Therese - Konditionsträning och annat
MAR
09

Konditionsträning och annat

Jag tror och hoppas att någon högre makt har hört mitt eviga tjat om sol och vackert väder, känns som jag blivit bönhörd, det var ju fantastiskt väder idag igen!!!

 

Carro hade morgonfodring och utsläpp, skönt för mig med sovmorgon! Det var nog bra för igår kände jag mig hängig och och har dessutom fått ont under mitt ena öga. Det är svullet och kliar hela tiden. Gör ont när jag blinkar, vilket man gör ett antal gånger varje minut...Tröck i mig lite ingefära igår också, har en förhoppning om att det håller snuvan borta?

 

Red hela eftermiddagen i det vackra vädret och då glömmer man snabbt ögonirritationen! Finns inget bättre botemedel för stunden än att rida fina hästar! Carro har ridit sina hästar och tre av mina. Jag red ett gäng, Johanna två, Towe en och Emilia sin häst.

Visst ser det väl härligt ut?! Min arbetsplats!

 

Fem av hästarna fick konditionsträna. Var länge sedan jag red långt upp för våran grusväg, förbi bommen och upp på skogstimmervägarna. Gjorde det idag med förhoppning om bra underlag och inte för mycket is. Det var förvånansvärt bra. Blev mycket trav i lugnt tempo. Skogsväg som slingrar sig fram och upp och ner, bra träning. Kom sedan fram till där vägen delar sig på första stället. Till min stora lycka var den högra vägen inte plogad så det var ett perfekt lager snö på den. Blev galopp där, fantastiskt bra! Den vägen är ca 800 meter lång sen tar den slut på en vändplan. Skrittade ett varv på den, sedan galopp tillbaka tills den vägen gick ihop med den vi kom ifrån. Lite skritt, vände och galopperade tillbaka en gång till. Sedan travade vi mycket på vägen hemåt, blev galopp över ett fält också som vi passerar. Hemifrån och upp till vägen vi galopperade på är det ungefär 4 kilometer, så hästarna fick en ordentlig konditionstur.

Perfekt underlag med lagom mycket snö på skogsvägen, lycka!

 

Övriga hästar gick mormorsrundan, Lady har jag trimmat inför tävlingen imorgon.

 

Nu sova, upp tidigt imorgon, fodra, släppa ut hästar, packa Ladys grejer, fläta man och åka på tävling!

taggar


liknande webbartiklar


Läst 13733 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 80141 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 94033 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 94972 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv