Therese - Inte bättre än sin bästa häst
MAR
19

Inte bättre än sin bästa häst


Känner mig lite lätt deppig, efter att ha tittat på programmet "Ryttareliten" ikväll. Är inte deppig på grund av programmet i sig utan att det gav mig en insikt i hur svårt det här är, den här sporten. Hur mycket jobb vi lägger ner för de få sekunderna i rampljuset. Som Peder sa- brister en länk i kedjan är man sårbar. Eller i ännu högre grad för att citera Daniel "Man är inte bättre än sin bästa häst" Det är sant. Anledningen till att jag känner mig lite deppig just nu är att jag då inte kan låta bli att tänka på hur skört det är. För lite mer än ett år sedan hade jag två hästar på hög nivå. LAGANA som gick stadigt i svår klass och skulle gå SM. CAHLUA som var påväg upp och även tog klivet upp i svår klass och plockade flera placeringar. Mina mål och drömmar slogs i kras när först LAGANA skadade sig och inte kunde tävla mer och sedan bröt CAHLUA benet i hagen och vi fick lov att avliva henne där.Jag hade stora drömmar och mål. Att rida SM förra året på Sundbyholm och att rida SM i Falun i år. Sedan förhoppningsvis klättra ännu högre upp. Att få njuta av att rida in på banorna med de fina hästarna som jag hade haft i så många år. Tränat, utbildat och byggt upp. Jag älskade de båda hästarna, som arbetskompisar och som hästar! Det är tufft, att börja om igen. Saknaden efter de båda är stor. Jag är glad för de fina hästar jag har. De är unga och det kommer ta tid att komma tillbaka, att utbilda en häst tar tid. De är lovande och fina, som arbetskamrater och som hästar. Jag gör det här för att jag älskar hästar! Jag kommer jobba hårt och kämpa, jag ska tillbaka!
Fina LAGANA!Vackra CAHLUA!Glädje i teamet efter CAHLUAS fjärdeplats i Faluns Grand Prix!taggar


liknande webbartiklar


Läst 14524 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 58546 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 84437 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 86919 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv