Therese - LAGANA är fantastisk!
JUN
11

LAGANA är fantastisk!

Nu är Strömsholmstävlingen över för i år. En av de vackraste tävlingsplatser som finns att rida på.

 

LAGANA har varit helgens stora stjärna i mitt stall! I fredags hoppade vi 150 klassen. Det var en tidshoppning med elva hinder, 14 språng eftersom det var tre-och tvåkombination med. Rolig bana att rida då det fanns flera alternativhinder att välja beroende på hur snabb man ville vara.

 

 

LAGANA 150 klassen fredag.

 

Det blev inte så många felfria, fyra totalt och LAGANA och jag var en av de felfria!!! Hon hoppade fantastiskt bra! Vi kom på fjärde plats. I och med den placeringen så är vi nu kvalade att rida SM igen. Som senior krävs det två placeringar i just 150 hoppning.

 

En rolig notering som gör att jag aldrig kommer glömma den här placeringen och prisutdelningen var min kavaj.....Det var riktigt varmt och när jag hade hoppat så var det några starter kvar i klassen. Jag tänkte mer på att ACINDO skulle vara färdigsadlad och broddad till nästa klass än att jag kanske skulle in på prisutdelning. Så jag sa till Björn och de andra i gänget att fixa henne medans jag red ner till framhoppningsbanan och travade av LAGANA. Jag passade på att ge Björn min kavaj eftersom det var så varmt, han kunde ju lika bra ta med den till lastbilen så länge.

 

Ulle stannade kvar vid banan och väntade på mig. När klassen var slut så skrittade jag upp till banan igen i sällskap av Fredrik Jönsson som vann klassen. När jag kommer upp och vi pristagare står och gör oss beredda att rida in på prisutdelningen kommer Ulle på att jag måste ju ha kavajen på mig!

 

-Tette, du måste ju ha en kavaj!

 

-Just det, den har Björn vid lastbilen, vi hinner inte hämta den, jag måste låna någons!

 

Så tittar Ulle och jag runt efter någon som kanske har en kavaj att låna ut till mig för prisutdelningen. Vi båda ser bara en person i kavaj som är ledig för stunden...Vi tittar på varandra och utbrister:

 

-John Hickey! Oh no, det finns ingen annan här med kavaj!

 

Nu är ju John nästan två meter lång och bredaxlad...samt att kavajen är klarröd!

 

-Vill du låna min kavaj Therese, inga problem!

 

 

Jag hade inget val och snällt av Johan som lånade ut den! Lite för stor bara kan man säga. När jag skulle ta emot plaketten och skaka hand med prisutdelaren fick jag kavla upp ärmen först för att hitta min hand! Vilken syn!!!

 

 

LAGANA hoppade även dagens stora Grand prix. Det var stort och svår hoppning är alltid svårt. Hon kändes superfin idag igen. Hoppade så lätt över alla stora hinder. Vi fick med oss näst sista bommen. Så nära en nolla igen! Både hon och jag hade roligt och vi njöt av varje galoppsprång där inne på banan. Det regnade visst lite när jag startade, det kommer jag inte ens ihåg. Det var bara så roligt. En dröm helt enkelt. Varje gång jag sitter upp i sadeln på LAGANA så blir jag lycklig.

 

LAGANA Strömsholms Grand Prix.

 

Om LAGANA var stallets stora stjärna i helgen så var CARLINA SB den lilla stjärnan. Hon hoppade 120 klassen med ett nedslag i torsdags. I fredags fick hon hoppa 125 klassen, debut på den höjden. Hon var felfri och riktigt fin!

 

ACINDO SB och CAHLUA har också gjort bra rundor även om det inte varit felfritt. De har gjort många fina språng och det känns bra inför kommande tävlingar.

 

 

VLT lördag.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 21054 ggr

Fler inlägg

MAJ
07

Whooops, tiden går fort!

Hej på er, det var länge sedan, närmare bestämt en hel månad! Tiden går fort när man har mycket att göra, och det har varit mer än mycket!
  
Sen har jag funderat på det här med bloggen, hur kul tycker ni att det är att läsa om det som händer i och runt mitt stall och mina hästar? Jag har funderat på hur jag ska fortsätta med bloggen, vad vill ni läsa? Mer på djupet eller bara enkla inlägg? Det finns massor att skriva om, allt från avelsstona, hingstar, unghästar, vardagen med en gård och träning och tävlingar. Ska någon/några hästar följas mer ingående? 
  
Att blogga tar tid och kräver engagemang för att det ska bli bra. Jag har bloggat i många år och tycker att det är kul. Nu skulle jag bara vilja göra det lite bättre, lite mer. 
  

LOVELY har vunnit en klass, 135 på Schultz arena, sen jag bloggade sist! Foto: @jjphotos.se


Läst 61074 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
30

Laghoppning i dag!

Lördag och i eftermiddag är det första omgången av elitlaget på Strömsholm. Igår värmde vi upp och jag hoppade en 130 klass på LOVELY. Hon var felfri och kom trea! Kändes väldigt lugn på framhoppningen, sen på banan då växlade hon upp, jag tänkte rida en lugn runda men LOVELY ville annat så det var bara att hålla galoppen och svänga!

CELVIN och LILL-LADY hoppade felfritt i 110 klassen med Malin och Jacquline, duktiga! Sen hoppade CELVIN och J 120 klassen, ett nedslag, bra runda, deras andra 120 tillsammans så det var lite pirrigt.
Förra helgen gjorde de sin första tävling för året och då vann de 1 meter!
 

Bild från i söndags då CELVIN och J vann årets första start!
  
Nu ska vi strax lasta och åka till tävlingen och hoppa 120 klassen med CASH FLOW och CELVIN, sen hem i några timmar innan vi åker tillbaka och rider laghoppning i eftermiddag och LORD går 140 klassen ikväll! 


Läst 86968 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
27

Filmer från Högbo!

Här kommer några av rundorna från Högbo v 11. 

LOVELYs segerrunda!

CASH FLOW!

LORD!

CASH FLOW!

CASH FLOW!


Läst 89450 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv