Therese - Laghoppning och final!
MAJ
07

Laghoppning och final!

Igår var det tävling för tredje dagen på Sportriders. Vi åkte dit med fyra hästar, CELVIN, CASH FLOW, LILL-LADY och LOVELY. 
  

Det skulle vara laghoppning på eftermiddagen och först några vanliga klasser. 
För Lill-Lady var det första utomhustävlingen och årets andra tävling. Med tanke på hur vild hon kan vara så hade jag förberett mig på en tickande bomb! Döm om min förvåning när hon var lugn och skötsam! 
 
Hoppade först 110-klassen med henne, hon var jättefin! Ett nedslag på ett räcke, för övrigt jättefin och ridbar. Hon hoppade även 120-klassen. På framhoppningen var hon superfin, men kändes lite trött. Så på banan blev det några nedslag. Men det var första utetävlingen och hon gör nog av med mycket energi i hjärnan även om det inte märks så mycket.
  
Har ett nytt bett på henne när jag hoppar, vi testade det när jag tränade för JOS KUMPS. Hon kan vara rätt stark och "bänglig" på vanligt bett, det här ger ett fint stöd och en häst som är mer i fokus. Det är intressant det här med bett. Jag rider oftast alla hästar på vanligt tränsbett, i det vardagliga arbetet har alla det varje dag. På tävling kan man sen behöva byta till något annat. 

  
CELVIN och Linn hoppade också 110-klassen som uppvärmning inför laget. De gjorde en jättebra runda. 

CASH FLOW hoppade 120-klassen. Hon var så sugen på att tävla, riktigt framåt så jag nästan inte hängde med!!! En felfri runda blev det och vi kom på tredje plats!
  

Sen var det dags för Div 1 laghoppning. Vi hade samma laguppställning som första omgången när vi vann på Hamre. 
Linn och CELVIN startade först i laget, gjorde en jättebra runda, tyvärr föll sista bommen. Annelie och hennes häst fick fem fel, Lois och hennes häst fyra. Alla tre första ryttare gjorde varsin bra runda, marginalerna kan vara så små. När jag skulle starta så var jag "tvungen" att vara nolla och helst snabb för att säkra en andra eller tredje plats beroende på hur det skulle gå för de övriga lagens sista ryttare. 
  
Vår lagledare Roland Nilsson sa till mig innan start: 
-Det är nolla som gäller, helst snabb! Såg du den vita hästen som var snabb, försök matcha den tiden! Rid som du ska vinna hela klassen!
  
Då vaknade tävlingsdjävulen i mig och på riktigt och min fantastiska häst LOVELY var helt med på noterna. Felfria och snabbast i klassen med tre sekunder!!!!
  

Så laget säkrade tredjeplatsen igår och fick gå in på prisutdelning. Vi vann totalt efter två omgångar och är vidare till div 1-finalen vecka 26! Så roligt vi är så glada!

Vi har en härlig sammanhållning i laget, alla peppar varandra och teamet runt oss ryttare är lika bra och betydelsefulla de! 
  

LOVELYS och min lagrunda!


Läst 24703 ggr

Fler inlägg

SEP
06

Fredag!

Hej! Fredag idag och vädret är så fint, nu är det höst! Jag gillar hösten! 

Idag ska jag rida några hästar, jobba med några unghästar och så kommer det en ny unghäst ikväll. Det är ganska lugnt just nu, stallet är inte fullt. Flera av hästarna går fortfarande på bete. Så vi har passat på att tömma alla boxar på bädd, tvättat och målat stallet. Det blev så fint!!! Att spåna upp med nytt spån och ställa in hästarna i ljusa och fina boxar, det känns lyxigt!

Förra helgen var vi i Norrköping och tävlade. Det var en riktig "stolpe ut helg" Både CASH FLOW och LOVELY hoppade fint men bommarna var inte på vår sida, de ville ner i sanden! Vi tar nya tag till denna helg då det är tävling igen!


Läst 58671 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
28

Uppfödarens glädje och sorg

Som hästuppfödare drömmer jag om att föda upp fina hästar som kan hoppa bra och komma långt på tävlingsbanorna. Att rida in och tävla på en häst man har fött upp själv, och lyckas, det är häftigt! Som nu när jag har LORD och LOVELY som båda hoppar svår klass, och deras mammor som jag tävlat innan de blev avelsston. Det är häftigt. Vägen dit är lång, väldigt lång. Det krävs så mycket i både jobb, pengar, utbildning, glädje och tur. För ibland har man inte tur. I år hade jag mer än otur med uppfödningen. 

Alla tre stona som betäcktes förra året var dräktiga. Bara en fölunge föddes och lever och mår bra. De andra två dog tyvärr i fölningen. Så tragiskt och jobbigt för oss alla. 
Det som hände med den ena var fölning med"red bag", dvs moderkakan har lossnat för tidigt och fölet får inte längre syre från navelsträngen. Fölet klarade sig inte. Jag är tacksam att både veterinär Sofie och Ann-Sofie och Sandra från Gocksta kom och hjälpte oss, annars hade vi aldrig fått ut fölet och då hade inte stoet klarat sig heller. 
Efter detta kändes det som att nej, nu slutar jag med det här. Det blir inga mer föl. Det var inte lätt att stå i stallgången och titta in i den ena boxen där Humlan och hennes fina fölunge stod, båda mådde bra, han några dagar gammal, lycka och glädje.
I boxen bredvid det andra stoet som förlorat sin fölunge. Där låg han i halmen och märren stod bredvid med hängande huvud. Det som är viktigt när ett föl dör är att märren får ha kvar fölet hos sig så hon får förstå själv att den inte lever mer. Tillslut efter några timmar så gräver märren över fölet med halm, som att de begraver fölet. Det är så sorgligt att se. Det är tufft många gånger och därför ska man glädja sig extra mycket åt de hästar som man har!

Jag är så glad för vårt föl som är efter CONTANT Q u: LADY LOOP SB(helsyster till LOVELY LADY SB som jag tävlar) ue: Looping-Rastell. 
Han är så social och trevlig, nyfiken och den snällaste fölunge vi haft! 

Humlan är så duktig mamma. Greven som han kallas är hennes första föl.

Mamma, vad är det där?
Några gulliga filmer på Greven och Humlan som försöker ta en tupplur!


Läst 72560 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
27

Stubbåkern!

Nu är det skördetider och det betyder stubbåkrar att rida på! Den bästa tiden på året om ni frågar mig! Att galoppera på stubben, det är så roligt och det ger en frihetskänsla som är svårt att slå!
Min kompis Linda kom och fotade när jag red LOVELY så här får ni se några bilder.

LOVELY tyckte att det var intressant med en fotograf som låg på marken och fotade!!!
Följ Linda på instagram @lindaobergnaturfotograf för mer bilder på olika djur och natur!


Läst 73501 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Therese »Therese

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Therese Nyman driver ett kombinerat utbildnings – och tävlingsstall med inriktning mot hoppning.

 

Till bloggen


Thereses senaste
Arkiv