Therese - Ingen tid över...
OKT
19

Ingen tid över...

Oj,oj tiden räcker inte till denna vecka för att hinna blogga känns det som! Nu när min kompis Ina är här vill jag hinna umgås med henne, då blir det inte så mycket dator.

Nu sitter Ina och Björn och kollar på skräckfilm, vilket jag vägrar!!! Så då passar det bra med dator för min del!

 

Ina kom hit i lördags och vi hämtade henne vid flyplatsen Skavsta. På vägen dit fick vi punktering på höger framdäck, tur det inte gick så fort! I vilket fall inte roligt att stå efter en trafikerad väg i mörkrer och byta däck! Som tur är fixar Björn det mesta med alla våra fordorn, hade jag varit ensam så hade jag ringt bärgare-garanterat!!!

 

 

I söndags så var det tävling med unghästarna i Surahammar. Det var utomhus så från att ha hoppat inne några tävlingar så fick de hoppa ute igen. Strålande fint väder så det var roligt. I 1 meter klassen hoppade jag GEORGE 4 år, LADY LOVE SB 4 år och EDWONDO 5 år.

 

EDWONDO

 

GEORGE som inte tävlat sedan i sala i slutet av augusti var duktig. Rev två hinder men hoppade resten bra. EDWONDO hoppade felfritt och även LADY.

 

LADY och jag har nu gjort åtta starter tillsammans och varit felfria i sju av dem och haft en rivning i en. Mycket bra resultat måste jag säga! Roligt när man fött upp hästen själv och utbildat den. Även mamman Rantadou är vår egen uppfödning. Rantadou är den första häst som jag red svår hoppning på. Hon är nu 20 år gammal och är avelssto här hemma.

 

I 110 klassen hoppade jag LOOPEZ SB och hon hoppade felfritt och riktigt bra! Fick en härlig känsla och det gjorde mig glad resten av dagen! EDWONDO hoppade också 110 och hade ett pet, jättefin var han!

 

Häftigt hinder, var tvungen att få med det på bild!

 

Johanna tävlade CARLINA SB och gjorde det jättebra. Felfria i 1 meter med rosett! I 110 två nedslag.

 

Johanna, jag och Björn.

 

Det var bra med en unghästtävling på nära håll, då blev inte dagen så lång och vi hann med att rida de andra hästarna hemma. I måndags red vi alla hästar och det blev lite blandad ridning. Skogen, mormorsrundan och dressyrtrimma beronde på vilken häst.

 

Ina och jag på väg ut på ridtur!

 

Vi har två nya tjejer i stallet som kommer och hjälper till. Det är Johanna, som får gå under namnet Roos, som är hennes efternamn. Det går ju inte att ha två Johanna i stallet!!! Carro är den andra tjejen. Båda är jätteduktiga och jag är glad att vi är ett glatt gäng här nu i stallet! Towe har varit sjuk och är nu frisk och tillbaka. Gissa om det är skillnad mot när Johanna och jag var ensamma i några veckor! Så är ju även Ina här denna vecka.

 

Carro, Malin, Ina och jag åt lunch på Ikea!

 

I tisdags hoppade jag min fyrklöver, dvs LUTRICIA, GINA, CAHLUA och ACINDO för Tomas. Kanonträning måste jag säga, så bra! Är fortfarande glad!

 

Värmde upp med travbommar och galoppbommar som sedan höjdes upp till en studs. Hoppade fram på en oxer med galoppbom före och efter hindret. Sedan hoppade jag bana, ganska svår sådan, riktigt tekniskt. Då är det också roligt att träna och jag måste focusera till 100 %. ALLA fyra hästar hoppade kanonbra och jag red bra. Ska nu konservera det till helgens tävling som är på Strömsholm med de fyra hästarna.

 

 

Vi valde helt klart rätt dag att åka till ridhuset då det regnade ordentligt. Så på kvällen lastade Ina och jag fyra nya hästar i lastbilen och åkte till ridhuset och red. Jag hoppade då CASH FLOW och TIPTON, de kändes bra.

 

Idag har vi varit riktiga turister och varit till Sala silvergruva! Det var häftigt, jag har aldrig varit där fast vi bor så nära.

 

Ina och jag i silvergruvan!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 31547 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44124 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 70036 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72522 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv