag igen och idag har jag tänkt att hoppa lite i ridhuset även om solen lockar till mer uteritter!

Treåringarna är jätteduktiga. RUFUS, BENJI och IRIS travar på i longerlinan. Vi tränar gas och broms mellan skritt och trav. De gör det så bra alla tre!

IRIS T.

RÄVEN och DEXTER har jobbat med sadeln och det jobbet som är med att hänga och klänga och nu börjar de slappna av riktigt bra. COLORADO som kom hit i söndags ska få bekanta sig med sadeln idag. Så vi jobbar på och det är jättekul med det här treårsgänget som är här nu.

RUFUS travar på!


Läst 35516 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
07
2017

Den 18-19 mars så håller jag en hoppkurs här hemma. För er som inte vet vart jag håller till så ligger gården utanför Hallstahammar mot Västerås.
Kursen är både för ponny och storhäst på alla nivåer. Grupperna består av max fyra ekipage.
Vi börjar på lördagen med ett ridpass som innehåller markarbete och hoppning! Det kommer finnas fika i ridhuset!

På söndagen kommer det finnas frukostbuffe och sedan är det ett ridpass med hoppning.

För er som vill så kommer vi ha gemensam middag på lördagskvällen! Det finns boende och uppstallning, först till kvarn då boxplatserna är begränsade!

Gamla och nya elever är välkomna! Anmäl till mig på telefon: 070-7975888 eller mail stallbacktorp@hotmail.com

Det finns även möjlighet att hyra häst/ponny av mig och rida med på kursen.

Varmt välkomna på hoppkurs!


Läst 25956 ggr Kommentarer Kommentera

Hej alla och hoppas ni har en bra start på veckan, ingen måndagsångest! Här är det kallt och småsnöar.
I helgen var det full fart med en hoppkurs, ridning och unghästträning. Hoppkursen gick jättebra och det är verkligen kul att hålla kurs. Vi kör igen den 18-19 mars!

Mina hästar har ridits ut i helgen och idag ska de jobba i ridhuset på eftermiddagen. Hela gänget släpptes ut i hagarna på morgonen och fick frukosthö ute.
Två av unghästarna fick jobbas med sadel innan de gick ut i hagen. Det är de två "nyaste" DEXTER och RÄVEN som kom hit för en vecka sedan. De har nu vant sig med sadel och vi jobbar vidare med att hänga och klänga på dem!
De andra tre, BENJI, IRIS och RUFUS har travats med ryttare för första gången nu i helgen och det har gått jättebra! Tyvärr så kan jag inte lägga upp någon film här på bloggen då jag råkat radera nästan ALLA mina filmer i telefonen av misstag...

Det är jättekul att jobba med så trevliga unghästar som det här gänget är som är här nu! På bilden är det RUFUS.
Det finns lite filmer på unghästarna på min instagram: theresetettenyman


Läst 23383 ggr Kommentarer Kommentera

LOVELY LADY SB, hästen som utvecklades enormt förra året! Hon är min egen uppfödning och född 2009. Började tävla på hösten 2015, så förra året var det första riktiga tävlingsåret.

Vi började på Strömsholm i februari, då hoppade vi en felfri runda i 110 klass.
Därefter var hon dubbelnolla i 110 klassen i Enköping, i 120 klassen åtta fel.

På Hamre var hon dubbelnolla och placerad i både 110 och 120 klassen!

I Mantorp var hon felfri i båda 120 klasserna och placerad!

På Sundbyholm i april så var det utomhuspremiär och då hoppade vi först felfritt i en 110 klass. I 120 klassen därefter var hon också felfri och kom på tredje plats! Samma klass som jag vann med ACINDO!
Efter tredjeplatsen och alla bra resultat i klasserna innan så blev det debut i 125 klass med ett nedslag.

I början av maj så var vi tillbaka på Sundbyholm och hoppade felfritt och kom femma i 120 klassen. Vi DEBUTERADE 130 med två nedslag, en bra runda. Hoppade en 125 klass dagen efter, var felfri och kom femma!!!

Åkte till jumpclub och hoppade vår första tävling någonsin på gräs, en 120 runda med ett nedslag.

Sista helgen i maj åkte vi till Sportriders och var felfria och kom sju i 120 klassen på lördagen. På söndagen var vi felfria i 120 klassen, dessutom snabba, så snabba att vi VANN!!! LOVELYS FÖRSTA SEGER!!!

I juni tävlade vi på Strömsholm bakom slottet på den vackra slottsbanan. Den är speciell och en del hästar kan bli lite spända av att komma in där de första gångerna, Inte LOVELY, hon tog det hela med ro och hoppade två 120 klasser och en 130 klass med ett nedslag.

Efter Strömsholm blev det Sportriders igen. Hoppade felfritt och kom sexa i 120 klassen och hade fyra fel i 130 klassen.

LOVELY hoppade sedan Div 1 finalen i Stockholm. Den gick i 125 klass på en regntung bana. Hon gjorde det bra, ett nedslag.

Vi hade sedan lite vila innan vi tävlade hos Sportriders igen, hoppade 120 och 130 med fyra fel.

Varberg var LOVELYS första långa resa. Hon gjorde det bra. Var inte nöjd i boxen och grävde gropar och stod mest på bakbenen. Inne på tävlingsbanan trivdes hon desto bättre. Hoppade felfritt och blev placerad i kvalet till 125 finalen. Finalen var hennes första riktiga final. Hon var fantastisk, hoppade med stort självförtroende och gav en härlig känsla. Petade tyvärr ett hinder på slutet men vad gjorde det?! Jag var supernöjd med min fina häst!

I augusti var vi på Sundbyholm och hoppade felfritt och kom femma i 125 klassen. Hoppade 130 klassen med fyra fel.

Vi åkte upp till Borlänge i mitten av augusti, Där började vi med en felfri 120 klass och kom fyra! 130 klassen på lördagen ett nedslag. På söndagen var vi felfria i 130 klassen och delade segern!!!

Sen hade vi en liten paus igen innan vi åkte till Eskilstuna. Där hoppade hon felfritt i 130 klassen och blev placerad. Sedan DEBUT i 135 klass med ett nedslag!!! Hon är fantastisk!

Sportriders igen och vi började med en felfri 120 som VI VANN!!!! Hoppade sedan 130 med ett nedslag dagen efter.

Sista utomhustävlingen var på Sundbyholm där vi hoppade 130 med ett nedslag. Hade lite otur i 135 klassen dagen efter och snubblade i en landning i kombinationen och rev B hindret och fick göra en volt för att komma i fokus igen. Hon är cool och fortsatte som att inget hänt! Dagen efter hoppade vi 135 klass igen och hade ett fjuttigt pet i omhoppningen. Hon var jätteduktig!

Inomhus började på Strömsholm i mitten av oktober. Gick ner lite i höjd eftersom hon inte har så mycket rutin ännu. Hoppade felfritt och kom fyra i 120 klassen!

På Hamre och Köping hoppade vi 125-130 klasser med nåt nedslag, lite stolpe ut tävlingar.
Strömsholm stora tävling avslutade vi med 135 debut inomhus med ett nedslag! Även årets sista tävling i Södertälje avslutade vi med en kanonrunda i 135 klassen, även om en bom föll så var det bra!

Vilket år, vilken häst! Från 110 hoppning till 135 hoppning med massa placeringar och även vinster!Tack till alla duktiga fotografer för alla fina bilder: Linda Öberg, Michael Sundin, Bo Bennergård, Roland Thunholm. Tack Björn för att du filmat så bra!


Läst 21573 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.