Therese - Konditionsträning och annat
MAR
09
2013

Konditionsträning och annat

Jag tror och hoppas att någon högre makt har hört mitt eviga tjat om sol och vackert väder, känns som jag blivit bönhörd, det var ju fantastiskt väder idag igen!!!

 

Carro hade morgonfodring och utsläpp, skönt för mig med sovmorgon! Det var nog bra för igår kände jag mig hängig och och har dessutom fått ont under mitt ena öga. Det är svullet och kliar hela tiden. Gör ont när jag blinkar, vilket man gör ett antal gånger varje minut...Tröck i mig lite ingefära igår också, har en förhoppning om att det håller snuvan borta?

 

Red hela eftermiddagen i det vackra vädret och då glömmer man snabbt ögonirritationen! Finns inget bättre botemedel för stunden än att rida fina hästar! Carro har ridit sina hästar och tre av mina. Jag red ett gäng, Johanna två, Towe en och Emilia sin häst.

Visst ser det väl härligt ut?! Min arbetsplats!

 

Fem av hästarna fick konditionsträna. Var länge sedan jag red långt upp för våran grusväg, förbi bommen och upp på skogstimmervägarna. Gjorde det idag med förhoppning om bra underlag och inte för mycket is. Det var förvånansvärt bra. Blev mycket trav i lugnt tempo. Skogsväg som slingrar sig fram och upp och ner, bra träning. Kom sedan fram till där vägen delar sig på första stället. Till min stora lycka var den högra vägen inte plogad så det var ett perfekt lager snö på den. Blev galopp där, fantastiskt bra! Den vägen är ca 800 meter lång sen tar den slut på en vändplan. Skrittade ett varv på den, sedan galopp tillbaka tills den vägen gick ihop med den vi kom ifrån. Lite skritt, vände och galopperade tillbaka en gång till. Sedan travade vi mycket på vägen hemåt, blev galopp över ett fält också som vi passerar. Hemifrån och upp till vägen vi galopperade på är det ungefär 4 kilometer, så hästarna fick en ordentlig konditionstur.

Perfekt underlag med lagom mycket snö på skogsvägen, lycka!

 

Övriga hästar gick mormorsrundan, Lady har jag trimmat inför tävlingen imorgon.

 

Nu sova, upp tidigt imorgon, fodra, släppa ut hästar, packa Ladys grejer, fläta man och åka på tävling!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14101 ggr

Fler inlägg

JUL
10
2020

Hur har veckan mellan tävlingen i söndags och tävlingen nu lördag/söndag sett ut för LORD, CASH och LOVELY? Jo, i måndags så hade de vilodag och gick i hagen hela dagen. Tisdag så reds de ut i skogen, klättrade över berget och joggade på grusvägarna. Onsdag trimmade jag markarbete. Ett sånt pass innehåller mycket övergångar mellan alla gångarter, skänkelvikningar och öppna i travjobbet. I galoppen är det rakriktning med tempoväxlingar på kvartslinjerna och förvänd galopp.

Igår torsdag hoppade jag dem alla tre. Jag hade en serie på medellinjen som jag tagit med mig från Rodrigo Pessoa. Jag bygger upp den med jämna mellanrum för att den är så bra. Hästarna får jobba med att backa av, komma upp i språnget och sträcka på sig ut över sista oxern. Alla tre hästarna gjorde det galant. Filmer finns att se på min instagram: theresetettenyman

Idag fredag var en lugnare dag för dem, de har gått i hagen, fått en tvätt och skrittat för hand. Imorgon är det tävling på Sundbyholm!


Läst 51482 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
09
2020

Det blev en kanonstart på återstarten av tävlingssäsongen för hästarna och mig! Tävlade både lördag och söndag hos Hallsta Ridklubb. Trevligt och bra arrangerat, dessutom bara sju minuter hemifrån!

CASH FLOW hoppade 120 klassen på lördagen. Felfri och snabb, så snabb att vi vann!!! Det var verkligen jättekul!

På söndagen hoppade CASH FLOW 120 klass igen, felfri och snabbast igen, så vinst för andra dagen i rad! Dessutom i spöregn, men det stoppade inte oss! Jag var extra nöjd med den segern för banan var en liten utmaning för oss med ganska många tighta högersvängar, vilket inte har varit vår starka sida, CASH kan lätt falla i korsgalopp i tighta högersvängar av någon anledning, det har alltid varit så och något jag jobbar med. Ibland får jag skapa en rytm i mitt huvud för att hjälpa henne och i söndags utmanande jag oss och sparade inte på svängarna och det gick ju jättebra! Hon är fantastisk min lilla CASH FLOW!

LOVELY och LORD hoppade 130 klassen. Bedömningen ändrades till bedömning A eftersom det regnade så mycket. Så det var bara att gå in och rida lugnt och träna. Båda hästarna kändes fina.

I måndags fyllde pappa år, Vädret inbjöd inte till att sitta ute i trädgården i regn och halv storm, så vi dukade långbord i ridhuset och firade där. Det var inga problem att hålla coronadistans, tänk så bra det är med ridhus!


Läst 53363 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 74139 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv