Therese
MAR
30
2019

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 99058 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 98151 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
26
2019

Hej på er! Sist vi hördes här på bloggen var snart två veckor sedan. Då var vi på väg upp till Högbo för årets andra tävling. Det var jättebra tävlingar i Högbo, trevliga funktionärer, toppenbra underlag, bra banbyggnad som alltid av Leif Hall. Mina hästar hoppade bra och vi kom hem med ett gäng rosetter! 
  

Lyckad helg!
 

LOVELY vann 130-klassen på söndagen!
 

CASH FLOW hoppade felfritt i alla sina tre klasser och var placerad tvåa, femma och sexa!
 

LORD kom fyra i 135-klassen och gjorde sedan en bra runda i 145. Felfri i grundomgången, sedan tappade jag rytmen lite i en sväng i omhoppningen så jag fick lägga en volt så vi drog på oss fel för den samt några tidsfel.
 
Nu till helgen är det tävling på Strömsholm och första omgången av elitallsvenskan. Västerås Ryttarsällskap kvalade upp i eliten förra året så det ska bli kul att vi är med igen och vårat lag är bra så det känns jättekul! Jag har dragit på mig en ordentlig förkylning så jag försöker kurera mig så gott det går, måste vara pigg till tävlingen!


Läst 41418 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
14
2019

Hej, nu är det dags för en uppdatering här på bloggen, veckorna springer iväg och det har varit mycket att göra sen vi kom hem från Afrika! Hela resan var ju helt fantastisk och det kommer dyka upp lite mer inlägg från den här framöver. 

Stallet är fullt med hästar och fler är på ingång så det finns att göra här! Det är såklart roligt och att ha hästar i varierande åldrar och utbildning vilket gör det hela variationsrikt minst sagt! 
Sen rider jag även några hästar som kommer hit med sina ägare för att ridas av mig, men de bor hemma hos sig. Så vissa dagar planeras i minutschema för att allt ska klaffa! 

Många uteritter i skogen blir det, bra för knopp och kropp!

Årets första tävling har vi också varit på, i Högbo. Jättebra tävlingsplats som vi ska till nu i helgen igen, favorit i repris!

Den första tävlingen som var för två veckor sedan gick jättebra! Fyra hästar hade vi med, THUNDERSTRIKE, LORD LOOP, LOVELY LADY och CASH FLOW. Alla fyra hästar hoppade strålande och åkte hem med placeringar. 
THUNDERSTRIKE var felfri i alla tre starterna, placerad i en. LORD var placerad i 130 samt 140. LOVELY var fyra i en 130 och VANN en annan 130!! Även CASH FLOW vann en klass, 125 samt var trea i en annan! Vilken bra start på året!!!

CASH FLOW efter årets första seger!

LOVELY !

LORD in action!

Såhär såg det ut för två veckor sedan när vi var i Högbo!

Vi åker upp till Högbo i eftermiddag och tävlar resten av veckan. Så nu blir det packning av grejer, tvätt och lite ridning. 


Läst 24227 ggr Kommentarer Kommentera

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.