Therese

Tisdag idag och jag tänkte ta er med på en återblick en månad tillbaka i tiden! Då hamnar vi i slutet av oktober och veckan efter att jag var i Gävle och tävlade. Hästarna hade en lite lugnare vecka och sedan var det helg och då var det ponnytävling. Min ponny STEFFE och Jaquline debuterade LB med fyra fel, jätteduktiga!
  

STEFFE från debuten i LB! Foto: Jenny Johansson
  
Sen närmade sig höstlovet och det innebar full fart med bland annat ponnyläger. Det var ett gäng tjejer här som red, tränade, sov över, hade tacokväll och annat roligt! Veckan slutade med tävling för min del på Hamre.
CASH FLOW som var sexa i en 110 klass och LOVELY var placerad i 135 klassen sista dagen.
  

LORD hoppade 1,40-klassen. 
  
Måndagen efter Hamre så trodde jag att det skulle bli en lugn och avkopplande dag efter en intensiv höstlovsvecka och tävlingshelg. Så blev det inte. Vår älskade hund MIRA blev dålig på natten och det blev bara värre så vi fick åka till veterinären med henne. Hon hade fått akut livmoderinflamation som tyvärr kan drabba äldre tikar. MIRA var tolv år. Prognosen var inte bra, allt gick så fort, från en frisk hund som aldrig varit sjuk i sitt liv, till jättedålig och till sist fick somna in efter bara några timmar. Det var fruktansvärt. En chock för Björn och mig. Det är jättejobbigt att skriva om det nu, tårarna kommer och saknade är enorm. Vi lever så nära våra djur och älskar dem så mycket, så när de lämnar oss så blir det ett stort tomrum i hjärtatsmiley
  

Den veckan var tung och jobbig. Nästan så jag inte vill åka och tävla den helgen som kom efter. Nu åkte vi iväg och det var skönt på sitt sätt, men tomt i lastbilen utan MIRA. Hon åkte alltid fram i hytten med oss. Tänk så mycket minnen man har med hundarna. Hundarna är nästan alltid med oss när vi är iväg på tävling.
  

  
Tävlingen vi var på var Grevagården, och tre hästar tog Björn och jag med, LORD, LOVELY och LILL-LADY. Det blev en bra tävling för alla tre hästarna. LILL-LADY var med för att samla rutin och gjorde två starter i 120 klass. Det var första gången hon hoppade 120 inomhus. Det blev inte felfritt men bra rutin och vi var väldigt nöjda med henne.
 

LILL-LADY!
  

Björn putsar träns!
  
LORD hoppade felfritt med placering i 130 klassen första dagen. Hoppade sedan 135 och avslutade med 145 Grand prix klassen med två nedslag. Kändes bra, han börjar bli stabil på den höjden. 
LOVELY hade ett ner första dagen i 130. Hoppade sedan 140 på lördagen, hennes inomhusdebut i 140. Satte en jättefin felfri runda och blev placerad!!! Så kul!!! 
Hon avslutade sedan helgen med en felfri snabb 135 runda och kom tvåa!!!!
  

  
Veckan därpå var som en "vanlig vecka" med ridning och träning:


Jag har rakat hästar så handleden nästan sa upp sig!

Vi saltade ridhuset i slutet av den veckan, behövs för att inte underlaget ska frysa i vinter:

  
Ponnytävling i Heby den helgen och STEFFE gjorde sin sista tävling för året, och åkte hem med en rosett!


STEFFE!
  
Hästarna har tränats med varierad träning som vanligt, grusvägarna var toppenbra några dagar mellan kylfronterna, sen såklart skogen har vi ridit i.

  
Den här helgen som var nu tävlade jag på Strömsholm och det gick fint! CASH FLOW hoppade felfritt i båda sina starter, var tvåa i den första och även placerad i den andra, fina lilla häst! 

LILL-LADY var felfri på hinder i 110 klassen, i 120 klasserna hade vi fyra och åtta fel. 
LORD och LOVELY hoppade 130 och 140 på lördagen, lite stolpe ut dag för dem, annars bra rundor. Söndag så hoppade LORD Grand Prix 145 klassen med ett nedslag, en riktigt bra runda så det var synd att inte nollan satt, det kändes ju som en felfri rundasmiley 
  

LORD, 145 klassen. Foto: Michael Sundin

LOVELY avslutade ännu en gång felfritt i 135 klassen och kom trea!!! 

Ärevarv. Foto: Michael Sundin


Läst 29949 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
24
2017

Hallå och Hej!!! Här är jag igen! Det har nog gått mer än en månad sedan jag bloggade sist, så länge har jag nog aldrig pausat bloggandet på de runt åtta år som jag faktiskt skrivit här på min blogg. Lite mer än åtta år, det är några rader. 
Sista tiden har varit full fart, som vanligt och mycket har hänt. Roliga saker och sorg. Det får bli en uppdatering om senaste tiden i ett annat inlägg, nu ville jag bara ge ett litet livstecken och tala om att energin och lusten för att skriva börjar återkomma. 
  

  
Jag vill säga ett STORT TACK till er alla som har skickat mail, sms, kommenterat och till och med kommit fram på tävlingar och sagt att ni saknar min blogg och gillar det jag skriver och gör. Även ni som gillar min Instagram och de fina kommentarer jag fått om hästarna och ridningen. Ni ska bara veta att jag uppskattar det jättemycket, TACK! 
smiley
Nu ska jag åka och tävla, följ mig på min Instagram: theresetettenyman


Läst 31576 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.