Therese - Laget kom fyra!
FEB
25

Laget kom fyra!

 

Äntligen blev det något annat en en femteplats i premiären!!!! Vi i laget skojade och sa att vilken placering som helst igår var vi nöjda med utom en femteplats, för det har vi kommit de senaste åren i premiären av elitserien!

 

Nu blev det en fjärdeplats av åtta starka lag. Våran grupp, den östra är en av de tuffaste i landet. En bra placering inför resterande kval blev det i alla fall. Nu är det ett långt uppehåll på två månader till omgång två. Det är lite trist. Premiären brukar heller inte vara förens i mitten av mars så för många var det här årets första tävling och laghoppning direkt.

 

Jag red Cahlua i laget och startade som sisteryttare i vårat lag. Cahlua var superpigg och nästan för laddad. Det var svårt att rida fram ordentligt för det var så mycket is under snön utanför så jag vågade inte trava något, så det blev skritt uppvärming innan vi kom in i framhoppningsridhuset. De har lagt in nytt jättefint underlag i det ridhuset, stort plus till Hamre ridklubb! Men som sagt lite kort om tid att galoppera och hoppa fram när det är ett ridhus som är litet och man har åtta ryttare på sig totalt. Cahlua hade behövt minst det dubbla! Vi fick en tråkig start på hoppningen med att riva första hindret...men sen blev det bra och resten hoppade vi felfritt, skönt!

 

Agria sponsrar elitallsvenskan i år igen och det är många förändringar. Alla tidigare år fram till 2011 har elitallsvenskan bestått av tre omgångar. Efter de tre gick de två bästar lagen ur varje zon (sex zoner i sverige) till finalen på Strömsholmstävlingen och där korades SM vinnaren.

 

Nu är det fem zoner och alla hoppar sex omgångar. Det måste inte vara samma helg i hela landet, varje deltävling bestämmer zonerna själva. De fyra första omgångarna måste vara klara till 30 juni. De två sista ska hoppas inomhus och det ska vara klart i oktober. De två bästa lagen från varje zon går då till en kvartsfinal.

 

Det är stora prispengar redan i kvartsfinalen, segerlaget får hela 80000 kronor!!! Från "kvarten" går de fem bästa lagen till semifinalen i globen Stockholm Horse Show. Från semifinalen går de tre bästa lagen till stora finalen och där koras SM vinnarna och laget får 100000 kronor!!!

 

Så det finns mycket att rida för i år!

 

Igår vann Skästa RC , Jumpclub var tvåa, Årsta Runsten trea, Västerås Ryttarsällskap fyra, Södertälje femma, Trosa-Vagnhärad sexa, Hamre RK sjua och Strömsholms RSF åtta.

Fint hinder från Agria, elitseriens sponsor.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 14214 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 98759 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 112653 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 113592 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.