Therese
JAN
31
2018

Igår var vädret helt fantastiskt, vi red ut i skogen och njöt av hur fint det var med sol och snö!
  

  
Sen klipptes de sista hästarna, gissa om känslan var härlig när häst nummer nio var rakad och friserad!!! Nu får vi hoppas att pälsarna inte växer ut så snabbt så vi slipper klippa på ett tag! Det känns i min arm att jag klippt så många, träningsvärk deluxe!
smiley
  

  
Idag så ska jag bygga en övning i ridhuset till kvällens träning, ska bli kul att komma igång med eleverna. Sen ska stallet mockas, hästarna lunchfodras, alla hästar in och eftermiddagsfodring, jobba lite med unghästarna och de äldre får en lugn dag i hagen idag. Min förkylning börjar avta så jag tror på min plan att ta det lite lugnare tills det gått över. Att det börjar krypa lite i kroppen är ett gott tecken!


Läst 20185 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
30
2018

Igår förvandlades stallet till en klippstuga och sex av hästarna blev rakade och friserade i manar och svansar! Det var behövligt då både päls och man fått växa fritt under vintervilan!
  

  
Det passar bra med sådana aktiviteter nu när förkylningen håller ett hårt grepp om mig, inte kul. Så frisering, städning och skrittjobb i skogen för hästarna får det bli tills jag är piggare. Tänker att det är smartare än att köra på, svettas och säkert bli sämre.

Minns en vinter innan vi hade vårt eget ridhus. Då skrittade vi ut hästarna i skogen i över tre veckors tid för det var så dåligt väder för att lasta i lastbil och trailer och halka till ridhus för att rida. Då tänkte jag att det skulle ta flera veckor att få igång hästarna ordentligt efter "bara"skritt runt i skogen. Men icke, hästarna var hur fina som helst att rida igång sen. Att skritta upp och ner för kullar och över stock och sten i skogen, det är som naturlig kavaletti. Det ger hästarna så mycket mer än vad man tro, så underskatta aldrig uteritter och skogsträning!

Nu ska de tre sista hästarna klippas och friseras, sen är det färdigt för den här omgången! Solen skiner dessutom så uteritt idag blir härligt!

Före och efterbild på LILL-LADYS man igår!!!!
  

Lång man...
  

Nyfriserad!


Läst 21906 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
29
2018

Ny vecka, måndag och jag är så jäkla förkyld så det är inte roligt! I helgen har jag "bara" skrittat ut hästarna i skogen, för om jag anstränger mig för mycket då blir det sämre och illamåendet kommer, så det är bara att ta det lugnt så man blir frisk snart. Idag tänkte jag då klippa och frisera så många av hästarna vi orkar och hinner. Sen blir det longering för några av dem. Hästarna ser ut som troll efter vilan, så de behöver snyggas till! På klipplistan har vi nio hästar....får se hur många vi rakar idag, resten imorgon! 

I helgen kom det också två nya hästar för träning, en ponny och en storhäst som ska ridas in. Spännande!


Läst 18999 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
26
2018

Nu är jag hemma efter en härlig lååång semester! Att åka iväg och uppleva nya kulturer, länder och se hur andra människor lever och bor på andra sidan jordklotet, det får mig att uppskatta det jag har hemma ännu mer. När Björn och jag gick runt i Hongkong så längtade jag hem till lugnet i skogen, även om det är så häftigt att känna en storstadspuls! Så idag har jag ridit i skogen, jag älskar skogen. smiley
Det var härligt att sitta upp och rida mina hästar idag! Red ut i skogen, red på grusvägen och på asfaltsvägen. Nu kör jag igång med vinterträningen och det ska bli så kul! 
  


Läst 19970 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
18
2018

Nu har turen kommit till LOVELYS resumé av tävlingsåret 2017!
 

Ärligt talat så måste jag nypa mig i armen när jag går igenom hennes resultat! Hon hade ett makalöst bra år förra året, med placeringar i stort sätt varje tävling upp till 140 klasser! Vissa meeting var hon placerad varje start!
 

Målet för hennes år var att debutera 140 hoppning vilket vi gjorde. Hon är placerad med felfria rundor både inomhus och utomhus i 140! Totalt TRETTIOTRE placeringar under året på olika höjder!

Hon tog fyra segrar, nio andraplatser, sju tredjeplatser, två fjärde och två femteplatser samt nio övriga placeringar!!! Vilket år, vilken häst!
  

Hon älskar att tävla, har en fantastisk inställning och ett hjärta av guld!
Jag är lycklig att ha fött upp och har en så fin häst som LOVELY i mitt stall!
  


Läst 27499 ggr Kommentarer Kommentera

LORDS 2017 får vi kalla för ett riktigt "höjdarår" 

Målet för förra året var att debutera 145 hoppning någon gång under sommaren. 
Året började riktigt bra med felfria starter i både 130 och 140 klass, där han kom fyra. Sedan gjorde han flera bra starter i 130 klasser med både seger, andra plats och flera fjärde och femte placeringar. 
I slutet av maj på Sundbyholm så hoppade han både felfritt och snabbast i en 140 a:1a och VANN!!! Vilken häst!

140 seger!

I juni på Strömsholmstävlingen på den vackra slottsbanan blev det så debut i 145 hoppning! Ett nedslag, en bra runda och det kändes lätt! Så två dagar senare blev det även Grand Prix debut i 145 på samma bana!

På vackra Strömsholm!


Han fortsatte sedan att göra flera bra och stabila rundor i 140-145 klasser. Naturligtvis fick han gå ner och hoppa några 130 klasser däremellan. Viktigt både för huvudet och kroppen att göra lite lättare uppgifter mellan de större. 
Han var fyra i en 140 klass i slutet av juli. 

Prisutdelning, fjärdeplats i 140!

I september på Sundbyholm gjorde vi debut i svår 150 hoppning. Det var inte planen för året, men han gjorde allt så lätt och det kändes bra så vi klev upp ett pinnhål. Dessutom i en Grand Prix med stort öppet vatten, det var inga problem. Rev ett hinder i början av banan, så fyra fel, vilken debut!

Bild från 150 debuten!

Jag är så stolt över LORD LOOP, som inte är den enklaste hästen i stallet. Mycket tålamod och klurande har gjort att vi tagit oss hela vägen till svår 150 hoppning!

Så LORDS 2017 kan verkligen kallas ett "riktigt höjdarår"


Läst 27470 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
14
2018

Nu kommer en liten tillbakablick på COHBAS LADY SB som även kallas LILL-LADY och hennes 2017!

Hon är min unghäst som blir sju år i år. Så förra året tävlade hon unghästklasser. Hon hoppade upp till 130 som hon debuterade. Det gjorde hon med två nedslag och för övrigt många fina språng. Hon har hoppat flera felfria rundor i 110-115-120 klasser.

Lill-Lady är en riktig unghäst på alla sätt och vis. Busig, lugn, ambitiös och ibland helt hopplös! Hon kan blända till med riktig bra hoppning ibland och nästa gång mindre bra.
Än så länge är hon väldigt omogen och det är bara att ha tålamod så blommar hon förhoppningsvis ut längre fram.
Läste om hennes farfar Chacco Blue och att hans avkommor mognar vis sju-åtta år. Så det inger hopp och det är det här som är tjusningen med unghästarna. Göra deras utbildning med tålamod och se vad de utvecklas till. Jag tycket att det är riktigt spännande! 


Läst 25131 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
13
2018

En sammanfattning av tävlingsåret 2017 känns riktigt roligt att göra, vi hade ett bra år förra året på tävlingsbanorna! Det blev lite mer än ÅTTIO placeringar totalt! Tre av hästarna debuterade på högre höjder, allt från 130-140-145-och 150!!!

Under året så vann vi nio gånger, kom tvåa sexton! gånger, trea åtta gånger och sedan en hel del fjärde, femte och övriga placeringar!
Alla mål som jag hade satt upp för 2017 nådde vi och Wihoooo, så bra känns det! 
Med en bra plan, hårt och envist arbete och ett bra team så gick det bra. Varje häst får en egen sammanfattning för det känns kul att göra det och fördela ut rosetterna!

Först ut är CASH FLOW:

CASH FLOW hade ett bra år. Tävlade upp till 130 klass och plockade tre segrar i olika höjder. Den jag värderar högst var vinsten i Eskilstuna Pantbanken Cup på Sundbyholm! 

Hon kom sedan tvåa fem gånger! Mycket blåa rosetter! Trea i en 130 klass och totalt tjugoen placeringar! Hon avslutade både utomhussäsongen och inomhus felfritt med placering. 
Det är en snabb liten häst som älskar att tävla, och jag älskar att tävla tillsammans med henne! 

På en av våra favorittävlingar, Sportriders!

Foto: Mikael Sundin.


Läst 16112 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
11
2018

Hello på er! Vi befinner oss nu i Vietnam, på en ö som heter Puh Quoc. Det är varmt och skönt. Vi bor just nu på ett mysigt och lugnt hotell som heter Vela Resort. Första tre nätterna bodde vi på en annan strand, Long Beach. Mycket folk, trångt, inte vår stil. Så vi rekade runt lite och hittade det här stället. Stranden heter Ong Lang Beach. Jättefint!
  

Resan började dock i Hongkong dit vi flög från Arlanda med mellanlandning i Helsingfors. En av de bästa flygningarna tror jag, Finnair=riktigt bra!
Hongkong är en så häftig stad, wow! Vi hann med lite shopping, Temple Street Night market, åt god mat, ljusspel vid floden och det bästa, Afternoon Tea! Vi bodde billigt, ett liiiitet rum, mindre än en hytt på finlandfärjan men billigt och fräscht! Vi kommer att spendera några dagar i Hongkong på tillbakavägen också.
  

Björn och jagsmiley.


Afternoon Tea.
  
Det roliga med den här resan var att vi bara hade bokat Hongkong. Sen fick vädret avgöra vart vi skulle. Så i Hongkong valde vi efter vädret och det blev Puh Quoc. Vi ville inte uppleva så mycket regn som vi gjorde förra året när vi var i Thailand. Sen blev det bra där också, men sex dygn med galet mycket regn...
Nu blev det ett nytt land och ny plats. Det jag kan säga om Vietnam är att människorna är väldigt trevliga!


Läst 16605 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
01
2018

Nytt år, 2018 ... och här sitter jag och ska knappa ihop mitt första inlägg för året. Vi firade en lugn nyårsafton här hemma igår. Mamma, pappa, Björn och jag. Vi åt god mat, drack champagne och skålade. Efter tolvslaget gick vi den "årliga ronden" för att titta till hästarna på lösdriften och i stallet så ingen var orolig efter att det smällt av lite raketer runt vår gård. Gav dem lite extra natthö. 
  
Idag har det regnat, riktigt tråkväder. Björn och jag har fixat med staket, halmat lösdriften, sladdat ridhuset och gjort stallet. Hästarna hade en lugn dag. De har vintervila nu och hålls igång lite lagom med longering, uteritter och lätt arbete i ridhuset. Skönt för dem efter ett bra år med fina framgångar på tävlingsbanorna och även träningsmässigt. 
  
Björn och jag åker på semester imorgon och det känns lite jobbigt för jag tycker inte om att lämna mina hästar men samtidigt behövligt. Tröttheten är tung så jag behöver vila, har jobbat i stort sett varje dag sedan valborgshelgen (sista april) då vi var till Frankrike i några dagar. Sen har det bara rullat på.
Det knäppa är att jag längtar redan hem till att sätta igång vinterträningen med hästarna innan jag ens åkt hemifrån!!!! Men, både hästarna, jag och Björn behöver semester så det kommer bli bra!

  
Jag vill passa på att tacka alla i mitt team för ett bra 2017! Tack till alla som hjälper till i stallet, min familj, vänner, hästarna, hästägare, elever och sponsorer! 2017, det gjorde vi bra!
  


Läst 24298 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.