Therese - Ingen tid över...
OKT
19

Ingen tid över...

Oj,oj tiden räcker inte till denna vecka för att hinna blogga känns det som! Nu när min kompis Ina är här vill jag hinna umgås med henne, då blir det inte så mycket dator.

Nu sitter Ina och Björn och kollar på skräckfilm, vilket jag vägrar!!! Så då passar det bra med dator för min del!

 

Ina kom hit i lördags och vi hämtade henne vid flyplatsen Skavsta. På vägen dit fick vi punktering på höger framdäck, tur det inte gick så fort! I vilket fall inte roligt att stå efter en trafikerad väg i mörkrer och byta däck! Som tur är fixar Björn det mesta med alla våra fordorn, hade jag varit ensam så hade jag ringt bärgare-garanterat!!!

 

 

I söndags så var det tävling med unghästarna i Surahammar. Det var utomhus så från att ha hoppat inne några tävlingar så fick de hoppa ute igen. Strålande fint väder så det var roligt. I 1 meter klassen hoppade jag GEORGE 4 år, LADY LOVE SB 4 år och EDWONDO 5 år.

 

EDWONDO

 

GEORGE som inte tävlat sedan i sala i slutet av augusti var duktig. Rev två hinder men hoppade resten bra. EDWONDO hoppade felfritt och även LADY.

 

LADY och jag har nu gjort åtta starter tillsammans och varit felfria i sju av dem och haft en rivning i en. Mycket bra resultat måste jag säga! Roligt när man fött upp hästen själv och utbildat den. Även mamman Rantadou är vår egen uppfödning. Rantadou är den första häst som jag red svår hoppning på. Hon är nu 20 år gammal och är avelssto här hemma.

 

I 110 klassen hoppade jag LOOPEZ SB och hon hoppade felfritt och riktigt bra! Fick en härlig känsla och det gjorde mig glad resten av dagen! EDWONDO hoppade också 110 och hade ett pet, jättefin var han!

 

Häftigt hinder, var tvungen att få med det på bild!

 

Johanna tävlade CARLINA SB och gjorde det jättebra. Felfria i 1 meter med rosett! I 110 två nedslag.

 

Johanna, jag och Björn.

 

Det var bra med en unghästtävling på nära håll, då blev inte dagen så lång och vi hann med att rida de andra hästarna hemma. I måndags red vi alla hästar och det blev lite blandad ridning. Skogen, mormorsrundan och dressyrtrimma beronde på vilken häst.

 

Ina och jag på väg ut på ridtur!

 

Vi har två nya tjejer i stallet som kommer och hjälper till. Det är Johanna, som får gå under namnet Roos, som är hennes efternamn. Det går ju inte att ha två Johanna i stallet!!! Carro är den andra tjejen. Båda är jätteduktiga och jag är glad att vi är ett glatt gäng här nu i stallet! Towe har varit sjuk och är nu frisk och tillbaka. Gissa om det är skillnad mot när Johanna och jag var ensamma i några veckor! Så är ju även Ina här denna vecka.

 

Carro, Malin, Ina och jag åt lunch på Ikea!

 

I tisdags hoppade jag min fyrklöver, dvs LUTRICIA, GINA, CAHLUA och ACINDO för Tomas. Kanonträning måste jag säga, så bra! Är fortfarande glad!

 

Värmde upp med travbommar och galoppbommar som sedan höjdes upp till en studs. Hoppade fram på en oxer med galoppbom före och efter hindret. Sedan hoppade jag bana, ganska svår sådan, riktigt tekniskt. Då är det också roligt att träna och jag måste focusera till 100 %. ALLA fyra hästar hoppade kanonbra och jag red bra. Ska nu konservera det till helgens tävling som är på Strömsholm med de fyra hästarna.

 

 

Vi valde helt klart rätt dag att åka till ridhuset då det regnade ordentligt. Så på kvällen lastade Ina och jag fyra nya hästar i lastbilen och åkte till ridhuset och red. Jag hoppade då CASH FLOW och TIPTON, de kändes bra.

 

Idag har vi varit riktiga turister och varit till Sala silvergruva! Det var häftigt, jag har aldrig varit där fast vi bor så nära.

 

Ina och jag i silvergruvan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 31900 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 43193 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 57079 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 58019 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv