Therese

Hästarna, de fyra som tävlat de har en lugn vecka. Återhämtning efter en tävlings och träningsperiod är viktigt. 

Själv tar jag det inte lugnt. Vi har fått hjälp att måla om invändigt i vårt hus, så det har varit kaos med möbler och grejer överallt. Nu börjar det bli ordning och hur mycket tid tar inte det!!! Möblera, sortera, ut med gammalt, in med nytt fint! Ska bli skönt när det är klart.
Imorgon fyller jag år, hoho! Så det är lite fix inför den dagen också, och även lördag när det blir fest. Så ska jag klämma in en ponnytävling på lördag förmiddag!

Här kommer en video på LOVELYS 135 runda för en vecka sedan! Hon kom fyra av sjuttio starter!


Läst 29198 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
27
2017

I går tömde vi ut bäddar från boxarna och skurade rent stallet. I dag värker det i kroppen vill jag lova! Skrubba väggar, sopa, bära säckar och fixa det är inget enkelt jobb! Men det är det värt när man ställer in hästarna i rena fina boxar och gult fint spån. 
  

Skurat och rent.

In med spånpellets.

Enkelt att blöta det i säckarna och sen hälla ut på golvet.

Fint!

Tummen upp för rent stall!

Obs inte sponsrat inlägg, men finns det någon spånpellets tillverkare som vill samarbeta med mig så är ni välkomna att höra av er!!! 

stallbacktorp@hotmail.com smiley


Läst 28008 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
25
2017

Nu är utomhussäsongen över och sista tävlingsdagen gick bra. CASH FLOW avslutade med en felfri runda och kom sexa i 120 klassen. Hon var så pigg och fin! LORD var placerad i 135 klassen, ett ynka pet i omhoppningen men det räckte till placering! LOVELY hoppade fint med två ner och samma för LILL-LADY. 

CASH FLOW med sin rosett!

LORD, sista hindret i 145 klassen. Foto: johanssonjenny.se

Nu blir det tre veckors tävlingspaus innan vi kör igång med inomhustävlandet. Den här veckan kommer tävlingshästarna få ta det lite lugnt och bara gå i hagen, skritta ut i skogen och koppla av. 


Läst 30544 ggr Kommentarer Kommentera

Idag är det sista utomhustävlingen för säsongen. Lite sorgligt, jag tycker om utomhus. Sen blir det såklart mysigt att krypa in i ridhusen men idag ska jag njuta av sista dagen ute även om vädret är tråkigt.

Vi tävlade i fredags, då var det fyra hästar med till Sundbyholm. Bäst av dem var LOVELY som hoppade felfritt och var snabb i 135 klassen, kom fyra av sjuttio starter! 

LOVELY över sista hindret, vilken power i bilden!!! Foto: Roland Thunholm.

Igår började jag dagen med ponnytävling på Rocklunda. Min ponny Steffe skulle tävla med Jaquline. Deras andra tävling tillsammans och de hoppade 80 cm och 90 cm. Det gick strålande bra, felfritt i båda klasserna och rosetter!!!! Så kul, jag är så stolt över dem!!!

Glad tjej och pigg ponny med den första rosetten!

Stolt och glad Tette, överlycklig unge och nöjd ponny med rosett nummer två!!!

När vi var färdiga på ponnytävlingen så var det bara att skynda hem och lasta ur ponnyn, hoppa i mina tävlingskläder, hoppa i lastbilen som var lastad och klar, så rullade vi till Sundbyholm för storhäst tävling! Det gäller att planera bra och ha ett bra team så får man ihop en dag som igår. Björn och Malin hade fixat allt med hästarna som skulle till Sundbyholm så vi hann både ponny och storhäst på samma dag!

Från bil till lastbil!

LORD hoppade 145 klassen igår, han var SÅ FIN!!!!! Så lugn, så ridbar, så bra! Vi var felfria i grundomgången, hade sedan två nedslag i omhoppningen. Känslan efter var som att vi vunnit, han var så fin helt enkelt! Jag får nästan gåshud när jag tänker på rundan nu!!!

LORD över sista hindret igår. Foto: Roland Thunholm.

LOVELY hoppade 125 klassen, var supersnabb och hade vi varit felfria hade vi vunnit....nu åkte nians bom i backen så fyra fel. Det blev en placering i alla fall, femtonde plats och sjutton ekipage fick pris! Fantastiska häst!

Vi ska lasta om en liten stund och åka till Sundbyholm. Som sagt sista utomhus idag, jag ska ha kul!!!!


Läst 18619 ggr Kommentarer Kommentera

De här två veckorna som varit sedan vi tävlade har varit bra. Det är full fart som vanligt med ridning, stall, träning och unghästar. Motivationen att träna är hög efter att det gått så bra på tävling. Det är ett kvitto på att resultaten kommer och då vill man bara bli ännu bättre! Att lägga sig på latsidan och vara nöjd, det ger inte fler framgångar. Det är ju så med ridning och träning, det är färskvara. Man måste göra en plan och jobba hårt efter den. 

Förra veckan var vi mycket på stubbåkern och konditionstränade. Även dressyrträningen har jag gjort på stubbåkern. Sen red jag markarbete och jobbade över trav och galoppbommar en dag. 

Film på markarbetesövningen. Det är så roligt med de här övningarna som ger mjuka och fina hästar. 

I helgen som var reds de ut i skogen en dag och longerades en dag. I måndags så var det konditionsträning på stubbåkern igen, det är så underbart härligt och jag är glad för varje dag som den finns kvar. I tisdags red jag dressyr på alla hästarna, även det på stubben. De var så fantastiskt fina hela högen. Det kändes som att jag fick en belöning för att man trimmar och tränar. Igår var det banhoppning för de fyra som ska tävla i helgen. Idag är det en lite lugnare joggingdag och sen tävlar vi i tre dagar! Det rullar på kan man säga! 


Läst 19465 ggr Kommentarer Kommentera

Nu kommer den sista delen på förra helgens tävling, eller säger man förra när det gått en "ledig" helg där emellan? Bättre sent än aldrig så kommer här dag tre:

Finaldag på söndagen på Sundbyholm och både LOVELY och CASH FLOW hoppade varsin final i Pantbanken jubileums cup! Först ut var CASH FLOW. Hennes final gick i två faser så var man felfri i grundomgången så var det bara att fortsätta till fas två. Hon var het, hade lite för mycket "kan själv" tänk så inte helt enkel att rida. Tog ut svängen lite till kombinationen i omhoppningen, annars så var vi snabba och på slutet fick vi till två snäva svängar. Felfritt och upp i ledningen, till slutet av klassen, då vi blev ned petade till andra plats och ytterligare en BLÅ rosett till samlingen!!! Så vilken strålande helg för CASH FLOW, på tre starter kom hon etta-tvåa-tvåa!!!

CASH FLOW på prisutdelning!

Därefter var det LOVELYS final, en tidshoppning. Hon är ju så snabb den här hästen och felfri var hon också, petade på en bom som låg kvar, lite tur ska man ha! Vi gick in på en andra plats och höll den, så helgens FEMTE blåa rosett var ett faktum!!! Är det ens möjligt?! LOVELY hade en fantastisk helg och var felfri och kom tvåa-tvåa-tvåa!!! Jag var riktigt glad för vår andra plats, och över hästarnas resultat.

LOVELY på prisutdelning!

Vi hade sedan en paus på två klasser innan det var dags för helgens höjdpunkt, något jag haft som mål i flera veckor och nästan inte vågat hoppas på att vi skulle komma till, nämligen LORDs DEBUT i svår 150 hoppning! 
Solen sken och förutsättningarna och alla förberedelser var perfekta. Jag gick banan och tyckte den var bra, det kändes stort men inte svårt. Jag har en sån härlig känsla med LORD, inget hinder känns för högt så därför var jag inte nervös heller. Jag var bara förväntansfull. Sista hindret var den stora vattengraven, öppet vatten. Det har jag aldrig hoppat med LORD. Han har hoppat den lilla graven på Sundbyholm, utan problem, så jag kände mig lugn. 
Framridningen och framhoppningen gick perfekt. LORD kändes så lugn. När vi gick mot insläppet till tävlingsbanan med Björn vid vår sida så säger Björn, han verkar lugn? Ja, det är han, sa jag. Allt känns perfekt så det finns ingenting att skylla på.

LORD, 150 Grand Prix!

Galopperade in på banan och gjorde en stor sväng runt och fick startsignal och galopperade mot första hindret. Han flög över det med en härlig power. 
Hinder nummer två stod lite på båge, hade kanske lite mycket tryck, bara lite för mycket och det räckte för att han skulle hoppa lite för mycket framåt i uppsprånget, så nedslag. Hinder nummer tre bra. Vände tillbaka på långsidan, hoppade perfekt över fyrans oxer-landade, fem stadiga lugna språng fram till femmans kombination. Perfekt in, kände hur LORD kortade ihop sig och flög över B-hindret, så fin!!! Sväng tillbaka till sexans smaloxer, bra språng. Båge på åtta stadiga till nästa oxer. Han lyssnade fint på min lilla förhållning och språnget på sjuans oxer blev bra. Sväng tillbaka till åttans räcke. Håll galoppen och utmana hindret, blev bra! Svag båge till nians oxer, gäller att hålla hästen i en lagom galopp och inte släppa iväg. Klarade den fint, sen sväng tillbaka vid utgången till trekombinationen, våga hålla galoppen in! Han hoppade så fint och försiktigt genom den, jobbade verkligen med alla tre hinder. Landa och sju språng till elvans räcke med vattenmatta under. Mjuk i armarna och rulla på sju språng, det blev perfekt! Sväng tillbaka till sista hindret-stora vattengraven. Jag hann tänka: Undrar var LORD säger när vi kommer fram till den lilla muren som är framför vattnet och han ser en "mindre sjö" bakom? Höll galoppen, lagom tryck och LORD flög över utan problem! Vi landade och gick i mål efter vår 150 Grand Prix debut med ett ynka nedslag på hinder nummer två! Jag höjde näven i luften av LYCKA, VI GJORDE DET!!!! 

Tänk vilken resa, från föl till det här, ren lycka och glädje!!!! Helt fantastiskt!

LORD 150 Grand Prix, foto: Bo Bennergård.

Här kommer videos på hästarna:

LORD 150!

LOVELY!

CASH FLOW!


Läst 33346 ggr Kommentarer Kommentera

Nu fortsätter tävlingshelgen i Eskilstuna och vi är framme vid LÖRDAGEN. Det som var bra och roligt var att de även hade ponnyklasser. Så tidigt lördag morgon lastade vi CASH FLOW som startade nästan först vid klockan åtta, samt min ponny STEFFE. Så rullade vi mot tävlingen.

CASH FLOWs klass gick på den stora banan så när vi kom fram så gick jag banan innan det var dags att ta ut och göra iordning henne. Det intressanta var om ponnyn skulle kunna stå ensam kvar när sällskapsdamen lämnade sin plats? Han härjade en del under tiden som vi sadlade CASH FLOW. Fick gå in i trailern och säga till honom att lugna sig några gånger och till min stora glädje så trillade polletten ner, han lugnade sig och stod så snällt sen. 
CASH FLOW hoppade strålande bra, hon var så ridbar och det var riktigt roligt att hoppa henne. Snabb var hon också, tog ledningen och ledde till slutet, då blev vi nedpetade till andra platsen. Så en blå rosett!

Därefter var det STEFFES tur att tävla på den andra banan. Det var extra spännande eftersom det var första tävlingen med hans nya ryttare Jaquline. Hon har bara ridit honom ordentligt i knappt tre veckor, det är kort tid att lära känna varandra. Sen är han en ungponny och de skulle hoppa LC=90 CM, på Sundbyholm med allt som finns att titta på runt om och alla fina hinder. Tuff start minst sagt. Allt gick bra, från att hon satt upp, red till banan, värmde upp, hoppade fram, red in på banan och tävlade. Det blev en klockren felfri runda!!!! Vilken duktig tjej och vilken duktig ponny! Hela gänget var vi så glada!

STEFFE med rosett efter den felfria rundan!

Därefter var det bara att ladda om och tävla vidare för min del! Björn och Malin hade kommit med lastbilen och de tre hästar som tävlade på eftermiddagen. Världens snällast Björn satt sig sen i bilen och körde hem trailern med häst och ponny som hade tävlat. Skönt för alla hästar med kortare tid på tävlingsplatsen. Björn hann tillbaks lagom tills jag skulle rida in på ytterligare en prisutdelning för att hämta en BLÅ rosett! LOVELY hoppade sin klass felfritt och snabbt! 

LOVELY på väg mot en felfri runda och andra plats. Foto: Bo Bennergård.

LORD hoppade först 135 klassen, han var jättefin, felfri och blev placerad! Därefter hoppade han 145 klassen, då var han mer laddad och det började regna! Så nu undrar vi om det alltid ska regna när vi hoppar 145 klassersmileytvå nedslag blev det men jag var nöjd med rundan för det kändes bra. Så det var en riktigt bra lördag och här kommer några rundor från dagen.

LORD LOOP SB.

LOVELY LADY SB.

STEFFE.


Läst 35442 ggr Kommentarer Kommentera

Tävlingshelgen i Eskilstuna på Sundbyholm, den var helt fantastisk! Det har gått några dagar och först nu börjar det sjunka in, och då stiger motivationen att träna och jobba på ännu mer!

För att göra en kort sammanfattning innan den långa, så hoppade hästarna helt fantastiskt. Det blev en seger, FEM! andraplatser och debut i svår 150 Grand Prix hoppning!!! Nyp mig i armen för sjutton!!!

Vi börjar med fredagen, då tävlade CASH FLOW och LOVELY. De hoppade varsin runda i Eskilstuna Pantbanken Cup. Det var ett kval på fredagen och ett på lördagen med final söndag. Det är roligt att rida cuper och kunna kvala till finaler med fina priser. 
CASH FLOW hoppade silverrundan och det gick superbra, vi var felfria och vann första kvalet!!!! 
LOVELY var inte så mycket sämre, hon hoppade guldrundan och kom tvåa i första kvalet!

På väg in till prisutdelningen med CASH FLOW!

Ärevarv efter segern!!! Foto: Malinfoto.se

Sen fick CASH FLOW även gå in på LOVELYS prisutdelning och hämta den blåa rosetten!

En bra fredag och en bra start på tävlingen! Båda hästarnas rundor får avsluta det här inlägget så kommer resten av helgen i nästa inlägg, annars blir det alldeles för mycket text!

CASH FLOW vinner!

LOVELY LADY SB, tvåa!


Läst 35782 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
08
2017

Fredag idag och det är tävling på Sundbyholm med två hästar. Vi ska strax lasta och åka men jag tänkte göra en liten uppdatering från veckan som gått. 

LORD och LOVELY hade vilodag i måndags. De reds ut i skogen tisdag. Onsdag mormorsrundan och igår trimmade jag dressyr på LOVELY. LORD fick galoppera på den stora stubbåkern. 

Helt underbart att ösa på i full galopp på den stora stubbåkern!

CASH FLOW och LILL-LADY reds ut längs mormorsrundan i måndags och tisdag. Hopptränade onsdag och igår trimmade jag dressyr. Så har veckan sett ut för de fyra. Övriga hästar i stallet har också ridits och tränat med samma upplägg. Som ni ser så rider jag ute mycket, det är roligt för både oss ryttare och hästar!


Läst 23038 ggr Kommentarer Kommentera

Det blev en bra avslutning på helgen i Norrköping, LOVELY hoppade felfritt och kom tvåa i 130 klassen på söndagen. LORD följde upp med att göra en jättebra 140 runda med ett nedslag. 

Med LOVELY efter vår felfria runda! Så skön känsla!

Det kändes bra att avsluta helgen så bra då den för övrigt kändes lite tråkig resultatmässigt. Fredagen har ni läst om i föregående inlägg, lördagen var desto bättre. Då hoppade LOVELY 135 klassen med ett nedslag, en riktigt bra runda. LORD hoppade 145 med två ner. Sen söndagen, den var bra! 

LORD LOOP SB! Foto: Björn Karlsson.

LOVELY LADY SB, foto Roland Thunholm.

Prisutdelning och ärevarv!

Den här helgen är ett litet bevis på att man ska hålla sin plan, tro på det man gör och inte börja ändra saker och bli stressad bara för att det trillade bommar första dagen. Björn och jag pratade om det, att det kan inte alltid gå på räls och rosetter trilla in. Vi ryttare är bara människor och kan ha mindre bra dagar, våra hästar är inga maskiner och har även de sämre dagar. Nu red jag på och tävlingsmänniskan kämpade och det gav resultat på söndagen! Så tänk på det, tro på er själva och håll planen så släpper det!

LORD på promenad.

Björn putsar träns!

LOVELY äter frukost.

Tävlingsstallet på kvällen.

Fina LOVELY!


Läst 30428 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.