Therese

I måndags så blev hästarna vaccinerade så de hade en lugn dag i tisdags. Onsdag och torsdag har de bara longerats lätt. Idag ska jag rida ut dem runt mormorsrundan. Grusvägen här förbi oss är nyhyvlad så den är helt perfekt att rida på! 
Vår långa skogrunda har vi inte ridit nu på över en månad, nästan två månader. Det är så mycket älgflugor i den skogen så det går inte, hästarna blir tokiga och vi ryttare också. Älgflugorna landar på hästarna, släpper sina vingar efter en stund om man inte hinner få bort dem. Sen boar de in sig i hästens päls och bits/suger blod. Det är mycket älg i den skogen så kan det bero på de att det är extremt mycket älgflugor i den skogen?I min mormors skog är det knappt någon. Tur det så jag kan rida min runda! 

Det är ganska disigt ute men det börjar lätta upp och solen kommer fram, blir nog en härlig fredag idag!

Favoritbild i repris, från LORDS 150 debut!!! Foto: Bo Bennergård!


Läst 75379 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
17
2017

Helgen som var spenderades på tävling i Gävle. Tre hästar, Björn och jag. Vi åkte upp på fredagen och kom fram i lagom tid för att hinna installera oss i stallet och lastbilen innan det var tävling mot kvällen. 

Alla tre hästarna gjorde en start var och först hoppade CASH FLOW 120 klassen felfritt och fick pris! Därefter hoppade LORD och LOVELY 130 klassen. Båda felfria! Red lite för långsamt med LORD så hamnade utanför placering. LOVELY red jag fortare med och det blev en tredjeplats!!!

LOVELY med sin första gula fina rosett!

Lördagen började med 120 klassen för CASH FLOW. Ett nedslag på sista hindret, synd på en bra runda. Hade jag varit noggrannare så hade vi varit felfria. Höll henne inte tillräckligt rak genom kombinationen. Gjorde inte om samma "misstag" i 130 klassen med de andra hästarna. Samma kombination var med i den klassen och nu hade jag hästarna spikraka, och det blev felfritt! Snabba var vi också, LOVELY kom trea och LORD fyra!!!!

Söndag och CASH FLOW var först ut i 120 klassen. Bra runda med ett nedslag. LOVELY hoppade sedan 130 klassen, var felfri och snabb och kom trea för tredje gången!!! 
Med de fina resultaten så blev vi helgens bästa ekipage och fick ett meetingpris! Vilken häst, helt fantastisk!

LORD hoppade Grand Prix klassen, 145 hoppning. Hans första svåra klass inomhus. Det var ingen lätt bana, men rolig att rida och LORD var jätteduktig. Två nedslag på den tretton språng långa banan. Det visade sig räcka till en fjärde plats, ingen var felfri. Bästa resultatet var fyra fel i grundomgången, sen var vi fyra ekipage med två nedslag. Så jag är mycket nöjd med LORD och hans runda!

Det var jätteroligt att tävla i Gävle, jag trivs på deras tävling. Hästarna gick strålande så det var en bra helg helt enkelt! 


Läst 65616 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har det regnat, heeela dagen. Lite tokig som jag är så red jag alla mina hästar ute även fast vi har ett ridhus på gården. Eftersom jag nu har vuxit upp och ridit ute i ur och skur i alla år så är det inte så konstigt att jag inte väljer det bekväma och kryper in under tak. Hästarnas bästa går före. Igår hoppade de i ridhuset, sen ska vi tävla i helgen. Så för att hästarna ska få motivation och vara glada så red jag ute på de perfekta grusvägarna idag och trimmade. Det är uppfriskande även om det regnar!

Tillbaka till hoppningen igår så känns de fina. Hoppade en ganska så svår bana, allt för att vara förberedd inför Gävles tävling i helgen! Dressyr har jag också tränat för AC, och trimmat vidare på alla detaljer dagarna efter.
Sen var Malin och jag på Scott Brash clinic igår på Strömsholm. Så bra, nyttigt och inspirerande. Kände igen hans tänk och filosofi hur han tränar och hur han ser på varje häst som individer. Det är samma tänk som Jos Kumps har och hur hans träningar är. Det är kul för innan Scott Brash fick sin fantastiska häst Hello Santos, så var det Jos som utbildade den. Jag frågade Jos en gång vilken häst av alla hästar han träffat på i sina dagar, som är hans favorit. Det är Hello Santos. 

Cash Flow och jag på en träning tidigare i år för Jos Kumps!

Nu ska Björn och jag strax äta middag, blir gott efter den här regniga dagen som gått i ett från morgon till kväll! 


Läst 62601 ggr Kommentarer Kommentera

Jag är tillbaka! Lite äldre även om jag inte känner mig äldre än innan jag fyllde år! 
Nu har jag nästan återhämtat mig efter födelsedagen och min fest, vilken rolig fest det blev sen!!! Det var 70-talstema på klädseln och alla gick verkligen in för det, så kul!!! Det blev mycket skratt och stoj när en efter en trillade in på festen så fint utklädda!!! 
Vi var femtio personer som festade och hade kul! Här kommer lite bilder från kvällen, hoppas ni får ett gott skratt, så blir det mer häst i nästa inlägg!

Fest tältet!


Jag med pappa!!!!!!!






Ni kan tro att vi hade galet roligt!!!!!


Läst 26574 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.