Therese - LAGANA är fantastisk!
JUN
11

LAGANA är fantastisk!

Nu är Strömsholmstävlingen över för i år. En av de vackraste tävlingsplatser som finns att rida på.

 

LAGANA har varit helgens stora stjärna i mitt stall! I fredags hoppade vi 150 klassen. Det var en tidshoppning med elva hinder, 14 språng eftersom det var tre-och tvåkombination med. Rolig bana att rida då det fanns flera alternativhinder att välja beroende på hur snabb man ville vara.

 

 

LAGANA 150 klassen fredag.

 

Det blev inte så många felfria, fyra totalt och LAGANA och jag var en av de felfria!!! Hon hoppade fantastiskt bra! Vi kom på fjärde plats. I och med den placeringen så är vi nu kvalade att rida SM igen. Som senior krävs det två placeringar i just 150 hoppning.

 

En rolig notering som gör att jag aldrig kommer glömma den här placeringen och prisutdelningen var min kavaj.....Det var riktigt varmt och när jag hade hoppat så var det några starter kvar i klassen. Jag tänkte mer på att ACINDO skulle vara färdigsadlad och broddad till nästa klass än att jag kanske skulle in på prisutdelning. Så jag sa till Björn och de andra i gänget att fixa henne medans jag red ner till framhoppningsbanan och travade av LAGANA. Jag passade på att ge Björn min kavaj eftersom det var så varmt, han kunde ju lika bra ta med den till lastbilen så länge.

 

Ulle stannade kvar vid banan och väntade på mig. När klassen var slut så skrittade jag upp till banan igen i sällskap av Fredrik Jönsson som vann klassen. När jag kommer upp och vi pristagare står och gör oss beredda att rida in på prisutdelningen kommer Ulle på att jag måste ju ha kavajen på mig!

 

-Tette, du måste ju ha en kavaj!

 

-Just det, den har Björn vid lastbilen, vi hinner inte hämta den, jag måste låna någons!

 

Så tittar Ulle och jag runt efter någon som kanske har en kavaj att låna ut till mig för prisutdelningen. Vi båda ser bara en person i kavaj som är ledig för stunden...Vi tittar på varandra och utbrister:

 

-John Hickey! Oh no, det finns ingen annan här med kavaj!

 

Nu är ju John nästan två meter lång och bredaxlad...samt att kavajen är klarröd!

 

-Vill du låna min kavaj Therese, inga problem!

 

 

Jag hade inget val och snällt av Johan som lånade ut den! Lite för stor bara kan man säga. När jag skulle ta emot plaketten och skaka hand med prisutdelaren fick jag kavla upp ärmen först för att hitta min hand! Vilken syn!!!

 

 

LAGANA hoppade även dagens stora Grand prix. Det var stort och svår hoppning är alltid svårt. Hon kändes superfin idag igen. Hoppade så lätt över alla stora hinder. Vi fick med oss näst sista bommen. Så nära en nolla igen! Både hon och jag hade roligt och vi njöt av varje galoppsprång där inne på banan. Det regnade visst lite när jag startade, det kommer jag inte ens ihåg. Det var bara så roligt. En dröm helt enkelt. Varje gång jag sitter upp i sadeln på LAGANA så blir jag lycklig.

 

LAGANA Strömsholms Grand Prix.

 

Om LAGANA var stallets stora stjärna i helgen så var CARLINA SB den lilla stjärnan. Hon hoppade 120 klassen med ett nedslag i torsdags. I fredags fick hon hoppa 125 klassen, debut på den höjden. Hon var felfri och riktigt fin!

 

ACINDO SB och CAHLUA har också gjort bra rundor även om det inte varit felfritt. De har gjort många fina språng och det känns bra inför kommande tävlingar.

 

 

VLT lördag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21123 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 28746 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 42641 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 43586 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv