Therese - Laghoppning och final!
MAJ
07
2018

Laghoppning och final!

Igår var det tävling för tredje dagen på Sportriders. Vi åkte dit med fyra hästar, CELVIN, CASH FLOW, LILL-LADY och LOVELY. 
  

Det skulle vara laghoppning på eftermiddagen och först några vanliga klasser. 
För Lill-Lady var det första utomhustävlingen och årets andra tävling. Med tanke på hur vild hon kan vara så hade jag förberett mig på en tickande bomb! Döm om min förvåning när hon var lugn och skötsam! 
 
Hoppade först 110-klassen med henne, hon var jättefin! Ett nedslag på ett räcke, för övrigt jättefin och ridbar. Hon hoppade även 120-klassen. På framhoppningen var hon superfin, men kändes lite trött. Så på banan blev det några nedslag. Men det var första utetävlingen och hon gör nog av med mycket energi i hjärnan även om det inte märks så mycket.
  
Har ett nytt bett på henne när jag hoppar, vi testade det när jag tränade för JOS KUMPS. Hon kan vara rätt stark och "bänglig" på vanligt bett, det här ger ett fint stöd och en häst som är mer i fokus. Det är intressant det här med bett. Jag rider oftast alla hästar på vanligt tränsbett, i det vardagliga arbetet har alla det varje dag. På tävling kan man sen behöva byta till något annat. 

  
CELVIN och Linn hoppade också 110-klassen som uppvärmning inför laget. De gjorde en jättebra runda. 

CASH FLOW hoppade 120-klassen. Hon var så sugen på att tävla, riktigt framåt så jag nästan inte hängde med!!! En felfri runda blev det och vi kom på tredje plats!
  

Sen var det dags för Div 1 laghoppning. Vi hade samma laguppställning som första omgången när vi vann på Hamre. 
Linn och CELVIN startade först i laget, gjorde en jättebra runda, tyvärr föll sista bommen. Annelie och hennes häst fick fem fel, Lois och hennes häst fyra. Alla tre första ryttare gjorde varsin bra runda, marginalerna kan vara så små. När jag skulle starta så var jag "tvungen" att vara nolla och helst snabb för att säkra en andra eller tredje plats beroende på hur det skulle gå för de övriga lagens sista ryttare. 
  
Vår lagledare Roland Nilsson sa till mig innan start: 
-Det är nolla som gäller, helst snabb! Såg du den vita hästen som var snabb, försök matcha den tiden! Rid som du ska vinna hela klassen!
  
Då vaknade tävlingsdjävulen i mig och på riktigt och min fantastiska häst LOVELY var helt med på noterna. Felfria och snabbast i klassen med tre sekunder!!!!
  

Så laget säkrade tredjeplatsen igår och fick gå in på prisutdelning. Vi vann totalt efter två omgångar och är vidare till div 1-finalen vecka 26! Så roligt vi är så glada!

Vi har en härlig sammanhållning i laget, alla peppar varandra och teamet runt oss ryttare är lika bra och betydelsefulla de! 
  

LOVELYS och min lagrunda!


Läst 25153 ggr

Fler inlägg

JUL
02
2020

Igår eftermiddag åkte vi in till Rocklunda och hoppade lite på den stora banan. Jag hade mina tre hästar LORD, LOVELY och CASH FLOW med mig, som ska tävla i helgen nu som kommer.

Det var härligt att komma ut på den stora banan och galoppera på mellan hindren, och bra att träna upp ringrostigheten på ryttaren med att rida på stor yta och hoppa!

Hästarna känns jättefina, de är inte ringrostiga! LORD var otroligt lugn, hoppas det håller i sig. Nu har han varit lugn på hoppträningarna sista veckorna. LOVELY var väldigt glad att få åka lastbil igen, galopperade nästan upp i den hemma! Hon var lite på första rundan jag hoppade så vi höjde lite så hon fick backa av och då kom hennes fina hoppning fram! CASH FLOW hon var glad, pigg och stark som vanligt! Hoppade noga och bra! Filmer från hoppningen kan ni se på min instagram : theresetettenyman heter jag där.


Läst 9662 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
01
2020

Hästlivet rullar på i lagom takt med allt vad det innebär. Tävlingshästarna LORD, LOVELY och CASH FLOW rids som vanligt och i helgen är det dags för första tävlingen på länge!

Alla mina unghästar har nu lite sommarvila. Fyraåringarna NISSE och BERRA samt femåringen CORLEEN ska vila några veckor. Treåringen BONNAIRE och hans kompis SAM ska gå på bete så länge väder och gräs är bra, helst långt in på hösten. Tillsammans med dem går en tvååring som sedan ska ridas in samt ettåringarna GREVEN och LILL-NISSE.

ACINDO håller på att ridas igång och ska skritta denna vecka ut, sen ska vi börja trava och galoppera lite smått. Hon har nu skrittat i skogen över stock och sten och klättrat över berget så hon kommer igång i kroppen. Hon är så nöjd att vara ridhäst igen, och det är så kul att sitta på hennes rygg igen!

Avelsstona CARLINA och HUMLAN, de mår bra och fölen växer. Vi har nu börjat processen att betäcka om dem och valet på hingstar blev samma som förra året, BRAVOUR på CARLINA och CONTANT Q på HUMLAN. Jag gillar de två hingstarna och fölen ser fina ut, så jag kör en repris!

CARLINA blir kliad av Anne-Sophie på Gocksta Stuteri! Sen är det HUMLAN på bilden under!


Läst 11851 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21
2020

Midsommartid, bästa tiden på året! Jag älskar denna tid, ljusa kvällar/nätter, all grönska, värmen. Kan vi stanna tiden lite och bara njuta?

Det är så vackert när man rider ut, alla blommor, alla fåglar som kvittrar. Glada hästar och sol!

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommar. Vi har varit hemma och firat lite lagom tillsammans med goda vänner. Ikväll blir det grill och umgänge igen, det är så mysigt!

Min kompis Linda fotade lite midsommarbilder på mig med CORLEEN och CASH FLOW!


Läst 31057 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv