Therese
APR
30
2018

Igår åkte Björn och jag till Stockholm tillsammans med våra kompisar Linda och Jani. Vi åt först middag på O'learys och sen gick vi på konsert, BRYAN ADAMS!!! Han är grym, så jäkla bra! Sist jag var på hans konsert var 1996, gick även 1994. Sen dess har jag velat se honom igen och igår så äntligen! Väl värt väntan i tjugotvå år, skulle gå imorgon igen om det fanns möjlighet!
   


Det var en ström av hits, så många bra låtar han har den mannen! 
  
Nu strax så ska Björn och jag åka till Sundbyholm med LOVELY. Idag hoppar vi en 135-klass. Vi var där i lördags och hoppade en 130-klass. Årets första utomhustävling. Mjukstartar med en häst eftersom jag inte har varit frisk. 
Måste säga att det är riktigt soft att bara packa för en häst i trailern, åka med en häst, göra en start, ingen stress.
  

LOVELY!

Ikväll blir det valborgsfirande med grannarna, kul! 


Läst 13609 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2018

Jag trevar mig fram och känner efter, hur mår halsen? Idag har jag ridit tre hästar och det känns ok, svårt när jag inte har feber, då känner jag mig inte sjuk, fast inte riktigt frisksmiley. Nog tjatat om mig, hästarna gick bra och solen skiner!
 
Nu har jag ätit lunch och ska strax ut och hålla träning. Sen ska inridningshästarna jobba och övriga hästar plockas in från hagarna under eftermiddagen. Sen kommer det en ny häst och ikväll är det lektion. 
  

Härlig bild från förra året då Ronja, Emmy och Alice var med och hejade på tävlingen!


Läst 13299 ggr Kommentarer Kommentera

Min halsfluss känns bättre, det gör inte ont i halsen och feber har jag ju inte haft så det är helt ok. Igår red jag två hästar och då kändes det visserligen ansträngt i halsen så det är bäst att ta det lite försiktigt så jag inte åker på ett bakslag. 
  
I söndags då var jag på tävling utan att tävla själv, det var en annorlunda känsla. Åka till Sundbyholm och inte hoppa själv....
Det var Malin som tävlade DUKAT och Linn som tävlade CELVIN. Båda två, eller alla fyra ska vi väl säga, var jätteduktiga! Malin kom tvåa i sin första klass och Linn var placerad i sin klass med CELVIN. 
 

  
I stallet så har det rört på sig då fyra av hästarna som varit här i träning, KALLE 5 år, FLIP 5 år, ECCO 8 år och CAZZPIAN 4 år åkt hem. De var alla här för träning och utbildning under två månader. Jättefina hästar alla fyra som det var riktigt roligt att jobba med. 
  
Det kom tre nya hästar och tog över deras boxar och en till kommer imorgon, så jag kommer inte gå sysslolös! Det finns visserligen plats för två hästar till så om någon behöver lämna sin häst på inridning/utbildning/tävling/försäljning så är ni välkomna att höra av er till mig på 070-7975888 eller mail: stallbacktorp@hotmail.com


Läst 11974 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2018

Tråkigt nog så har jag fått halsfluss. Utan feber om man ska se något positivt i det hela. Vaknade i torsdags morse med fruktansvärd smärta i halsen och hade nästan svårt att andas. Ringde mamma som jobbar på sjukhuset och hon fick en väsande röst i örat. Ringde vårdcentralen och fick läkartid. En tops ner i halsen och positivt svar på halsfluss. Penicillinkur och ingen tävling i helgen. Trist. 
  
Så i stället blev det skritt i skogen och städning i stallet, täckesrummet och höplattan med hjälp av alla duktiga tjejer här i stallet. 
  
Igår roade jag mig med att sortera rosetter som legat i en låda och hängde upp dem i samlingen på väggen i fikarummet. Ska till att bli sjuk för att göra dessa pysselgrejer. 
 

Rosetter som nu hänger på väggen!


Läst 12557 ggr Kommentarer Kommentera

Tisdag och onsdag har jag varit iväg och tränat för Henrik Ankarcrona. Träningen var på Skästa Gård, nära och bra! 
  
Det var första gången som jag tränade för Henrik och det var bra. Riktigt bra övningar och mycket markarbete första dagen. Andra dagen mer hoppning med linjer och bana. 
Tog med två hästar, SNIGEL och LOVELY. Nyttigt för båda hästarna och mig. Det var första gången som jag tränade SNIGEL för tränare, jag har haft honom i mitt stall sedan i december. Har jobbat mycket på grunderna och att stärka honom i markarbetet och hoppningen. Så att träna för Henrik var bra, fick mycket nyttiga tips och att jobba mer med galoppen. Det var första gången jag åkte på "utflykt" med SNIGEL också, så det var skönt att veta att han är jättesnäll och enkel att ha med sig. Jag åkte ju själv med båda hästarna i trailern så det gäller att de är lugna och lättlastade vilket de var!
  
LOVELY fick jag också bra hjälp med. Hur jag ska jobba henne lite mer i landningarna och sen ändra min hand lite i sprången. Små detaljer som gör stor förbättring. Alla behöver träna och man blir aldrig fullärd, det är så kul med ridning.
Så efter förra veckans träning för JOS KUMPS och nu för HENRIK så har jag mycket nyttigt att träna på, det är motiverande!
  

SNIGEL.
 

LOVELY.
 
Två filmklipp finns på min instagram "theresetettenyman"


Läst 14228 ggr Kommentarer Kommentera

I söndags så var vi och tävlade i Uppsala på Jälla. Förra året var vi också där och det är en bra och trevlig tävling. För hur många har en BIL i första pris i 140-klass på nationell tävling? Det var det i söndags, samt en showklass, rid n bike!
  
CASH FLOW var den som fick springa fort i showklassen, hon är ju en sån häftig speedhäst! Sen var det bara att hoppa av efter sju hinder, slänga sig upp på en cykel och trampa allt var det gick i ridhussanden! Genom konslalom, genom en hästtransport, över en gungplanka och sen spurttrampa i mål! Det var så otroligt roligt!!!
  

Mamma var med oss på tävlingen, alltid lika roligt när hon är detsmiley

Vi startade först av oss femton ekipage i klassen och vi var snabba, felfria i både hoppning och cykel. Det höll genom hela klassen så VI VANN!!!! Sjukt roligt!!!
  

Härlig bild!

 
LORD och LOVELY hoppade sedan 140 klassen där en bil stod på spel till vinnaren. Först hoppade LOVELY, gjorde en riktigt bra runda även om tre bommar föll. Det var inte lätt, en riktig Grand Prix bana med linjer, distanser och utmaningar hela tiden. Vi lärde oss mycket på den banan och det var en nyttig runda för LOVELY. 

LORD hoppade helt makalöst bra, jag hann till och med tänka det när jag red banan. WOW! Han utvecklas hela tiden. Ett nedslag men det räckte till att bli bland de fyra bästa som fick hoppa omhoppningen. 
Vi slutade på en fjärdeplats och det var jag väldigt nöjd med även om man såklart vill vinna en bil!
 


CASH FLOW och LORD med sina rosetter!
 

Björn och LOVELY!


Läst 12349 ggr Kommentarer Kommentera

I veckan som var tränade jag för JOS KUMPS. Vi tränar några gånger per år för honom hemma hos min kompis Jessica. 
Två hästar hade jag med och det var LORD och LILL-LADY. Fick mycket bra träning och tips. Roligt också att Jos tycker att LORD utvecklats så bra. Nu ska jag nöta på och träna på allt vi fått med oss från den här träningen. 
  

LILL-LADY på träningen. 
 

Jos och Björn!

Imorgon är det tävling i Uppsala, ska bli kul! Första pris i 1,40-klassen är en bil, fattar ni, en av oss kommer vinna en BIL imorgon!!! Så häftigt! Så är det en showklass också, vi rider och cyklar!
Här kommer en video från förra årets klass som jag red med CASH FLOW!
 


Idag var första dagen jag red ute utan jacka, helt underbart väder, VÅREN ÄR HÄR!!!


Läst 11858 ggr Kommentarer Kommentera

Hej på er! Här kommer ett inlägg som är riktigt roligt att skriva, resumé från helgen i Gävle!
 

Björn, jag på LORD och Ida.

Vi åkte upp på torsdagen med fyra hästar och ju längre norrut vi kom, desto mer snö var det längs vägarna. Lite oroande med tanke på att framridning och framhoppningen är utomhus i Gävle, tävlingen är inomhus. Jag hade haft kontakt med Kine Hall innan och de hade jobbat med att få banan att vara ridbar. Det visade sig att de hade verkligen gjort att fantastiskt jobb, banan var fullt ridbar och underlaget riktigt bra. Att det regnade på fredagen så det var blött gjorde inget. Det fungerade bra. Resten av helgen var vädret bra och banan hur fin som helst! TACK Gävle RS, vilket fantastiska jobb ni gjort för att kunna arrangera tävlingen!
  

LILL-LADY och Ida!

Vi hade med oss CASH FLOW, LOVELY, LILL-LADY och LORD. Hela gänget vilket var riktigt roligt. LILL-LADY för att samla rutin och hon hoppade 1,10- och 1,20-klasser. Något nedslag i varje start. Känns mer stabil nu så hon börjar väl sakta mogna, hon blir sju i år men behöver mer tid än sina jämnåriga och då får hon det. Det här var hennes första tävling för i år. 
 

CASH FLOW hon är bara så häftig, hoppade tre klasser, var felfri i två och placerad trea och femma. Hon kändes riktigt fin den här helgen, bra hoppning!

LOVELY var placerad i två klasser, nia på lördagen och avslutade med en andraplats i 1,20-klassen på söndagen!

LORD hoppade 1,40-klassen på fredagen, en riktigt bra runda, tyvärr två nedslag i början av banan. Det var en A:1a så grundomgången innehöll tretton språng. Jag var ändå riktigt nöjd med rundan för att vi avslutade den så bra.
När jag gick banan blev jag så glad att Leif hade byggt en trekombination med avslutande linje på böjt spår till ett räcke. Exakt den linjen från trekombination till räcke har jag velat göra om sen i december. Då avslutades sista klassen jag hoppade med LORD på samma sätt. Fick inte till den avslutningen, het häst och en volt innan sista räcket blev det då. Sen dess har den legat och nött lite i bakhuvudet att jag ville göra om den för att lyckas. Så gissa min glädje när jag gick banan! 

LORD var het på framhoppningen, så jag undrade hur han skulle vara på banan, han kan ju slå över och bli för het. När jag kom in och red över startlinjen så kände jag att han var med mig och ridbar. Den avslutande linjen satt vi perfekt!!! Så skönt!
 

LORD i 1,45-klassen, han hoppar över stöden!!!

På lördagen hoppade vi 1,45-klassen, banan var en A:0, tolv hinder, fjorton språng. Kände att banan passade oss perfekt, utmanande med många linjer. LORD var riktigt pigg på framhoppningen, nästan attackerade hindren. När han är så pigg, då måste jag bara tänka och skapa en rytm i mitt huvud så jag får honom med mig när han är så på och framåt.
Det gick bra och inne på banan var han riktigt fin och ridbar! Vi gick i mål med ett nedslag på hinder nummer fyra, resultatet var det bästa så VI VANN!!!!

Jag kunde inte fatta att vi vann, för jag var bara så glad och stolt över min häst. Han var så fin! Vi gjorde en riktigt bra runda i svår hoppning, inomhus i Gävle på en bana som LEIF HALL byggt, då är det aldrig lätt. Så jag var så glad för det! Att vi vann, det var som en stor overklig bonus och min lycka den lyste nog upp hela GÄVLE!!!!
Det var ett av de roligaste ärevarv jag ridit någonsin det vill jag lova! 
  

Prisutdelning! Rätt glad!!! Vår första seger i svår hoppning!
  

Ärevarv!


Innan vi lastade och åkte hem, jag med LORD och LOVELY!
 

Fina rosetter är alltid uppskattat att få!
 
När vi kom hem så hade mamma gjort fint i stallet med ett bord med champagne, ballonger på Lords boxdörr och Malin hade gjort ett hjärta med morötter i boxen!!!
  

Björn och jag i stallet hemma!
 

Vilket välkomnande hem!!!
 

Mamma, pappa och jag!


Läst 30130 ggr Kommentarer Kommentera
APR
04
2018

Påsken är över och det närmar sig tävling igen! Till helgen blir det Gävle med fyra hästar. Jag hoppade bana här hemma med alla fyra igår och de var PIGGA, jösses så glada! Före det så har vi trimmat dressyr i några dagar och det är nyttigt.

LILL-LADY hoppade igår.

Så här såg magplattan ut efter att hon hoppat! 

Ridhus utan hinder, händer då och då!

Under påsken var det full fart att hinna rida, träna unghästarna och äta påskmiddagar! Vi var även på Öppet hus och invigning av Gocksta Stuteri som öppnar tre kilometer från oss! Det är Askö Stuteri som flyttat till nya lokaler och det är jättefint! 

Nu ska vi strax ut i skogen med ett gäng hästar, de fyra som hoppade igår och två till. Sen ska jag börja packa lastbilen, vi åker imorgon eftermiddag och det är en hel del saker, utrustning och foder som ska med. 
Jag uppdaterar med filmer och bilder på min Instagram: theresetettenyman


Läst 17719 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.