Therese - Klippt navelsträngen!
JUL
17
2012

Klippt navelsträngen!

 

Inridningen av DON och LOVELY går jättebra!

 

Vi började som vanligt idag med att jobba från marken och lite longering. Johanna hängde en kort stund när jag ledde runt i skritt innan hon satt i sadeln. För varje dag när vi känner att hästarna är coola och känner igen det vi gör så blir det kortare "förarbete" innan Johanna sitter i sadeln.

 

Hon red sedan runt i skritt och jag hade de på en stor volt. Hon tränar skritt-halt-skritt. Sedan blev det trav i båda varven. Nu fungerar det bra och båda hästarna travar på med bjudning.

 

Vi gick ut till grusvägen och efter några meter så "klippte jag navelsträngen", med det menas att jag knäppte loss longerlinan så red Johanna lös. Jag gick brevid en bit sedan red hon iväg ensam. Först skritt sedan i trav. Båda hästarna var jätteduktiga! De tyckte det var roligt! När hon vände tillbaka hemåt blev det till och med galopp på LOVELY!

 

Så imorgon blir det en sväng i skogen för båda hästarna tillsammans med en äldre häst.

 

 

LOVELY!

 

De andra hästarna har markarbetats idag. Tomas red några hästar och jag några De känns alla fina och efter två veckors semester tappar det inte något. Josefin som hade praktik här hos mig tidigare i år är tillbaka för några veckor med sin ponny och ska träna här. Hon red också tillsammans med oss. Towe och Matilda har också varit här så full fart i stallet, kul!

 

 

Igår var Anne och jag ut till beteshagarna vid Strömsholm och röjde sly och gräs runt de stora hagarna. De hagarna är STORA! Fixade hållare och tråd som var trasigt och röjde rent, det tog oss sju timmar att bli färdiga!!! Då kan ni förstå att det var mycket att fixa. Nu är det gjort och CARLINA/KASSAN, EROZ/CELVIN /LORD njuter av nya stora hagar med massor av gräs. Riktigt fint naturbete är det.

 

 

När vi nästan var färdiga och jag går och fixar tråd så sticker det till ordentligt i armen. Fast på min underarm med gadden inne sitter en stor geting! Den var säker fyra centimeter lång och alldeles brun! Det gjorde ont! Idag är jag svullen på armen och det kliar och svider. Har nu gjort alsolspritsomslag och tagit en allergitablett som ska hjälpa till att få ner reaktionen efter bettet.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 27565 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 52633 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 54514 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 75271 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv