Therese - Klippt navelsträngen!
JUL
17

Klippt navelsträngen!

 

Inridningen av DON och LOVELY går jättebra!

 

Vi började som vanligt idag med att jobba från marken och lite longering. Johanna hängde en kort stund när jag ledde runt i skritt innan hon satt i sadeln. För varje dag när vi känner att hästarna är coola och känner igen det vi gör så blir det kortare "förarbete" innan Johanna sitter i sadeln.

 

Hon red sedan runt i skritt och jag hade de på en stor volt. Hon tränar skritt-halt-skritt. Sedan blev det trav i båda varven. Nu fungerar det bra och båda hästarna travar på med bjudning.

 

Vi gick ut till grusvägen och efter några meter så "klippte jag navelsträngen", med det menas att jag knäppte loss longerlinan så red Johanna lös. Jag gick brevid en bit sedan red hon iväg ensam. Först skritt sedan i trav. Båda hästarna var jätteduktiga! De tyckte det var roligt! När hon vände tillbaka hemåt blev det till och med galopp på LOVELY!

 

Så imorgon blir det en sväng i skogen för båda hästarna tillsammans med en äldre häst.

 

 

LOVELY!

 

De andra hästarna har markarbetats idag. Tomas red några hästar och jag några De känns alla fina och efter två veckors semester tappar det inte något. Josefin som hade praktik här hos mig tidigare i år är tillbaka för några veckor med sin ponny och ska träna här. Hon red också tillsammans med oss. Towe och Matilda har också varit här så full fart i stallet, kul!

 

 

Igår var Anne och jag ut till beteshagarna vid Strömsholm och röjde sly och gräs runt de stora hagarna. De hagarna är STORA! Fixade hållare och tråd som var trasigt och röjde rent, det tog oss sju timmar att bli färdiga!!! Då kan ni förstå att det var mycket att fixa. Nu är det gjort och CARLINA/KASSAN, EROZ/CELVIN /LORD njuter av nya stora hagar med massor av gräs. Riktigt fint naturbete är det.

 

 

När vi nästan var färdiga och jag går och fixar tråd så sticker det till ordentligt i armen. Fast på min underarm med gadden inne sitter en stor geting! Den var säker fyra centimeter lång och alldeles brun! Det gjorde ont! Idag är jag svullen på armen och det kliar och svider. Har nu gjort alsolspritsomslag och tagit en allergitablett som ska hjälpa till att få ner reaktionen efter bettet.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 26790 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 56355 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 70243 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 71184 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv