Therese
JUN
26
2017

Hoppas att ni alla har haft en fin midsommar!

En bild på goda jordgubbar och grädde, mycket sådant i helgen!

Mycket uteritt i helgen, grönt och fint ute!

Idag rullar lastbilen mot Södertälje och min kompis Jessicas gård. Vi ska träna för Jos Kumps i två dagar och jag tar med mig tre hästar. Det ska bli jättekul!


Läst 26027 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
20
2017

Ingenting är som väntans tider och det har vi varit i fram tills i söndags morse, då fölade CARLINA!
Jag har ju inte skrivit något om att CARLINA varit dräktig, att vi betäckte henne förra året osv. Det är för att jag är lite för mycket skrockfull ibland och tänkte att då kommer allt gå åt skogen. Vi har fött upp gaska många hästar genom åren, mina föräldrar och nu jag själv. Oftast har det gått bra, men även mindre bra. Så jag ville vänta tills allt förhoppningsvis gick bra och nu är han här, CARLINAS lilla hingst!
Vi hade pratat om att betäcka CARLINA för nu är det några år sedan vi sist hade en fölunge och det kändes som det var tid att "fylla på". Hon har tävlat med mig upp till 135, sen fick Malin tävla henne i ett år. Så blev det betäckning förra året och det tog sig på första försöket. Hingsten vi valde är BRAVOUR!
 


Jag misstänkte att något var på gång, då hon hade vaxproppar på juvret och hon var lite stingslig när jag klappade henne. Så vi höll koll och vädret var fantastiskt så vi bestämde att hon fick vara kvar ute i hagen, de har en lösdrift som de också kan gå in i. Så strax innan halv fem på söndagsmorgonen så började hon föla, ute i hagen. Jag tittade ut genom fönstret och såg att hon låg mitt ute i hagen, en perfekt plats hade hon valt! Så väckte Björn, som var före mig ut genom dörren! Så föddes den lilla fölungen och allt gick jättebra!
 


ACINDO går tillsammans med CARLINA i hagen så hon var med där ute, så vi kallar henne nu för barnmorskan! Vi tog såklart in henne, men hon var med under fölningen.
 

 
Sen gick allt enligt skolboken, han stod upp efter femtio minuter.
 


Hittade juvret och diade efter nån halvtimme.
 

Kunde lägga sig, ställa sig utan problem och allt fungerade som det skulle.
 

CARLINA är en fantastiskt bra mamma också. Så skönt och vi är så glada!
 

De bor inne i en stor halmbox, mysigt!


Läst 36460 ggr Kommentarer Kommentera

Idag är det måndag men jag tänkte backa bandet till lördag och sen dela upp den här helgen i fler inlägg då det hänt så mycket roliga saker! Ni som följer mig på Instagram och Facebook har redan sett en del, men det kommer såklart här på bloggen också!

Jag börjar med lördagen då vi åkte på ponnytävling med min ponny STEFFE och Maja, min elev som rider honom. Majas föräldrar, Maja och jag åkte till Nyby Torshälla. Det här var första gången som jag kunde följa med när STEFFE och Maja skulle tävla, deras tidigare tävlingar har krockat med mina storhäst tävlingar, då har Malin varit med som coach! Så det här kändes jättekul att vara med, äntligen!
Tävlingsplatsen var jättetrevlig och bra organiserat. Det kändes som att färdas tillbaka i tiden till när jag själv red ponny, det gick att ta på atmosfären med allt omkring!

Två klasser skulle de hoppa och först var det 70 cm. Det blev fyra fel i den starten. Sedan var det faktiskt debut på nästa höjd, 85 centimeter! Det här var bara deras femte tävling så det var spännande.
Vi gick banan tillsammans och gjorde en bra plan för hur Maja skulle rida runt på banan innan sin start och vad hon skulle tänka på när hon sedan startade. Det gick superbra och FELFRITT!!!! Så roligt!

Jag blir så stolt över de här två och det ska bli kul att följa deras utveckling som tränare och hästägare.

Maja och STEFFE, som heter SURVIVOR. Han är sex år gammal och började tävla nu i år som sexåring tillsammans med Maja, som inte heller har tävlat något förut. Så de gör den här resan tillsammans från start.

STEFFE bor hos mig och har gjort det sedan han var tre år, då jag köpte honom efter att han kom hit för inridning. Han är efter C-ponnyhingsten GASQUE och mamman är en storhäst efter ACACIO-Fullblod. Uppfödare Eva Lundh.
Maja är hos mig som elev och rider STEFFE flera dagar i veckan, tränar för mig och tillsammans gör vi en plan för tävling och träning. Det är jättekul!


Läst 34342 ggr Kommentarer Kommentera

Den här veckan har varit lugn för mina tävlingshästar. De har bara gått i hagen och ut i skogen. Efter några intensiva tävlingsveckor så hade jag planerat in denna lugna vecka för dem. De har varit så otroligt duktiga!

Vi hade "examensdag" igår för RÄVEN och DEXTER, treåringarna som varit här på inridning. De visades ridna för ägaren och sen åkte de hem. Det känns lite tomt nu när de åkt, de var här ganska länge, sen februari. DEXTER tog tid att rida in och jag är glad för att hans ägare är så bra och förstår att en känslig unghäst behöver tid med inridningen. Det är grunden i deras utbildning och viktigt att inget går fel. Unghästen måste få känna sig trygg och det finns inget coolt i att rida in en unghäst på kortast tid. Det tog sex veckor innan vi ens satt på honom första gången. Då ligger det otroligt mycket jobb bakom för att komma upp i sadel. Sen har vi tagit steg för steg och nu rids han lös i alla tre gångarterna utan problem. Han kommer lämna ett tomrum efter sig, en häst som DEXTER som det ligger så mycket jobb, tålamod och framsteg i sätter sig lite extra i hjärtat vill jag lova!
  

Stora DEXTER när han precis hade kommit hit.

RÄVEN igår!


Läst 27137 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var jag tvungen att bara återhämta mig och smälta de senaste helgernas tävlingsresultat. Det har i alla fall inte sjunkit in, det tar nog ett tag! Helgen som var tävlade jag hos Sportriders och det gick så bra!
CASH FLOW, LORD, LILL-LADY och LOVELY tävlade båda dagarna.

Lördagen började med en 130 klass och där startade LOVELY i avd A. Vi gick ut i slutet av startfältet och min plan var en lagom runda, svänga och galoppera på i landningarna. LOVELY hoppade felfritt och är otroligt snabb, stor galopp så vi tog ledningen och det räckte till SEGER!!!! Vilken häst, hur många vinster har hon nu?! För att inte tala om topp-placeringar!

LORD fick vara "stand in" på LOVELYS prisutdelning!

LORD hoppade 130 på lördagen, i avd B, ville göra en lugn runda efter Grand Prixen på Strömsholm. Han kändes hur fräsch som helst, hoppade felfritt. Startade sedan 140 klassen, bra runda med ett nedslag.

LILL-LADY hoppade 110 och 120 klasserna med ett nedslag.

COHIBAS LADY SB, även kallad LILL-LADY!

CASH FLOW avslutade lördagen med att varar felfri och snabbast i 120 klassen så hon VANN!!!!! Två segrar på en dag!!!!!!

Prisutdelning!

Ärevarv med CASH FLOW!

Alice är så nöjd med mosters alla rosetter!

Söndagen började med 120 klassen avd B som LILL-LADY hoppade. Hon gjorde sin hittills bästa runda och var felfri. Varje språng kändes perfekt, hon hoppade så väl och var noggrann. Det känns så bra när tålamod och tragglande ger resultat. Hon har behövt tid, och när hon har rivit på tävling så har det varit för att hon tappar fokus eller busar. Jag har bara tragglat på och litat på känslan att det kommer släppa, hon har ett fint hopp i sig. I söndags kom första kvittot på riktigt!

LILL-LADY!!!!

Storasyster LOVELY hoppade sedan 135 klassen, och som hon hoppade, WOW!!! Så bra! Jag hade spaghetti i knäna när jag gick i mål, måste ha varit så fokuserad när jag red! En felfri runda som blev en femte placering! Jag är nästan mållös inför denna häst, hon levererar klass efter klass!

Alice är nöjd!

LORD hoppade sedan 145 klassen, tredje starten för honom i svår klass. Han är den sjätte hästen som jag tagit upp i svår klass, från inhoppning och hela vägen till svår hoppning! Resultatet blev fyra fel, och som han hoppade, vilka språng! Det känns så roligt det här!

LORD över vattengraven i 145 klassen!

Jag är otroligt glad för mina hästar och de resultat vi har haft under våren och försommaren. Nu blir det en lite tävlingspaus på tre veckor. Så ska jag bara njuta av allt!
TACK till alla duktiga fotografer för alla fina bilder: malinphoto.se
Michael Sundin, Ellinore Windahl, Björn Karlsson och Bo Bennergård!


Läst 39682 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
09
2017

Här kommer en ny vlogg och den är i samarbete med Hamre Ridsportbutik. I förra veckan var jag hos Anna i butiken och fick med mig snygga ridkläder från märket Harcour hem!

Lite bilder på några av kläderna också:


Läst 22450 ggr Kommentarer Kommentera

Torsdag idag och jag har hoppat CASH FLOW och LILL-LADY här hemma. De ska tävla nu till helgen och de fick hoppa en bana idag som jag byggt upp. De känns fina så det ska bli kul!

CASH FLOW

LILL-LADY, nu börjar det hända grejer! Bana på 125 cm och sista hindret 135 cm! Malin och jag kunde ju inte hålla oss från varsitt glädjetjut när jag hoppat klart!


Läst 23764 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
07
2017

Här kommer en bildbomb på LORD från gårdagens Grand Prix klass, som även var hans debut i Grand Prix hoppning! Höjden var 145 och det var en rejäl bana. När vi gick i mål kändes det som en felfri runda även om tre bommar hade trillat ner i gräset. Men som banbyggaren sa, ni fixade alla svårigheter och nedslagen kom på hinder vid staketet, det är rutin att fokusera på hinder och inte det utanför. Alla linjer, två och trekombination och stora oxrar klarade ni galant! Så det känns jättekul och roligt att vara tillbaka i svår klass igen!
Alla bilder är fotade av min kompis Linda Öberg, Tack Linda för alla fina bilder!
 

Tillsammans med Björn utanför banan innan start.

Vackra LORD!

Över hinder nummer två!

Han har marginal till bommarna.

Ut ur trekombinationen!

Tvåkombinationen!

Dalahästar!

Över sista hindret!

Fokus!

Cool bild!

Fantastiskt vackra Strömsholm bjöd på sol och fina tävlingar, TACK till alla som gör denna tävling, den bästa tävling jag vet!


Läst 16463 ggr Kommentarer Kommentera

Imorse rullade lastbilen tidigt till Strömsholm igen, nu med LOVELY! Vi startade första klassen klockan åtta, en 130 hoppning som var kval till morgondagens Bronsfinal. Min plan var att rida en lagom snabb runda och försöka kvala till finalen. I förrgår hoppade jag också LOVELY, då var hon lite spänd och jag red inte så bra, så de två sista hindren föll. Idag satt allt perfekt, vi hoppade fram bra, gick upp till banan i god tid vilket var tur då det fattades två ryttare före mig helt plötsligt. Jag ville komma in på banan i tid så jag skulle hinna rida runt och visa henne banan så hon skulle slappna av. Nu blev det perfekt och hon hoppade strålande! Felfritt och det blev en niondeplacering och vi är kvalade till finalen imorgon!

Hon är en helt underbar häst måste jag säga.

LOVELY LADY SB, e: Looping-Rantadou-Rastell. Uppfödare och ägare: Therese Nyman

När vi kom tillbaka hem så åt vi tidig lunch för jag var vrålhungrig och jättetrött, så efter lunch var jag tvungen att sova, vilket behövdes. Full fart varje dag i flera veckor börjar kännas. Efter lite sömn var jag pigg igen och red LORD och jobbade alla tre treåringarna.
Imorgon tävlar jag på Strömsholm igen, sista dagen och det är vår nationaldag!


Läst 14049 ggr Kommentarer Kommentera

Idag debuterade LORD svår 145 hoppning på Strömsholm!!!! En jättefin runda med ett nedslag på bakbommen på hinder nummer fyra. Jag tycker att banan var bra, det var en A:0 med elva hinder och tretton språng.

LORD kändes så fin och han gjorde det enkelt, om man nu kan säga att det är enkelt, det är ju inte så enkelt det här med hästar och hoppning.
Det ligger mycket arbete bakom. Vägen fram till idag har inte varit spikrak. LORD är min egen uppfödning och jag har gjort hela resan från att först rida och tävla hans mamma CORTINA (född 98, e: Cortuz-Cortez) till att köra henne till station på betäckning. Valet blev hingsten LOOPING.
Sen elva månader till att LORD föddes, se honom växa upp, rida in honom när han var tre år. Han var väldigt enkel att rida in. Sen utbildningen till tävlingshäst. Han gjorde tävlingsdebut i augusti som femåring. Han var stor och valpig så han fick tid på sig. Han hoppade sex klasser från 90 cm till en felfri debut i 110 hoppning under hösten. Vi tränade på vintern och gjorde sedan en start som sexåring i mars. Sedan skadade han sig i hagen och var borta nästan hela sitt år som sexåring. I slutet av november det året gjorde han en start i 1 meter och sen var det vinter igen!
Som sjuåring började han tävla ordentligt och startade upp till 130. Blandade resultat och inte så ofta felfri, men han behövde bara rutin och jag har låtit det ta tid. Som åttaåring förra året började han blomma ut och det blev debut i 140 klass i augusti. Det var inte lätt alla gånger då han är känslig och behöver känna sig trygg. Så mitt i säsongen förra året fick vi ett bakslag då han inte skulle in eller ut från framhoppning, tävlingsbanan osv. Han till och med "snurrdansade" mitt i banan några gånger då jag fick ha is i magen och bara försöka få fram honom. Det krävdes en del grubblerier för att få till alla detaljer och att få honom på min sida. Nu har jag hittat ett bra system i både vardagsträningen och hur vi gör på tävling. Björn är en stor del i att LORD känner sig trygg, han finns alltid vid LORDS sida på tävling.

Igår hoppade vi en 140 och hade ett nedslag på en bra runda. Jag bestämde mig då för att debutera 145 klassen idag, det har varit min plan en längre tid om allt kändes bra. Så idag var det dags. När jag hade gått banan kände jag mig lugn, den passade oss bra.
Alla förberedelser stämde och när jag red in på banan var det bara härligt och när jag galopperade mot start upp mot slottet på den stora fina gröna banan så hann jag till och med titta upp på slottet och tänka, YES NU ÄR VI HÄR, ÄNTLIGEN!!! Sen njöt jag och mitt stora leende när jag gick i mål, hahaha när jag såg filmen!
Det låter säkert knäppt men såhär var det, jag hade roligt och LORD hoppade fantastiskt!

Det har varit en resa fram till idag, det vill jag lova, men det är värt allt en dag som denna!

Tack till johanssonjenny.se och malinlarssonfoto och Linda Öberg för jättefina bilder!


Läst 12464 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.