Therese - Kvällsblogg!
FEB
23
2011

Kvällsblogg!

 

Resten av dagen har rullat på i ett. Efter lunch så red jag LAGANA. Hon fick konditionsgaloppera. Inget fel på flåset iaf, hon blev knappt svettig! Pigg och glad. Jag fick göra skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen när vi travade av hemåt för att få henne att slappna av.

 

Issa och jag mockade sedan stallet i rasande fart, det yrde spån runt oss! Vi ville inte ha någon box kvar när vi kom hem från träningen. Hästarna fick hö när de kom in från hagarna.


Vi gjorde iordning KLEOO och SAN DIEGO och så åkte vi hem till Therese Watkinson för att jag skulle ha träning. Passade på att ta med två hästar att träna samtidigt! Två flugor i en smäll kallas det!

 

 

Jag byggde upp en övning med studs, "fem och en halvan", samt kavalettibockar. Allt blev en liten caprillibana på slutet.

San Diego skötte sig fint. Han hoppar bra. Har lite attityd.

 

 

KLEOO var med och hoppade för första gången sedan hon kom till mitt stall. Det gick jättebra! Bjudning på hinder och kvick i benen. Behöver bli lite smidigare i svängarna.

 

 

KLEOO och Issa.

 

Nu kommer jag ha veckoträningar hemma hos Therese. Hennes ridhus är nybyggt och ligger utanför Skultuna, Västerås. Vi kommer ha träning tisdag kväll den 1/3 samt fredag kväll 4/3. Ni som vill vara med och träna är välkomna! Hör av er till mig på telefon 070-7975888.

Även på mailen stallbacktorp@hotmail.com     se min hemsida www.stallbacktorp.se

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19643 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 7274 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 9463 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 28670 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv