Therese - Konditionsträning och annat
MAR
09

Konditionsträning och annat

Jag tror och hoppas att någon högre makt har hört mitt eviga tjat om sol och vackert väder, känns som jag blivit bönhörd, det var ju fantastiskt väder idag igen!!!

 

Carro hade morgonfodring och utsläpp, skönt för mig med sovmorgon! Det var nog bra för igår kände jag mig hängig och och har dessutom fått ont under mitt ena öga. Det är svullet och kliar hela tiden. Gör ont när jag blinkar, vilket man gör ett antal gånger varje minut...Tröck i mig lite ingefära igår också, har en förhoppning om att det håller snuvan borta?

 

Red hela eftermiddagen i det vackra vädret och då glömmer man snabbt ögonirritationen! Finns inget bättre botemedel för stunden än att rida fina hästar! Carro har ridit sina hästar och tre av mina. Jag red ett gäng, Johanna två, Towe en och Emilia sin häst.

Visst ser det väl härligt ut?! Min arbetsplats!

 

Fem av hästarna fick konditionsträna. Var länge sedan jag red långt upp för våran grusväg, förbi bommen och upp på skogstimmervägarna. Gjorde det idag med förhoppning om bra underlag och inte för mycket is. Det var förvånansvärt bra. Blev mycket trav i lugnt tempo. Skogsväg som slingrar sig fram och upp och ner, bra träning. Kom sedan fram till där vägen delar sig på första stället. Till min stora lycka var den högra vägen inte plogad så det var ett perfekt lager snö på den. Blev galopp där, fantastiskt bra! Den vägen är ca 800 meter lång sen tar den slut på en vändplan. Skrittade ett varv på den, sedan galopp tillbaka tills den vägen gick ihop med den vi kom ifrån. Lite skritt, vände och galopperade tillbaka en gång till. Sedan travade vi mycket på vägen hemåt, blev galopp över ett fält också som vi passerar. Hemifrån och upp till vägen vi galopperade på är det ungefär 4 kilometer, så hästarna fick en ordentlig konditionstur.

Perfekt underlag med lagom mycket snö på skogsvägen, lycka!

 

Övriga hästar gick mormorsrundan, Lady har jag trimmat inför tävlingen imorgon.

 

Nu sova, upp tidigt imorgon, fodra, släppa ut hästar, packa Ladys grejer, fläta man och åka på tävling!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13486 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 42505 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 68417 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 70903 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv