Therese - Ingen glamour!
OKT
27

Ingen glamour!

Det kändes som jag var långt ifrån glamourens värld nu ikväll när jag stod ute i regnet vid lösdriften och fyllde vatten till unghästarna. Mörkt, blåsigt och pannlampan på. Tyckte vattnet steg väldigt långsamt i karet. Det tyckte även hundrana Mira och My som efter en stund kom och hoppade på varsit av mina ben och kraffsade med framtassarna, och kollade bedjande på mig "Matte, kan vi gå hem till värmen nu???"

 

Så nu får ridbyxorna åka in i tvättmaskinen också, blev något leriga efter tasskraffset! Fast de var på väg dit redan tillsammans med min jacka och handskar. Har brottats med 45 torvbalar idag som jag var och hämtade i trailern. Tänkte ta traktorn och lyfta ur pallarna med torvbalarna, då jag kom på att pappa satt på sitt vajerspel bak på den, som han använder då han hämtar träd i skogen till veden. Hade inte lust att svänga runt på gården med den som en svans efter traktorn! Så det var bara att lasta ur alla balar med min egen handkrafft! Kan tilläggas att jag behöver inte gå på gym idag...

 

Torven ska jag ha till boxarna nu när jag ska lägga in bädd inför vintern. Det blir mer lättmockat, varmt och mjukt för hästarna. Jag grundar alltid bädden med några balar torv, efter att ha kalkat golvet. Sedan fyller vi på med spån resten av vintern. Johanna gjorde en bädd idag, resterande elva boxar ska jag göra imorgon, och hinna rida också, samt ta in och ut och fodra och mocka ur boxarna först, så det lär bli en lång dag långt bort från glamourens värld imorgon igen!

 

Inte riktigt jag idag!!!!!!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19698 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 59002 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84896 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 87378 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv