Therese
MAR
31
2017

Jag insåg att jag inte har skrivit om LILL-LADYs tävlingsår 2016!
Som jag skrev i mitt förra inlägg från hoppningen i förrgår så är hon fortfarande ganska så omogen och barnslig. Så förra året hade jag inga direkta målsättningar mer än att komma ut på lite tävlingar och ge henne rutin. Hon var på endagstävlingar och gjorde även ett meeting och sov borta vilket gick jättebra!
Hon tävlade från 1 meter till en felfri debut i 115 klass på Sundbyholm!
Resultaten under året var blandade med felfritt eller nedslag. Lite ojämnt och det för att hon är omogen och kan tappa fokus och börja busa eller titta på något utanför banan.
Nu under vintern så känner jag att hon har byggt upp styrkan i kroppen och börjar mogna. Det känns riktigt spännande inför framtiden. Ger jag bara henne tid och inte har bråttom så kommer hon förhoppningsvis att blomma ut. Hon är sex år nu så att satsa på Falsterbo kommer jag inte göra, då ska hon hoppa 130 klass. Vi siktar på debut i 120 klass under våren. Hon kommer att börja tävla när utomhussäsongen drar igång om några veckor.

LILL-LADY, jag och Björn på hennes första pay n jump för ett år sedan.

På Sundbyholm!

LILL-LADY heter COHIBAS LADY SB, hon är egen uppfödning efter hingsten COHIBA. Mmma är min första svårklasshäst RANTADOU som var efter Rastell-Tamburin och uppfödd av min mamma och pappa!

Min mamma och LILL-LADY!


Läst 15640 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
30
2017

Igår hoppade jag ett helt gäng hästar, så roligt! Byggde upp en rolig bana och hoppade igenom den. Hästarna känns riktigt fina. Vill bara ut och tävla igen!!!
LORD, LOVELY och LILL-LADY fick hoppa lite högre banor som avslutning. Jag är inte så mycket för att hoppa högt hemma men ibland så är det bra såklart.
Först hoppade jag LORD och jisses vad fin han var! Provade att hoppa honom på vanligt tränsbett utan martingal. Hehe, det kommer jag inte att prova på tävling för då lär jag få hålla i manen! Han har så mycket power! Här har vi en liten film på LORD:

LOVELY var nästa häst och hon gör allt så enkelt och rätt. Kändes nästan lite nonchalant på de mindre hindren så vi höjde upp till 140 höjd. Min plan med henne är att debutera 140 hoppning snart så det var bra att känna på höjden hemma och utmana lite. Hon hoppade bra, kul! Känns inte ens som hon tar i!

CASH FLOW har utvecklats mycket men det tar tid. Nu har hon blivit så stark i kroppen, bär sig själv och orkar hålla en jämn galopp. Då har hon även blivit stark i munnen på tävling på det vanliga tränsbettet som jag tävlat på hela tiden. Så nu har jag provat mig fram för att hitta ett bett hon trivs med utan att börja överhoppa sig. Tror att jag har hittat rätt nu! Hon är mycket lugnare och stadigare, så nu kan jag rida henne så som jag har eftersträvat. Mjukt stöd i handen med en fin galopp. Det kändes bra igår och även på tävlingen i Kungsbacka då jag red på det nya bettet.

LILL-LADY blir sex år i år men är fortfarande väldigt valpig och barnslig. Hon behöver mogna i både huvudet och kroppen innan hon får hoppa större hinder på tävling. Jag läste ett reportage om hennes farfar Chacco Blue, att hans avkommor mognar sent, blommar ut vid sju-åtta års ålder. Det gjorde mig glad eftersom jag ibland blir lite hopplöst uppgiven över LILL-LADY och alla hennes barnsliga hyss och bus! Igår fick hon hoppa banan på 120 höjd. Sista oxern på 130. Det är fortfarande lite vingligt som sagt men jag kände en häftig inställning hos henne när hon ställdes inför lite högre hinder än vad jag vanligtvis hoppar. Hon bjöd och sög tag i uppgiften precis som , Yes Äntligen får jag hoppa högt! Haha, det kändes så!

ACINDO hoppade jag också och hon är bra cool, det känns att hon kan det här!

På kvällen så hopptränade Malin och Maja tillsammans. Malin red CELVIN och Maja STEFFE. Så duktiga tjejer, det är så roligt att träna så ambitiösa och målmedvetna tjejer. Nu på lördag så ska Maja och STEFFE göra gemensam tävlingsdebut. De har varit ut på några pay n jumps och nu är det dags för riktig tävling! STEFFE är min ponny som kom hit för inridning när han var tre år och jag köpte honom då han även var till salu. Maja har varit hos mig i lite mer än två år och rider och tränar. Tänk så kul det är att följa de båda från start, här en video på deras hoppning från igår, första gången de hoppar bana på en meter! Jag blir stolt!

Duktiga!


Läst 24233 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
28
2017

Idag har jag ridit dressyr på alla hästarna i ridhuset, de var så fina! Blir nästan förvånad eftersom vi har tillbringar de sista två veckorna ute på grusvägarna. Men de jobbas där också, det är inte bara långa tyglar och full fart. Det är lydnad och bärighet som trimmas även fast vi tränar kondition också. Sen blir hästarna så nöjda och glada. Inte massa överskottsenergi som lagras utan kolsyran har för länge sedan pyst ut! Då kan de komma till arbete som idag och det har varit så roligt. Så har jag ridit de två nya hästarna, en fyraåring en sjuåring som är här för träning. Treåringarna har också jobbat på riktigt bra! Lång dag, rolig dag och fjorton hästar jobbade! Tack Malin och Maja, det gjorde vi bra!

Såhär fint var det i ridhuset imorse innan vi började rida. Nysladdat och fint!

Med treåringen "Räven" på eftermiddagen.

Det bästa med att våren och värmen är påväg, de finare ridbyxorna åker på och vinterridbyxorna in i garderoben! Mina fina blåa från Harcour!


Läst 20572 ggr Kommentarer Kommentera

Vilket väder, jag är så glad!!! Idag red Malin och jag mormorsrundan i piketröjor!!! Hästarna har njutit av solen som nakenfisar i hagarna! Att vi sen fick borsta leriga pälsar på några av dem vid intaget, det kändes helt ok så länge hästarna är lyckliga!
Så vi har passat på att njuta av vädret för snart vänder det. Ser iallafall ljuset i tunneln, för det går mot vår!

De sista två veckorna har vi mest ridit ut varje dag. Hästarna har tränat kondition och travat och galopperat på grusvägarna. Det går ju inte att låta bli, jag kan inte det, måste ut och göra roadwork!

Styrde upp mig själv lite på eftermiddagen när jag red dressyr på två hästar i ridhuset. ACINDO tränade jag för AC och det var så roligt!!! Jag såg fram emot träningen hela dagen idag. ACINDO är väldigt rolig att träna dressyr på, hon är så ambitiös. Fick beröm för att hon är i så fin form och det känns roligt. Sen har jag lite smådetaljer att fila på såklart, det har vi alla alltid. Nästa vecka är det dressyrträning igen.
Sen kan jag säga att hästen jag red före ACINDO, den slog verkligen "klackarna/skorna" i taket minst sagt!!!! En riktig rackarbrall med både bock, krumsprång åt alla håll resulterade i att ena framskon flög av och upp i taket! Den hänger nu uppe i fönsterhöjd! Jag hänger inte i taket, för jag satt kvar som tur var!!!
Skickade ett sms till Micke hovslagare att du har en tappsko, den återfinns i ridhuset! Sök på fågelhöjd så finner du den!!!! Gissa om det kom asgarv tillbaka när han fick se bilderna!

Kolla på väggen vid fönstret ovanför hinderstöden, där hänger skon!

En fönsterdekoration!


Läst 15559 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
27
2017

Äntligen sommartid, och värme rekord dessutom! Idag var den varmaste dagen i Västerås detta datum på 250 år! Helt underbart, som jag har längtat efter värme och sol!!! Den här vintern har varit så tråkig vädermässigt. I vanliga fall så gillar jag vintern men inte den som varit. Har aldrig längtat så mycket till våren som i år och nu känns det som att det närmar sig, tack och lov!!!
Jag är så tacksam för ridhuset som vi har här hemma på gården. Hade jag inte haft ridhuset nu i vinter så hade jag nog gått i ide eller in i väggen. Tänker ofta på hur vi lastade och körde till olika ridhus, nästan alla veckans dagar, morgon och sen kväll.
Jag är tacksam, av hela mitt hjärta!

En gammal bild på mig och LORD när han var liten!

LORD och jag nu i vinter!


Läst 13815 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
21
2017

Morgonfodrat och släppt ut några hästar. Malin och jag ska rida ut nu på förmiddagen, fyra hästar ska trava och galoppera på grusvägen innan lunch. Stallet ska mockas.
Efter lunch kommer vår veterinär Sara och ska kolla tänderna på några av hästarna.
Efter det ska tre unghästar jobbas. Fem hästar kvar att rida efter unghästarna och ikväll har jag lite träningar så nog kommer den här dagen att rulla på! Det är aldrig långtråkigt med det här jobbet!
Mys!


Läst 14897 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2017

Måndag och det är en trött måndag, jag är trött! Man får vara trött ibland, ganska skönt att erkänna det! Vädret bidrar säkert också, snö och grått...
Det har varit en riktigt bra helg med hoppkurs här hemma och ridning av unghästar och äldre hästar. Hela förra veckan var också full fart med strålande väder och mjuka grusvägar. Hästarna reds ut hela veckan och travade och galopperade på grusvägarna, helt underbart!
Något fel är det på min dator, nya bilder som jag laddar upp i den går inte att få fram, får be Björn att titta till min dator, den behöver nog lite uppdateringar. Så jag bjuder på lite gamla bilder, det är alltid roligt!
  

ACINDO SB, 140 hoppning Årsta!

CAHLUA, Strömsholms Grand Prix!

LAGANA, 150 hoppning i Gävle!


Läst 21055 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingen i Kungsbacka var riktigt bra. Mina hästar hoppade också riktigt bra! De känns så fina och jag är jätteglad, måste nästan nypa mig i armen, de är mina hästar som jag tagit fram! Två av de har jag dessutom fött upp, LORD och LOVELY! Det är extra roligt!
Vi kom ner till Kungsbacka på torsdagen och började tävla på fredagen.

Fin tävlingsarena.

CASH FLOW!

Först ut var CASH FLOW som hoppade 120 klassen. Felfri och snabb så det blev en tredjeplats! Härliga lilla häst!

Prisutdelning med CASH FLOW!

LORD hoppade 130 klassen med ett petnedslag på hinder nummer två. LOVELY var felfri och blev placerad i 130 klassen, första starten på den höjden för i år!

LOVELY LADY SB!

På lördagen hoppade CASH FLOW 130 klassen, den första 130 för i år. Hon var jättefin, jag red lite mesigt så två nedslag. LOVELY hoppade samma klass, rev ett i omhoppningen, lite orutin när man hoppade mot sargen. Annars en jättefin runda.

LORD hoppade 140 klassen och hade laddat upp hela dagen tror jag, massa energi fast jag hade haft honom ute flera gånger under dagen!
Kändes otroligt fin och väldigt på. Rev ett hinder som jag vände upp lite snävt på. Sen ville jag lugna ner honom lite mot sista hindret när jag kände att han var lite väl på framåt, så jag gjorde en volt för att skola honom och han hoppade jättebra över sista. Ibland är det bättre att skola lite än att bara fläska på. Har igen det nästa gång.

LORD LOOP SB!

På söndagen fick LORD börja med 125 klassen föra att rasta av sig lite inför eftermiddagens klass. Han behövde det, han var pigg! Hoppade felfritt och blev placerad!
CASH FLOW hoppade också 125 klassen, vi fick tyvärr ett skitpet på en oxer, annars jättefin runda!

LORD och LOVELY hoppade 135 klassen på eftermiddagen. Nu var LORD riktigt lugn. Hoppade felfritt och blev placerad igen!!! LOVELY gjorde en kanonrunda med ett nedslag.

Björn och jag var riktigt glada efter LORDs start i 135 klassen, felfritt och placering!Några priser blev det!

Fina LOVELY innan helgens sista start!


Läst 27845 ggr Kommentarer Kommentera

Vi hade en riktigt bra tävlingshelg i Kungsbacka! Jag vill först börja med att tacka arrangören, Kungsbacka Ridklubb och alla funktionärer för en fantastiskt bra tävling! Otroligt trevligt bemötande, välkomnande och hjälpsamma! När vi parkerade så kom det en fyrhjuling med släpkärra och lastade på alla grejer från lastbilen och körde bort till uppstallningen. De bar in alla grejer och hjälpte till. Det regnade en hel del så det var lerigt och skitigt men de spånade upp med flis och inga problem med att vara generösa med spånbalar så att hästarna fick det torrt i boxarna! Guldstjärna på det!

Tre bra ridhus så att vi kunde värma upp hästarna och hoppa fram ordentligt. Toppenunderlag och många sladdpauser så att underlaget var bra för alla! Fint runt alla hinder med gröna växter och blommor! Jättebra banor byggda av Fredrik Malm.
Bra service och trevligt bemötande i sekretariatet. Helt enkelt en jättebra tävling, TUSEN TACK!!! Nu har Kungsbacka lagt ribban för kommande tävlingar vi ska på!

Mina hästar har hoppat jättebra, mer om dem i nästa inlägg, nu ska jag ut och rida!

LOVELY LADY SB, 135 klassen. Björn syns i blå jacka på läktaren framför nosen på hästen! Foto: Jonsvingfoto


Läst 23087 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är det torsdag och vi håller på att packa lastbilen för avfärd mot Kungsbacka. Det blir tävling i helgen med LORD, LOVELY och CASH FLOW. De är joggade nu på morgonen och igår trimmade jag dressyr på dem i ridhuset och de känns jättefina!

Jag har även varit iväg en sväng till min sjukgymnast/kotknackare nu på förmiddagen. Min kropp har gjort rätt ont efter avflygningen för en vecka sedan. Det är inte kul att vakna på natten av smärta och inte kunna sova. Det gjorde jag i natt. Imorse skickade jag iväg ett sms till Johan och hade tur att han hade en tid nu på förmiddagen. Det var en del att fixa med min kropp. Nacken, svanken, den högra skinkan hade "ramlat ner"!!!! Alltså jag skrattade när han sa det!!! Så det blev lite knäckande och nästa vecka ska jag tillbaka och fixa resten som inte gick att få till idag. Så nu hoppas jag att jag kan sova igen! Tack Johan!

Unghästarna jobbar på fint och det är nu fyra kvar för lilla RUFUS är inriden och klar. Han åkte hem i måndags. RUFUS bor inte långt härifrån så hans ägare Johanna kommer komma hit och rida honom så jag kan hjälpa till med vidareutbildningen, kul! Vi fortsätter med RÄVEN, COLORADO, DEXTER och BENJI. Fina hästar!

Nu måste jag fortsätta packa så vi kommer iväg!

CASH FLOW!


Läst 20952 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.