Therese - Jag spyr...
AUG
27
2010

Jag spyr...

...på att måla hästboxgaller!!!! Det finns inte mycket som är mer tidskrävande, långtråkigt och tålamodsbeprövande!!!! Dessutom har jag målat på kvällen när allt annat är klart, och då kommer KNOTTEN!!! Så de som sett mig stå och måla kan tro att det är vinter då jag har toppluvan på! Men det är knottskydd! Nu är så äntligen gallret målat och klart och så fint det blir. Vitt och grått ska det vara i stallet nu. 2/3 är klart. Imorgon på fm ska de fyra sista boxarna tvättas och så kan vi måla klart på måndag.

Före och efter bilder!!!

Så imorgon blir en planeringens dag! Jag ska tävla i Köping med sju hästar. Åker dit på morgonen med MAX och GILDA, ARCHI kommer Tomas och Marie dit med. Så rider jag 90 och 1 meter på pojkarna och GILDA går 110,120. Till 120 klassen senare på em kommer Björn och tjejerna med lastbilen och AMOORINA, ACINDO, GINA och CAHLUA. Så hinner de tvätta klart stallet på fm och fixa flätor i manarna på "lastbilshästarna" och jag tävlar småttingarna.

Nu i veckan som gått har LAGANA och LUTRICIA tagit det lite lugnt efter Västervik. LAGANA ska inte tävla förens nästa helg så hon hoppar inget denna vecka, bara lite lätt ridning, inte så hårt jobb. Hon gick så bra i Västervik så hon kan behöva en lugn vecka. LUTRICIA ska jag hoppa lite idag då hon tävlar på söndag.

GILDA, AMOORINA, GINA, ACINDO, CAHLUA hoppade jag bana på här hemma igår. Guldstjärnan måste jag ge till ACINDO, tätt följd av GILDA! Alla hästarna hoppade väldigt bra med ACINDO var superfin och GILDA blev en ny häst då jag bytte bett. Provade samma bett som jag har på AMOORINA och det blev kanon.

I onsdags var jag in till Rocklunda och hoppade MAX på den stora grusbanan. Tyckte att han behövde se någon annan bana innan tävlingen. Även ARCHI hoppade jag där. De två pojkarna ska göra sin första tävling imorgon med mig. ARCHI är bara fyra år så det blir premiär, spännande! Rocklundas bana är kanonbra att "miljöträna" på. Ridskolan har lektioner så det finns andra häsra att titta på, även hästar i hagen brevid. Så åker det förbi bilar och lastbilar och på fotbollsplanerna brevid är det träning med bollar som flyger åt alla håll! Vi ska åka in dit idag igen med LOOPEZ och CARLINA, mina fyraåringar.

Så får vi se när den här dagen tar slut, igår jobbade jag från 07-23.....måste ju rida och sköta hästarna fast vi målar!

Nu ska jag gå till stallet och börja plocka ner mina pris-plaketter från väggen så vi kan tvätta och måla. Ska bli kul att räkna hur många det är och vad det står bakpå dem, jag skriver ju alltid upp häst, klass,resultat, datum på dem så det kanske blir den lite nostaligtripp tillbaka genom åren!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 20515 ggr

Fler inlägg

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 1521 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 22798 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 24988 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv