Therese - Köping tur och retur och ridning!
OKT
13

Köping tur och retur och ridning!

Igår visade jag unghäst, red de äldre hästarna och åkte till Köping tur och retur två gånger! Måste säga att motorvägen till Köping med en sträcka på två och en halv mil är riktigt tråkig att köra. Mitt ärende till Köping var att lämna in alla mina klippmaskins skär på slipning. Hästarna behöver rakas och skären var slöa så det var bara att åka. Smidigt att lämna in de på sliperi och sedan hämta de på eftermiddagen igen. Så imorgon blir det klippstuga i stallet!

Mellan mina åkturer till Köping så red jag ett gäng hästar. Ridhuset var tomt på hinder så det blev dressyrträning för hela stallet. Nyttigt och roligt!

Nysladdat och fint och redo för dressyrträning!

Unghästen som vi visade var tvååringen "Brillan" efter Bravour som varit hos oss på inridning. Hon är nu klar och ägarna kom och hämtade henne. Vi visade henne longerad och riden i både skritt, trav och galopp! Så duktig! Det är roligt att jobba med unghästar och alla är en utmaning på sitt sätt. Brillan som var ganska så trotsig i början och helst ville köra sitt eget race i longeringen till att bli så rolig att jobba med när allt föll på plats. En fin liten häst!

"BRILLAN" med Malin i sadeln och sin ägare Veronica.
Vi har nu plats i stallet för nya unghästar att rida in. Kontakta mig på telefon 070-7975888.


taggar


liknande webbartiklar


Läst 16831 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 44066 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 69978 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 72464 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv